apua nopeasti

liianmyöhäistä

Mulla ois tämmönen puoli vuotias sakemanni pentu. Asutaan tosi pienessä kaupungissa jossa koira tulee lenkillä vastaan max kerrran viikossa. Ei mitään koirapuistoja yms eli sosiaalitus toisiin koiriin jäi pikkupentuna vähälle. Ongelmana on siis se, että koira räyhää ulkona heti kun näkee/haistaa toisen koiran. Tänään viimeksi lensin perseelleni kun näki koiran ja alko haukkumaa ja vetämää nii jumalattomasti. Muuten koira todella tottelevainen, kaikki onnistuu paitsi muiden koirien näkeminen.
Tähän asti ollaan kuitenkin vielä pärjätty, kun tosiian niin harvoin ketään lenkillä tulee vastaan, mutta nyt kuukauden päästä ollaan muuttamassa isoon kaupunkiin, jossa varmasti koiria tulee vastaan 24/7. vaikka kuinka välttelis.
Ahistaa ja jännittää ihan hirveesti, mitä teen?!
Ei auta herkut eikä lelut.

Onko liian myöhäistä alkaa kulettaa koirapuistoissa yms. ? tosiaan kun en tiiä onko tää vihanen vai mitä haukuntaa tää on..

7

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opetellen

      Ei kai mikään ole myöhäistä puolivuotiaan kanssa,teettää vain enemmän työtä.
      Jos sinulla on tuttavia joilla on koiria(sosiaalisia sellaisia) voisi koettaa tutustuttaa niihin ensin.Minulla on ollut aikanaan sakunarttu joka ei halunnut olla minkään koiran "kaveri". Lenkillä ei ollut ongelmia toisten koirien suhteen,oli hyvin välinpitämätön,muttei tahtonut tehdä tuttavuutta paremmin.
      Toiset taas ovat olleet hyvin sosiaalisia kavereita.
      Itsekkin asun pienen kaupungin ulkopuolella ja siksi olenkin heti,kun rokotukset on kunnossa vienyt pennun n.kolme kertaa viikossa kaupungille lenkille ,jotta näkee monenmoista ja tottuu monenlaisiin ääniin,toisiin koiriin jne.Se on tärkeää juurikin kun asutaan täällä lähes metsän keskellä. Nykyisellä sakupojalla on kolme koirakaveria,ja saattaa hiukan pörhistellä vieraalle koiralle,muttei poistu viereltä lenkillä ollessa.

    • sosiaalistamista

      Ennen kuin selviää että onko se vihainen vai ei koirapuistoon ei ainakaan ole mitään asiaa.
      Varmuudeksi hommaisin sille myös kuonokopan. Ja sitten pikkuhiljaa alkaa sosiaalistamaan muiden, luotettavien ja ystävällisten koirien kanssa.

    • jgfjfgjg

      Liukkaalla kelillä hihmasta yhtäkkkiä täysillä repäisevä rakki on oikeasti vaarallinen ulkoiluttajalleen. Tiedän toisenkin tapauksen, jossa ulkoiluttaja päätyi lääkärikäynnille ja sairaslomalle.

    • aloittajaa

      Sekin vielä ku täällä päin ketään tuttuja asu kellä olisi koira :)))) oon iha loukussa
      Veikkaisin että lenkillä muille räyhääminen loppuis ku sais sosiaalistettua. perkele

      Kiitos asiallisista kommenteista btw, niitä ei täällä nykyään hirveästi saa!

    • koklaisinkuonopantaa

      Koirakoulutustilaisuudet hyviä.
      Jos susta tuntuu, ettet pysty pitelemään sitä.Hommaa jarrupiikkikumit kenkiin, ja koiralle linkillinen kuonopanta.Sitten menet lähimpään kaupunkiin treenaamaan.Kuonopannan on oltava oikean kokoinen, ei saa lähteä päästä.Sitten käveket 10km lenkin kaupungilla, ja pidät koiran täysin sivullasi,et päästä rynnimään.
      Jatkat treenilenkkejä, palkkaat ja kehut kun käyttäytyy hienosti.Jos hölmöilee komennat ja jatkat matkaa.
      Älä koskaan pysähtele, käänny tai kiertele kyn vastaan tulee koira.Koirasi lukee sen että pelkäät, ja alkaa puolustaa sinua.Voit myös höpötellä ohituksissa, ja kun näet koiran.Esim.no sieltäpä tulee kiva kaverikoira, puhut ystävällisesti ja rauhallisesti.Jos jännität itse, koira lukee sen peloksi.Ja sitten koira reakoi puolustelemalla,rähjäämällä ja hyökkimällä.
      Joten ole itse rento, ja määrätietoinen.
      Nuori koira tarvitsee lenkkejä, ja monenlaisia kokemuksia.Joten liikuta riittävästi.Siksi kuonopantaa ehdotin.Kun monilla lenkit lyhenee, kun koira karkailee käsistä ja aiheuttaa vaaratilanteita normi pannalla.
      Kuonopantaan totuteltaessa.Koiran päätä ei lasketa maahan,jotta ei hankaa pantaa pois.Vaan pidetään koira ihan lyhyell ä vieresdä.Kuon koira on tottunut pantaan, se ei vedä, ja voi taluttaa ihan normaslisti ja turvallisesti.Koirissa on eroja, jotkut tottuu kuonopantaan parissa kerrassa, joillakin kestää huomattavasti pidempään.zkun kuonopanta on oikean kokoinen, ja sitä käytetään oikein.Ohituksissa koira ihan vierellä.Sen avulla koira on helposti hallittavissa haastavissakin tilanteissa.Itse olen kaupungilla käynyt tottumattoman laumanvartijan kanssa, ja on sujunu mainiosti.Koira kulkee kauniisti ihan vierellä,eikä se häiritse ohikulkijoita.

    • kxlzmzmzmzm

      olisi hyvä jos pääsisit etukäteen kokeilemaan miten koira käyttäytyy kaupungissa. koska voi olla, että mitään ongelmaa ei ole. meilläkin koira rähjää kaikille ja kaikelle maalla "omalla reviirillä", mutta yllättäen kaupunkireissuilla se ei reagoi mitenkään autoihin, ihmisiin tai muihin koiriin.

      • pomovaiseuraaja

        Se on muuten just niin.Et jos omistaja on pomo, ei koira rähjää missään.Jos antaa koiran leikkiä pomoa, se rähjää vastaantulijoille, joiden kuvittelee olevan hänen alueellaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe