Kuka tahrasi ja kuka puhdisti?

taastätäsamaaa

taastätäsamaa
17.1.2018 7:15
Helsingin piispanvaalin likainen jälkipeli
16.01.2018 10:36 - Heikki Hiilamo

1)Perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa on käsitelty yksipuolisesti piispa Teemu Laajasalon väitettyjä talousepäselvyyksiä. Kirkollisverojen vastuullinen käyttö on erittäin tärkeää ja kaikki talousepäselvyydet on selvitettävä pohjiaan myöten. Laajasalon tapauksessa kyse on muustakin.

Totean:
Tätäkin palstaa voi pitää sosiaalisena mediana. Olen samaa mieltä, että täällä on käyty sekä yksipuolista- että monipuolista keskustelua talousepäseivyys-tapauksesta.

Heikki Hiilamo sanoo, että epäselvyydet ovat väitettyjä. Nehän ovat kiistettyjä joidenkin (täällä kirjoittavien) mielestä. Ne ovat myös totta, kuten piispa itsekin myönsi. Viittaan Tel Aviv-tapaukseen.

Talousepäselvyyksissä on kyse muustakin. Mistä?

2)Kohun taustalla on pääasiassa yksi henkilö, toimittaja Johanna Korhonen, joka kannatti syksyllä aktiivisesti Helsingin piispanvaalissa Laajasalolle jo ensimmäisellä kierroksella hävinnyttä ehdokasta. Vaalikampailun aikana Korhonen rohkaisi Laajasaloa seksuaalisen häirinnän suosimisesta syyttänyttä naista ottamaan yhteyttä mediaan.

Totean:
Kohun taustalla on pääasiassa yksi henkilö, toimittaja Johanna Korhonen...
Niin, jonkunhan on nostettava sormensa näppäimistölle. Suurempi kohu syntyisi, jos sen olisi tehnyt naapurin talonmies. Toimittaja Korhonenhan perusteli tekonsa vedenpitävästi:
"Toimittaja Johanna Korhonen korostaa, että hän on tehnyt selvityspyynnöt piispa Teemu Laajasalon luottokortti- ja matkalaskuista sekä firmalaskutuksesta Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtajana, ei yksityishenkilönä."
http://www.apu.fi/artikkeli/johanna-korhonen-seurakuntalaiset-haluavat-etta-teemu-laajasalon-taloussotkut-selvitetaan

3)Vaalien jälkeen Korhonen on pyrkinyt perinteisen ja sosiaalisen median avulla pahantahtoisilla väitteillä ja kysymyksillä luomaan kuvaa Laajasalon epäonnistuneen yritystoiminnan moitittavuudesta. Viime viikolla Korhonen julkaisi mediaseksikkäitä väitteitä ja kysymyksiä siitä, miten Laajasalo oli käyttänyt Helsingin seurakuntayhtymän luottokorttia edellisessä tehtävässään. Korhonen ei antanut Laajasalolle ennen ”syytekirjelmänsä” julkiseksi tulemista mahdollisuutta kommentoida väärinkäsityksiä. Pidän menettelyä vääränä ja toimittajaetiikan vastaisena.

Totean: Mitkähän kysymykset olivat?"
Mielestäni näin puusta katsen eivät mitkään. Paremminkin hämmästyi piispa Laajasalon pyyntöä yksityiseen tapaamiseen. Mitenkähän sellainen tapaaminen olisi myöhemmin tarjoiltu sosiaalisessa mediassa?

4)Herää kysymys, onko Johanna Korhosen tavoitteena synnyttää mahdollisimman paljon negatiivista julkisuutta Teemu Laajasalon ympärillä ja näin tehdä tämän virkatoimien hoitaminen mahdottomaksi. Tämä olisi kummallista, sillä hiippakuntavaltuuston nimenomaisena tehtävänä on kehittää ja tukea hiippakunnan toimintaa, jossa piispalla on keskeinen rooli. Joka tapauksessa Helsingin piispanvaalin jälkipeli hakee likaisuudessa vertaistaan.

Totean: Herää myös kysymys Heikki Hiilamon tavoitteista synnyttää negatiivista julkisuutta...likaisuudesta en sano mitään, sillä loan heittäjät tahraavat itse itsensä.

5)Miten oppisimme kunnioittavampaa keskustelua? Kirkollisen keskustelun ja päätöksenteon on oltava avointa. Tähän kuuluu, että vaikeista, kielteisistä ja kiistanalaisistakin asioista on voitava käydä keskustelua. Mutta on hyvin erikoista, jos keskustelua käydään ensisijaisesti median Mutta on hyvin erikoista, jos keskustelua käydään ensisijaisesti median välityksellä ja vähäisin tiedoin sekä pahantahtoisessa sävyssä.

Totean:

Jos median aktiivisuus yllättää Heikki Hiilamon, niin hänen on syytä oppia, ettei kannata heitella kiviä, jos istuu lasitalossa. Pahanahtoisuutta keskustelussa on yllin kyllin. Hyväntahtoiset hölmöt ovat pahimpia kirkon vihollisia.

Tekstiä tarkennettu klo 15.50. (HH) - Alkuperäisessä tekstissä muotoilu ”Vaalikampailun aikana Korhonen pyrki levittämään epämääräisiä väitteitä” on muutettu muotoon ” Vaalikampailun aikana Korhonen rohkaisi Laajasaloa seksuaalisen häirinnän suosimisesta syyttänyttä naista ottamaan yhteyttä mediaan”. Vastaavasti kohta ”Korhonen ei antanut Laajasalolle ennen "syytekirjelmänsä" julkistamista mahdollisuutta kommentoida ” on muutettu muotoon ”Korhonen ei antanut Laajasalolle ennen ”syytekirjelmänsä” julkiseksi tulemista mahdollisuutta kommentoida ”.

75

968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taastätäsamaa

      Koska tekstini on palautettu, haluaisin tarkastella muutamaa kysymystäni lähemmin

      "Heikki Hiilamo sanoo, että epäselvyydet ovat väitettyjä. Nehän ovat kiistettyjä joidenkin (täällä kirjoittavien) mielestä. Ne ovat myös totta, kuten piispa itsekin myönsi. Viittaan Tel Aviv-tapaukseen."

      Miksi hän väittää sellaista joka ei ole totta. Laajasalo myönsi käyttäneensä väärin matkaansa Israeliin ja lupasi maksaa väärin käyttämänsä rahan takaisin omasta pussistaan Jos ei olisi kyse väärinkäytöstä, niiin miksi Laajasalo tunnustaa tuollaista ja haluaa maksaa rahat takaisin? Kerropa meille, hyvä Heikki Hiilamo oma mielipiteesi Laajasalon maksamisen syystä.

      Hyvä Heikki Hiilamo. Kirjoitat:

      "Kohun taustalla on pääasiassa yksi henkilö, toimittaja Johanna Korhonen, joka kannatti syksyllä aktiivisesti Helsingin piispanvaalissa Laajasalolle jo ensimmäisellä kierroksella hävinnyttä ehdokasta. Vaalikampailun aikana Korhonen rohkaisi Laajasaloa seksuaalisen häirinnän suosimisesta syyttänyttä naista ottamaan yhteyttä mediaan."

      Mietin, minkä kohun takana Johanna Korhonen on. Varmaan näiden:

      1) Viime viikolla Korhonen julkaisi mediaseksikkäitä väitteitä ja kysymyksiä siitä, miten Laajasalo oli käyttänyt Helsingin seurakuntayhtymän luottokorttia edellisessä tehtävässään.

      2) Korhonen ei antanut Laajasalolle ennen ”syytekirjelmänsä” julkiseksi tulemista mahdollisuutta kommentoida väärinkäsityksiä. Pidän menettelyä vääränä ja toimittajaetiikan vastaisena."

      Kohdat 1 ja 2 ovat tekoja joita Heikki Hiilamo sanoo toimittaja Korhosen tehneen.
      ...

      Sitten Heikki Hiilamo alkaa arvailla:

      "Herää kysymys, onko Johanna Korhosen tavoitteena synnyttää mahdollisimman paljon negatiivista julkisuutta Teemu Laajasalon ympärillä ja näin tehdä tämän virkatoimien hoitaminen mahdottomaksi. Tämä olisi kummallista, sillä hiippakuntavaltuuston nimenomaisena tehtävänä on kehittää ja tukea hiippakunnan toimintaa, jossa piispalla on keskeinen rooli. Joka tapauksessa Helsingin piispanvaalin jälkipeli hakee likaisuudessa vertaistaan."

      1 )"Herää kysymys, onko Johanna Korhosen tavoitteena synnyttää mahdollisimman paljon negatiivista julkisuutta Teemu Laajasalon ympärillä ja näin tehdä tämän virkatoimien hoitaminen mahdottomaksi."

      Totean, että monenlaisia kysymýksiä hetäää Heikki Hiiamonkin tekstistä. mutta en rakenna kysymyksistä viljailujen miinakenttää.

      2)Joka tapauksessa Helsingin piispanvaalin jälkipeli hakee likaisuudessa vertaistaan."

      Kun luen tämänkään verran Heikki Hiilamon tekstiä avaten niitä, niin ulkopuolisin silmin olen samaa mieltä jälkipelim likaisuudesta mutta osottaisin hivenen häneen itseensä.

    • Omituisen typerä teko Hiilamolta, ellei hän halua lisää eroja kirkosta.

      Mutta hyvä että asia pysyy otsikoissa. Viikolla 9 saamme kirkon selvityksestä kuulla, ettei väärinnäytöksiä ole ja nekin joita luultiin väärinkäytöksiksi olivat vain väärinkäsityksiä.

      Toivottavasti VTV tarkistaa tämän jälkeen tilit ihan oikeasti.

      • taastätäsamaa

        NIIN, EI SE TULOS, MUTTA SE TOHINA!

        "Viime viikolla Korhonen julkaisi ( mediaseksikkäitä, sulut minun) väitteitä ja kysymyksiä siitä, miten Laajasalo oli käyttänyt Helsingin seurakuntayhtymän luottokorttia edellisessä tehtävässään."

        -Niitä väitteitä hän esitti viimeisestäkin Laajasalon tehtävästä. Hiilamon mediaseksikästä toimintaa on leimata toimittaja Korhonen tyhjän touhuajaksi. Täällä tuollaista taikuritemppua taidetaan kutsua maalin siiirroksi.

        " Korhonen ei antanut Laajasalolle ennen ”syytekirjelmänsä” julkiseksi tulemista mahdollisuutta kommentoida väärinkäsityksiä. Pidän menettelyä vääränä ja toimittajaetiikan vastaisena."

        -Nythän Laajasalolla on kaikki maailman aika kommentoida väärinkäsityksiä. Toimittajaetiikan mukaista tai ei, mutta kyse ei ole lehden skuupista vaan mahdollisista vääristä teoista jotka pitää selvittää.


      • taastätäsamaa kirjoitti:

        NIIN, EI SE TULOS, MUTTA SE TOHINA!

        "Viime viikolla Korhonen julkaisi ( mediaseksikkäitä, sulut minun) väitteitä ja kysymyksiä siitä, miten Laajasalo oli käyttänyt Helsingin seurakuntayhtymän luottokorttia edellisessä tehtävässään."

        -Niitä väitteitä hän esitti viimeisestäkin Laajasalon tehtävästä. Hiilamon mediaseksikästä toimintaa on leimata toimittaja Korhonen tyhjän touhuajaksi. Täällä tuollaista taikuritemppua taidetaan kutsua maalin siiirroksi.

        " Korhonen ei antanut Laajasalolle ennen ”syytekirjelmänsä” julkiseksi tulemista mahdollisuutta kommentoida väärinkäsityksiä. Pidän menettelyä vääränä ja toimittajaetiikan vastaisena."

        -Nythän Laajasalolla on kaikki maailman aika kommentoida väärinkäsityksiä. Toimittajaetiikan mukaista tai ei, mutta kyse ei ole lehden skuupista vaan mahdollisista vääristä teoista jotka pitää selvittää.

        Korhonen ja Laajasalo keskustelivat viime syksynä asiasta, mutta se ei johtanut mihinkään, joten Korhonen teki kysymyslistan ja julkaisi sen, kuten oli etukäteen Laajasalolle kertonut.


      • he-ma: "Toivottavasti VTV tarkistaa tämän jälkeen tilit ihan oikeasti."<

        Missä ominaisuudessa Valtiontalouden tarkastusvirasto tarkastaisi Ev.lut.seurakunnan tilejä??


      • Aberkios kirjoitti:

        he-ma: "Toivottavasti VTV tarkistaa tämän jälkeen tilit ihan oikeasti."<

        Missä ominaisuudessa Valtiontalouden tarkastusvirasto tarkastaisi Ev.lut.seurakunnan tilejä??

        Rahoittajan ominaisuudessa. Jo myönnetyt valtionavustukset velvoittavat seuraamaan rahankäyttöä.

        Joka tapauksessa tulevat avustukset tulee pistää jäihin, lopullisesti.

        Uskonharhaiset rahoittakoon piispojensa elämän ihan omasta kukkarostaan.


    • evita-ei.kirj

      Eiköhän tämä asia selviä kun asia tutkitaan.
      Nykyään kun tuomitaan heti ihminen jos joku esittää raflaavan uutisen. Kyllä em. asiassa vikaa varmaan on niin sysissä kuin sepissäkin, että turhaa tätä on revitellä ennen aikojaan.
      Sen kun muistaisi että, " Ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan".

      • taastätäsamaa

        Ei asioista puhuminen ole rikos. Se ei ole edes tuomitsemista. Se on puhumista. Tuomitsemista ovat ne johtopäätökset, joita jotkut haluavat motiiveista/ tekijöistä vetää.

        Ihmiset saavat tehdä huomioitaan huomattavan suurellisesti ja mahtipontisesti, kunhan muistavat tonttinsa rajat.

        Tiedätkös, evita-ei.kirj, nykyään ei ole enää pakko puristaa nyrkkiä taskussa ja saada voimattomuudesta päänsärkyä. "Kansa puhuu", tyhmää ja viisasta, mutta sellainen kansa on tervettä.


      • Teemu tunnusti jo, oli anteeksi pyytävinään ja väitti maksavansa takaisin.

        Näillä eväillä yritti ilmeisesti saada kaikki muut viritykset lakaistua maton alle.


      • evita-ei.kirj
        he-ma kirjoitti:

        Teemu tunnusti jo, oli anteeksi pyytävinään ja väitti maksavansa takaisin.

        Näillä eväillä yritti ilmeisesti saada kaikki muut viritykset lakaistua maton alle.

        Kyllähän niitä väärinkäytöksiä on uutisoitu ennen Teemuakin, ja niitähän tässä nyt tutkitaan. Ei Teemu ole sen syyllisempi kuin muutkaan jos se on ollut yleinen tapa, että rahoja käytetään yli sen mihin ne on tarkoitettu


      • evita-ei.kirj
        taastätäsamaa kirjoitti:

        Ei asioista puhuminen ole rikos. Se ei ole edes tuomitsemista. Se on puhumista. Tuomitsemista ovat ne johtopäätökset, joita jotkut haluavat motiiveista/ tekijöistä vetää.

        Ihmiset saavat tehdä huomioitaan huomattavan suurellisesti ja mahtipontisesti, kunhan muistavat tonttinsa rajat.

        Tiedätkös, evita-ei.kirj, nykyään ei ole enää pakko puristaa nyrkkiä taskussa ja saada voimattomuudesta päänsärkyä. "Kansa puhuu", tyhmää ja viisasta, mutta sellainen kansa on tervettä.

        Niin, olisihan minun pitänyt muistaa se "someraivo", mutta on hyvä kuitenkin muistaa, että Suomi on oikeusvaltio, ettei nyt ihan julkisiin lynkkauksiin mentäisi.


      • taastätäsamaa

        "Salli mun nauraa, sanoi emäntä hautajaisissa."

        " Ei Teemu ole sen syyllisempi kuin muutkaan jos se on ollut yleinen tapa, että rahoja käytetään yli sen mihin ne on tarkoitettu "

        Kuka kumma nostaa tästä Teemun teosta metelin ja miksi? Kaikkihan niin tekee?
        Hyvänen aika sentään. Maan tapa on aina maan tapa ja sellainen saa säilyä maan tappiin!


      • evita-ei.kirj
        taastätäsamaa kirjoitti:

        "Salli mun nauraa, sanoi emäntä hautajaisissa."

        " Ei Teemu ole sen syyllisempi kuin muutkaan jos se on ollut yleinen tapa, että rahoja käytetään yli sen mihin ne on tarkoitettu "

        Kuka kumma nostaa tästä Teemun teosta metelin ja miksi? Kaikkihan niin tekee?
        Hyvänen aika sentään. Maan tapa on aina maan tapa ja sellainen saa säilyä maan tappiin!

        En minä sitä sano, että se on hyväksyttävää jos se on yleinen tapa, mutta turha tässä on yksi Teemu nyt nostaa kepin nokkaan jos koko systeemi on mätä.


      • taastätäsamaa

        Siis koska systeemi on mätä, niin mädät teot ja tekijät eivät saisi päätyä tutkittaviksi? Koska kaikkihan niin tekee, niin tehköön, miksi yksi Teeemu tässä nostetaan tikun nokkaan`?


      • evita-ei.kirj kirjoitti:

        En minä sitä sano, että se on hyväksyttävää jos se on yleinen tapa, mutta turha tässä on yksi Teemu nyt nostaa kepin nokkaan jos koko systeemi on mätä.

        Kirkossa voi olla tutkittavaa enemmänkin , mutta jostakinhan se tutkiminen on aina aloitettava.

        Kiinalainen sanalasku sanoo "Pitkäkin matka aloitetaan aina yhdellä askeleella"

        Pitäkäämme siis Teemua ensimmäisenä askeleena ja lööpeissä viihtyvänä hän on paras mahdollinen vetäjä tälle kirkon maratonille.


      • evita-ei.kirj
        taastätäsamaa kirjoitti:

        Siis koska systeemi on mätä, niin mädät teot ja tekijät eivät saisi päätyä tutkittaviksi? Koska kaikkihan niin tekee, niin tehköön, miksi yksi Teeemu tässä nostetaan tikun nokkaan`?

        Mitä sinä höpötät. Sitähän olen sanonut, että ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan.


      • taastätäsamaa

        En viitsisi moittia, mutta lue ajatuksen kanssa, mitä kirjoitan, vaikka onkin aamu ja pikkuisen väsyttää vielä.


      • evita-ei.kirj
        evita-ei.kirj kirjoitti:

        Mitä sinä höpötät. Sitähän olen sanonut, että ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan.

        Lisään, että sitähän minä nimenomaan olen perännyt, että asia tutkittaisiin perinpohjin kaikkien kannalta. Minusta se on kaikkien osapuolien etu. Ja niinhän ne nyt tekevätkin.
        http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801182200679584_u0.shtml


      • evita-ei.kirj kirjoitti:

        Lisään, että sitähän minä nimenomaan olen perännyt, että asia tutkittaisiin perinpohjin kaikkien kannalta. Minusta se on kaikkien osapuolien etu. Ja niinhän ne nyt tekevätkin.
        http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801182200679584_u0.shtml

        Eli kenkä puristaa nyt siitä, että asiasta keskustellaan julkisesti. Mikään osapuoli ei ole sanonut, että asiaa ei saa tutkia. Kaikki myöntää, että jotain rikkomuksia on tapahtunut, mutta... asiasta ei saisi keskustella julkisesti. Teemugate pitäisi julistaa salaiseksi aina siihen asti, että asiasta tehdään päätös. Missä ja milloin se päätös tehtäisiin, sitäkään ei tiedä kukaan, mutta sitä ennen... suut suppuun.

        ps Hiilamon mielestä tuo salassapitovaatimus ei jostain syystä kuitenkaan koske Johanna Korhosta


    • "Korhonen painottaa, että hän ei edusta asiassa itseään, vaan toimii hiippakuntavaltuuston puheenjohtajaksi äänestetyn luottamushenkilön valtuuksilla."

      http://www.apu.fi/artikkeli/johanna-korhonen-seurakuntalaiset-haluavat-etta-teemu-laajasalon-taloussotkut-selvitetaan

      Kovin erikoiset ovat Korhosen käsitykset siitä, millaisia valtuuksia jäsenyys hiippakuntavaltuustossa antaa! Hänhän on Laajasalolle lähettämässään kirjeessä vaatinut tätä antamaan HÄNELLE kirjallisen selvityksen 40:en kysymykseen määräaikaan mennessä.

      • taastätäsamaa

        evita-ei.kirj


        "Niin, olisihan minun pitänyt muistaa se "someraivo", mutta on hyvä kuitenkin muistaa, että Suomi on oikeusvaltio, ettei nyt ihan julkisiin lynkkauksiin mentäis"

        Totean:
        Raflaavasti eli huomattavan suurellisesti ja mahtipontisesti esitetty ei onneksi ole vielä someraivoa. Se on vain tehokeino. Pitää vain muistaa tonttinsa rajat.

        Suomi on oikeusvaltio, niinkuin jo sanoin. Nyrkkiä ei tarvitse pusertaa taskussa eikä missään uhata kenenkään henkeä ja terveyttä.


    • Ilmeisesti Laajasalon tekemiset tutkitaan. Toivottavasti myös Korhosen tekemisten laillisuus tutkitaan.

      • taastätäsamaa

        Arvelen, että kummankin tekemiset tutkitaan.


      • Toivot siis viestintuojan murhaa?

        Uskonharhaisten ikiaikainen tapahan se on, mutta kyllä pitää nostaa hattua Korhoselle.


      • taastätäsamaa

        Jos peset käsiä, kumpikin käsi pitää puhdistaa, eikö totta? Kun tässä on kaksi osapuolta niin samalla tarkistetaan kummankin toimintatapa.


      • taastätäsamaa kirjoitti:

        Jos peset käsiä, kumpikin käsi pitää puhdistaa, eikö totta? Kun tässä on kaksi osapuolta niin samalla tarkistetaan kummankin toimintatapa.

        Onko muuten kukaan oikeusoppinut maininnut, että Korhonen olisi rikkonut lakia?
        Tietääkseni ei ole. Hän on työskennellyt taloustoimittajana ja osakeyhtiön toimitusjohtajana eli tuntee talousasiat ja salassapitomääräykset.

        Korhonen ei toki noudattanut kirkon ikiaikaista perinnettä eli että suut kiinni ja moskat maton alle. Julkinen asioiden puiminen onkin kirkossa ihan uusi ilmiö.

        Ja lopuksi, jos Korhonen olisi vaiennut, niin hän olisi moraalisessa vastuussa salaamalla Laajasalon virheitä.


      • taastätäsamaa

        http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3801742/Kirkkoministeri GrahnLaasonen piispa Laaj
        Kotimaa Lännen Media 15.1.2018 12:14 0 Ulla Jäske


        Kirkkoministeri Grahn-Laasonen kertoo, että
        -kirkko on itsenäinen julkisoikeudellinen yhteisö
        - kirkon hallinnon järjestäminen on kirkon sisäinen asia.
        -piispa Laajasalon luottokorttisotku on kirkon sisäinen asia
        – kirkon ja seurakuntien varojen käyttö, ja käytön asianmukaisuuden valvonta on kirkon sisäinen kysymys.

        Toimiessaan Kallion kirkkoherrana Laajasalo muun muassa käytti seurakunnan luottokorttia hotellimajoituksen, kukkien, taksimatkojen ja juomien ostoon.

        Piispa Laajasalo on tiedotteessaan korostanut käyttäneensä luottokorttia vain virka-asioihin. Hän on kuitenkin myöntänyt tehneensä virheitä luottokortin käytössä. Hän on sanonut muun muassa olleensa huolimaton kuittien säilyttämisessä ja tarkkojen merkintöjen tekemisessä.


        Totean,
        että kirkko on sen rakenteinen yhteisö, että toimittaja Korhosen aktiivisuus ja tarkkuus on varmaan jollekulle vaikeasti siedettävä asia. Olen elämässäni ollut sekä vasarana että alasimena, niin että tiedän pienten mukavuuksien kuuluva monissa paikoissa kuuluvan luontaisetuihin. Niinhän piispa Laajasalo kertoikin tuossa yllä. Tel Aviv -keikka peiteltyine hotellinkäyttöineen on osa samaa asiaa.

        Olen sitä mieltä, että toimittaja Korhonen on nyt saanut ilkeän, niuhon akan roolin koska ei suostunut katsomaan näkemättä.
        Vaikka Teemu on nyt osoittautunut tavalliseksi ihmiseksi, älkää vastapainoksi leimatko toimittaja Korhosta pahaksi ihmiseksi.


        Lähde: Kirkon avoin viestintä rajoittuu itsekehuun/ qwertyilija


    • Multi.nik

      Se on päivän selvää että Korhonen pelaa likaista peliä ja että hänellä on katkeruus Laajasaloa vastaan. Mutta, Korhonen ei tässä ole kumminkaan tehnyt mitään rikosta, joten ainoa syyllinen on Laajasalo.

      • on.vai

        onko se jo jossain päätetty?


    • qwertyilija kirjoitti: "Hän on työskennellyt taloustoimittajana ja osakeyhtiön toimitusjohtajana eli tuntee talousasiat ja salassapitomääräykset."<

      Noissa tehtävissä toimiessa ei välttämättä (ilmeisesti) pätevöidytä julkishallinnon osaajaksi. Julkishallinnossa on erilaiset toimintaperiaatteet ja lainalaisuudet. Nyt on kyseessä viranhaltijaan kohdistettavat kurinpidolliset - tai vähintäänkin niihin tähtäävät - toimet. Niissä on perinteisesti oltu sensitiivisiä, ja perustelluista syistä. Yksi edellytys on, että keskeneräisillä asioilla ei revitellä julkisuudessa.

      Olin alkuun ihan tyytyväinen kuultuani Laajasalon toimien ilmitulosta. Koko kuvion paljastuttua en sitten ole ollenkaan tyytyväinen. En esiin tulleeseen motiiviin, en Korhosen ottamaan rooliin toimivallan ylityksineen, en myöskään hänen tyyliinsä riekkua asiasta julkisuudessa. Kuten olen aiemmin maininnut, Korhosen olisi pitänyt valita toimittajan roolin ja luottamushenkilön roolin välillä, hän ei kuitenkaan siihen kyennyt.

      Korhonen laajentaa asiaa vielä Apu-lehdelle antamassaan haastattelussa:
      "Kolmas ulottuvuus ei ole juridinen, vaan eettinen: onko sopivaa, että henkilö laskuttaa kirkkoa yrityksensä kautta ja nostaa samaan aikaan kuukausipalkkaa kirkosta? Se ei ole sallittua muillekaan."

      Korhonen ei avaa, mitä laskutettavat asiat ovat olleet. Hän kuitenkin heittää ilmaan ajatuksen, että tuossakin on toimittu laittomasti, vaikka hän puhuukin eettisyydestä. Onko siis Laajasalo laskuttanut firmansa kautta töistä tai palveluista jotka olisivat kuuluneet hänen virkatehtäviinsä? Sellainen kuva tuolla ainakin halutaan antaa.

      Mitä tuohon sallimiseen tulee, niin joskus edellytetään sivutoimilupaa, joskus taas ei. Kyllä monilla virkamiehillä on virkansa ohella omaa yritystoimintaa, jopa virkapaikan tiloissa. Esimerkiksi monet lääkärit suorittavat leikkauksia oman työpaikkansa leikkaussalissa, tämän välineillä ja henkilökunnan avustamana, ja kuitenkin laskuttavat huikeita palkkioita oman yrityksensä lukuun. Monet virkalääkärit jopa hankkivat julkisella puolella toimiessaan itselleen yksityisasiakkaita.

      En tunne seurakuntien sivutoimilupakäytäntöjä, joten en voi arvioida Korhosen "Se ei ole sallittua muillekaan" väittämän oikeellisuutta. Mutta tuollaisia heittoja ei pitäisi esittää ilman, että avaa asiaa. Mutta Korhosen tavoitteisiin se ilmeisesti sopii!

      • Korhonen laajentaa asiaa vielä Apu-lehdelle antamassaan haastattelussa:
        "Kolmas ulottuvuus ei ole juridinen, vaan eettinen: onko sopivaa, että henkilö laskuttaa kirkkoa yrityksensä kautta ja nostaa samaan aikaan kuukausipalkkaa kirkosta? Se ei ole sallittua muillekaan."<

        Mitä tuohon sallimiseen tulee, niin joskus edellytetään sivutoimilupaa, joskus taas ei. Kyllä monilla virkamiehillä on virkansa ohella omaa yritystoimintaa, jopa virkapaikan tiloissa.

        Jukka Relander Uusi Suomi Puheenvuoro: "Korhonen sai sittemmin vastauksen tiedusteluunsa sivutoimiluvasta, jonka mukaan lupa oli myönnetty ja kunnossa. Korhonen ei kuitenkaan uskonut lainoppineen asessorin eikä asian esitelleen notaarin tulkintaa, vaan halusin jatkaa väittämistä siitä, että Laajasalolta puuttui sivutoimilupa. Vaikka nimenomaisesti asiasta vastaavat olivat kertoneet toisin."<

        http://jukkarelander.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249411-korhosen-neljas-ristiretki

        Olen ennenkin pannut merkille, että luen näitä korhosia kuin avointa kirjaa!


    • taastätäsamaa

      http://jukkarelander.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249411-korhosen-neljas-ristiretki

      Korhosen neljäs ristiretki
      19.1.2018 15:13 Jukka Relander


      "Käsissämme on kohu, jonka varsinaiseksi pihviksi jäävät kolme tarpeettoman kallista majoitusta työmatkojen yhteydessä, ja toistaiseksi selvittämätön määrä puuttuvia tositteita. Ymmärrän niitä, jotka näitä majoituksia paheksuvat. Itse en työni vuoksi paljon matkailleena oikein osaa, jos vuosittaisia matkapäiviä on lähemmäs sata. Ylimääräinen satanen on pieni hinta siitä, että johtotehtävissä työskentelevä on levännyt ja tolkuissaan. Muistelen kaiholla etelä-afrikkalaista kahden huoneen hotellihuoneistoa, jossa saatoin järjestää tapaamisia, eikä tarvinnut viedä ihmisiä ravintolaan syömään. Kustannustaso olisi muuten sama.
      Ja sitten oli vielä se puolisolisä. Ensinnäkin, työmatka Tel Aviviin oli käsitelty sekä etukäteen, että jälkikäteen Kallion seurakuntaneuvostossa. Eriäviä mielipiteitä ei ollut. Tämän voisi tarkistaa pöytäkirjoista. Matkan tarkoituksena oli tutustua Jerusalemin ja Tel Avivin alueella tehtävään lähetystyöhön, jota seurakunta rahoittaa. Kaupungit sijaitsevat tunnin ajomatkan päässä toisistaan. Päivärahan syötössä oli seurakunnan sihteerille tapahtunut inhimillinen virhe, se oli kirjaantunut väärille päiville. Puolisonsa matkan Laajasalo maksoi itse, tästä ei koitunut seurakunnalle lisäkustannuksia.

      Korhosen syytösten teho perustuu osin aineiston taitavaan valikointiin, osin siihen, että syytöksiä on esitetty jo niin pitkään, että niistä syntyy vaikutelma hämäräpelistä kirkollisen vallan salongeissa.
      Piispalla on selvitettäviä asioita. Mutta en ole koskaan nähnyt politiikassa yhtä likaisia vaaleja kuin Helsinngin piispanvaalit olivat, ja ovat edelleen. Kokemusta vaaleista minulla on.

      Totean,
      että toisellekin näkökulmalle on annnettava tilaisuus tulla kuuluksi.
      Mikä on , en sanoisi totuus, vaan järkevä näkökulma, selviää tutkimusten valmistuttua.

      Seurattuani tätä kohua, tuli vakutelma että kolme asiaa on tärkeää:

      -Kenelle toimitaja Korhonen sanoo huomenta aamiaispöydässään
      -Mitä se Korhoselle kuuluu, siis se laskujen tutkiminen, olisi sitä parempaakin tekemistä..
      -Älkääs nyt tyhjästä höpiskö! Kokista ja hyvin nukuttu yö, se on tärkeää ihmiselle.

      Kun on toistettu moneen kertaan että likaa roiskuu, niin ihan ystävällisesti sanoisin sekä keskustelupalstalaisille, että Heikki Hiilamolle, että osaan alatyylin keskustelusta te itse olette syyllisiä. Osaan muut, joiden osuutta en tiedä.

      • havalisä

        Laajasalo on itse myöntänyt tehneensä väärin.


      • taastätäsamaa

        https://demokraatti.fi/piispa-soppa-sakenee-yha-johanna-korhonen-heikki-hiilamo-on-yrittanyt-rajoittaa-pyrkimystani-selvittaa-teemu-laajasalon-talousasioita/ Rane Aunimo
        [email protected]

        Politiikka 17.01.2018 14:00 (Päivitetty: 17.01. 14:31)

        Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen nosti viikko sitten julkisuuteen Helsingin piispan Teemu Laajasalon rahankäytön entisen työantajansa Helsingin seurakuntayhtymän palveluksessa Kallion kirkkoherrana.

        Korhonen nosti esille uutena asiana Laajasalon tekemät ostokset Helsingin seurakuntayhtymän luottokortilla, jolla oli ostettu muun muassa matkoja, festivaalilippuja, hotellihuoneita ja samppanjaa. Korhosen mukaan suuri osa kuiteista joko puuttuu tai on muuten puutteellisesti selvitetty.

        Korhonen teki selvityspyynnön laajemminkin Laajasalon talousepäselvyyksistä.
        Muun muassa diakonia- ja yhteiskuntatyön johtajana kirkkohallituksessa toiminut Heikki Hiilamo arvosteli eilen Kotimaa24:ssä voimakkaasti Laajasalon toimintaa kyseenalaistanutta Korhosta. Hiilamo ja Korhonen ovat olleet mukana yhdessä Tulkaa kaikki -liikkeessä.

        Hiilamo kirjoitti, että Laajasalon tapauksessa kyse on muustakin kuin talousepäselvyyksistä ja kirkollisverojen vastuullisesta käytöstä.

        ”Korhonen ei antanut Laajasalolle ennen ”syytekirjelmänsä” julkistamista mahdollisuutta kommentoida väärinkäsityksiä. Pidän menettelyä vääränä ja toimittajaetiikan vastaisena.”

        Hiilamo piti outona, ettei Korhonen tuonut Laajasaloa koskevia asioita hiippakuntavaltuuston käsiteltäväksi, eikä informoinut valtuuston jäseniä Laajasalon vastaisista toimistaan.

        ”Herää kysymys, onko Johanna Korhosen tavoitteena synnyttää mahdollisimman paljon negatiivista julkisuutta Teemu Laajasalon ympärillä ja näin tehdä tämän virkatoimien hoitaminen mahdottomaksi.”

        Hiilamo kirjoitti, kuinka Korhonen kannatti syksyllä aktiivisesti Helsingin piispanvaalissa Laajasalolle jo ensimmäisellä kierroksella hävinnyttä ehdokasta.

        Korhonen puolestaan sanoo keskiviikkona Demokraatille, että Hiilamon astuttua julkisuuteen hän kokee tarpeelliseksi kertoa julki myös asian taustaa.

        – Hiilamo on pitkin syksyä 2017 yrittänyt rajoittaa pyrkimystäni selvittää Laajasalon talousasioita. Hiilamo itse kannatti piispaksi Laajasaloa ja antoi tälle julkisen tukensa olematta vaalissa äänioikeutettu.

        Korhonen kertoo tavanneensa Hiilamon Oslon lentokentällä 13. marraskuuta 2017. Parin minuutin keskustelussa Hiilamon viesti tuli Korhosen mukaan täysin selväksi: Hiilamo halusi yksiselitteisesti, että Korhonen lopettaa Laajasalon asioiden penkomisen.

        Korhosen mukaan Hiilamo palasi tuohon sattumalta syntyneeseen tapaamiseen 11. tammikuuta yksityisviestillä Facebookissa. Hiilamo viestitti, että hänen mielestään luottamushenkilön tehtävä on eri kuin tutkivan journalistin tehtävä ja että luottamushenkilön tulee toimia myös sen ryhmän luottamuksella, jota hän edustaa.

        Korhosen mukaan Hiilamo sanoi mielipiteenään, että Korhonen on aiheuttanut korvaamatonta vahinkoa piispa Laajasalolle, hiippakunnalle ja kirkolle, mutta myös niille tavoitteille, joita he ajoivat aiemmin yhdessä.

        Samassa yhteydessä Hiilamo kirjoitti, ettei halua enää olla samalla ehdokaslistalla Korhosen kanssa.

        Kaksi päivää myöhemmin 13. tammikuuta Hiilamo viestitti Korhoselle poistaneensa tämän myös Facebook-ystävistään.

        Hiilamon tai minun motiivien pohdinta vie huomion sivuun tosiseikoista.

        Korhonen muistuttaa, että kirkon hallinto on lain mukaan julkista. Hänen mukaansa jonkinlainen ”salainen” käsittely hiippakuntavaltuuston julkisessa kokouksessa on toimintatapana mahdoton.

        – Pidin luonnollisena etenemisjärjestyksenä, että piispa saa kysymykset vastattavikseen ensimmäisenä, ja vastauksia voimme käsitellä luottamuselimissä aikanaan.

        Korhonen sanoo, että motiiveja koskeva keskustelu sivuuttaa itse asian.

        – Hiilamon tai minun motiivien pohdinta vie huomion sivuun tosiseikoista.

        Hiilamo kirjoitti eilen, että Helsingin piispanvaalin jälkipeli hakee likaisuudessa vertaistaan.

        Lisätty juttuun lause ”Parin minuutin keskustelussa Hiilamon viesti tuli Korhosen mukaan täysin selväksi: Hiilamo halusi yksiselitteisesti, että Korhonen lopettaa Laajasalon asioiden penkomisen.”

        Totean:
        On todella mielenkiintoista, kuinka toimittaja Korhosen persoona ja hänen yksityiselmänsä koetetaan sekoittaa asiaan, johon ne eivät kuulu. Puusta katsoen taas näyttää siltä, että Heikki Hiilamo koettaa vaentaa toimittaja Korhosta kuin kyökkipiikaa. Jos on, miltä näyttää, niin Heikki Hiilamo saa aikamoisen opetuksen siitä, miten maailma on muuttunut. Nyt ei käy vaientaminen tai halveksiva asenne,


      • taastätäsamaa kirjoitti:

        https://demokraatti.fi/piispa-soppa-sakenee-yha-johanna-korhonen-heikki-hiilamo-on-yrittanyt-rajoittaa-pyrkimystani-selvittaa-teemu-laajasalon-talousasioita/ Rane Aunimo
        [email protected]

        Politiikka 17.01.2018 14:00 (Päivitetty: 17.01. 14:31)

        Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen nosti viikko sitten julkisuuteen Helsingin piispan Teemu Laajasalon rahankäytön entisen työantajansa Helsingin seurakuntayhtymän palveluksessa Kallion kirkkoherrana.

        Korhonen nosti esille uutena asiana Laajasalon tekemät ostokset Helsingin seurakuntayhtymän luottokortilla, jolla oli ostettu muun muassa matkoja, festivaalilippuja, hotellihuoneita ja samppanjaa. Korhosen mukaan suuri osa kuiteista joko puuttuu tai on muuten puutteellisesti selvitetty.

        Korhonen teki selvityspyynnön laajemminkin Laajasalon talousepäselvyyksistä.
        Muun muassa diakonia- ja yhteiskuntatyön johtajana kirkkohallituksessa toiminut Heikki Hiilamo arvosteli eilen Kotimaa24:ssä voimakkaasti Laajasalon toimintaa kyseenalaistanutta Korhosta. Hiilamo ja Korhonen ovat olleet mukana yhdessä Tulkaa kaikki -liikkeessä.

        Hiilamo kirjoitti, että Laajasalon tapauksessa kyse on muustakin kuin talousepäselvyyksistä ja kirkollisverojen vastuullisesta käytöstä.

        ”Korhonen ei antanut Laajasalolle ennen ”syytekirjelmänsä” julkistamista mahdollisuutta kommentoida väärinkäsityksiä. Pidän menettelyä vääränä ja toimittajaetiikan vastaisena.”

        Hiilamo piti outona, ettei Korhonen tuonut Laajasaloa koskevia asioita hiippakuntavaltuuston käsiteltäväksi, eikä informoinut valtuuston jäseniä Laajasalon vastaisista toimistaan.

        ”Herää kysymys, onko Johanna Korhosen tavoitteena synnyttää mahdollisimman paljon negatiivista julkisuutta Teemu Laajasalon ympärillä ja näin tehdä tämän virkatoimien hoitaminen mahdottomaksi.”

        Hiilamo kirjoitti, kuinka Korhonen kannatti syksyllä aktiivisesti Helsingin piispanvaalissa Laajasalolle jo ensimmäisellä kierroksella hävinnyttä ehdokasta.

        Korhonen puolestaan sanoo keskiviikkona Demokraatille, että Hiilamon astuttua julkisuuteen hän kokee tarpeelliseksi kertoa julki myös asian taustaa.

        – Hiilamo on pitkin syksyä 2017 yrittänyt rajoittaa pyrkimystäni selvittää Laajasalon talousasioita. Hiilamo itse kannatti piispaksi Laajasaloa ja antoi tälle julkisen tukensa olematta vaalissa äänioikeutettu.

        Korhonen kertoo tavanneensa Hiilamon Oslon lentokentällä 13. marraskuuta 2017. Parin minuutin keskustelussa Hiilamon viesti tuli Korhosen mukaan täysin selväksi: Hiilamo halusi yksiselitteisesti, että Korhonen lopettaa Laajasalon asioiden penkomisen.

        Korhosen mukaan Hiilamo palasi tuohon sattumalta syntyneeseen tapaamiseen 11. tammikuuta yksityisviestillä Facebookissa. Hiilamo viestitti, että hänen mielestään luottamushenkilön tehtävä on eri kuin tutkivan journalistin tehtävä ja että luottamushenkilön tulee toimia myös sen ryhmän luottamuksella, jota hän edustaa.

        Korhosen mukaan Hiilamo sanoi mielipiteenään, että Korhonen on aiheuttanut korvaamatonta vahinkoa piispa Laajasalolle, hiippakunnalle ja kirkolle, mutta myös niille tavoitteille, joita he ajoivat aiemmin yhdessä.

        Samassa yhteydessä Hiilamo kirjoitti, ettei halua enää olla samalla ehdokaslistalla Korhosen kanssa.

        Kaksi päivää myöhemmin 13. tammikuuta Hiilamo viestitti Korhoselle poistaneensa tämän myös Facebook-ystävistään.

        Hiilamon tai minun motiivien pohdinta vie huomion sivuun tosiseikoista.

        Korhonen muistuttaa, että kirkon hallinto on lain mukaan julkista. Hänen mukaansa jonkinlainen ”salainen” käsittely hiippakuntavaltuuston julkisessa kokouksessa on toimintatapana mahdoton.

        – Pidin luonnollisena etenemisjärjestyksenä, että piispa saa kysymykset vastattavikseen ensimmäisenä, ja vastauksia voimme käsitellä luottamuselimissä aikanaan.

        Korhonen sanoo, että motiiveja koskeva keskustelu sivuuttaa itse asian.

        – Hiilamon tai minun motiivien pohdinta vie huomion sivuun tosiseikoista.

        Hiilamo kirjoitti eilen, että Helsingin piispanvaalin jälkipeli hakee likaisuudessa vertaistaan.

        Lisätty juttuun lause ”Parin minuutin keskustelussa Hiilamon viesti tuli Korhosen mukaan täysin selväksi: Hiilamo halusi yksiselitteisesti, että Korhonen lopettaa Laajasalon asioiden penkomisen.”

        Totean:
        On todella mielenkiintoista, kuinka toimittaja Korhosen persoona ja hänen yksityiselmänsä koetetaan sekoittaa asiaan, johon ne eivät kuulu. Puusta katsoen taas näyttää siltä, että Heikki Hiilamo koettaa vaentaa toimittaja Korhosta kuin kyökkipiikaa. Jos on, miltä näyttää, niin Heikki Hiilamo saa aikamoisen opetuksen siitä, miten maailma on muuttunut. Nyt ei käy vaientaminen tai halveksiva asenne,

        >> Puusta katsoen taas näyttää siltä, että Heikki Hiilamo koettaa vaentaa toimittaja Korhosta kuin kyökkipiikaa... Nyt ei käy vaientaminen tai halveksiva asenne <<

        Tuoltahan tuo päällepäin näyttää. Kirkossa ei selvästikään ole totuttu, että asioista keskustellaan julkisesti. Siellä onkin pikkuisen samaa henkeä, kuin Rauhanyhdistyksissä.


        Kuka vielä muistaa, kun Johanna Korhonen oli Tikkurilan seurakunnan hallinnossa ja oli päättämässä, että Tikkurilan seurakunta ei rahoita kirkon ahdasmielisimpiä lähetysjärjestöjä (niitä homoseksuaalisuuteen ja naispappeuteen kielteisesti suhteutuvia), vaan antoi ne rahat kirkon liberaaleimmille lähestysjärjestöille?

        Piispat ja muut alkoi läksyttämään Tikkurilaa ja paria muuta seurakuntaa oikein olan takaa eli kun kirkon ikiaikaisia toimintatapoja hieman kyseenalaistettiin, ihan sääntöjen puitteissa, niin perinteiden puolustajien vastareaktio oli voimakas, Hyvin voimakas.

        Tämä liittyy tähän Teemugateen siten, että taas sama Johanna Korhonen kyseenalaisti kirkon ikiaikaisia käytäntöjä ja vastareaktio oli tuttuun tyyliin voimakas.
        En edes ihmettelisi, vaikka idea ja toive Korhosen mustamaalaamisesta olisi tullut kirkon konservatiiveilta ja Relander sekä Hiilamo olisivat uhrautuneet ja lähteneet puolustamaan kirkon ikiaikaisia perinteitä. Heidän ajamanaan kun tuo touhu ei näytä liberaalit vastaan konservatiivit- taistelulta.

        ps nykyisin Tikkurilakin on tiukasti konservatiivienemmistön hallussa ja se antaa kiltisti rahaa myös kirkon homo- ja naispappivastaisille lähetysjärjestöille. Enää kolme pääkaupunkiseudun seurakuntaa on liberaalienemmistöisiä ja Suomen kaikki loput, noin kolmesataa seurakuntaa, ovat konservatiivienemmistöisiä.


    • Tästä tpahtumaketjusta olisi mahdollista oppia se, että tarkkana kannattaa olla ja pistää kuitit talteen.

    • Onhan se totta, ettei kritiikin esittäjän motiiveilla ole itse asian ja kritiikin pätevyyden kannalta merkitystä, mutta totta on sekin, että jos ihmiset haistavat alhaiset ja pahantahtoiset motiivit, heidän sympatiansa siirtyvät helposti kritiikin kohteen puolelle siinäkin tapauksessa, että kritiikki on aiheellista. Minulle on jäänyt Korhosesta ylipäätään sellainen vaikutelma, että hän on ilkeä, katkera, kaunainen, pitkävihainen, pahantahtoinen, kostonjanoinen, ahdasmielinen, suvaitsematon ihminen, joka vähemmän demokraattisissa olosuhteissa olisi ensimmäisenä sulkemassa poliittisia vastustajiaan kuolemanleireille. Korostan, että tämä on vain minun vaikutelmani enkä väitä mitään.

      Minun mielestäni on ihan ok kirkkoherran ja etenkin piispan majoittua luksushotelleihin ja syödä ja juoda hyvin kirkon piikkiin. Siinä en näe mitään ongelmaa. Pitäähän herran nauttia elämästä. Mitä iloa herrana olemisesta muuten olisi? Kuittiepäselvyydet ja sen sellaiset ovat sitten eri juttu.

      • taastätäsamaa

        Kiitos herrens_tiggare
        "Minulle on jäänyt Korhosesta ylipäätään sellainen vaikutelma, että hän on ilkeä, katkera, kaunainen, pitkävihainen, pahantahtoinen, kostonjanoinen, ahdasmielinen, suvaitsematon ihminen, joka vähemmän demokraattisissa olosuhteissa olisi ensimmäisenä sulkemassa poliittisia vastustajiaan kuolemanleireille. Korostan, että tämä on vain minun vaikutelmani enkä väitä mitään."

        Totean:
        Tämä on yksi puoli, jota olen halunnut nostaa esiin. Toimittaja Korhoseen liittyvät antipatiat ovat monen kirjoittajan teksteissä hyvin selviä.
        En viitsi ruotia tarkemmin luonehdintaasi, koska samaa alatyyliä monet muutkin täällä ja muualla esittävät.


      • taastätäsamaa

        Eerikatässämoi 26.1.2018 17:31

        "Tästä tpahtumaketjusta olisi mahdollista oppia se, että tarkkana kannattaa olla ja pistää kuitit talteen."

        Olen samaa mieltä ja luulen, että se oppi kirvelee pitkään niiden selkänahkaa jotka ovat tottuneet ottamaan lisää hyvää, koska se menee työnantajan piikkiin. Siksi koetin kasata asiasta monen näkökulmaa, jotta en antaisi vaikutelmaa yhden puhujan ristiretkestä.


      • taastätäsamaa kirjoitti:

        Kiitos herrens_tiggare
        "Minulle on jäänyt Korhosesta ylipäätään sellainen vaikutelma, että hän on ilkeä, katkera, kaunainen, pitkävihainen, pahantahtoinen, kostonjanoinen, ahdasmielinen, suvaitsematon ihminen, joka vähemmän demokraattisissa olosuhteissa olisi ensimmäisenä sulkemassa poliittisia vastustajiaan kuolemanleireille. Korostan, että tämä on vain minun vaikutelmani enkä väitä mitään."

        Totean:
        Tämä on yksi puoli, jota olen halunnut nostaa esiin. Toimittaja Korhoseen liittyvät antipatiat ovat monen kirjoittajan teksteissä hyvin selviä.
        En viitsi ruotia tarkemmin luonehdintaasi, koska samaa alatyyliä monet muutkin täällä ja muualla esittävät.

        Luonnehdinnassani ei ollut mitään alatyylistä. Alatyylistä olisi nimitellä henkilöä esimerkiksi huoraksi tai kullinlutkuttajaksi.

        Antipatiat Korhosta kohtaan ovat tosiaan selviä, enkä niitä ihmettele. Ellen väärin muista, Korhonen taannoin passiivis-aggressiiviseen tyyliinsä kehotti konservatiiveja lähtemään kirkosta, koska kirkko ei kuulu heille eikä ole heidän kotinsa. Kyllähän sellainen antipatioita herättää konservatiiveissa, jotka ovat ikänsä kirkkoon kuuluneet ja siellä klassista kristinuskoa tunnustaneet. Kaiken kaikkiaan minulle on ihan tulla sellainen tunne, että Korhonen on kirkossa ensisijaisesti tekemässä kirkkopolitiikkaa eikä tunnustamassa uskontoa.


      • taastätäsamaa

        Selvä. olin väärässä. Pyydän anteeksi.


    • ”Niin, jonkunhan on nostettava sormensa näppäimistölle. Suurempi kohu syntyisi, jos sen olisi tehnyt naapurin talonmies.”

      Ennen kuin Laajasalo valittiin piispaksi, oli täälläkin varsin paljon ilkkumista sekä panettelua häntä kohtaan. Edustihan hän ”pahoja liberaaleja”. Jos nämä väärinkäytökset olisi paljastanut joku konservatiivi, aivan varmaan Laajasaloa olisi räävitty täysin samoin kuin Askolaa ja Mäkelää.

      Oikeastaan odotin, että nyt se vasta riemu repeää, kun Laajasalokin mokailee. Vaan miten kävi? Yllättäen takki kääntyi ja kohteeksi otettiin henkilö, joka tuntuu olevan vieläkin ”pahempi liberaali” kuin Laajasalo.

      ”Herää myös kysymys Heikki Hiilamon tavoitteista synnyttää negatiivista julkisuutta...likaisuudesta en sano mitään, sillä loan heittäjät tahraavat itse itsensä.”

      Laajasalo on itse tunnustanut tekemänsä mokat. Olevinaan kai pyytänyt niitä anteeksi. Vaikka asiasta on käynnissä poliisitutkinta, niin mielestäni tämä asia on pikemminkin moraalinen.

      Mitä kiihkeämmin kielletään näistä asioista avoimesti keskusteleminen ja mitä kiihkeämmin puolustetaan Laajasalon töppäilyjä, sitä likaisemmaksi tämä peli muuttuu.

      ”Helsingin seurakuntayhtymä ilmoitti viime viikolla, että se käynnistää ulkopuolisen selvityksen puolenkymmenen johtavan viranhaltijan luottokorttimaksuista. Yksi tutkittavista on Teemu Laajasalo.” HS 15.1.2018
      ”Piispa Teemu Laajasalon talousasioita tutkittu syksystä lähtien – seurakuntayhtymä tilaa nyt ulkopuolisen selvityksen…” HS 11.1.2018

      Tässä on focus. Viranhaltijoiden ”tapa” käyttää kirkon varoja. Asia, joka mielestäni on tutkittava ja käytäntöjen on muututtava.

      • Allekirjoitan koko tekstisi.

        >> Mitä kiihkeämmin kielletään näistä asioista avoimesti keskusteleminen ja mitä kiihkeämmin puolustetaan Laajasalon töppäilyjä, sitä likaisemmaksi tämä peli muuttuu. <<

        Totta tuokin. Keskustelun vaientaminen saattoi toimia ennen nettiaikaa, mutta nyt tuollaiset vaientamisyritykset ovat kuin heittäisi bensaa liekkeihin.

        Lehdet kaluaa jutusta irti kaiken sen minkä irti saavat ja siinä saa muutkin kuin Laajasalo tuta, ihan luita myöten, että mitä sanavapaus nykyään merkitsee.


      • qwertyilija kirjoitti:

        Allekirjoitan koko tekstisi.

        >> Mitä kiihkeämmin kielletään näistä asioista avoimesti keskusteleminen ja mitä kiihkeämmin puolustetaan Laajasalon töppäilyjä, sitä likaisemmaksi tämä peli muuttuu. <<

        Totta tuokin. Keskustelun vaientaminen saattoi toimia ennen nettiaikaa, mutta nyt tuollaiset vaientamisyritykset ovat kuin heittäisi bensaa liekkeihin.

        Lehdet kaluaa jutusta irti kaiken sen minkä irti saavat ja siinä saa muutkin kuin Laajasalo tuta, ihan luita myöten, että mitä sanavapaus nykyään merkitsee.

        Lehdet luonnollisesti julkaisevat kaikkea sitä, mikä myy. Ja kyllä se vain niin on, ettei asioita enää voi niin helposto lakaista maton alle kuin ennen.


      • mummomuori kirjoitti:

        Lehdet luonnollisesti julkaisevat kaikkea sitä, mikä myy. Ja kyllä se vain niin on, ettei asioita enää voi niin helposto lakaista maton alle kuin ennen.

        Vaikea on lakaista maton alle, kun kuka tahansa voi alkaa toimittajaksi ja julkaista kaiken omassa blogissa. Ja jos tekee sen hyvin, niin saa lukijoita. Plus että toimittajat saa juttuvihjeitä ja taatusti julkaisevat jutut, jos niillä on menekkiä.


      • qwertyilija kirjoitti:

        Vaikea on lakaista maton alle, kun kuka tahansa voi alkaa toimittajaksi ja julkaista kaiken omassa blogissa. Ja jos tekee sen hyvin, niin saa lukijoita. Plus että toimittajat saa juttuvihjeitä ja taatusti julkaisevat jutut, jos niillä on menekkiä.

        Juuri näin se nykypäivänä tuntuu menevän.


    • Kommentti "Taastätäsamaa" -nimimerkin kirjoitukseen:

      "Hiilamo kirjoitti, että Laajasalon tapauksessa kyse on muustakin kuin talousepäselvyyksistä ja kirkollisverojen vastuullisesta käytöstä."<

      - Mielestäni tapauksesta käy selvästi ilmi, että Hiilamo on tässä aivan oikeassa.

      ”Korhonen ei antanut Laajasalolle ennen ”syytekirjelmänsä” julkistamista mahdollisuutta kommentoida väärinkäsityksiä. Pidän menettelyä vääränä ja toimittajaetiikan vastaisena."
      "Hiilamo piti outona, ettei Korhonen tuonut Laajasaloa koskevia asioita hiippakuntavaltuuston käsiteltäväksi, eikä informoinut valtuuston jäseniä Laajasalon vastaisista toimistaan."<

      - Tärkeämpää kuin toimittajaetiikka on luottamushenkilöetiikka. Korhonen on pitkin matkaa korostanut, että hän ei ole tehnyt "tutkimuksiaan" toimittajana tai yksityishenkilönä, vaan luottamushenkilönä ja ennen kaikkea hiippakuntavaltuuston puheenjohtajana. Korhonen muistuttaa, että kirkon hallinto on lain mukaan julkista. Hänen mukaansa jonkinlainen ”salainen” käsittely hiippakuntavaltuuston julkisessa kokouksessa on toimintatapana mahdoton. Eihän sellaista ole kukaan tiettävästi ehdottanutkaan. Korhosen mielestä ei sen sijaan ole toimintapana mahdoton, että valtuuston pj hoitaa toimielimeltään salaa ja yhteistyössä median kanssa tämän asian käsittelyä. Täysin käsittämätön logiikka!

      ”Herää kysymys, onko Johanna Korhosen tavoitteena synnyttää mahdollisimman paljon negatiivista julkisuutta Teemu Laajasalon ympärillä ja näin tehdä tämän virkatoimien hoitaminen mahdottomaksi.”<

      - Juuri tästä on kysymys. Korhonen on useissa yhteyksissä korostanut kahdenkeskisten keskustelujen olevan tarpeettomia. Korhosen perustelu "olen käynyt aiheesta yhden keskustelun Laajasalon kanssa viime syksynä, mutta se ei tuonut selvyyttä yhtään mihinkään". Todettakoon tulleen todistetuksi, että kyseinen keskustelu käytiin viime syyskuussa. Keskustelussa ei käsitelty luottokorttilaskutusta lainkaan siitä yksinkertaisesta syystä, että Korhonen aloitti luottokorttilaskutusten epäselvyyksien tutkimisen vasta marraskuussa.

      "Hiilamo on pitkin syksyä 2017 yrittänyt rajoittaa pyrkimystäni selvittää Laajasalon talousasioita. Korhonen kertoo tavanneensa Hiilamon Oslon lentokentällä 13. marraskuuta 2017. Parin minuutin keskustelussa Hiilamon viesti tuli Korhosen mukaan täysin selväksi: Hiilamo halusi yksiselitteisesti, että Korhonen lopettaa Laajasalon asioiden penkomisen.
      Hiilamo itse kannatti piispaksi Laajasaloa ja antoi tälle julkisen tukensa olematta vaalissa äänioikeutettu."<

      - Onko Hiilamo kehottanut Korhosta jättämään asioiden tutkimisen lainmukaisen päätöselimen tutkittavaksi, vai mistä on kysymys? Korhosen kommenttia on mahdoton avata, sillä hän ei kerro, millä tavalla nämä talousasioiden tutkimisen rajoittamispyrkimykset ovat tapahtuneet. Tämäkin on Korhosen ylläpitämää tapaa "heittää ilmaan" kähmintäepäilyksiä. Kuten hän teki avun haastattelussa todetessaan: "Laajasalo on laskuttanut yhtiönsä kautta seurakuntaa, vaikka on samaan aikaan saanut palkkaa kirkolta. Tämä ei ole salittua muillekaan."

      - Muissa yhteyksissä Korhonen on suoraan väittänyt, ettei Laajasalolla ole sivutoimilupaa, vaikka on saanut seurakuntayhtymästä tiedon, että lupa on haettu ja saatu. Korhonen on k*rpiintynyt siitä, että Hiilamo on mennyt tukemaan Laajasaloa "olematta äänioikeutettu". Onko se jossain kielletty? Eihän Hiilamo sentään äänestämään ole mennyt!

      "Korhosen mukaan Hiilamo palasi tuohon sattumalta syntyneeseen tapaamiseen 11. tammikuuta yksityisviestillä Facebookissa. Hiilamo viestitti, että hänen mielestään luottamushenkilön tehtävä on eri kuin tutkivan journalistin tehtävä ja että luottamushenkilön tulee toimia myös sen ryhmän luottamuksella, jota hän edustaa."<

      - Nimenomaan. Mutta tätähän Korhonen ei ole ymmärtänyt vieläkään!

      "Korhosen mukaan Hiilamo sanoi mielipiteenään, että Korhonen on aiheuttanut korvaamatonta vahinkoa piispa Laajasalolle, hiippakunnalle ja kirkolle..."

      - Epäilemättä näin on käynyt.

      "Pidin luonnollisena etenemisjärjestyksenä, että piispa saa kysymykset vastattavikseen ensimmäisenä, ja vastauksia voimme käsitellä luottamuselimissä aikanaan."<

      - Noinhan sitä tyhmempi voisi luulla. Kuulemisen kuitenkin suorittaa se luottamuselin joka asiaa käsittelee, ja vasta sitten kun asia on tullut vireille kyseisessä elimessä, Ei kukaan muu, vaikka olisi kuinka innokkuutta ja asioihin puuttumishalua. Veikkaanpa, että Korhonenkin tuon vielä oppii!

      • Minua kiinnostaa se, miksi puolustat henkilöä joka tekee moraalisesti väärin?


      • mummomuori kirjoitti:

        Minua kiinnostaa se, miksi puolustat henkilöä joka tekee moraalisesti väärin?

        Eikö nimenomaan uskovaisen pitäisi ymmärtää? Puolustan Laajasalon oikeutta tulla oikein kohdelluksi, en hänen mahdollisia väärintekemisiään. Olen liki kymmenen kertaa kommenttieni yhteydessä todennut, että nämä asiat tulee selvittää, mutta oikealla tavalla. Korhosen tapa ei ole oikea, "sen nyt järki-ihminen näkkee ottallaankin", kuten fiksulla mummollani oli tapana sanoa.

        Korhonen on moneen kertaan todennut: "Motiiveja koskeva keskustelu sivuuttaa itse asian." Ja edelleen: "Hiilamon tai minun motiivien pohdinta vie huomion sivuun tosiseikoista."
        Samaan aikaan Korhonen kuitenkin heittää varjon Hiilamon motiivien ylle, onhan tämä mm. mennyt antamaan julkisen tukensa Laajasalolle "olematta vaalissa äänioikeutettu". Ja "pyrkii kaikin tavoin estämään asian tutkimisen". Näin Korhonen tuo ilmi kantansa, että Hiilamon motiivit ovat vähintäänkin epäilyttävät. Hän itse on asiassa pahuuden paljastaja, Hiilamo pimittäjä, Mutta sillä, että hän itse on toiminut hävineen ehdokkaan vaalipäällikkönä - ei tietenkään - ole mitään merkitystä.

        "Hiippakuntavaltuuston esityslistan laatii tuomiokapituli. Valtuusto voi alistaa itselleen myös muuta päätöksentekoa." En ole kovin paljon perehtynyt kirkollishallintoon (enkä perehdy), joten tiedossani ei ole, voiko hiippakuntavaltuusto jossakin vaiheessa tulla alistamisen kautta myös tämän asian käsittelijäksi.

        Jos näin kävisi, niin viimeistään silloin Korhosen huseeraaminen muodostuisi hiippakuntavaltuustolle ongelmaksi. Onhan sen oma puheenjohtaja sissaroinut asian kimpussa jo pitkän tovin. Tällöin tulisivat kyseeseen myös Korhosen motiivit. Vähintäänkin Korhosen tulisi jäävätä itsensä asian käsittelystä.

        Se ainakin on varmaa, että Korhosen puolivillainen Laajasalon "kuuleminen" ei tässä aikuisten todellisuudessa voi toimia kuulemisena, vaikka Korhosen omasta kommentista päätellen hän itse niin - ilmiselvästi - luulee: "Pidin luonnollisena etenemisjärjestyksenä, että piispa saa kysymykset vastattavikseen ensimmäisenä, ja vastauksia voimme käsitellä luottamuselimissä aikanaan." Luulisi hiippakunnan hallinnossa korvien punoittavan!

        Korhonen siis luulee, että HÄN voisi valtuustolta salaa ikään kuin etukäteen kuulla asianosaista, jolloin tämän antama vastine olisi odottamassa asian mahdollista käsittelyä, sitten joskus. Kaiketi jopa tehdä päätöksensä sen pohjalta. Tekisi mieli päättää kommenttini johonkin toiveikkaaseen ja kohottavaan. Ei pysty, "liian hapokasta". Siksi ainoastaan retorinen kysymys: mitä aineita tämä ihminen oikeen vetää?


      • Aberkios kirjoitti:

        Eikö nimenomaan uskovaisen pitäisi ymmärtää? Puolustan Laajasalon oikeutta tulla oikein kohdelluksi, en hänen mahdollisia väärintekemisiään. Olen liki kymmenen kertaa kommenttieni yhteydessä todennut, että nämä asiat tulee selvittää, mutta oikealla tavalla. Korhosen tapa ei ole oikea, "sen nyt järki-ihminen näkkee ottallaankin", kuten fiksulla mummollani oli tapana sanoa.

        Korhonen on moneen kertaan todennut: "Motiiveja koskeva keskustelu sivuuttaa itse asian." Ja edelleen: "Hiilamon tai minun motiivien pohdinta vie huomion sivuun tosiseikoista."
        Samaan aikaan Korhonen kuitenkin heittää varjon Hiilamon motiivien ylle, onhan tämä mm. mennyt antamaan julkisen tukensa Laajasalolle "olematta vaalissa äänioikeutettu". Ja "pyrkii kaikin tavoin estämään asian tutkimisen". Näin Korhonen tuo ilmi kantansa, että Hiilamon motiivit ovat vähintäänkin epäilyttävät. Hän itse on asiassa pahuuden paljastaja, Hiilamo pimittäjä, Mutta sillä, että hän itse on toiminut hävineen ehdokkaan vaalipäällikkönä - ei tietenkään - ole mitään merkitystä.

        "Hiippakuntavaltuuston esityslistan laatii tuomiokapituli. Valtuusto voi alistaa itselleen myös muuta päätöksentekoa." En ole kovin paljon perehtynyt kirkollishallintoon (enkä perehdy), joten tiedossani ei ole, voiko hiippakuntavaltuusto jossakin vaiheessa tulla alistamisen kautta myös tämän asian käsittelijäksi.

        Jos näin kävisi, niin viimeistään silloin Korhosen huseeraaminen muodostuisi hiippakuntavaltuustolle ongelmaksi. Onhan sen oma puheenjohtaja sissaroinut asian kimpussa jo pitkän tovin. Tällöin tulisivat kyseeseen myös Korhosen motiivit. Vähintäänkin Korhosen tulisi jäävätä itsensä asian käsittelystä.

        Se ainakin on varmaa, että Korhosen puolivillainen Laajasalon "kuuleminen" ei tässä aikuisten todellisuudessa voi toimia kuulemisena, vaikka Korhosen omasta kommentista päätellen hän itse niin - ilmiselvästi - luulee: "Pidin luonnollisena etenemisjärjestyksenä, että piispa saa kysymykset vastattavikseen ensimmäisenä, ja vastauksia voimme käsitellä luottamuselimissä aikanaan." Luulisi hiippakunnan hallinnossa korvien punoittavan!

        Korhonen siis luulee, että HÄN voisi valtuustolta salaa ikään kuin etukäteen kuulla asianosaista, jolloin tämän antama vastine olisi odottamassa asian mahdollista käsittelyä, sitten joskus. Kaiketi jopa tehdä päätöksensä sen pohjalta. Tekisi mieli päättää kommenttini johonkin toiveikkaaseen ja kohottavaan. Ei pysty, "liian hapokasta". Siksi ainoastaan retorinen kysymys: mitä aineita tämä ihminen oikeen vetää?

        En kiistä ettei sinulla tuossa välillä ole asiaa. Se vain herättää kummastusta, miksi kohdistat kaikki juuri Korhosen mahdollisten motiivien analysointiin, kun keskiössä pitäisi olla tämä vastuuton rahan käyttö?


      • mummomuori kirjoitti:

        En kiistä ettei sinulla tuossa välillä ole asiaa. Se vain herättää kummastusta, miksi kohdistat kaikki juuri Korhosen mahdollisten motiivien analysointiin, kun keskiössä pitäisi olla tämä vastuuton rahan käyttö?

        Ei voi sanoa, että kaikki. Korhosen motiivit ovat vain osa tätä kokonaisuutta. Enemmän minua kiinnostaa hänen toimintatapansa. Niiden perusteella kun voisi tehdä johtopäätöksen, että hänellä ei ole harmainta hajua lainkäytöstä tai hiippakunnan tahi seurakuntayhtymän päätöselinten toiminnasta. Ehkä näin todella on. Minä olen päätymässä siihen, että hän ei vain piittaa niistä. Mikä ei ole kovin fiksua.

        Motiivien miettiminen on tarpeen, koska Korhonen yrittää häivyttää niitä niin innokkaasti, ja pyrkii itse esiintymään kirkasotsaisena oikeuden puolustajana. Vaikka sokea Reettakin näkee mistä on kyse. Hän saa kyllä omasta mielestään asettaa toisten motiivit kyseenalaiseksi, mutta hänen motiiviensa kyseleminen "vie sivuun totuudesta"!

        Reilu peli olisi myöntää, että tässä yritetään savustaa piispa ulos virastaan, jotta saadaan Korhosen pirtaan sopiva tilalle. Korhonenhan ehti piispanvaalien jälkeen todeta, että väärä henkilö valittiin piispaksi. Sitten hän totesi, ettei ole mitään piispaa vastaan, mutta aloitti välittömästi tämän savustamisen.


      • taastätäsamaa

        Aberkios 27.1.2018 18:27

        "Se ainakin on varmaa, että Korhosen puolivillainen Laajasalon "kuuleminen" ei tässä aikuisten todellisuudessa voi toimia kuulemisena, vaikka Korhosen omasta kommentista päätellen hän itse niin - ilmiselvästi - luulee.


        Aberkios 31.1.2018 9:59
        "Reilu peli olisi myöntää, että tässä yritetään savustaa piispa ulos virastaan, jotta saadaan Korhosen pirtaan sopiva tilalle. Korhonenhan ehti piispanvaalien jälkeen todeta, että väärä henkilö valittiin piispaksi. Sitten hän totesi, ettei ole mitään piispaa vastaan, mutta aloitti välittömästi tämän savustamisen."

        Totean:
        Tämä keskustelu näyttää sinun, Aberkios, kohdalla sisältävänpaljastuksia todellisista tarkoitusperistäsi. Vihjaileminen, " puolivillainen ", "kuuleminen", "luulee" on mukavia sanoja käyttää lyömäaseena. Niitä ei tarvitse millään tavalla osoittaa todeksi, mutta ne toimii hyvin.

        31.1 Tuot sitten toimitaja Korhosen tarkoitusperät esiin mustaa valkoisella -omana luulonasi.


      • taastätäsamaa

        Vielä yksi asia toimittaja Korhosesta: hän on saanut kiitosta siitä, että on nostanut kissan pöydälle selvittämällä Laajasalon toiminnan epäselvyyksiä. Ne Laajasolo onkin tunnustanut tehneensä.


      • taastätäsamaa kirjoitti:

        Aberkios 27.1.2018 18:27

        "Se ainakin on varmaa, että Korhosen puolivillainen Laajasalon "kuuleminen" ei tässä aikuisten todellisuudessa voi toimia kuulemisena, vaikka Korhosen omasta kommentista päätellen hän itse niin - ilmiselvästi - luulee.


        Aberkios 31.1.2018 9:59
        "Reilu peli olisi myöntää, että tässä yritetään savustaa piispa ulos virastaan, jotta saadaan Korhosen pirtaan sopiva tilalle. Korhonenhan ehti piispanvaalien jälkeen todeta, että väärä henkilö valittiin piispaksi. Sitten hän totesi, ettei ole mitään piispaa vastaan, mutta aloitti välittömästi tämän savustamisen."

        Totean:
        Tämä keskustelu näyttää sinun, Aberkios, kohdalla sisältävänpaljastuksia todellisista tarkoitusperistäsi. Vihjaileminen, " puolivillainen ", "kuuleminen", "luulee" on mukavia sanoja käyttää lyömäaseena. Niitä ei tarvitse millään tavalla osoittaa todeksi, mutta ne toimii hyvin.

        31.1 Tuot sitten toimitaja Korhosen tarkoitusperät esiin mustaa valkoisella -omana luulonasi.

        "Niitä ei tarvitse millään tavalla osoittaa todeksi, mutta ne toimii hyvin."

        No kiitos, kiitos. Olen samaa mieltä muuten, paitsi siinä, että kyllä ne minun mielestäni pitää osoittaa todeksi. Siksi olenkin kaikkien kommenttieni yhteydessä osoittanut missä Korhonen on mennyt "metsään".

        Siis Laajasalo on tehnyt "epäselvyyksiä"? No niin on Korhonenkin. Ja paljon. Mitä taas Korhosen kiittelyihin tulee, niin juuri käydyt vaalit osoittivat, mistä kaikesta kannattajat kiittelevät. Joten se ei vielä ihan meriitiksi riitä!

        Kuulemisesta:
        Asianosaisen kuulemisen toimittaminen on laissa säädetty viranomaistoimi, jonka muoto ja ajankohta on niin ikään laissa määrätty. Jos sen menee tekemään kuka tahansa ja koska tahansa, ja vieläpä "tulevaisuuden varalle" kuten Korhonen on tehnyt, niin on todellakin kyse puolivillaisesta toiminnasta. Jos ei peräti sekopäisestä.

        Korhonen on uskotellut itselleen ja muille tekevänsä asiassa oikein, esim. juuri tuon kuulemisen osalta, mutta on pitänyt johtamansa toimielimen täysin pimennossa tekemisistään. Syykin on ilmiselvä, mutta kukin voi itse päätellä mikä se on. Eikä muuten edes tämä toimielin olisi asiassa päättävä viranomainen, vaan se on seurakuntayhtymän valtuusto.

        Ei tarvita luuloa silloin kun osaa lukea näitä korhosia kuin avointa kirjaa! Ja kun on vankka kokemus lainkäytöstä ja viranomaiskäytännöistä. Kuulemisiakin on tullut järjestettyä, niin suullisia kuin kirjallisia. Ja paljon.


      • Aberkios kirjoitti:

        "Niitä ei tarvitse millään tavalla osoittaa todeksi, mutta ne toimii hyvin."

        No kiitos, kiitos. Olen samaa mieltä muuten, paitsi siinä, että kyllä ne minun mielestäni pitää osoittaa todeksi. Siksi olenkin kaikkien kommenttieni yhteydessä osoittanut missä Korhonen on mennyt "metsään".

        Siis Laajasalo on tehnyt "epäselvyyksiä"? No niin on Korhonenkin. Ja paljon. Mitä taas Korhosen kiittelyihin tulee, niin juuri käydyt vaalit osoittivat, mistä kaikesta kannattajat kiittelevät. Joten se ei vielä ihan meriitiksi riitä!

        Kuulemisesta:
        Asianosaisen kuulemisen toimittaminen on laissa säädetty viranomaistoimi, jonka muoto ja ajankohta on niin ikään laissa määrätty. Jos sen menee tekemään kuka tahansa ja koska tahansa, ja vieläpä "tulevaisuuden varalle" kuten Korhonen on tehnyt, niin on todellakin kyse puolivillaisesta toiminnasta. Jos ei peräti sekopäisestä.

        Korhonen on uskotellut itselleen ja muille tekevänsä asiassa oikein, esim. juuri tuon kuulemisen osalta, mutta on pitänyt johtamansa toimielimen täysin pimennossa tekemisistään. Syykin on ilmiselvä, mutta kukin voi itse päätellä mikä se on. Eikä muuten edes tämä toimielin olisi asiassa päättävä viranomainen, vaan se on seurakuntayhtymän valtuusto.

        Ei tarvita luuloa silloin kun osaa lukea näitä korhosia kuin avointa kirjaa! Ja kun on vankka kokemus lainkäytöstä ja viranomaiskäytännöistä. Kuulemisiakin on tullut järjestettyä, niin suullisia kuin kirjallisia. Ja paljon.

        "Ei tarvita luuloa silloin kun osaa lukea näitä korhosia kuin avointa kirjaa! "

        Niinpä, samalla tavalla kai näit "Hiilamoita" voi lukea... vankan ennakkoluulon ja asenteen kautta.


      • mummomuori kirjoitti:

        "Ei tarvita luuloa silloin kun osaa lukea näitä korhosia kuin avointa kirjaa! "

        Niinpä, samalla tavalla kai näit "Hiilamoita" voi lukea... vankan ennakkoluulon ja asenteen kautta.

        Korhosen kohdalla vaan ei ennakkoluuloa tarvita. Hän kun päivittää omaa katkeraa ja kaunaista korhosuuttaan jatkuvasti!


      • Aberkios kirjoitti:

        Korhosen kohdalla vaan ei ennakkoluuloa tarvita. Hän kun päivittää omaa katkeraa ja kaunaista korhosuuttaan jatkuvasti!

        Eli saa vääristellä asioita, jos ei itse satu pitämään jostakin henkilöstä? Ei se ihan noinkaan ole.


    • qwertyilija kirjoitti: "ps Hiilamon mielestä tuo salassapitovaatimus ei jostain syystä kuitenkaan koske Johanna Korhosta"<

      Mitähän tuokin tarkoitti? Hiilamohan nimenomaan on kehottanut Korhosta jättämään asian hoidon, siis tutkinnan ja hutkinnan, päätösvaltaisen viranomaisen huoleksi. Eli pitämään suuta soukemmalla.

      • taastätäsamaa

        https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/arkkipiispa-puhutteli-piispa-teemu-laaj

        Salla Vuorikoski Kotimaa 17.1.2018 15:12

        Arkkipiispa Kari Mäkinen järjesti maanantaina 15. tammikuuta tapaamisen Helsingin piispan Teemu Laajasalon kanssa Helsingissä kirkkohallituksen tiloissa.

        Laajasalon luottokortinkäyttöön ja matkakuluihin sekä hänen yrityksensä epäselvyyksiin liittyvät asiat ovat olleet mediassa laajasti esillä sen jälkeen, kun hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen jätti 9. tammikuuta Laajasalolle 40-kohtaisen selvityspyynnön.

        Kirkon viestintäjohtaja Tuomo Pesonen toteaa, että hän ei pysty kertomaan arkkipiispan ja Laajasalon tapaamisen sisällöstä mitään eikä hän myöskään paljasta, keitä kaikkia siihen osallistui.

        ”Se oli täysin sisäinen ja luottamuksellinen keskustelu. Tällaisessa tilanteessa on hyvä pysyä ajan tasalla puolin ja toisin.”

        Laajasalo lähetti tapaamisen jälkeen julkisuuteen vakavahenkisen viestin, jossa hän pyysi anteeksi toimintatapojaan.

        ”Pidän erittäin hyvänä, että nämä viranomaiset [poliisi ja seurakuntayhtymä] selvittävät asian. Annan heille täyden tukeni ja autan molempia tahoja selvityksessään. Olen edellisessä virassani tehnyt arviointivirheitä ja ollut huolimaton. Pyydän anteeksi kaikilta. Olen toiminnallani tuottanut monille pettymyksen. On itsetutkiskelun ja muutoksen aika”, hän tiedotti.

        Laajasalo vitsaili vielä perjantaina 12. päivä Asianajajapäivillä rahakohustaan, mutta ääni kellossa näytti muuttuneen arkkipiispan tapaamisen jälkeen. Laajasalo ilmoitti tiedotteessaan, että hän ei aio enää jatkaa asiasta keskustelemista julkisuudessa.

        Viestintäjohtaja Pesosen mukaan kirkkohallitusta kiinnostaa asiassa viestinnällinen kokonaiskuva: kriisi uhkaa kirkon mainetta. Laajasalon luottokorttiin ja matkalaskuihin liittyvät asiat ovat sen sijaan Helsingin seurakuntayhtymän vastuulla, koska epäselvyydet koskevat marraskuussa 2017 piispana aloittaneen Laajasalon aiempaa tehtävää kirkkoherrana.

        Arkkipiispan virkapaikka on Turussa, mutta hänellä on työpiste myös Helsingissä.

        Arkkipiispa ei ole muiden piispojen hallinnollinen esimies, vaan hän on ”ensimmäinen vertaistensa joukossa”. Hän edustaa kirkkoa ulospäin ja luo linjauksia. Arkkipiispa toimii myös kirkolliskokouksen, piispainkokouksen ja kirkkohallituksen puheenjohtajana.

        Epäselvyyksien ympärille on kehkeytynyt kirkollisten toimijoiden sanaharkkaa.

        Laajasalon epäselvyyksien ympärille on kehkeytynyt myös kirkollisten toimijoiden sanaharkkaa. Laajasalon tueksi on asettunut muun muassa professori ja entinen toimittaja Heikki Hiilamo, joka on moittinut sitä, että epäselvyyksiä käsitellään mediassa.

        Hiilamo ja Johanna Korhonen ovat toimineet saman Tulkaa kaikki -ryhmän kirkolliskokousedustajina. Nyt Hiilamo on ilmoittanut, että jatkossa hän ei tule enää samalle ehdokaslistalle Korhosen kanssa.

        Hiilamo kiinnittää huomiota siihen, että Korhonen oli tukenut Laajasalon vastaehdokasta Jaana Hallamaata piispanvaalissa. Toisaalta Hiilamo itse oli vaalissa Laajasalon tukijoukoissa, vaikka ei ollut Korhosen tapaan äänioikeutettu vaalissa.

        ”Herää kysymys, onko Johanna Korhosen tavoitteena synnyttää mahdollisimman paljon negatiivista julkisuutta Teemu Laajasalon ympärillä ja näin tehdä tämän virkatoimien hoitaminen mahdottomaksi”, Hiilamo kysyi 16. tammikuuta julkaistussa kolumnissaan Kotimaa24-sivustolla.

        Hiilamon mukaan Helsingin piispanvaalin jälkipeli ”hakee likaisuudessa vertaistaan”. Hän ihmettelee kirjoituksessaan, miksi Korhonen ei halunnut tuoda Laajasaloa koskevia asioita hiippakuntavaltuuston käsiteltäväksi.

        Korhosen selvityspyyntö tuli julkiseksi sen jälkeen, kun hän oli toimittanut sen Laajasalon ja kirkon keskeisten luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden ohella Helsingin tuomiokapitulin kirjaamoon.

        Korhonen kommentoi asiaa toimituksille tänään 17. tammikuuta lähettämässään kannanotossa. Hän viittaa kirkon hallinnon julkisuuteen.

        ”Salainen käsittely hiippakuntavaltuuston julkisessa kokouksessa on toimintatapana mahdoton.”

        Hiippakuntavaltuuston kokoukset eivät ole julkisia siten, että ulkopuoliset voisivat seurata kokouksia paikan päällä. Valtuuston esityslistat ja pöytäkirjat ovat julkisia ja kirkon tulee noudattaa toiminnassaan julkisuuslakia.


        Totean, että Suomi24-palstalla on kaikki nämä eri julkisuuteen tulleet puolet hyvin esiin. Asioita on pohdittu joukolla ja tulostakin on saatu. Osa on vakaasti sitä mieltä, että kyse on lesbotoimittajan kostosta ja osa, että ammutaan väärää hevosta koska piispa Irja Askola ja arkkipiispa Mäkinen ovat väärinkäyttäjiä ja heidän asioitaan pitäisi tutkia.


      • taastätäsamaa

        Arkkipiispa puhutteli piispa Teemu Laajasaloa

        Salla Vuorikoski Kotimaa 17.1.2018 15:12
        "Arkkipiispa Kari Mäkinen järjesti maanantaina 15. tammikuuta tapaamisen Helsingin piispan Teemu Laajasalon kanssa Helsingissä kirkkohallituksen tiloissa.
        Laajasalon luottokortinkäyttöön ja matkakuluihin sekä hänen yrityksensä epäselvyyksiin liittyvät asiat ovat olleet mediassa laajasti esillä sen jälkeen, kun hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen jätti 9. tammikuuta Laajasalolle 40-kohtaisen selvityspyynnön.

        Kirkon viestintäjohtaja Tuomo Pesonen toteaa, että hän ei pysty kertomaan arkkipiispan ja Laajasalon tapaamisen sisällöstä mitään eikä hän myöskään paljasta, keitä kaikkia siihen osallistui.
        ”Se oli täysin sisäinen ja luottamuksellinen keskustelu. Tällaisessa tilanteessa on hyvä pysyä ajan tasalla puolin ja toisin.”
        Laajasalo lähetti tapaamisen jälkeen julkisuuteen vakavahenkisen viestin, jossa hän pyysi anteeksi toimintatapojaan.
        ”Pidän erittäin hyvänä, että nämä viranomaiset [poliisi ja seurakuntayhtymä] selvittävät asian. Annan heille täyden tukeni ja autan molempia tahoja selvityksessään. Olen edellisessä virassani tehnyt arviointivirheitä ja ollut huolimaton. Pyydän anteeksi kaikilta. Olen toiminnallani tuottanut monille pettymyksen. On itsetutkiskelun ja muutoksen aika”, hän tiedotti. "


        Minätotean,
        että " on aika nauraa ja aika itkeä, aika puhua ja aika vaieta" niin kuin Laajasalokin voisi sanoa ja ajatella. Onko kyse on lesbotoimittajan kostosta vai ammutaanko väärää hevosta koska väitetään että piispa Irja Askola ja arkkipiispa Mäkinen ovat väärinkäyttäjiä ja heidän asioitaan pitäisi tutkia?


      • taastätäsamaa kirjoitti:

        Arkkipiispa puhutteli piispa Teemu Laajasaloa

        Salla Vuorikoski Kotimaa 17.1.2018 15:12
        "Arkkipiispa Kari Mäkinen järjesti maanantaina 15. tammikuuta tapaamisen Helsingin piispan Teemu Laajasalon kanssa Helsingissä kirkkohallituksen tiloissa.
        Laajasalon luottokortinkäyttöön ja matkakuluihin sekä hänen yrityksensä epäselvyyksiin liittyvät asiat ovat olleet mediassa laajasti esillä sen jälkeen, kun hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen jätti 9. tammikuuta Laajasalolle 40-kohtaisen selvityspyynnön.

        Kirkon viestintäjohtaja Tuomo Pesonen toteaa, että hän ei pysty kertomaan arkkipiispan ja Laajasalon tapaamisen sisällöstä mitään eikä hän myöskään paljasta, keitä kaikkia siihen osallistui.
        ”Se oli täysin sisäinen ja luottamuksellinen keskustelu. Tällaisessa tilanteessa on hyvä pysyä ajan tasalla puolin ja toisin.”
        Laajasalo lähetti tapaamisen jälkeen julkisuuteen vakavahenkisen viestin, jossa hän pyysi anteeksi toimintatapojaan.
        ”Pidän erittäin hyvänä, että nämä viranomaiset [poliisi ja seurakuntayhtymä] selvittävät asian. Annan heille täyden tukeni ja autan molempia tahoja selvityksessään. Olen edellisessä virassani tehnyt arviointivirheitä ja ollut huolimaton. Pyydän anteeksi kaikilta. Olen toiminnallani tuottanut monille pettymyksen. On itsetutkiskelun ja muutoksen aika”, hän tiedotti. "


        Minätotean,
        että " on aika nauraa ja aika itkeä, aika puhua ja aika vaieta" niin kuin Laajasalokin voisi sanoa ja ajatella. Onko kyse on lesbotoimittajan kostosta vai ammutaanko väärää hevosta koska väitetään että piispa Irja Askola ja arkkipiispa Mäkinen ovat väärinkäyttäjiä ja heidän asioitaan pitäisi tutkia?

        Laajasalo tunnusti, pyytää anteeksi. Seurattavaksi jää, muuttuuko hän vai ei.


    • Malli1942

      Täysin sivullisena en voi muuta kuin ihmetellä. Yleinen tapa on ainakin minun työpaikassani ollut, että kulut tositteiden avulla ensin asiallisesti tarkastetaan ja sitten hyväksytään. Sama koskee nyt omaa yritystäni. Yksityiskäyttöön otettu raha ei ole firman kulu ja itselle otettu raha kirjataan.

      Tämä kaikkihan pitäisi olla itsestään selvää ja (tili)toimiston on valvottava, että menettely on korrektia. Virheitä sattuu, mutta normaalisti toimisto selvittää asian eikä sitä puida lehdistössä tai somessa.

      • Kallion kirkossa kirkkoherra on ollut niin iso herra, ettei puuttuneita kuitteja ole uskallettu vaatia. Miten lienee muissa seurakunnissa, jotain samantapaista, kenties?

        Kirkon systeemissä edes pukki ei ole kaalimaan vartija, vaan kaalit on pukin vartijoina. Ja kuten nähdään, niin homma ei toimi. Kirkon jatkuvista "päivityksistä", "ohjeistuksista" ja "tarkistuksista" huolimatta. Kaikki roskat vain saman maton alle, kuten aina ennekin.


    • "Kallion kirkossa kirkkoherra on ollut niin iso herra, ettei puuttuneita kuitteja ole uskallettu vaatia."

      Jos näin on, niin kyseinen henkilö ei ole taloushallinnossa hoitanut hommiaan. Varmaan joku "polveen potkaistu" kyseessä. Kannattaisi panna vaihtoon tulevaisuutta ajatellen. Pätevistä henkilöistä tuskin on pulaa.

      On syytä kuitenkin muistaa, että seurakunnissa ne talouspäälliköt ovat olleet juuri niitä suurimpia rosvoja. Pirkanmaallakin ainakin kahden seurakunnan talouspäälliköt veivät taannoin satoja tuhansia. Ehkä Kallion seurakunnassakin jätetään kuitit kyselemättä, ettei omat tekemiset paljastu. En syytä enkä väitä, mutta tulipahan mieleen.

    • Mainittakoon, ettei totuus unohtuisi: Tilintarkastuksessa tutkittiin 50:n johtavan viranhaltijan ja luottamushenkilön luottokortin käyttö ja matkalaskutus. "Puolelta kymmeneltä" löytyi puutteita joko selvityksissä tai kuittien liittämisessä. Euroina tämä teki 7685 €.

      Laajasalon osalta nämä epäselvyydet tutkittiin hänen omasta pyynnöstään koko hänen virkauraltaan (2013 - 2017) Kallion kirkkoherrana. Saanto noin 2600 €. Kyllä onkin kauheaa elostelua!

      Vuonna 2016 nousi otsikoihin Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistötoimen remonttihankinnoissa ilmi tullut törkeiden lahjuksien epäily. Seurakuntayhtymä käyttää rakennusprojekteihin jopa 30 miljoonaa € vuodessa. Epäilyt olivat nouseet pintaan jo 2010, mutta mitään ei tehty.

      Viranhaltijoiden luottokorttien käyttö ja laskutus on hoidettavissa ihan normaaleilla sisäisillä ohjeilla. Taas nähtiin, että kun lähdetään ampumaan kirppuja tykeillä, niin sudet saavat huseerata rauhassa. Joten eiköhän tämä lillukanvarsissa kahlailu riitä? Ainakin seuraavaan Korhosen projektiin asti!

      • Tästä voi oppia myös sen, että kannattaa säilyttää kuitit ja hoitaa asiat kunnolla, kun on saanut firman luottokortin.


      • FUCKIFUUUC

        Selvisi siis että Laajasalolla epäselvyydet ovat 20 kertaiset muihin johtajiin nähden. (Jos tässä edes oli kaikki epäselvyydet).

        Tilitoimisto on kookomusta lähellä oleva taho aivan kuten Laajasalokin. Tästä voidaan todeta että ei korppi korpin silmää noki.


      • taastätäsamaa

        Teemu Laajasalo tiedotti maanantaina 15. tammikuuta jälkeen tiedotteen:

        " Olen edellisessä virassani tehnyt arviointivirheitä ja ollut huolimaton. Pyydän anteeksi kaikilta. Olen toiminnallani tuottanut monille pettymyksen. On itsetutkiskelun ja muutoksen aika”, hän tiedotti. "


        Aberkios:
        "Taas nähtiin, että kun lähdetään ampumaan kirppuja tykeillä, niin sudet saavat huseerata rauhassa. Joten eiköhän tämä lillukanvarsissa kahlailu riitä?"

        Totean:
        "Olipa asia miten tahansa, minä olen oikeassa ja saan sanoa tuomioni," voisi Aberkiosen loppupäätelmän suomentaa.


      • taastätäsamaa kirjoitti:

        Teemu Laajasalo tiedotti maanantaina 15. tammikuuta jälkeen tiedotteen:

        " Olen edellisessä virassani tehnyt arviointivirheitä ja ollut huolimaton. Pyydän anteeksi kaikilta. Olen toiminnallani tuottanut monille pettymyksen. On itsetutkiskelun ja muutoksen aika”, hän tiedotti. "


        Aberkios:
        "Taas nähtiin, että kun lähdetään ampumaan kirppuja tykeillä, niin sudet saavat huseerata rauhassa. Joten eiköhän tämä lillukanvarsissa kahlailu riitä?"

        Totean:
        "Olipa asia miten tahansa, minä olen oikeassa ja saan sanoa tuomioni," voisi Aberkiosen loppupäätelmän suomentaa.

        >"Olipa asia miten tahansa, minä olen oikeassa ja saan sanoa tuomioni," voisi Aberkiosen loppupäätelmän suomentaa."<

        Ei miten tahansa, vaan niin kuin asiat nyt ovat. Kissanpojalle on viimein löytynyt silmät. Myös hiippakuntavaltuustolle. Sokea Reettakin tajuaa, miten Korhosen agendan kävi. Tämä lopputulos oli aivan pilkulleen se kuin odotin.

        Olen koko ajan peittelemättömästi tuonut ilmi oman kantani: Hiippakuntavaltuusto ei ole asiaan mitenkään liittyvä viranomainen, eikä sen jäsenellä, ei edes puheenjohtajalla, ole asiaan osaa eikä arpaa.

        Korhonen yritti ratsastaa johtamansa luottamuselimen arvovallalla, vaikka pimittikin tältä - ymmärrettävistä syistä- häsläämisensä. Yleensä tämän kaltaisista kömmähdyksistä sanotaan, että "kompastui omaan näppäryyteensä". Tässä Korhos-keississä ei ole ollut mitään näppärää. Ennemminkin kyseessä on "norsu posliinikaupassa" -mallin tussarointi.

        Korhonen teki siinäkin virhearvion, ettei osannut arvata hiippakuntavaltuuston sanoutuvan irti puheenjohtajansa sooloiluista. Korhosella tuskin on enää tulevaisuudessa mahdollisuuksia ajaa omia projektejaan ainakaan hiippakuntavaltuuston puheenjohtajana. Edellyttäen, että valtuusto on tehtäviensä tasalla.


      • Aberkios kirjoitti:

        >"Olipa asia miten tahansa, minä olen oikeassa ja saan sanoa tuomioni," voisi Aberkiosen loppupäätelmän suomentaa."<

        Ei miten tahansa, vaan niin kuin asiat nyt ovat. Kissanpojalle on viimein löytynyt silmät. Myös hiippakuntavaltuustolle. Sokea Reettakin tajuaa, miten Korhosen agendan kävi. Tämä lopputulos oli aivan pilkulleen se kuin odotin.

        Olen koko ajan peittelemättömästi tuonut ilmi oman kantani: Hiippakuntavaltuusto ei ole asiaan mitenkään liittyvä viranomainen, eikä sen jäsenellä, ei edes puheenjohtajalla, ole asiaan osaa eikä arpaa.

        Korhonen yritti ratsastaa johtamansa luottamuselimen arvovallalla, vaikka pimittikin tältä - ymmärrettävistä syistä- häsläämisensä. Yleensä tämän kaltaisista kömmähdyksistä sanotaan, että "kompastui omaan näppäryyteensä". Tässä Korhos-keississä ei ole ollut mitään näppärää. Ennemminkin kyseessä on "norsu posliinikaupassa" -mallin tussarointi.

        Korhonen teki siinäkin virhearvion, ettei osannut arvata hiippakuntavaltuuston sanoutuvan irti puheenjohtajansa sooloiluista. Korhosella tuskin on enää tulevaisuudessa mahdollisuuksia ajaa omia projektejaan ainakaan hiippakuntavaltuuston puheenjohtajana. Edellyttäen, että valtuusto on tehtäviensä tasalla.

        Korhonen ei ymmärrä, että lesboenergian aggressiivisuus ei toimi joka paikassa 😏


      • taastätäsamaa

        Kuulehan uskovainen.
        En enää hämmästy mistään. Sinäkin loukkaat toimittaja Korhosen kunniaa puhumalla lesboenergian aggressiivisuudesta jolla hän toimii. Olen olettanut että uskovaiset hillitsevät kielensä mutta nyt näytit, ettei niin ole,
        Hän on lesbo, se on totta, mutta onko se syy jolla häntä on aina oikeus mollata?
        Kerropa!


    • Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen Johanna Korhosesta: ”En voisi kuvitella, että Kuopion hiippakunnan hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja toimisi tällä tavalla”<

      Jolkkonen: "Luottamushenkilö ei voi omaan asemaansa vedoten esiintyä julkisuudessa jonkun viranhaltijan valvojana, vaan luottamushenkilö on aina osa sitä luottamuselintä, johon hän kuuluu. Hän toimii luottamushenkilön roolissa osallistuessaan tämän toimielimen toimintaan ja päätöksiin."<

      Johanna Korhonen voi omasta mielestään puuttua luottamushenkilön ominaisuudessa mihin tahansa asiaan ja millä tavalla tahansa. Samaa mieltä ovat olleet hänen myötäjuoksijansa.

      • evita-ei.kirj

      • Tapaus Korhonen on hyvinkin saattanut olla hiippakuntavaltuustojen lakkautusajatuksen takana. Jos ei käynnistäjänä, niin varmaan ainakin niiden vauhdittajana. Valtaosa kansasta ei ole edes tiennyt kyseisen instanssin olemassaolosta, saati sen tarkoituksesta. Noihin viimeksi mainittuihin kuuluu ainakin yksi hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja, eli Johanna Korhonen.

        Seurakuntalainen: "Käytännössä hiippakuntavaltuustojen rooli on jäänyt selkiytymättä. Kirkkolaissa valtuustoille on määritelty vain vähän tehtäviä, eikä varsinaista päätöksentekovaltaa."<

        Voisiko tuosta roolin selkiytymättömyydestä antaa selvempää esimerkkiä kuin Korhonen on antanut? Tuskin!


      • Aberkios kirjoitti:

        Tapaus Korhonen on hyvinkin saattanut olla hiippakuntavaltuustojen lakkautusajatuksen takana. Jos ei käynnistäjänä, niin varmaan ainakin niiden vauhdittajana. Valtaosa kansasta ei ole edes tiennyt kyseisen instanssin olemassaolosta, saati sen tarkoituksesta. Noihin viimeksi mainittuihin kuuluu ainakin yksi hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja, eli Johanna Korhonen.

        Seurakuntalainen: "Käytännössä hiippakuntavaltuustojen rooli on jäänyt selkiytymättä. Kirkkolaissa valtuustoille on määritelty vain vähän tehtäviä, eikä varsinaista päätöksentekovaltaa."<

        Voisiko tuosta roolin selkiytymättömyydestä antaa selvempää esimerkkiä kuin Korhonen on antanut? Tuskin!

        En siis tarkoittanut, että Korhonen olisi lakkautusajatusten takana siten, että ajatus olisi lähtöisin häneltä, vaan, että hän olisi se syy, miksi valtuustot halutaan lakkauttaa. Korhonen ei tietenkään haluaisi, että hiippakuntavaltuustot lakkautettaisiin. Ennemminkin hän haluaisi itse olla hiippakuntavaltuusto. :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      171
      3987
    2. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      35
      3568
    3. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      225
      2904
    4. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      151
      1249
    5. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      59
      1138
    6. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      153
      1085
    7. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      10
      981
    8. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      55
      910
    9. Ihmettelen sinua... En koskaan päässyt

      Selvyyteen että minkälainen olet pohjimmiltasi, mitä haluat minusta. Nyt näyttää että olet myös tosi hyvä valehtelija. E
      Ikävä
      62
      787
    10. Niinhän se on nainen että me

      Kaikki vanhetaan ja muututaan toisenlaisiksi, lainatakseni vapaasti yhden vanhan kappaleen sanoitusta
      Ikävä
      42
      784
    Aihe