Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Työväen akatemia / Kauniainen

Saniainen448

Hei,

Muutamia keskusteluja täällä aiheesta jo onkin, mutta hiukan spesifimpää kysymystä esittäisin.

Missään ei ole tullut selville opiskelijoiden ikäjakaumaa. Ovatko kaikki tosiaan lukion jälkeen välivuotta viettäviä vai onko mukana myös vanhempaa porukkaa (olen 35-vuotias ja suunnitteilla alan vaihto)?

Toisekseen, asuntoasiat ovat aivan kunnossa ja asun Helsingissä, joten asuntolaan en aio muuttaa. Joka paikassa (myös opiston omilla sivuilla) painotetaan asuntolan tärkeyttä ja yhteisöllisyyttä, onko siis niin, että asuntolakokemus on niin olennainen osa näitä opintoja, että ilman sitä ei edes kannata hakea? (Mikäli näin on, vahvistuu myös olo, että opinnot on suunnattu ensisijaisesti juuri kotoa muuttaneille itsenäistymiskokemuksena.)

Kiitos paljon jo etukäteen!

6

1635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitäminäki

      Niille, jotka asuvat asuntolassa, asuntolakokemus on merkittävä, unohtumaton. En ole ollut Työväen akatemiassa vaan eräässä toisessa vastaavassa oppilaitoksessa, jossa asuin asuntolassa. Siitä on jo kymmeniä vuosia mutta edelleen on tuolloin hyvin nuorena syntyneitä ystävyyssuhteita hyvissä voimissa.

      Aikuisemmalle, jolla on jo koti ja valmiit ystävyyspiirit, asuntola sääntöineen ei varmaankaan ole niin kiva eikä elämässä eteen päin vievä kokemus. Itse en enää haluaisi asuntolaan, vaikka silloin jääkin vaille tiettyä me-kokemusta, minulla kun se jo on. Muualla asuva jää hiukan ulkopuoliseksi "kaikesta". Mutta aikuinen ei varmaan tuosta "kaikesta" niin välitäkään, kun hänellä on valmiit piirit muualla. Eikä aivan nuorten joukkoon yleensä niin helposti solahda.

      • Anonyymi

        Komppaan.


    • opiskelut-ja-asuntola

      Akatemialla minä oon ainakin tavannut kasapäin ihmisii myös vanhempaan päin. Nuoria aikuisia on paljon, mutta kyllä niitä monen eri ikäsiä löytyy eikä sinne mitään yläikärajaa oo.

      Ite oon asunu kahessa asuntolassa. Ekasta irtosi paljon uusia kavereita ja tuttavuuksia, joita oon nähnyt reippaasti sen jälkeen. Tokassa, joka oli Akatemian, en solahtanut samanikäisten joukkoon. Ei siinä porukassa sinänsä vikaa ollut ja kyllä monen kaa keskusteli ihan molemmista asuntoloista, mutta harvan kaa löyty niin paljoa yhteistä. Yhden kanssa ei oo tullu otettua yhteyttä aikoihin ja korkeintaan viestiny kahelle muulle asuntolassa tavatulle.

      En tiedä kuinka ahkerasti yltympäriinsä sitä "painotetaan asuntolan tärkeyttä ja yhteisöllisyyttä", en oo lueskellut niin paljoo tästä Akatemian asuntolasta.

      Mutta jos kestät lukee ketjua täynnä kaiken maailman trollii, fleimii, vastatrollii(?) ja valittelua ja siinä seassa yllttävän asiallista kommentaaria niin yhessä ketjussa olikin kokonainen passio siitä miksei asuntola kannata.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14848540/kauniaisen-tyovaen-akatemiasta

      Mitä tästä sanoisi? Akatemian asuntolassa jaellaan siivousvuorot eri viikoille, kun taas toisessa (eri oppilaitoksen) asuntolassa ei ollut mitään siivousjakoo vaan kaikki siivos teoriassa omat jälkensä. Tottakai molemmissa oli niitä, jotka ei siivonnut. Silloin pitää laittaa joko enemmän painetta tai mennäänkin valittaa infoon. Mutta tuskin niille, jotka aikookin asuntolaan muuttaa, tulee vastaan sen luokan örkkejä kuin tossa ketjussa kertoillaan. Sitä paitsi jos kokonainen kerros ryypiskelis koko ajan, niin luulis aika nopeesti tulevan stoppia sillekin hommalle. Kovin vakavissaan tota ketjua missään nimessä ei kantsi lukea.

      Itekin sanon, että Akatemian asuntolalla on ollut hometta, enemmän ylemmissä kerroksissa. Itellä oli sen verran hyvä tuuri, ettei omassa ilmennyt sellaista.

      Komppaan, että jäämällä "ulkopuoliseksi kaikesta" asuntolan sosiaalisuudesta et menetä mitään.

      • vähän_tarkennusta

        Kun sanoin että "kyllä monen kaa keskusteli ihan molemmista asuntoloista, mutta harvan kaa löyty niin paljoa yhteistä", tarkotin molemmilla asuntoloilla Akatemian isoa ja pientä asuntolaa.

        Erikseen ennen Akatemiaa oli sit yksi, jossa asuin eikä ollut Akatemian.


    • Anonyymi

      Akatemialla on paljon vanhempaa porukkaa. Aika vähän välivuotta lukion jälkeen viettäviä oli kun minä olin.

      ASuntolakokemus voi ollan iin tai näin eli ihan yhtä hyvin saattaa päätyä katumaan, että asuntolaan ikinä astunut jalallakaan jos kokemus on ollut negatiivinen. Itse luin tuon yhen ketjun alikeskustelun erään huonoista asuntolakokemuksista. Ei tarvitse olla edes noin huonoa, että katuisi asuntolassa asumista. En kyllä ymmärrä miksi jotkut kommentoijat eivät halua uskoa sitten tuollaista voivan tapahtua. Vähän itseään toistava keskustelu yheltä puolelta ehkä, mutta vähän matkaa kun on lukenut alkaa tulla järkeviä vastauksia. Itse en kyllä asuntolassa asustelisi ja olin tätä mieltä ennen kuin tuon keskustelun edes luin.

      Se voi olla hyvä kokemus ja jättää hyviä muistoja tai sitten päinvastoin. Itse en suosittele, vaikka olisit kuinka yksinäinen.

    • Anonyymi

      Jätä väliin. Et menetä mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe