Kunnon maasto-talvirenkaita?

saawsssss

Olen etsinyt muttei ole näkynyt vielä missään oikeita talvirenkaita jotka olisi erityisesti maastoajoon tarkoitettuja. Näitä "all season" M S renkaita löytyy kyllä mutta ovat vain kesärenkaita talvihyväksynnällä, ei siis kunnon talvirenkaita nastoilla jotka optimoituja jäälle ja lumelle.

Kesärenkaissa kyllä löytyy paljon vaihtoehtoja vaativaankin maastoajoon, miksei talvelle tehdä vastaavia vaativaan maastoajoon tarkoitettuja renkaita oikein nastoilla ja syvälle lumelle optimoidulla kuviolla?

Tuli vain mieleen kun tänäänkin pilkkimatkalla vajosi auraamattomalla metsätiellä auto tienreunaan syvään lumeen ( jäätä alla) ja perus-talvirenkailla jotka lähes kaikki samanalaisia, ei millään meinannut päästä ylös.

Ketjutko ainoa vaihtoehto vai onko olemassa vaativaan maastoajoonkin ihan oikeita talvirenkaita nastoilla ja syvän lumen kuviolla?

9

505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyörä-on-jo-keksitty

      Jos sellainen rengas olisi olemassa ja sille olisi markkinoita, niin niitä saisi kaupasta.

      Eli hommaa joko tavalliset M S maastorenkaat tai sitten ihan vaan ne lumiketjut.

    • saawsssss

      Nykyään niin paljon SUV/4x4 autoja joten luulis kyllä kysyntää olevan niillä jotka esim mökkiteillä joutuu ajelemaan syvässä lumessa tai muuten 4x4 työkäytössä talvella.

      Lähes kaikki 4x4 talvirenkaat lähinnä kopioita perus-talvirenkaista, ehkä vähän vahvistettuja. Miksei näitä voisi tehdä vaativampaankin maastoon talvella? Määräykset tietty rajoittaa nastoja mutta kuvioltaan voisi tehdä paremmin syvään lumeen sopivia ja jääpitoa vaikka lamelleilla.

      Onhan niitä paljon 4x4 kesärenkaita saatavilla jotka sopivat tieliikenteeseen mutta kuviointi normikesärengasta rajumpi että pääsee esim mudassa. Ihan hyvin voisi tehdä syvempäänkin lumeen/sohjoon suunnitellun 4x4 renkaan nastoilla ja lammelleilla talvipitoa varten. Ei kuitenkaan tahdo löytyä mistään.

      • FinlandRover

        Se vaan nyt on niin että maastossa möyrivien asiakaskunta on ainakin pohjoismaissa liian pieni siihen että rengasvalmistajat ryhtyisivät tekemään heille erikseen lumirenkaita. Jostakin jenkit/kanada- akselilta voisi löytyä eBayn kautta renkaita, tai sitten venäjältä joitakin militaarikäyttöön tehtyjä renkaita.

        Ja paras hankirengashan on telamatto- tai ketju :)


    • 4xkauppaanvaan

      M S renkaita kyllä nastoitetaan ja joissakin järeissä malleissa on nastan reiätkin valmiina. Jos haluaa isot nastat, niin sitten niillä ei mennä katsastukseen. Mutta varmasti löytyy pajoja jotka tekee. Millä hinnalla on sitten eri asia. Ei tuo persaukisten rengassarja liene.

      • 4xkauppaanvaan

        Niin ja taitava paja voi ehkä myös lamelloida pinnan...


      • Ei-kannata

        Kaiken tämän jälkeen sinulla on rengas jonka kumi on liian kova kylmissä olosuhteissa, ja lamellit leikattu suoraan, eikä siksak kuvioidusti (tuo siksak kuviointi parantaisi ajo ominaisuuksia, pitoa, ja kestoikää). Lisäksi hinta on todella kallis.


    • Esimerkiksii
    • saawsssss

      Tässäkin testattu 4x4 renkaiden pitoja ja esim Goodyear Duratrac 4/5 pistettä jäällä ja lumella. Mutta tuo asteikko kuitenkin koskee kesärenkaita, eli kesärenkaaksi hyvä lumi/jääpito koska eihän nuokaan mitään oikeita talvirenkaita ole http://www.fourwheeler.com/how-to/wheels-tires/129-1204-4x4-tire-guide/

      Kun katselee Michelinin, Goodyearin ja Continentalin suomen sivuja, kaikki 4x4 talvirenkaat pinnaltaan samanlaisia kuin henkilöautojen talvirenkaat eli ei asiaa auraamattomille mökkiteille.

      Löytyis jostain tuollainen Goodyear Duratracin kaltainen talvirengas jossa vakiona optiomoitu pito myös jäälle lamelleilla/nastoilla ja samantyylisellä rajuhkolla kuvionnilla joka optiomoitu lumeen/loskaan niin ostaisin heti.

      • saawsssss

        Tai kun tarkemmin katsoo niin onhan tuossa Goodyear Duratracissa paikat nastoille mutta ei se silti ihan "oikea" talvirengas ole. Enemmän nastoitettava all season rengas.

        Enemmin ostaisin jonkun Goodyear Ultra Grip Ice oikean talvirenkaan jossa vähän rajumpi kuviointi syvään lumeen/loskaan. Mutta kun nuo SUV/4x4 renkaat samanlaisia kuin perus henkilöauton rengas eli optimuoituja auratuille ja hoidetuille teille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe