500.000 työtöntä

rsegrs

mietipä ite loput...kjä kjä kjä.

14

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lawetorder

      Ehei, suomaliassa todellisuudessa noin 725 000 työtöntä eli melkein 1/5 osa koko väestömäärästä on työttömiä, tiedot perustuu uutiseen jossa oli eriteltynä ansiosidonnaista, työttömyysturvaa, että työttömyystukea nauttivat erikseen jokainen ja koska kahta eriä turvamallia ei saa samaan aikaan, niin tarkoittaa se sitä, että yllä oleva luku niiden määrien osalta pitää paikkansa ja siihen lisätään vielä ne, jotka ei saa työttömyysturvaa ollenkaan eli noin 100 000 toimeentulotuella ja asumistuella elävät.

      Eli karu luku kun on työttömiä 825 000 - 850 000, mutta tuo lukuhan ei haittaa ollenkaa loistukia nauttivaa yrittäjää, kunhan pihassa vain on kalliimman luokan yritystuilla ostettu menopeli jolla voi pilluilla työttömille. kjäh kjäh, näin se menee.

    • vbnvn

      Enemmistö työikäisistä on kuitenkin työssä. Työttömät voisivat vilkaista peiliin, että mikä heissä on vikana.

      • Lawetorder

        Ahaaa, eli kun firma a menee konkurssiin tilauksien ja täten rahattomuuden vuoksi konkurssiin, syy löytyy peilistä työttömäksi jääneen kotona?

        Ahaa, eli kun firma b ottaa halpaa ulkomaanvelkaa ja konklaavikoivisto pitää vahvaa markkaa kassakaappisopimuksella voimassa ja kun viimein tajuaa, että väärin meni ja devalvoi markan kellumaan ja firma b menee konkurssiin, niin syyllinen löytyy, kuinkas muuten, niin työttömäksi jääneestä?

        Ahaa, eli kun firma c, vakavarainen, mutta tulos huono ja osakesijoittajat rutisee huonosta tuotosta, nii vakavarainen firma c päättä saneerata ja puolet porukasta lomautetaan/irtisanotaan, niin vikaha taaskin löytyy, kuinkas muuten, työttömäksi jääneestä.

        Valtio omistaa hyvin menevän ja työllistävän firmansa ja päättää kilpailuttaa, myy firmansa d sijoitusyhtiölle joka katsoo, että liian paljon työntekijöitä, niin irtisanoo valtaosan työntekijöistä, niin kuinkasollakkaan, syyllinenhän löytyykin taas samasta paikasta kuin aikaisemminkin?

        Eikö vain, siis sinun järjelläsi ajateltuna?


      • vbnvn

        Jos työpaikka menee alta, niin sitten mennään muualle töihin. Niin se useimpien kohdalla toimii. Jos kukaan ei huoli, niin sitten on miehessä vika. Sinun järjelläsi, kun työpaikka menee alta, niin sitten ollaan lopullisesti työttömiä.


      • Lawetorder

        "vbnvn
        17.1.2018 4:22
        Jos työpaikka menee alta, niin sitten mennään muualle töihin. Niin se useimpien kohdalla toimii. Jos kukaan ei huoli, niin sitten on miehessä vika". Ahaa, siis ku.n valco lopetti toimintansa salossa, niin omakotitalovelkaisen pitää muuttaa muualle tuubittaan kuvaputkia??

        Onnistuiskohan silloin, jos uudelleenkouluttaa itsensä 3v uuteen ammattiin ja sinä aikana velkaantuu lisää, omakotitalo meni vasaran alle, piti muuttaa muualle vuokralle ja mahdollisimman lähelle koulutuspaikkaa, saloon jäi muut sukulaiset ja itse rakennetussa omakotitalossa asuu kihlakunnanvoutin tuttu, joka osti talon halvalla..

        Sitten mennään muualle töihin, eli kertoisitko minne?

        Sen jätit kertomatta, koska tiedät itsekkin varsin hyvin, että nykyään ei tuosta vain mennä muualle töihin ja siksi et kirjoittanut edes, että minne.

        Hienoa kun löytyy sinun kaltaisia pikkuhomovartiaisia


      • vbnvn

        Useimmat kuitenkin Valcoltakin työttömiksi jääneistä pääsivät ajan kanssa muualle töihin. Jokuhan niissä on vikana, jotka töihin eivät muualle päässeet. Osaamisen puute, laiskuus, alkoholismi tjtn. Kyllä pätevä, ahkera ja raitis kaveri aina töitä jostain saa.


      • Lawetorde
        vbnvn kirjoitti:

        Useimmat kuitenkin Valcoltakin työttömiksi jääneistä pääsivät ajan kanssa muualle töihin. Jokuhan niissä on vikana, jotka töihin eivät muualle päässeet. Osaamisen puute, laiskuus, alkoholismi tjtn. Kyllä pätevä, ahkera ja raitis kaveri aina töitä jostain saa.

        Esitä edes yksikin työpaikka johoņ pääsee pätevä, ahkera ja raitis heti töihin, uskon ja tiedän, että esittämääsi työpaikkaa kohden löytyy kymmenentuhatta työtöntä jotka täyttää sinun esittämäsi kriteerit.

        Luletko sä alkoholisti, että kaikki työttömät on kaltaisiasi kaappijuoppoja??

        Eli esitä nyt sanojesi tueksi edes yksikin työpaikka!

        Hyvä muuten ettet maininnut ehdoiksi lisänä ja joka alle 30 ja omaa vähintään 20v työkokemuksen sen alan töistä


      • kusetuskos
        vbnvn kirjoitti:

        Jos työpaikka menee alta, niin sitten mennään muualle töihin. Niin se useimpien kohdalla toimii. Jos kukaan ei huoli, niin sitten on miehessä vika. Sinun järjelläsi, kun työpaikka menee alta, niin sitten ollaan lopullisesti työttömiä.

        Aivan hyvä esim. Paula "paskalaki" Lehtomäki, kepu. Tosin nyt tienaa 8000 euroa kuukaudessa mistä? Varmaan siitä et sijoitti lapsien rahoja 300 000 euroa talvivaaran ihmeseen, herää vain yksi kysymys nämä lapset ovat syntyneet kultaisina.


    • segh

      Joo nää on just näitä. Pikavippejä otetaan ja sitten muille pilluillaan paskaansa.

    • dytdytyt

      Ei mennä kyllä millää sossu rahoilla yhtää mihinkää.

    • seontätäpäivää

      Juu Suomi tarvitsee lisää työvoimaa ulkomailta,kun entisiä työttömiä on liian vähän:

      https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005393607.html

      Puhuvatteen kohdanto ongemasta ,mutta vaatimuksista ei tingitä .Kattelee kunnan vaatimukisiakin ,nii entisiin ammattikoulupohjalal tehtyhin hommiin on korkeakoluvaatimuksia ja usein mutterivääntöhomiin pitäs olla monikieli osaaja .Tippuukohan vaatimukset jos ei pyydä palkkaa?

      Helpostusta tilanteeseen on haluttu työvoima tuonnin helpottamisella ,et ei tarttis ottaa Suommalaista ensisijaisesti töihin ,tuo helpottais työvoimapulaa ja osaavan työvoiman saantia kuulemma. Tosin Suomeen tullaan hakemaan koulutusta muualta maailmasta kun toi koulutustaso on korkeampi kuin useessa muuss maassa,mutta ei kai tuolla ole sitten mitään tekemistä osaavan työvoiman saatavuuden kanss,mitä ny lienee harrastuksekseen sitte täällä pimeessä pohjolassa lukevaat aikasa kuluksi työ ku ei meitä kuulemma kiinnosta, opintovelka kyllä .

      https://www.lansivayla.fi/artikkeli/553931-tyo-ei-kiinnosta-suomalaisia-usu-kolme-puoluetta-haluaa-vapauttaa-eun-ulkopuolisen

      Työttömät on tässä maassa kateellisuuden keskustassa ja toimien valokiilassa,heiltä odoitetaan löytyvän tähän työvoimapoliittiseen tilanteeseen ratkasu. Maan viisaita elittiä ja kokeneinta väkeä kun ovat on toimet oletusarvoisesti paikallaansa. Aktiivitoimiin mars .. kotitöitä kun ei työttömillä ole riittävästi .harrastukset ei käy ,niistä voisi tulla liian hauskaa ,kun nyt jo maha kippurassa nauraa rehottavat näille toimille. Näämä näkkärille työtä kokeilemaan miltä se maittaa kun ei sitä ole tarpeeksi vielä tehnyt .muutama kymmen vuotta vahentunutta tietoa pitää päivättää ja ihmiset tähä todellisuutee herättää.

    • drshtshrt

      Saattas se äänensävy kateellisuudesta muuttua kun olet 8 v ilman töitä. Et sä tolla 500 kovin kauas ainakaan enää MENE.

    • seerhre

      Ei nuo homo pikku vartiaiset itsekään minnekää mene kuitenkaa !!!!!!! Aukoo sitä leipäläpeänsä niin kauan kun joku tempasee luun kurkkuun kun vittuuntuu tarpeeks paska jauhajiin. Ne menemiset aina kattokaas maksaa ja ne pitäs ihan itte myös maksaa.

    • drthrts

      Menkää, hirteen. Kiitos.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe