Pylkön Salen ovet kiinni?

kansanliike

Radiosta kuulin että aikovat Salen lopettaa.Vahinko!Nyt kyllä Pylkönmäki autioituu.Kesämökkiläiset joutuvat ajelemaan Karstulaan tai Saarijärvelle.tai Tuuriin.

42

1334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varmaatietoaon

      Sinne tulee uusi Prisma kauppakeskus tilalle. Yli 3800 autopaikkaa. Ja 29 ravintolaa.

    • Markkinatalouspäällikkö

      Eikös tämä Sale ole osuuskauppa, jonka omistajia asiakkaat ovat, joten onko omistajilta kysytty mielipiteitä kaupan lopettamisesta?

    • Piia709

      Harmillista

    • äänetön

      Sitä se tekee kun Saarjärveen liittyivät!!Kaikki loppuu

    • TosiOn_

      Olisitte ostaneet kaiken mahdollisen Salesta. Turha täällä on valittaa, jos itse menee merta edemmäs kalaan. Mikään ryhmittymä ei hyvää tulosta tuottavaa kauppaa lopettaisi. Kuka nyt yrittää täällä sotkea kuntaliitoksen ja osuuskaupan lopettamisen keskenään. Yksikään vähänkään älyä omaava asiakasomistaja ei kannata tappiollista tai 0-tulosta tekevän kaupan säilyttämistä. Muissakin liikkeissä jouduttaisiin katetta nostamaan yksittäisen turhan kaupan vuoksi. Joku kohtaa huutaa vanhusten ja muiden autottomien puolesta, mutta osuuskauppakaan ei ole sosiaalitoimintaa, vaan voittoa tavoitteleva yritys.

      • Kiinnivaan

        Eihän tuollasella tuppu kylällä kauppa kannata sale muutenkin kallis pulju surkea valikoima..


      • TosiOn_
        Kiinnivaan kirjoitti:

        Eihän tuollasella tuppu kylällä kauppa kannata sale muutenkin kallis pulju surkea valikoima..

        No sehän on sitten hienoa, että suljetaan.


      • kesä_pylkönmäkeläinen

        Niinhän se on, pannaan maaseutu kiinni pikku hiljaa, kyläkauppa kerrallaan...Helppo heitellä isoilta kyliltä, että tappakaas se Pylkönmäen Sale tietämättä ollenkaan mikä merkitys sillä on paikkakunnan asukkaille ja kesäasukkaille.

        Pylkönmäki on elävä, toimiva taajama, joka tarvitsee sellaisen hyvän lähikaupan kuin Sale nyt on. Eläköön Pylkönmäen Sale!


      • TosiOn_
        kesä_pylkönmäkeläinen kirjoitti:

        Niinhän se on, pannaan maaseutu kiinni pikku hiljaa, kyläkauppa kerrallaan...Helppo heitellä isoilta kyliltä, että tappakaas se Pylkönmäen Sale tietämättä ollenkaan mikä merkitys sillä on paikkakunnan asukkaille ja kesäasukkaille.

        Pylkönmäki on elävä, toimiva taajama, joka tarvitsee sellaisen hyvän lähikaupan kuin Sale nyt on. Eläköön Pylkönmäen Sale!

        Kuten jo kirjoitin, että ei yksikään kaupparyhmittymä hyvin kannattavaa liikettä sulje. Olisitte käyneet Salessanne tarpeeksi ostamassa, niin Sale pysyisi siellä. Kesäasukkaat eivät käy ostoksilla kun korkeintaan 1/2 vuotta, jos sitäkään. Kyllä se on kyläläisten tehtävä käydä ostoksilla pääsääntöisestihakemassa kaikki päivittäisostoksensa lähikaupassa, jos sen haluavat säilyttää. Turha on itkeä, jos kannattamaton kauppa suljetaan. En ainakaan itse halua asiakasomistajana tukea muiden liikkeiden myynnillä jotain kannattamana Salea. Jokunen teistä siellä asuvista voi alkaa pitää kauppaa siellä ja ihmetellä sitten, missäs ne asiakkaat ovat.


      • kallistaon

        Menkääpä pohjoiseen asumaan..onko kauppa nurkan takana..
        On totta että jos kaikki päivittäiset ostokset tekee Pylkön Salesta niin konkurssi uhkaa ihan varmasti. On se niiiiin kallista siellä.


    • maaseudunpuolella
    • Hhjjkknllogghhgfddseedd

      No joku reipas Pylkkänen laittaa nyt itse kaupan sinne ja katsoo kannattaako se.

    • Hee_per

      No käy sitten Tuurissa kuten ennenkin autolla. Sehän se hienoa on ja muodikasta.

    • evästuppaan

      Mites nyt se pihapiiri-mihis nyt ukot menee juoruileen?

    • yhteisöllisyys_kunniaan

      Kyllä ely rahoittaa sinne kirkolle taukotuvan juoruiluun koska se lisää yhteisöllisyyttä.

      • kauppako

        Kyllä asukkaat ovat niitä jotka omalla ostamisillaan joko pitävät kaupan kannattavana tai sitten ei.Kun isommat ostokset käydään tekemässä muualla ja maitopurkki oman kylän kaupasta turha itkeä ei kannattamatonta kauppaa kukaan jatka oli kylällä vanhuksia tai ei.


    • Kiureliina

      Halvatun Pylkkö, kun on Konginkankaan Sale. Hinnat on ihan huipussaan, vähän kauempana saa 2 tavaraa, eli syötävää sillä mitä Konginkankaan Salessa. Ei ole ihme jos muualla töissä olevatkin ostavat tarpeensa sieltä missä ovat töissä. Keskimaa on ihan perseeatä, siellä voitas yhteisostojen perusteella ajatella muutakin kuin vain rikastumista. Niillä olis varaa ajatella vähän syrjässä asuviakin, mutta kun ovat paikkakunnalla kunkkuja, mutta KAUANKOHAN? Kyllä hinnat laskee heti ja on varaa! Kunhan saadaan toinen , niin eiköhän Salen kaupat lopu, ja hyvä niin. Konginkankaallakin käy esimies-harjoittelijoita niin, että tänään kun käyt niin huomenna on uusi pomo. Kauankohan kouluttavat? Näistä nuorista ei ole kuin olan kohauttajiksi. Asiasta toiseen SUMIAINEN ON JO MENETTÄNYT VIIMEISEN KAUPAN! Kaupunki ei tee mitään, pyötii vain oman napansa ympärillä, siis ÄÄNEKOSKI., Mutta omaa myrkkyään nielee ja viimein t.............

    • Puolpylykkönen

      Suurosen Rape kirjottaa Facebookissa näin:
      "Eräs vanhempi henkilö pysäytti minut iltalenkilläni ja huolissaan ruokakaupan loppumisesta pylkönmäellä, hän kertoi itku silmässä jäävänsä monen muun samassa asemassa olevan (liikuntarajoitteinen, autoton, yksineläjä) kanssa ihan HEITTEILLE, koska ei pääse millään keinolla 30km päähän ostamaan ruokaa!
      HEITTEILLEPANO Suomen rikoslaki 21 luku 14 pykälä: "Säännöksessä on kysymys ensinnäkin toisen saattamisesta avuttomaan tilaan. Uhri voidaan saattaa tällaiseen tilaan MILLÄ TAHANSA AKTIIVISELLA TOIMINNALLA.. Rangaistavuuden edellytyksenä ei tässä tapauksessa ole, että tekijällä olisi erityinen velvollisuus huolehtia uhristaan"."

      No voinko minäkin syyttää Keskimaata heitteillepanosta, jos myyn auton pois ja kun ei oo kauppaa vieressä? Halloota hei, peräänkuuluttaisin ennemmin omaisten vastuuta vanhusten ruokaostoksista kuin Keskimaan. Ja olen ihan sitä mieltä, että sieltä adressin allekirjoittajista sais joku kaupan pitäjä löytyä. Vois huvikseen pitää tappiollista kauppaa Pylköllä, että suurperheiden ei tartte hakea maitojaan Lidlistä ja mummot saa ruokaa. Herätkää pässit ja miettikää vähän miksi liiketoimintaa harjoitetaan. En minä halua olla sellaisen osuuskunnan jäsen, mikä pyörittää tappiollista yksikköä.

    • Vahinko, että vireän kylän ainoa kannattamaton kauppa suljetaan. HALOO.... on kysymyksessä huomattavasti enemmän kuin tappiollinen kauppa, kun tavarat hankitaan työpäivän jälkeen paikkakunnalta, missä ollaan töissä. Tästä alkaa se tämänkin kylän autioituminen.... kiinteistöjen arvot laskee.... kun piti saada Pylkönmäelle asukkaita, tällä erittäin päättömän huonolla päätöksellä ajetaan ihmiset muualle.
      Eikös jonkun hallituksen ohjelma ollutkin: Pidetään maaseutu asuttuna ja etätöitä sen tähden. Ja kissojen viikset. Kaikki ajattelevat vain itseään nykyään.....

    • peräkylän_poika

      Pylkönmäen olisi pitänyt pysyä itsenäisenä. Silloin olisi voinut jotain positiivista tapahtua. Nyt se on kylmää menoa jos ei kyläparlamentti keksi mitään uutta. Ennen oli kunta, nyt on peräkylä.

      • eipylkölleei

        Lähettäkää raha-anomus pääkaupunkiseudulle. Sehän muun Suomen muutenkin elättää.


    • Ryöväys

      Pylköltä vietiin kaikki palvelut ja verorahat menee Saarijärvelle.
      Näi siinä yhdistymisissä käy,pienemmältä viedään kaikki,isompi osapuoli hyötyy.

    • Pylkönpelastus

      Pakolaiset olisivat Pylkön ja mökkiläisten pelastus. Voisikohan joku mökkiläinen alkaa kuskaamaan heitä sinne? Vokki-Tomi ja seurakunta voisivat avustaa.

    • tuhhhlausta

      Pylköllä palaa jouluvalot vielä.Kuka maksaa?

    • hui_hai

      Pylkkö palaa hiljalleen 1600 -luvulle. Sitten sinne tulee paljon ihmettelijöitä ihmettelemään miltä siellä näyttää ja sitten voi kerätä ihmettelijöiltä rahat pois.

    • Paavonkoti

      Tuppukylästä hävii kaikki. Johan sieltä ainoa muoti vaateliike lähti. Olette niin epämuodikkaita

    • muotiuoti

      1600 -luvun muotia näkee. Kannattaa tulla kattomaan.

    • boonuksetkassiin

      Aktiiviset säästä ja aukioloajoista välittämättömät asiakkaat ovat edellytys menestyvälle liiketoiminnalle. Parantamalla Pylkkösten geeniperimää saattaisi sielläkin riittää Saleen asiakkaita kuten Dublinissa Lidliin:

      https://www.youtube.com/watch?v=Fjn6lXR2g34

    • tulliliitto

      Kumman hiljaa ovat olleet seutukunnan Keskimaan luottamushenkilöt: Äänismaa on hallituksessa, Huumarkangas Hallintoneuvostossa ja Kynnäs sekä Kolari edustajistossa. Taitaa heille riittää henkilökuntaedut ja mukavat kokoustarjoilut. Harmi, nyt olisi tarvittu tekijöitä.

      • onnelisia

        Minulla ja naapureillani on iät päivät ollu lähes 50 km lähimpään kauppaan.
        Ei olla ruvettu rääkymään..


    • Tölsö

      Pylykköset sais herätä nyt vähän ja kaivaa päänsä perseestä. Ei kukaan oo velvollinen pitämään siellä kauppaa auki, saati kuskaamaan kauppaan porukkaa. Käykeä ees siellä Evästuvalla ostamassa muutakin ku hakemassa Zalandon paketti, ettei sekin paa oviaan kiinni.

    • autiokylä

      Harmi että lähtee kauppa.Olisko Honkosen tehtävä jotain asian eteen.Todella ystävällinen palvelu kaupassa.Pylkönmäellä on muuten siisti rivitalo kaksio myynnissä 15 000. Luulen että lisää tulee myyntiin...

    • kaikkiirti

      Erotkaa asiakkaat S ryhmästä ja äkkiä!

    • tautiJatkuu

      Miksi asiakkaat etsivät AINA halvimmat tarjoustuotteet ? Eihän ole paikalliskauppiaan vika jos hänelle kuskattu tavaraerä on kuljetuksen osilta kalliimpi .

    • pornharley

      Tuuriin,tuuriin,tuuriin käy tie jatkossa kun sinne hyvä tiekin ja kiva ajella!!!
      Sjärvi saa syödä tunkkinsa kun pylkönmäen nielaisi kuin mädän omenan,sinne en mene!!

    • OnJuhlanAika

      Evästupa jatkaa kun Keskimaa lopettaa. Nyt pylykköset nappulat kaakkoon. Riemua piisaa kun Lehtoset jyllää....

    • PeliOnRaakaa

      Keskimaa vedättää sulkemistaan kesäkuulle saakka ja tarjoaa sitten kyyditystä Saarijärvelle ruokaostoksille elokuulle saakka. Näin alku Tarmo-lähikaupalle saadaan hyvinkin haasteelliseksi.

      Taitaa Keskimaalla olla omat liiketaloudelliset syyt päällimmäisinä. Eihän se Keskimaan ekonomistien mielestä tunnu mukavalta jos omaan kiinteistöön ei tulekkaan jatkajaa mutta kauppa jatkuisikin viereisessä kiinteistössä Tarmo lähikaupan lippujen alla. Yhteistoimintaa kilpailevien liikke-ideoiden välillä on turhaa kuvitellakaan edes siirtymävaiheessa.

    • MelkostaMeininkiä

      Keskimaa neuvottelee kauppansa jatkosta ainakin kahden ehdokkaan kanssa.
      Kuinkahan Keskimaan johto perustelee uusille ostajaehdokkaille kaupan kannattavuutta, kun kylmäkoneetkin pitää uusia ja ovat itse todenneet kaupanteon olevan kannattamatonta Pylkömäellä. Pitäisi löytyä aivan uusia kaupan kannattavuus-seikkoja jotka ovatkin putkahtaneet vasta nyt esiin?
      Haiskahtaa vain vedätykseltä ja kapuloiden laittamiselta rattaisiin Evästuvan yrityksen suuntaan.

    • Brynebyläinen

      Avataan Toivo Portteri Raitasen kauppa kouheron sillan pielessä.

    • herrankäteen

      Nyt jos saamme kaupan niin todella käytetään sitä.Se on kylämme elinehto.Itse ostan kaiken sieltä ja toivon samaa muiltakin.

    • reppu.reissu

      Jos ite hankkisi lehmän, sian ja pari kolme kanaa ja viljelisin juureksia ja ostaisin maanviljelijältä jauhot, niin hyvin pärjää ilman kauppaa kun on leivinuuni. Separaattoreita ja kahvinpaahdin löytyy vintiltä. Vain suolaa ja joitain mausteita tarttisi hakea Saarijärveltä mutta niitä saisi tuotua repussa puolen vuoden annoksen.

    • hepuli

      Ei ole vara Saarijärveläisten huudella,paikkakunnan palvelut laskee kuin lehmän häntä.Keskusta autio kauppa kaupan jälkeen menee kiinni,osakkeet arvottomia työttömyys huipussaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe