Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Työkyvyttömille työkykyisille tiedoksi.

SairaanKaruTodellisuus

Jos olet työkyvytön ja joudut kuitenkin elämään esim. ansiosidonnaisella tai työmarkkinatuella, niin muistathan että sinulla on mahdollisuus hakea, aina vuoden jälkeen, taas KELAn sairauspäivärahaa.

http://www.kela.fi/tyokyvyttomyyselake-ja-kuntoutustuki

Sairauspäivärahaa maksetaan yleensä enintään 300 arkipäivältä eli noin vuoden ajan. Tämän jälkeen samasta sairaudesta maksetaan sairauspäivärahaa yleensä vasta sitten, kun olet ollut vuoden työkykyinen.


Vaikka olen sairaslomalla vakituisesta työsuhteesta. niin tästä huolimatta täytin tämän ehdon, koska olin myös työkkärin kirjoilla ”työkyvyttömänä työnhakijana”.

Jos asiat menisivät kuten kuuluisi niin,300 sairauspäivärahapäivän jälkeen kuuluisi saada/hakea kuntoutustukea ( == määräaikainen työkyvyttömyyseläke). Ja työkyvyttömyyden edelleen jatkuessa, kuuluisi saada/hakea työkyvyttömyyseläkettä.

Mutta koska näistä lakisääteisistä sairasetuuksista päättävät vakuutuslääkärit, niin käytäntö/todellisuus on aivan toinen. Ensimmäisen tällaisen vakuutuslääketieteellisen kauko/ihmeparannuksen minun väitetään saaneeni/kokeneeni sinä päivänä, kun maksuvelvollisuus(kuntoutustuki) siirtyi työeläkeyhtiöni maksettavaksi. Koska olen, saamastani vakuutuslääketieteellistä kauko/ihmeparannuksesta huolimatta edelleenkin työkyvytön, niin asiani on edennyt seuraavasti:

1. vuosi (300pv), KELAn sairauspäiväraha

2.vuosi, työttömyyskassan päiväraha
Tämä työttömyyskassan päiväraha myönnettiin vain, jos on työkkärin kirjoilla työnhakijana. Lisäksi vaadittiin niin työkkärissä kuin työttömyyskassakin, että on todettu työkyvyttömäksi (molemmat tahot vaativat B-lausunnon työkyvyttömyydestä)

3.Vuosi, KELAn sairauspäiväraha
Saman sairauden takia saa sairauspäivärahaa kun on ollut vuoden työkykyinen. Täytin tämän ehdon koska olinhan ollut vuoden työkkärissä työnhakijana (tämä vaati aika pitkän ”kirjeenvaihdon” KELAn kanssa)

4.vuosi, työttömyyskassan päiväraha
Taas molemmat (TE ja työttömyyskassa) vaativat B-lausunnon työkyvyttömyydestä)

5.Vuosi, KELAn sairauspäiväraha

6.Vuosi, ”työttömän” työmarkkinatuki
7.Vuosi, KELAn sairauspäiväraha
….. ….

Vakuutusoikeuden hylkypäätöksen jälkeen, sainkin jo seuraavanlaisen ”ennustuksen”:

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo hylkää työeläkekuntoutusta koskevan hakemuksenne, koska ei ole todennäköistä, että työkyvyttömyys uhkaisi Teitä lähivuosina.


Vaikka KELA oli jo vuosia sairauspäivärahaa sairauteni/työkyvyttömyyteni takia myöntänyt, niin tämän yllä olevan ”ennustuksen”, myötä myös KELA, totesi minun olevan työkyvytön työkykyinen. Nämä molemmat KELAn päätökset luettavissa:
http://sairaankarutodellisuus.blogspot.fi/2018/01/vakuutuslaakari-tyokyvyton-tyokykyinen.html

… eli minunkin ”taisteluni” jatkuu …. edelleen ….

Terveisin:
Vakituisesta työsuhteesta sairaslomalla oleva, työkyvytön työkykyinen työtön työnhakija.

ps.
Kaikesta huolimatta, käykääpä ”äänestämässä” ja pistäkää jakoon:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2787 Asiantuntijalääkärit pois Kelasta
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2745 Työkyvyn arvioinnin valta takaisin potiladen lääkäreille työkyvyn arvioinnissa

10

2556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvähyväää

      sairaankarultatodellisuudelta hyviä kertomuksia ja kommentteja, jatketaan eteenpäin ja kerrotaan totuus näistä sikaihmisistä jotka yrittävät sairaita kyykyttää!!!!
      kiitoss!

    • qwerf

      Kannatettavia aloitteita. Kävin allekirjoittamassa. Toivottavasti saa nopeasti 50.000 kannattajaa täyteen.

    • Vaklekuri

      Olisko vaan helpompi mennä töihin?

      • fyrkat_veks_kelalta

        Ei, ketä kiinnostaa 9€ "työt". Suomen pahimmat loiset ovat valtion ja kuntien virkamiesnilkit.


    • asdkjföäalsjdf

      Aika terveeltähän vaikutat, kun jaksat noita hakemuksiakin täytellä noin hirveästi. Työtä se on tuokin ja sinulle siitä on 'palkka' maksettu. Vakuutuslääkärit taitavat olla oikeassa.

    • DnaElcar

      Kiitos tiedoista aloittajalle.

      Ongelmaksi on muodostunut ettei työttömyyskassa tahdo hyväksyä mitään sinne toimitettuja tietoja. Joku somessa neuvoi, että kannattaa alkaa massana tekemään valituksia ansiosidonnaisen päätöksistä jossa on aktiivimallin heikennys vaikka on ollut aktiivinen terveydentilan sallimissa rajoissa ja siitä todisteet toimittanut työttömyyskassalle.

      • SairaanKaruTodellisuus

        Sairaan karu todellisuus, ainakin KELAlta saamani vastauksen mukaan, taitaa tällä hetkellä olla ikävä kyllä seuraavanlainen:

        Työkyvyttömyys ei poista aktiivimallin ”aktiivisuuden” vaatimia edellytyksiä/toimia.


        Ja työttömyyskassaa koskevat näköjään samat ”lait” kuin KELAakin:
        http://toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/aktiivimalli

        Aktiivisuutta seuraa työttömyysetuuden maksaja, eli Kela (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha) tai työttömyyskassa (ansiosidonnainen päiväraha). TE-toimisto ei siis tee tätä seurantaa. Tarkempia tietoja aktiivisuuden osoittamisesta ja seurannasta saat omalta työttömyysetuuden maksajaltasi.


        https://kysykelasta.kela.fi/viewtopic.php?f=110&t=43628&start=10

        Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 22 Helmi 2018, 09:54
        Hei työkyvyton!

        Työkyvyttömyys itsessään ei poista aktiivisuusvelvoitetta. Työttömyysturvalaissa on tyhjentävästi kerrottu ne tilanteet, joissa aktiivisuusvelvoitetta ei ole.

        Työttömyysetuuden saajan työttömyysetuutta ei alenneta, eikä hänen aktiivisuuttaan seurata, jos hän saa työttömyysturvalain 4. luvun 7 §:ssä tarkoitettua työkyvyttömyyden tai vamman perusteella myönnettyä etuutta.

        Näitä ovat mm. vammaisetuuksista annetun lain mukainen vammaistuki, osatyökyvyttömyyseläke tai osakuntoutustuki. Myöskään työkyvyttömyyseläkehakemuksen käsittelyn aikana aktiivisuutta ei edellytetä. Tämä ei kuitenkaan päde, jos henkilö on saanut ensimmäisestä käsittelyasteesta hylätyn päätöksen, ja on tähän tehnyt valituksen. Valituskäsittelyn aikana aktiivisuutta edellytetään.

        Työttömyysturvan saaminen työkyvyttömänä tai työkyvyttömyyden vuoksi ei siis poista aktiivisuusvelvoitetta.

        Ystävällisin terveisin
        Joona | Kela työttömyysturva


        Eli, kuten KELA vastauksessaan hyvin selvästi kertoo:
        Jos menen valittamaan hylkypäätöksestä niin kuulun aktiivimallin pariin, mutta jos teen uuden hakemuksen niin vältän ”aktiivisuusmallin”.

        Minä en neuvo ketään tekemään yhtään mitään. …Mutta … itse olen jo aikoja sitten päättänyt, etten enää valita yhdestäkään KELAn tai vakuutusyhtiön päätöksestä. Koska, kokemukseni perusteella tällöin saan parin/kolmen vuoden odottelun jälkeen vakuutusoikeuden päätöksen jossa todetaan:

        – Olemme arvioineet/todenneet/katsoneet/nähneet sinun olevan työkyinen. koska suomen lain vakuutusoikeudelle suomin valtuuksin olemme voineet vain ”unohtaa” sinua hoitaneiden/tutkineiden lääkäreiden lausunnot. Eli vakuutusoikeuden mielestä olet työkykyinen koska näin ovat vakuutusyhtiön lääkärit totuudenvastaisten lausuntojen perusteella arvioineet/todenneet/katsoneet/nähneet.
        ja koska olemme ”vakuutuslääketieteen ylijumala”, niin tästä näkemyksestä/katsomuksesta/päätöksestä et voi valittaa enää mihinkään.- Lisäksi hylkäyspäätöksemme perustelut ovat salaisia seuraavat 80 vuotta .

        Jos tuntuu uskomattomalta, niin tällainen vakuutusoikeuden päätös minullekin on annettu, samaa tarkoittavan mutta hieman neutraalimmin sanakääntein, on luettavissa.

        https://sairaankarutodellisuus.blogspot.fi/2018/01/vakuutuslaakari-lakiin-perustuva-valta.html

        ja 80 vuoden ” hylkäysperustelujen salassapito” perustelut ovat luettavissa:
        http://www.vakuutusoikeus.fi/fi/index/muutoksenhakijalle/istunnot_0.html

        ” Ratkaisuun osallistuvien neuvottelu istunnossa toimitetaan yleisön ja asianosaisten läsnä olematta. Neuvottelun sisältö on pidettävä salassa. Salassapitoaika on 80 vuotta asian vireilletulosta vakuutusoikeudessa.”



        mutta takaisin asiaan … KELAn/vakuutusyhtiön hylkäyspäätöksestä valittaminen on siis oikeus, ei velvollisuus.

        Eli uutta hakemusta vaan tekemään ( itse pyydän aina ensin ko. puljun sisäiset lausunnot eli hylkäyspäätöksen perustelut ja sitten kumoan uudessa hakemuksessa, yksi kerrallaan, kaikki näissä olevat ”vakuutuslääketieteelliset” perustelut )

        Ehkei toimintani ole ihan sitä mitä aktivointimallillta odotettiin, ..… mutta ainakin ”aktivoiduin” taas …


        Ehdottaamaasi "massavalitusten" tekoon voi noudattaa myös KELAn antamaa ohjetta työkyvyttömän "aktivointia" käsittelevästä viestiketjusta

        https://kysykelasta.kela.fi/viewtopic.php?f=110&t=43568&start=0
        "
        Voit tiedustella lainsäätäjän perusteluita pohtimaasi kysymykseen suoraan lainsäätäjältä.

        Terveisin
        Veera | Kela työttömyysturva


        Sopivia henkilöitä, joilta perusteluja kysyä, voi etsiä vaikka googlella hakusanoilla:
        aktiivimalli ”tilannetta seurataan”

        , tai linkistä:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15134874/tasta-naet-aktiivimallin-arkkitehdit

        Sposti on muotoa [email protected]


        ja koska – kaiken takana on – vakuutuslääkäri
        , eli jos haluat/toivot asioihin jotain muutosta, niin käyppä ”äänestämässä” ja pistä jakoon;

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2787 -Asiantuntijalääkärit pois Kelasta
        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2745 -Työkyvyn arvioinnin valta takaisin potiladen lääkäreille työkyvyn arvioinnissa
        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2837 - Vakuutus- ja eläkelaitosten lääkäreiltä poistettava mielivaltainen oikeus kumota potilasta hoitavan lääkärin lausuntoja


    • lainasintekstistä

      Potilasta näkemättä?

      http://parempaaelamaa.org/2018/03/16/nakematta-potilasta/?utm_source=Uusi Suomi yritysblogit&utm_medium=referral&utm_campaign=Uusi Suomi Uutiset

      "Herää ihmetys, miksi hakemukseen lääkärinlausuntoja edes pyydetään kun vakuutusylilääkäri voi ne ilman selkeitä perusteluja ohittaa?"

      "Miksi vaivata enää asiansa osaavia lääkäreitä kun on olemassa oikotie: VAKUUTUSYHTIÖN LÄÄKÄRI. Meillähän on piakkoin mahdollisuus valita missä hoidatamme itseämme. Kaikki kipinkapin sinne"

    • sairastunut_2

      Täysin samanlaisin perusteluin minultakin on hylätty jo monia hakemuksia.

      Eivät siis ole mitään yksilöllisiä päätöksiä, vaan "leikkaa ja liimaa" päätöksiä.

    • Kotikutonen

      Hei, älkää valittako Kelan ja Kevan päätöksistä. Noin kuukauden valitusajan jälkeen vaan uusi hakemus vireille. Ja jos tulee hylky, niin uus hakemus valitusajan umpeuduttua kehiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe