Aktiivimalli kilpailijoille

Liianhyviäkö

Pitäisiköhän kehittää oma aktiivimalli Suomen maajoukkuejudokoille, että ne saataisiin patistettua kisaamaan kotimaan tatameilla. Mistä johtuu tämä ylenkatsonta kotimaisia kisoja kohtaan? Ei ainakaan menestyksestä ulkomailla. En muista koska viimeksi joku olisi ollut edes niin onnekas kaavioarvonnoissa, että olisi päästy hurraamaan suomalaisottelijan otteluvoittoa.
Jos maajoukkuejudokat (millä ihmeen kriteereillä näitä nyt sitten valitaankaan) eivät käy kotimaan kisoissa, ei ns. haastajilla ole mahdollisuutta ottaa mittaa omasta tasostaan eikä myöskään horjuttaa näitä kiveenkirjoitettuja maajoukkuevalintoja. Myöskään yleisöön ei saada houkuteltua porukkaa senkään vertaan, kun ns. nimekkäät eivät suostu kisapaikalle (joskus kyllä nähty katsomon puolella).
Esim käynnissä olevasa entisessä valiokisassa SamuraiCupissa kaksi naiskilpailijaa. Onneksi samaa painoluokkaa, niin tullaan näkemään yksi ottelu.

26

876

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikilleeikäy

      Samurai cup on "tarkoitettu" pääsääntöisesti maajoukkueiden ulkopuolella oleville kilpailijoille eikä edes kuulu U21 ja aikuisten kilpailuohjelmaan (pl. U18). Maajoukkueurheilijoiden kilpailukausi alkaa yleensä maaliskuussa ja sen vuoksi olisi hyvä saada nämä kotimaan kisat aikataulutettua maajoukkueurheilijoiden kilpailuohjelman mukaan, jos heitä sinne haluatte. Tai järjestää kansainvälisiä kilpailuja enemmän Suomessa. Hyvät kisat ne silti on vaikka ei kaikkien pirtaan sovikkaan. :)

    • Whatahel

      Joo ja sehän voisi olla jopa vaarallista mennä väärään aikaan ottamaan muutama ”kevyt” randori muiden suomalaisten kanssa vaikka ihan treenaamisen kannalta. Saattaisi tulla vaikka turpaan. Kyllä siinä keskittyminen olympialaiisin häiriintyy pahasti. Parempi käydä vaikka Japanissa. Se on lähellä ja halpaa.

    • omallaaikataululla

      Tähän aikaan on monella leirejä ulkomailla käynnissä. Maksatko lennot edestakaisin, niin silloin onnistuu otella vaikka Kukkuruu shiaissakin.

    • omaanpiikkiin

      Urheilijat urheilee itselleen, ei vastustajalle, liitolle, valmentajalle, teille !!!

      • Judokaottelee

        Höpö höpö, selityksiä!!!
        Pehmosia ootte!


    • Olikovaiei

      ai jaa. Eikös se yhdessä tekeiminen ollut se juttu. Jopa pääsyvaatimus maajoukkueeseen?

    • Judoeläkeläinen

      Nummelan Samurai Cupissa oli monta nuorten maajoukkue Judokaa kilpailemassa, harmi ettei niitä haastajia nyt näkynyt

    • Muurahaisenaivot

      Alottaja kitisee miten naisia oli vain kaksi kappaletta ja samaan hengenvetoon ihmettelee miksei ykkösnaiset ollu paikalla. Keskenäänkö niiden maajoukkuelaisten olisi pitänyt samuraissa otella vai kumartaa sarjavoitot?

    • Hattuhyllyltä

      Muutama maajoukkuejudoka teki aika hienoa jälkeä. Ilo oli katsoa heittomyllyä.

      • Kovatolikovia

        Juurikin näin. Tasoero oli huikea näihin ns. haastajiin verrattuna. B-junnuissa tämän näki selvästi. Siksi vähän ihmetyttää jatkuva kitinä siitä kun kaikki ei saa kilpailla missä haluaa.


      • 56jd
        Kovatolikovia kirjoitti:

        Juurikin näin. Tasoero oli huikea näihin ns. haastajiin verrattuna. B-junnuissa tämän näki selvästi. Siksi vähän ihmetyttää jatkuva kitinä siitä kun kaikki ei saa kilpailla missä haluaa.

        " Tasoero oli huikea näihin ns. haastajiin verrattuna. B-junnuissa tämän näki selvästi. Siksi vähän ihmetyttää jatkuva kitinä siitä kun kaikki ei saa kilpailla missä haluaa."

        Tasoero kova b-junnuissa eli U18? WHAT? SAMURAI-CUP, NUMMELA 21.1.2018:
        1-MJ kaksi sarjavoittoa, 2-MJ kaksi sarjavoittoo ja muut ei MJ-kuuluvat (eli lahjattomat) kolme sarjavoittoa! !! Tasoero? Valinnat??


      • pwrhdv

        T18-48 (2)
        1. Pihla SALONEN Porin JS Fudoshin / 1-maajoukkue
        T18-57 (3)
        1. Enisa BALATKHANOVA Meido-Kan, H:ki / valmennusryhmä
        T18-63 (9)
        1. Katri RAVEALA Chikara, H:ki / 1-maajoukkue
        T18 63 (6)
        1. Tiia UUSITALO Tikkurilan Judokat, Vantaa / valmennusryhmä
        P18-50 (5)
        1. Joonas HAIKULAINEN Lappeenrannan Kamiza / ei missään
        P18-55 (7)
        1. Atte RANTALAINEN Mikkelin Judo / 2-maajoukkue
        P18-60 (8)
        1. Joonatan KUJANHAARA Chikara, H:ki / valmennusryhmä
        P18-66 (13)
        1. Turpal DJOUKAEV Hämeenlinnan JS / 1-maajoukkue
        P18-73 (9)
        1. Artur KANEVETS Tikkurilan Judokat, Vantaa / 2- maajoukkue
        P18-81 (4)
        1. Artjom MANTULIN Meido-Kan, H:ki / ei missään
        P18 81 (3)
        1. Joel NYMAN Bodonos, Kerava / ei missään

        Samurai cupin voitot U18-ikäluokka:

        1-maajoukkue = 3 voittoa
        2-maajoukkue = 2 voittoa
        valmennusryhmä = 3 voittoa
        ei missään olevat = 3 voittoa

        ihmeellinen jakauma, koska 1-ja 2-maajoukkueisiin kuuluu kuiteski 17 nuorta.luulisi dominoinnin olevan ihan toista luokkaa Samuraissa


    • Vöilläjavoilla

      Aloittaja ilmeisesti vertaa aktiivimallia hallituksen työttömien malliin. Tässä judomallissa kilpailijat on ikäänkuin töissä. Kilpailee ne sitten ulkomailla tai kotimaassa. Judo on kilpalaji ja judon "työttömät" on näitä harrastajia jotka eivät kilpaile. Aktiivitoimien pitää siis kohdistua tähän ryhmään jotta saataisiin he töihin eli kilpailemaan.

    • Hiiretkoloistaan

      Ei vaan sitä, että jos kilpailija on kotimaassa ja kotimaassa järjestetään kisa, käydään se kisaamassa vaikka harjoittelumielessä. Alkaa kisanjärjestäjätkin hiiipua, kun ei kilpailijoita saada kisoihin. Mm. aikuisten maajoukkue olisi hyvä saada näyttäytymään myös kotimaan tatameilla.

      • 100matsiaminimi

        Vielä tärkeämpää olisi saada aktivoitua harrastajat kilpailemaan. Pääasia on että kilpailee jossain, ulkomailla tai kotimaassa.
        Sillä niitä kisaajia lisää saadaan. Esim. kadettien poikien ykkösmaajoukkueen vahvuus on kaksi urheilijaa. Vaikka ne kiertäisi kaikki kisat, ei paljon auta. Ajattele jos Tiksistä ilmoittautuisi seuraaviin kisoihin 300 harrastajaa.


    • Sgllurgklughjj

      Kiitokset niille maajoukkueurheilijoille, jotka pistivät itsensä peliin Nummelassa. Päivään mahtui paljon hyvää, kuten Olin-Heinonen hieno jatkoaikamatsi, Enisa Balatkhanovan tuplakulta jossa ylemmän ikäluokan maajoukkueurheilijoita vietiin ja ehkä päivän vakuuttavimpana urheilijana Turpalin loistava matsaaminen isossa ja kovassa sarjassa.

      Kyllä, olisin kaivannut loppujakin maajoukkuelaisia kisoihin. Ja vielä enemmän KYLLÄ, seurojen pitää aktiivisesti kannustaa porukkaa kisaamaan. Ei judo saa muuttua letkajenkaksi, pidetään kiinni kisaamisesta lajin ytimessä.

      • artufsidarenka

        Päivän kovimpiin suorituksiin kuuluu 18-ikäisten ja neljän maajoukkuejudokan 73kiloluokassa Artur Kanevetsin tatamilla käynnit. Tiksin jannu vei monipuolisella tekniikalla muita mj-jäppisiä ihan kybällä. Ich mochte viel


      • judoeläkeläinen

        Maajoukkueurheilijoista L. Saha ja O. Mäkinen hoitivat ottelunsa upeasti, molemmille sarjavoitot miehistä ja omasta ikäluokasta.


    • katsomohämmästyi

      U18 tyttöjen kisa sai taas joillakin tunteet lämpenemään. Sinänsä huvitti seurata tilannetta sivusta. Mikähän tarve taas oli hivenen tölväistä sanallisesti. Lieneekö jotain psykologista sodankayntiä.

    • Rakentavaa

      Köyhät kisaa kotimaassa. Kouvolan kisat piti lopettaa liiton toimesta, koska kansainvälistä tasoa ei haluta näytää kotimaassa. Mukavia matkoja ja elämyksiä rahamiehille. Aika surullista tämä Hölmölän touhu ja judon kilpailujen alasajo.

      • 2ux7b9

        Nummela järjesti hyvät skabat ja keräsi hyvän osanoton. Iloitkaamme siitä


    • Valintaperusteet

      Maajoukkueeseen pääsee jos on rahaa matkailla, ja hallitukseen pääsee jos ei ylitä tiettyä äö pistemäärää. Piste kattoa ei ole julkisesti paljastettu, voisiko joku paremmin asioista tietävä kertoa.

      • rimakorkealla123

        Pysytäänkö kuitenki aiheessa eikä lähdetä sivupoluille taas kerran? Kiitos


      • Elämänpeliä

        Tuollaisella yhdyssanojen osaamisella pääset varmasti mukaan hallitukseen. Mahdollisuuksiasi parantaa myös älykkyysÖsämäärästä puhuminen.


    • Enottelekotimaassa

      Tota, mikäs se aihe oli?
      Kilpailun pakoilu?
      Tappion pelkäämään?
      Yhteistyön karttaminen?
      Ovihommat?
      Mukavuusalueella oleminen?

      • Enosetäeno

        Hei Eno, senkin Eno!!

        Ole hyvä :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1780
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1095
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe