Verotus????

zeu--

Mitenkä on mahdollista, ettei Kontiolahti ole joutunut selvitystilaan? Verotus on toiseksi alhaisin Pohjois-Karjalassa. Kirjoitusten mukaan melkein kaikki verotulot menevät ampumahiihtoon. Millä tuloilla muut menot katetaan?

90

1269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taloustaitaja

      Jospa se ampumahiihto oheistoimintoineen tuokin ne verotulot, joilla palvelut järjestetään!

    • HöPsistäkö

      Eihän kunta muita palveluita tuotakkaan. Vanhoja koulun paskoja kirkonkylä täynnä. Kadut on kuin perunapellot joiden päälle on vedetty ohut asfaltti. Sadevesiviemäröinnit puuttuu suurimmasta osasta asuinalueita. Kevyenliikneteen välyät puuttuu nukkumalähiöistä työpaikoille (lue Joensuuhun) kunnanvirastot on päällekaatuvissa röhjissä.
      Kunnalla korjausvelkaa niin paljon että konkurssi koittaa.
      Onneksi sairaanhoito saatiin pois kunnan kontolta, eikös se ole umpihomeessa 2015 kunnan rakennuttama terveyskeskukskin.
      Helvetin hyvin menee, onneksi ampumahiihto tuo kuntaa valtavat rahavirrat jolla kunnan politikoille saadaan toppatakit.

      • Simovaatehuoneelta

        On sinulla jokin hirveä trauma noista toppatakeista, taidat olla kateellinen kun et ole nuukuuttasi raskinut ostaa itsellesi. Ei hätää, löysin sinulle SPR:n Kontista lähes iskemättömän. Toimitan sen paketissa ST-1 huoltamolle josta saat sen käyttöösi tunnussanalla kitisijä.

        Takki on naisten kokoa (S) mutta varmaan sopii sinulle.


    • Narinja

      Höpsistä tais saada viime kuntavaaleissa kokonaista 1 äänen ,kun oma eukkokin on kyllästynyt jatkuvaan narinaan! Nyt purkautumistienä enää Suomi 24 palsta pahalle mielelle!

      • tuolleapuapian

        Ei se saanut sitä yhtäkään ääntä. Oli epähuomiossa äänestänyt naapuripuolueen naista ja nyt on ollut vatsahapot sekaisin siitä lähtien.


      • hunajapaska
        tuolleapuapian kirjoitti:

        Ei se saanut sitä yhtäkään ääntä. Oli epähuomiossa äänestänyt naapuripuolueen naista ja nyt on ollut vatsahapot sekaisin siitä lähtien.

        Asiaahan tuo puhuu. Kyllä tuosta tekstistä konalan tunnistaa. Toppatakkijengi vaan haluaa rajoittaa sananvapautta ihannoimassaan ampumahiihtodiktatuurissa, mutta ei lopu kuulumasta huutavan ääni korvesta...


      • pienionsuuri

        En pyöri "toppatakki"-porukoissa, en ole ollut luottamustehtävissä, olen tavallinen veronmaksaja joka asuu kunnassa mutta käy Joensuussa töissä alalla jonka liikevaihto vuodessa perustuu mm. ampuhiihtotoiminnan ympärille. En ole vuosien aikana huomannut että Tokmannin kohdalla olisi joku kynnys, edelleen verot on kulkeneet kunnankirstuun vaivattomasti.

        En tiedä onko kovin hyvää ja rakentavaa keskustelua aiheesta jos se pyörii toppatakkien ympärillä, heitetään väitteitä ilmaan eikä niitä vaivauduta perustelemaan. Kaikki tuntuu olevan paskaa. Moinen räksytys sopi ehkä 80 - 90 luvulle jolloin aiheesta samat valittajat viikoittain räksyttivät lehtien yleisönosastoilla. Kun pyydetään perusteluja väitteille lähdetään räksyttämään ja hopöttämään toppatakeista. Sananvapauteen kuuluu nykypäivänä myös vastuu väitteistään ja sanomisistaan. Jos pyydetään perustelemaan kantaa, se ei ole sananvapauden rajoittamista.

        Ei osasta eikä haluta lukea asiossa tehtyjä päätöksiä jotka laillisuuden kannalta lienee tehty demokratian pelisääntöjen mukaan. Jokainen meistä voi vaikuttaa päätöksiin käyttämällä äänivaltaansa vaaleissa. Näillä korvesta (nimimerkinsuojista) räksyttäjillä on se kuvitelma että koviten räksyttävä on oikeassa. Kaikista kunnassa esille tulevissa haasteissa halutaan tietoisesti aiheuttaa vastakkainasettelu ampumahiihdon kanssa, en ymmärrä tätä tarkoitushakuisuutta.

        Joten pyydän teiltä räksyttäjiltä tarkennuksia väitteisiinne jonka mukaan Kontiolahdelta on kadonnut tuhansia työpaikkoja viimeisen 10 vuoden aikana johtuen luottamushenkilöstön saamattomuudesta. Yksinkertainen pyyntö, vuodet jolloin katosi ja kadonneitten työpaikkojen määrä (100 tarkkudella)

        Toisena kohtana pyydän tarkennusta ja luetteloa niistä veroeurojen käytöstä jotka on suunnattu Ah-stadionille kunnan budjetista ilman lainmukaista päätöstä tai valtuutusta.
        Tässä riittää vuosi ja summa(1000e).

        Ampumahiihtostadionia, eikä samoin vastasyntynyttä lasta voi työntää takasin kohtuun ja työstää uudellee. Ne on kerran synnytetty ja niiden kanssa on pystyttävä elämään tavalla tai toisella. Ainakaan räksyttäminen ei liene hyvä tapa kummankaan kehityksen kannalta.


    • Saatanan_tunarit

      Viisiin aika pieni firma jos pyörii ampumahiihdon ympärillä ja on joensuussa. Liperissä on ne ainoat työpaikat jotka tulee ampumahiihdosta, mutta niistäkään yksikään ei perustu Kontiolahden ampumahiihtoon.
      Työpaikat on kadonneet nimenomaan politikkojen välinpitämättömyyden seurauksena. Kaksi suurta sairaalaa annettiin mennä siirrettäväksi ja varuskunnankaan eteen ei pantu tikkua ristiin. Perlos katosi ja ellei phillips medisizen johto olisi ollut niin pätevää niin sekään ei olisi kasvanut.
      Perloksen aikaan kunnassa harjoitettiin vielä yrityspolitikkaa sen jälkeen pelkkää näpertelyä.
      Minkähän takia tuolla Ylämyllyn teollisuusalueella on useita nousevia yrityksiä mm. se ampumahiidon tekniikasta rahansa saava yritys. Miksi ampumahiihdon mekassa Kontiolahdella ei ole tuo yritys jos kunnan johto on niin helvetin viisasta.
      Veroeurojen käytöstä ampumahiihtoon ei saa tietoa edes kunnallispolitiikassa olevat saati rivikansalaiset.
      Kunnallinen infra on 1960 luvun tasolla. Sekin on varmaan muiden syy sillä eihän kukaan politikoista ymmärrä infrasta mitään.
      Kontiolahti Joensuun kupparikunnasta saa kyllä verotuloja mutta niiden käyttö on onnetonta näpertelyä mitään ei saada aikaan.

      • pienionsuuri

        Hieno juttu, olet edistynyt, ei yhtään toppatakkia eikä paskaa koko mielipiteessä.

        Näin ikäni yritystoiminassa toimineena Joensuun talousalueella kummaksun tietojesi kapeutta siitä kuinka laajasti esim. ampumahiihtoa hyödynnetään yritystoiminnan piirissä. Jotenkin näyttää siltä, että katsot hyvin kapean, ennakkoluuloisen ikkunan läpi asioita, teet havainnot siitä mitkä sinua kiinnostaa ja tavalla mitkä sinä hyväksyt. Onneksi et toimi yritysmaailmassa.

        Tuntuu että tuijoittelet Ylämyllyn teollisuusalueella naapurin suuntaan. Tekisi varmaan sinulle hyvää, että joku kuskaisi sinua kiertämään Kontiolahden, oman kuntasi teollisuusalueita, voisit yllättyä.

        Se että väheksyt Kontiolahtelaista ja Joensuulaista yritys-ja liiketoimintaa kertoo että et ole vaivautunut ottamaan asioista selvää. Tänä päivänä työpaikkoja ja yrityksiä ei voi perustaa jäykästi yhden idean ympärille, on oltava valmis muuttumaan markkinoiden mukana. Kuntarajat ovat menettäneet merkityksensä verraten menneisyyteen, tulee puhua seutukunnasta.

        Positiivisena seikkana mainittakoon, että olit vaivaitunut listaamaan niitä kohteita joista työpaikkoja on kadonnut Kontiolahdelta. Jos ymmärsin aikaisempaa niin syynä oli kunnan luottamushenkilöstön saamattomuus.

        Perloksen lähtö Suomesta 2006 - 2007 oli iso isku Joensuun seutukunnalle. Tuolloin katosi yhteensä noin 1600 työpaikkaa joista arviolta noin 800 oli Kontiolahden osuus.

        Tilastokeskuksen mukaan 2006 Kontiolahdella 4154 työpaikkaa, 2007 määrä oli 3754. Joten muutos oli 400 miinus -merkkinen.

        Vastaavasti varuskunnan alasajon aikaan 2013 - 2014 työpaikkojen määrä Kontiolahdella tippui 3635:stä 3417:ään, miinusta 218 työpaikkaa. Tuolloin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan kaikkien työpaikkojen kokonaismäärä varuskunassa lienee ollut siinä 300.

        PKSSP:n päätös toimintojen keskittämisestä Tikkamäelle aiheutti samoin merkittävän työpaikkojen lähdön kunnasta.

        Tilastokeskuksen mukaan Kontiolahdella oli 2006 4154 työpaikkaa, vastaavasti 2014 3417 työpaikkaa joten miinusta kyseisellä aikavälillä on 737 työpaikkaa. Tilastokeskuksen lukujen mukaan Kontiolahdelta ei ole kadonnut tuhansia työpaikkoja niinkuin näillä sivuilla on kerrottu. Tilastokeskuksen mukaan kunnan väkiluku oli 2004 12339, vuonna 2016 vastaavasti 14806. Työllisyysaste nousi vuoden 2004 69,5%, vuoden 2015 52,1%:iin

        Vastaavasti on pitänyt tulla tilalle uusia työpaikkoja vähintään 400 koska pelkästään Perloksen ja varuskunnan myötä katosi 1100 työpaikka. Kyseiset työpaikat ei liene tippuneet taivaalta!

        Väitteesi siitä, että luottamushenkilöt eivät olisi tehneet mitään, laittaneet tikkua ristiin asian suhteen ei näin ollen pidä paikkaansa.

        Varsinkin varuskunnan alasajoon liittynyt julkisuus ja kunnan toimet varuskunnan säilyttämisen puolesta olivat mittavat ja näkyvät. Jos niitä et tuolloin huomannut on sinun pitänyt olla koomassa.

        Edellä kerrotut esimerkit työpaikkojen poislähdöstä kunnasta olivat valtava haaste. Kun tietää kyseisten yritysten vähennysten taustat olen vakuuttunut siitä, että vaikka Sinä olisi loonannut itsesi kunnanvaltuutoksi ja seissyt yritysten pääportilla käsilläsi munasillasi, et olisi voinut estää työpaikkojen lähtöä. Olisit vain saanut tulehduksen.

        Katselin tänään kunnan sivuja ja sitä kuinka sieltä ja sen kautta arkistosta saa tietoja niistä seikoista mistä milloinkin tarvitsee. Asiassa ei liene ongelmaa.


      • Tulekahveelle

        Ai, ai.....et liene Kontiohtelainen kun haukut meitä kupparikuntalaisiksi.....tervetuloa kylään!!!


    • Saatanan_tunarit

      Taitaa olla kotayrittäjä Kontiolahdelta puollustelemassa kunnan huonoa menestystä yritysmaailmassa. Missä kohtaa olen väheksynyt Joensuun yritys maailmaa, olen itsekin siellä yrittäjänä koska Kontiolahtea ei aikanaan kiinnostanut tippaakaan se, että yritys olisi perustettu Kontiolahden puolelle. Kontiolahti haki kuulema satojen työntekijöiden yrityksiä alueensa teollisuuskyliin.
      Ylämylly käy kyllä monessa esimerkiksi Kontiolahdelle. Kun politikot huomasivat kirkonkylän elinkelvottomuuden lopetettiin siellä rahan pumppaaminen kuolevaan kuntakeskukseen. Nyt Ylämyllylle on rakenteilla suuri ostoskeskus jonka vertaista ei löydy koko Kontiolahdesta. Ylämyllyn aluetta on alettu kehittää ihan ammattilaisten otteella ja jälki näkyy. Varuskunta-alueen uudelleenkäyttö olis myös asia josta kannattaisi ottaa oppia naapurikunnasta. Kontiolahdella olisi ollut mahdollisuus tehdä sama Lehmossa, mutta impivaaralainen kuntakähmijöiden eläkeläiskuoro vannoo kirkonkylän puolesta ja siirtää väistämätöntä koko ajan eteenpäin ja kunnan kehitys kärsii.

      • pienionsuuri

        En muuten ole mikään kotayrittäjä???,

        Onko kommenttia esitettyihin työpaikkalukuihin ja kunnan toimenpiteisiin työpaikkojen säilyttämiseksi. Mitä tarkoitit tuolla "Joensuun kupparikunnalla".

        Oikaisen itse samalla 2 kirjoitusvirhettä:

        PKSSP:n päätös toimintojen....(pitää olla PKSHP:n......)

        Työllisyysaste nousi vuoden 2004 69,5%, vuoden 2015 52,1%:iin (pitää olla 72,1.....)


      • Kehittämiselle_on_tilaa

        Kontiolahden työllisyysasteella ja kunnan toimilla ei ole mitään korrelaatiota keskenään. Kontiolahden työllisyys on suoraan verrannollinen Joensuun työpaikkoihin.
        Eli kun Joensuussa luodaan yritys sen työntekijät tulevat hyvin pitkälti juuri Kontiolahdelta ja syy on se, että Kontiolahdella on paljon omakotiasumista joiden hinta asumismuotona on kalliimpi kuin muiden asumismuotojen. Päästäkseen kiinni tuohon asumismuotoon on oltava taustalla suhteellisen hyvä koulutus/ammatti ja nimenomaan hyvä koulutus takaa paremmat edellytykset työpaikkoihin.
        Kontiolahden hyvyys on pelkästään maantieteellinen, Kontiolahden asuntoalue ja nimenomaan Lehmo on niin lähellä kaupunkia, ettei edes kaupunkialueelta ole mahdollista saada niin läheltä tonttia kuin Kontiolahdelta. Jos kontiolahden taajamiin esim. Lehmoon olis kaupungista matkaa vaikkapa 30km ei sienne olisi ikinä tullut niin paljon asukkaita.
        Kunnan päätöksentekijät takuulla tietävät tämän tosiasian. Mutta miksi tästä huolimatta päätöksenteko ei ota tätä huomioon. Miksi Lehmoon ei ole kaavoitettu tontteja muuta kuin kahdelle kaupalle. Lehmosta asuntoalueen läheisyydestä puuttuu mm. ravintola joka takuulla elättäisi pitäjänsä. Minusta tuolla aiemmin mainitun tapainen liikekeskus jossa olisi useita yrittäjiä olisi erittäin tervetullut Lehmoon. Lehmohan on nykyisellään passiivinen nukkumalähiö.


      • vesikirppu-vain

        Lehmoa ja siten koko Kontiolahtea on kasvattanut Joensuun läheisyys, ei Kontiolahden johdon ammattitaito tai poikkeuksellinen osaaminen.


      • Kupparikuntalainen

        Olenko huono ihminen, KUPPARIKUNTALAINEN, kun asun Lehmossa omakotitalossa, en ole korkeasti koulutettu ja käyn Joensuussa töissä?


      • Röhröhröh

        Oman alansa ammattilaisia... Tämä on jotain, mitä ei tässä kunnassa ymmärretä. Lehmo on tulevaisuuden kuntakeskus ja sitä tulisi pitkäjänteisesti kehittää. Ellei olla jo kuntaliitoksesta sovittu... Jos ollaan Kontioniemen tähän astiseen kehitykseen tyytyväisiä, on pää varmaan aika syvällä siellä itessään. Ei ole kaavoituksesta kiinni, ettei alue kiinnosta ketään rahamiestä. Puuttuu ammattimainen ja REALISTINEN näkemys tarpeesta ja sen hoitamisesta. Tämä sama sokeus ilmenee myös kunnan halutussa imagossa, lapsiystävällisestä kunnasta, kun samaan aikaan kunnan lapset tarpovat kouluun pahimmillaan 4,9 km suuntaansa auraamattomilla teillä ja vanhemmat saavat kiittää luojaansa, että lapsi tänäänkin pääsi elossa kotiin. Ammattilaiset asialla. Saletisti.


    • terveysontarpeen

      Eihän tuolle Kontiolahden haukkujalle kannata vastailla. Jos ihmisellä on pakkomielle ei se korjaannu kuin korkeitaan lääketieteellisellä hoidolla. Tosiaan ikävä kun Joensuu kuntayhtymän valtiaana pakkoimi Paiholan sairaalan hoidon itselleen.

    • Sarkatakki

      Niin kyllä kontiolahdella olisi ollut käyttöä omalle hullujenhuoneelle, sen verran sairsta on tuo ampumahiihdon palvominen. Sinnehän ne on rahat syydetty kun työpaikat jääneet huomiotta. Luotetaan, että kyllä Joensuu hoitaa työllistämisen eikun toppatakkia päälle ja juamankankaalle.

      • Simovaatehuoneelta

        Se sinun toppatakki odottaa siellä St-ykkösellä......


      • Pitäkee_takkinnu
        Simovaatehuoneelta kirjoitti:

        Se sinun toppatakki odottaa siellä St-ykkösellä......

        Kävin kahtomassa, millasille hiirille ne takit on tehty. Tälläselle täyskasvuselle ei ollu kokoja.
        Miehet alkaa 3XL ja hiiret on siitä alaspäin.


      • Rivitsuoriksi

        Ampumahiihtoa vastustaneena pyydän että lopeta sinä heti tuo vastustaminen, et kyllä vie asiaa yhtää eteenpäin. Kyllä meillä vastujilla pitää olla muitakin perusteita kuin toppatakeista vouhkaaminen, höpöttäminen hullujenhuoneesta tai 3XL:n nutussa kulkeminen. Jos sinulle sopii tee sinä lumesta vaikka niitä patsaita, räplää itseäsi ja lenkkeile niin jaksat myöhemmin vastustaa paremmin. Jätä vastustaminen meille viisaamille. Pliis!


      • opelisti

        Kuulin juuri radiosta mainoksen tulevista ampumahiihtokisoista. Siinä ilmoitettiin ilmaisista kuljetuksista Joensuusta. Kontiolahden vero euroilla ei taideta saada kuljetusta kirkolta paikalle.


      • luontoontakaisin
        Pitäkee_takkinnu kirjoitti:

        Kävin kahtomassa, millasille hiirille ne takit on tehty. Tälläselle täyskasvuselle ei ollu kokoja.
        Miehet alkaa 3XL ja hiiret on siitä alaspäin.

        3XL???....ei kai tässä telttakauppoja olla tekemässä.....


      • riisitautiset
        luontoontakaisin kirjoitti:

        3XL???....ei kai tässä telttakauppoja olla tekemässä.....

        Alle 90 kg punnitaan neuvolassa ja alle 3XL on naisten kedjuja...


    • ruuti-ukko

      Ei ole olemassa "ilmaispalveluita". Joku maksaa aina nuokin palvelut.
      Yksinkertaisimmat uskovat että bussiyhtiö antaa autot ilmaiseksi ja kuskit ajavat ihan vaan rakkaudesta lajiin.

    • Ilimastaon

      Ne on niitä samoja ilmaisia busseja jotka ajaa lapsia ilmaiseksi vuodesta toiseen Lehmosta ja Kulhosta ja Onttolasta tyhjään kirkonkylään kouluun.
      Minkähän takia palkintoja ei jaeta reteesti vaikka kirkonkylällä kunnantalon edustalla, sentään edustuksellinen paikka.

      • yfchgj

        Ja samat bussit "ilmaiseksi" ajavat kaikista kontiolahden kouluista koululaisia yleisöksi stadionille kun siellä pidetään suuren yleisömäärän maailmanluokan kisoja...


    • ompakivoo

      Ihan sama periaate näissä kyydityksissä on kaikissa tapahtumissa, olipa kyse asuntomessuista tai urheilukilpailuista, niin oli Jukolan viestissäkin. Kisaorganisaatio järjestää kuljetukset j a hyvä näin. Rahat kerätään lippujen hinnoissa sekä yhteistyökumppaneilta mm. mainosten kautta.
      Pienet on Kontiolahden verotulot, jos kaikki menee ampumahiihtoon. Kyseisen liikuntapaikan ylläpitoon kunta käyttänee 15-20 €/asukas vuodessa. Sehän on kaiken kansan liikuntapaikka ja myös hyvä kilpailukeskus lajille kuin lajille. Nytkin siellä kilpaillaan koirahiihdon sm-mitaleista. On tosi hyvä paikka monenlaisille aktiviteeteille. Kyllä Kontiolahdessa kelpaa asua, panostusta kyseiseen liikuntapaikkaan tuleekin lisätä.

      • Hammassärky

        VALEHTELIJA Joensuu maksaa ne kyydit sinne turhuuden hukkaputkeen. Juttu oli tänään Karjalaisessa. Samassa oli myös se, että Joensuu ei myönnä Kontiolahden Urheilijoille kun 30000€ haetun 60000€ sijaan. Sitten alla Jussi Wihonen kommentoi muita saatuja tukia jotka yhteenlaskettuna ovat 215000€. Eli kyllä rahaa palaa iloisesti marginaaliryhmän harrastukselle.
        Tuosta puuttuu vielä Kontiolahden kunnan tuki. Eli tuonne yhteen kisaan tuhlatuilla varoilla voitaisiin palkata Siunsoteen kaksi kokopäivätoimista hammaslääkäriä vuodeksi.
        Kumpikohan tulisi riviveronmaksajalle enemmän tarpeeseen.
        https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/170650-joensuu-tukee-kontiolahden-talven-ampumahiihtokisoja-mutta-ei-niin-isosti-kuin-rahaa-haettiin


      • ketkula
        Hammassärky kirjoitti:

        VALEHTELIJA Joensuu maksaa ne kyydit sinne turhuuden hukkaputkeen. Juttu oli tänään Karjalaisessa. Samassa oli myös se, että Joensuu ei myönnä Kontiolahden Urheilijoille kun 30000€ haetun 60000€ sijaan. Sitten alla Jussi Wihonen kommentoi muita saatuja tukia jotka yhteenlaskettuna ovat 215000€. Eli kyllä rahaa palaa iloisesti marginaaliryhmän harrastukselle.
        Tuosta puuttuu vielä Kontiolahden kunnan tuki. Eli tuonne yhteen kisaan tuhlatuilla varoilla voitaisiin palkata Siunsoteen kaksi kokopäivätoimista hammaslääkäriä vuodeksi.
        Kumpikohan tulisi riviveronmaksajalle enemmän tarpeeseen.
        https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/170650-joensuu-tukee-kontiolahden-talven-ampumahiihtokisoja-mutta-ei-niin-isosti-kuin-rahaa-haettiin

        Nuo rahat ovat pähkinöitä.

        Jo vuonna 2007 KontU:n omilla sivuilla Esa Haapala kehui että siihen mennessä ampumahiihtostadioniin oli mennyt AINAKIN viisi (5) miljoonaa. Luulisi tietävän.

        Tuo juttu hävisi kyllä äkkiä pois sivuilta, kun siitä kirjoitettiin näillä meitä parempien ihmisten paheksumilla palstoilla.

        Kunta puhuu aina vain että muutama kymppitonni vuodessa!!!!


      • Puudutusaine
        Hammassärky kirjoitti:

        VALEHTELIJA Joensuu maksaa ne kyydit sinne turhuuden hukkaputkeen. Juttu oli tänään Karjalaisessa. Samassa oli myös se, että Joensuu ei myönnä Kontiolahden Urheilijoille kun 30000€ haetun 60000€ sijaan. Sitten alla Jussi Wihonen kommentoi muita saatuja tukia jotka yhteenlaskettuna ovat 215000€. Eli kyllä rahaa palaa iloisesti marginaaliryhmän harrastukselle.
        Tuosta puuttuu vielä Kontiolahden kunnan tuki. Eli tuonne yhteen kisaan tuhlatuilla varoilla voitaisiin palkata Siunsoteen kaksi kokopäivätoimista hammaslääkäriä vuodeksi.
        Kumpikohan tulisi riviveronmaksajalle enemmän tarpeeseen.
        https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/170650-joensuu-tukee-kontiolahden-talven-ampumahiihtokisoja-mutta-ei-niin-isosti-kuin-rahaa-haettiin

        Kuuluukin maksaa. Joensuun talousalue hyötyy tulevasta mc-kisasta muutaman miljoonan (suurimman osan)joten ei minusta kovin huono sijoitus. Panostuksella ja sinun hammassäryllä ei ole mitään tekemistä keskenään. Täysin samoin kuin ilosaarirokissa jossa Joensuu tavalla taikka toisella tukee tapahtumaa, panostus poikii.


      • Sitä_odotellessa
        Puudutusaine kirjoitti:

        Kuuluukin maksaa. Joensuun talousalue hyötyy tulevasta mc-kisasta muutaman miljoonan (suurimman osan)joten ei minusta kovin huono sijoitus. Panostuksella ja sinun hammassäryllä ei ole mitään tekemistä keskenään. Täysin samoin kuin ilosaarirokissa jossa Joensuu tavalla taikka toisella tukee tapahtumaa, panostus poikii.

        Jotenkin ristiriitaista ja harhaanjohtavaa tämä kunnan toiminta. Suurin mahdollinen rikollinen on Joensuu, mutta kunnan isät (lausutaan valassaoleva mafia) perustelee ampumahiihtoa sen Joensuulle tulevalla hyödyllä. Liikuttavaa on se yksimielisyys auttaa rituvaa Joensuuta kun on kyseessä ampumahiihdosta tulevat miljoonat (paskat sieltä mitään todellisuudessa tule, ei edes Joensuun hotellit täyty). Mutta muussa Joensuu on pahin mahdollinen riistäjä, joka piruullisuuttaan asutaa omilla asukkaillaan Lehmoa, jonka asukkaat sitten alkaa vaatia palveluita,kun mafia haluaa vaan niiden verorahat.
        Miksiköhän Kontiolahti ei itse ota tuota miljoonahyötyä itselleen vaan antaa sen valua Joensuuhun.
        Tämä ampumahiihto keissin takana on jotain joka ei kestä päivänvaloa. Millään järkisyyllä ei pysty perustelemaan miljooninen satsausta korpeen, jossa ehkä kerran vuodessa järjestetään kisa josta ei ole kenellekkään mitään hyötyä. Kokonaisuus tuottaa mittavat tappiot kunnalle joka vuosi.
        On takuulla Kontiolahden historian mielenkiintoisin salaisuus kun tämä salaisuus joskus avataan. Millä kunnan politikkoja kiristetään tässä asiassa.


      • epatietooo
        Sitä_odotellessa kirjoitti:

        Jotenkin ristiriitaista ja harhaanjohtavaa tämä kunnan toiminta. Suurin mahdollinen rikollinen on Joensuu, mutta kunnan isät (lausutaan valassaoleva mafia) perustelee ampumahiihtoa sen Joensuulle tulevalla hyödyllä. Liikuttavaa on se yksimielisyys auttaa rituvaa Joensuuta kun on kyseessä ampumahiihdosta tulevat miljoonat (paskat sieltä mitään todellisuudessa tule, ei edes Joensuun hotellit täyty). Mutta muussa Joensuu on pahin mahdollinen riistäjä, joka piruullisuuttaan asutaa omilla asukkaillaan Lehmoa, jonka asukkaat sitten alkaa vaatia palveluita,kun mafia haluaa vaan niiden verorahat.
        Miksiköhän Kontiolahti ei itse ota tuota miljoonahyötyä itselleen vaan antaa sen valua Joensuuhun.
        Tämä ampumahiihto keissin takana on jotain joka ei kestä päivänvaloa. Millään järkisyyllä ei pysty perustelemaan miljooninen satsausta korpeen, jossa ehkä kerran vuodessa järjestetään kisa josta ei ole kenellekkään mitään hyötyä. Kokonaisuus tuottaa mittavat tappiot kunnalle joka vuosi.
        On takuulla Kontiolahden historian mielenkiintoisin salaisuus kun tämä salaisuus joskus avataan. Millä kunnan politikkoja kiristetään tässä asiassa.

        Paljonko on se vuosittainen tappio kunnalle, perustele summat ja mistä ne on löydettävissä?


    • Suur-Joensuu

      Olisiko vaan paras pystyttää kontiolahden ympärille 10 m korkea portiton umpiaitaus? Saisitte siellä ampumahiihtää ja koirapuistoilla ja luoja ties mitä tehdä ihan rauhassa. Vahva vartiointi rajoille ettei kukaan vaan uhkaa pienen valloittamattoman kylän rauhaa siellä pohjois-korealassa. Mutta luvatkaa ettette ketään sieltä päästä sitten uloskaan... Taikajuomaakaan teillä ei siellä ole kun ette onnettomat edes alkoa ole saaneet.

      • Muutameille

        Mistä sinä Joensuulainen siellä taas höpötät. Mennä viikolla joku kaltaisesi ahdistui siitä, että Kontiolahdelle oli karannut Joensuusta korkeasti koulutettuja omakotitaloihin asumaan, Kontiolahti oli väärässä paikassa. Samalla valittajalla ei ollut selkärankaa perustella meidän haukkumista kupparikunnaksi. Jos täällä on asiat niin perseellään niin miksi tänne muutetaan.

        Kuntaliitosten aika on mennyt. Sinunkin ja minun perseestä kasvaa terhakka koivu ennen kuin Kontiolahti on mahdolliseti Joensuun osa. Ei kannata huudella naapurin puolelle neuvoja aidoista kun ette itse kykene selvittelemään omiakaan asioita (lukio). Tervetuloa Kontiolahteen.


      • Lyhytmuisti

        En lähtis huutelemaan lukio-asioilla kontiolahtelaisena... onko vara huudella?? Työhyvinvointi??? Kyllä on lyhyt muisti.


    • Terveiset_Joensuusta

      Juuri tuosta syystä Joensuun kannattaisi hylätä kaikki yhteistyö kupparikunta Kontiolahden kanssa. Kontiolahtihan kuppaa työpaikkojen lisäksi kaiken mahdollisen Jonesuulta, mutta toisinpäin "rajat on kiinni".Kontiolahden verotuloista suurin osa tulee Joensuun puolella olevista työpaikoista. Tämä ei haittaa ollenkaan Kontiolahtea, eikä sekään kun hattu kourassa kinutaan rahaa ampumahiihtoon. Hupaisinta oli se kun Kontiorannan varuskunta päätettiin lakkauttaa toppatakki valtuuskunta tuli pyytämään Joensuulta apua, vaikka muuten kieltäydyttiin kaikesta yhteistyöstä.
      Sitten nämä paskiaiset vääristelee toisten puheita ja ovat niin ylimielisiä kaikkia muita kohtaan. Vaikka ovat lähinnä idiootteja. Kontiolahteen ei kukaan muuta muusta syystä kuin siitä että siellä on lähellä kaupunkia tontteja.
      Siksi olisi paikallaan liittää Lehmo ja Kylmäoja Joensuuhun, koska ne ovat kiinni kaikessa enemmän Joensuuhun kuin Kontiolahteen.
      Kuntaliitoksessa ei todellakaan kannata ottaa mitään Kontiolahden rahareikiä Joesuulaisten maksettaviksi.
      Palveluiden käytöstä Kontiolahtelaisilta voitaisiin alkaa perimään kymmenkertaiset maksut, ei Jonesuun tehtävä ole tuottaa kupparikunnalle palveluita käyttäkööt omat verorahansa ihmisten palveluihin, eikä johonkin idioottimaiseen ampumahiihtoon, jota kukaan ei kunnassa harrasta.

      • Asennollaonväliä

        Odota sen verran että ehditään pitää nuo maailman cupinkisat maaliskuussa ah-stadionilla ennen kuin irrotat eteläiseiset alueet Kontiolahdelta Joensuuhun. Meinaan, että kun tulee sinne teille taloushyötynä kisoista joitakin miljoonia joista osan me kupparikuntalaisina käydään "kuppaamassa" tänne Kontiolahden puolelle.

        Nyt esitit niin hyvän idean että ehdottomasti sinun tulee tulevalla viikolla mennä Joensuun torille tätä ideaasi kailottamaan. Onkos siellä torilla vielä sitä lavaa josta voit vouhottaa, jos ei ole voit pyytää kaupunkia rakentamaan.

        Toinen vaihtoehto noin korkeatasoisen idean julistamiseen luonnollisesti on kaupungintalon torni, kai sinä sinne pääset?

        Tärkeänä asiana sinun kannattaa kirjoitella perikunnalla jo valmiiksi ohjeita kuinka aikanaan, sitten kun siirrymme ajasta tuonpuoleseen, arkkuun tulee asetella. Meinaan että mahalleen laitettaessa koivun kasvusuunta korreloin tuolloin luonnollisesti rektaalin luonnollista liikesuuntaa.


    • Hävetkää_perkeleet

      Saatte pitää kaiken sen hyödyn ilomielin mitä kisoistanne saatte. Myös ne bussit voisi lähteä sieltä omalta kirkonkylältä mitä vittua te tänne kaupunkiin änkeätte. Pitäkää myös ne paiholan asukit niissä omissa uimahalleissanne niitäkään ei tänne Joensuuhun kaivata.
      Joka saatan asiassa ollaan kuppaamassa kaupunkilaisia.

      • PenaaliPentti

        Samalla kun lääkäriltä kyselet tuosta rektaalista (kumpi suunta järkevämpi) tarkista lääkityksesi. Rauhottavat eivät näytä vaikuttavan. Suppona ei kannata ottaa.


      • BussiStoppi

        Juu eivät tule.......mene aamulla vahtimaan pysäkille......


      • Rajaakohti

        Paraskin kuppaajiksi haukkuja!!!!! Itse suuruudenhulluutta olet kuppaamassa napurikunnasta maita ja mantuja. Onhan teillä aluetta venäjän rajalle asti, mene sinne. Jos se ei riitä tokkopa tuo putiina hermostuu jos lähdet rajoja siirtelemään itää kohti.

        P.S vältä Ilomantsia, eivät tykänneet 70-luvulla Joensuulaisista Riutan lavalla, antovat turpaan.


      • MantsiRoger
        Rajaakohti kirjoitti:

        Paraskin kuppaajiksi haukkuja!!!!! Itse suuruudenhulluutta olet kuppaamassa napurikunnasta maita ja mantuja. Onhan teillä aluetta venäjän rajalle asti, mene sinne. Jos se ei riitä tokkopa tuo putiina hermostuu jos lähdet rajoja siirtelemään itää kohti.

        P.S vältä Ilomantsia, eivät tykänneet 70-luvulla Joensuulaisista Riutan lavalla, antovat turpaan.

        Ilomantsi kuittaa, ollaan valmiina!!!

        Liekö sama vittuilija joka jouduttiin juhannuksena 1979 laittamaan Ruuhkarannasta postiauton tavaratilassa takaisin Ilomantsintielle?


    • Uhotkaavaan

      Niin kuppari on kyllä väärä termi. Kuppauksella on myös terveysvaikutteita. Oikeampi on loinen. Loinenhan imee isännästään suoraan elämisensä joten kyllä se on oltava loinen.
      Turpaan annosta tulee mieleen muutama vuosi sitten satuin Varkauteen kun kunnan porukka oli siellä pitämässä vapaaotteluiltaa ja tappelivat keskenään vieläkö lie laajemminkin muodoissa.
      Meillä Joensuussa ei tuollaiseen alennuta, mutta täällä ollaankin laskeuduttu paljon aiemmin puusta kun Kontiolahden impivaarassa.
      Tuolla aiemmin puhuivat uimahallista...onko teillä edes sellaista, sentään varakas kunta jolla kuntatalous melkein kunnossa, puuttuu vaan palvelut.

      • VesipetoVesikosta

        Tämä valittajakaverisi sieltä Joensuusta höpötti uimahallista, nähtävästi ei mahdu Speedoissaan vesikävelemään Vesikossa.


    • Jokistadiin

      Kyllähän Lehmolaiset ei tee mitään Kontiolahden kunnalla,, kaikki toiminta, työt, harrastukset, nuorten vapaa-aika ym.ym. suuntautuu Joensuuhun ja kun kunta virkamiehineen ja heidän hännystelijä politrukkeineen ei ole Lehmoon investoineet mitään muuta kuin vettä ja viemäriä. Asumisviihtyvyyttä ei kaavoihin suunnitella. Kuitenkin 2/3-osaa kunnan asukkaista asuu alueella.
      Liitos Joensuuhun järkiperäistäisi koko kunnan elinkeinorakennetta, kun "vanhoilta pieruilta" viedään osa valtaa pois. AH-stadioni on syöpä, johon tuli Kontioniemen yltiökaavan mukana mahdollisuus jatkaa veromarkkojen upottamista, eli ollaan edelleenkin "Breshnevin ajoissa".

    • JoensuuEnsin

      En ymmärrä Joensuulaisena mikä hinku meillä on arvostella naapurikuntaa? Meillä on omissa taajamissamme (liitoskunnat) työ vielä pahasti kesken. Eikö Tuupovaaran, Kiihtelysvaaran, Pyhäselän ja Enon alueissa ole tarpeeksi tekemistä vuosiksi eteenpäin. Ymmärtääkö nämä keskustan kaava-alueen vouhkat näiden alueiden kuuluvan Joensuun kaupunkiin?

    • Ei_loisinnalle

      Nimenomaan rahan syytäminen Joensuusta Kontiolahteen on lopetettava ja kaavoittamalla noille uusille alueille uusi teollisuusalue, jonne jatkossa kaupungin työpaikat ohjataan. Tämä ohjaa myös rakentamista omaan kaupunkiin.
      Ensimmäinen askel on saada rakennettua etelän suuntaan uusia suuria automarketteja ja niiden yhteyteen välittömään läheisyyteen teollisuusalue jonne uudet yritykset ohjataan. Samoin esim. tarvitaan etelän suuntaan vapaa-ajan keskus johon rakennettaisiin toinen vesipuisto.
      Kylylpylän kaavoittaminen Joensuun keskustaan on myös pikaisesti tehtävä poliittinen päätös, jos PKO ei sitä rakenna niin laitetaan rakentaminen vapaaseen kilpailuun. Kylpylän paikka joko Pielisjoen rantaan tai Pyhäselän rantaan.

      • heraniemeläinen

        Lehmolaisethan vievät kaikki rahansa Joensuuhun. Kirjoitusten mukaan he ostavat kaikki palvelunsa sieltä. Samoin kaikki ostoksensa tekevät Joensuusta. Jos heidän työpaikkansa on Joensuussa, palkkatulot palautuvat takaisin Joensuuhun.


      • Kaikuja30luvultako

        Miten Joensuu syytää rahaa Kontiolahteen? Voitko mainita kohteita ja summia?

        Jos yhtään olen tajunnut noita sinun viestejäsi haluat osan Kontiolahden kunnasta (eteläosa) koska Joensuulla on sinun näkemyksen mukaan puutetta teollisuusalueista?????

        Mene hyvä ihminen sinne oman kaupungin virkamiesten luokse näin hyvien ideoiden kanssa. Samalla voit pyytää lainaan sen tornin avaimen.

        Miksi tyytyä pelkästään Kajaanin suuntaan, ehdottomasti myös Onttolan peltoaukeat ja Ilomantsin suunnasta Kulhon- Iiksenniityn alueet pitää saada käyttöön.

        Näyttää siltä, että nyt et halua asukkaita mukana, ovathan he Kontiolahtelaisina kupanneet Joensuuta vuosia.

        Minkästyyppisellä yrityssaralla sinä muuten touhuat? Jokos kävit torinnurkalla kailottamassa?


      • Karumäen_asukki
        Kaikuja30luvultako kirjoitti:

        Miten Joensuu syytää rahaa Kontiolahteen? Voitko mainita kohteita ja summia?

        Jos yhtään olen tajunnut noita sinun viestejäsi haluat osan Kontiolahden kunnasta (eteläosa) koska Joensuulla on sinun näkemyksen mukaan puutetta teollisuusalueista?????

        Mene hyvä ihminen sinne oman kaupungin virkamiesten luokse näin hyvien ideoiden kanssa. Samalla voit pyytää lainaan sen tornin avaimen.

        Miksi tyytyä pelkästään Kajaanin suuntaan, ehdottomasti myös Onttolan peltoaukeat ja Ilomantsin suunnasta Kulhon- Iiksenniityn alueet pitää saada käyttöön.

        Näyttää siltä, että nyt et halua asukkaita mukana, ovathan he Kontiolahtelaisina kupanneet Joensuuta vuosia.

        Minkästyyppisellä yrityssaralla sinä muuten touhuat? Jokos kävit torinnurkalla kailottamassa?

        Et sitten kiihkossasi tajua mitä täällä kirjoitetaan. Etelän suunta tarkoittaa Karhumäen ja Reijolan aluetta. Tällä nykäistään työpaikat 15km edemmäksi Kontiolahden rajasta Lehmon kohdalla jolloin Lehmon vetovoima loppuu ja alueen työssäkävijöille pystytään ohjaamaan tontteja ihan työpaikkojen vierestä.
        Kontolahden rajalla rakennuskielto teollisuus rakentamiselle 5km säteellä Joensuun puolella. Pääsee Kontiolahtikin hankkimaan työpaikat asukkailleen ihan itse.
        Saattaan pasmat seota lopullisesti kun ei olekkaan niitä veronmaksajia joille ei järjestetä mitään palveluita.


      • Ratekisti
        Karumäen_asukki kirjoitti:

        Et sitten kiihkossasi tajua mitä täällä kirjoitetaan. Etelän suunta tarkoittaa Karhumäen ja Reijolan aluetta. Tällä nykäistään työpaikat 15km edemmäksi Kontiolahden rajasta Lehmon kohdalla jolloin Lehmon vetovoima loppuu ja alueen työssäkävijöille pystytään ohjaamaan tontteja ihan työpaikkojen vierestä.
        Kontolahden rajalla rakennuskielto teollisuus rakentamiselle 5km säteellä Joensuun puolella. Pääsee Kontiolahtikin hankkimaan työpaikat asukkailleen ihan itse.
        Saattaan pasmat seota lopullisesti kun ei olekkaan niitä veronmaksajia joille ei järjestetä mitään palveluita.

        Sori luulin että tässä sivulla keskustellaan Kontiolahden asioista, niinkuin tuo aloitus oli. Olen varmaan eksynyt väärälle sivulle.....

        Ei perkele, kyllä tämä onkin Kontiolahden sivu joten pitäiskö sinun häipyä sinnen Joensuun keskusteluihin.

        Näen että asiassa on vielä yhtymäkohtia ja haasteita joita sinun varmaan pitää harkita.

        Oletko huomannut omassa ideassa sen haasteen että Kontiolahden hyvätuloiset omakotiasujat (Joensuun puolelta paenneet, niinkuin eräs kouho valitti) omistavat kuitenkin auton tai kaksi. Tämä tuo sen ongelman että ovat kuitenkin tunkemassa sinne alueelle töihin ohitustietä häikäilemättömästi hyödyntäen jolloin Joensuun keskustasta Niinivaaran kautta pyrkivät sotkeutuu liikennevaloihin ja toisiinsa. Onko tämä reilua???

        Jos etupuolen turva-alueen kanssa selvitään kuinka on turvattu takapuoli?

        Tuossa esittämässäsi rategiassa ei ole varmistettu selustaa laisinkaan. Nyt kun tulee näinkin vetovoimainen keskittymä työpaikkoja kyseiselle alueelle siitä pakostakin leviää tieto laajalle alueelle. Kuinka toimitte jos ja kun etelästä Tohmajärven - Kiteen - Rääkkylän suunnasta hyvistä työpaikoista hullaantuneet tunkevat sinne. Sielläkään ei liikennevalot ole estämässä. Katson että peräpuoli on myös turvattava jonkinlaisella tulpalla.

        Ilomantsistakin ovat tunkemassa kylkeen ja kyllä tuolta Pyhäselän takaa lännestä savolaisilta veneitä löytyy, kuulema hankaimia jo rasvataan ja geelihousuja etsitään kun kuulivat että tuommosta onnenmaata ollaan pykäämässä. Kirkkoveneet tulee kuulema hyötykäyttöön.

        Kun vain ette joutuis ojasta allikkoon.....


    • demokraattinenmies

      Tosi on jotta rahan syytäminen Kontiolahteen on loputtava. Tehdään me Joensuulaiset oma ampumahiihtostadion joka on hienompi ja isompi kun Kontiolahden. Kyllä se sitten joutaa konkurssiin tuo Kontiolahtelainen stadion ja sulaa jäälatu.
      Meillä on Joensuussa paljon tilaa johon voipi rakentaa sen. Jos sen tekee Tuupovaaran tai Uimaharjun suuntaan niin kyllä siinä piristyy nekin kaupunginosat. Tässä on oikea aktivointimalli jota vastaan ei lakkoilla ja valtiokin saapi antaa rahaa kun on hyvä tarkoitus vaikka se Niinistö voipi kyllä niuhottaa kun on pihi mies.

    • 8687449876

      Kontiolahti ratsastaa Kaisan menestyksellä. Mari Laukkasesta veikataan manttelinperijää. Hän asuu tietääkseni Enossa joka kuuluu Joensuuhun. Myös Storaenson ja siellä työskentelevien verorahat menee Joensuuhun. Tai jos Enson pääkonttori on vaikka Timbuktussa, niin sinne sitten.
      Mari jos on viisas, kuten uskon, muuttaa kirjansa ulkomaille. Sellaiseen maahan mikä ei nyysi palkkioita veroina.
      Kontiolahdessa on edelleen erään suvun kellokkaat vallassa ja ajavat vain omaa etuaan.

      • heraniemeläinen

        Tietääkseni Mari ei asu Enossa.


    • näin.se.menee

      Kontiolahtihan ei kauan pysty itsenäisenä kunta pyristelemään vaan kuntaliitokset tulee ajankohtaiseksi piakkoin. Liitoshan olisi jo tapahtunut ilman valtuustossa ja kunnanhallituksessa vaikuttavia vanhoja jääriä jotka pelkäävät päättäjänpallinsa puolesta.
      Mutta, sitten kun liitos toteutuu niin joensuulaisten pitää olla pää kylmänä ja suostua ottamaan vain kaupungin puoleinen osa, vaikkapa salpalinjan mukaan piirretty viiva olisi ihan hyvä rajalinja. Sen pohjoispuolinen kontiolahti saa sitten liittoutua vaikka juuan kanssa, lehmon alueen ja jamiksen rakennusmaat pelastamme mielihyvin joensuun suojiin.

      • Kenenonvastuu

        Kun nyt tuntuu noin varmalta tuo Kontiolahden kohtalo teidän kannattaa tulevana viikonloppuna lähteä jo paaluttamaan tulevaa kuntien rajalinjaa.

        Salpalinjan panssariesteisiin älkää koskeko, Museovirasto on niistä varsin tarkka.

        Mites siellä Karhumäen tulevassa onnenmaassa, onko valmistauduttu työntekijäryntäykseen Joensuun ulkopuolelta?.

        Kuuleman mukaan Kiteen suunnalla on pitänyt kovimpia pyrkijöitä sitoa jo puuhun. Ei siinä paljon kenttingit ja riimut estä kun työmies saa vainun hyvistä urakoista. Samoin Ilomantsissa oli ollut eilen ehtoolla vähemmän kylillä liikkujia.

        Puhoksessa oli kuuleman mukaan eräs lähes 100 vuotias mummo herännyt 30 vuoden koomasta kun oli entisenä rajantakaisen Karhumäen evakkona kuullut että Karhumäkeen tarvitaan työtelijäitä ihmisiä. Hoitopaikan väki oli löytänyt mummon pärekori ja kahvipannu kainalossa tuulikaapista. Ei ollut rauhoittunut eikä saatu irti ovenkahvasta ennen kuin palokunta tuli paikalle.

        Kaikenlaista ongelmaa ne tuollaiset suunnitelmat aiheuttaa!!! Kenen on vastuu??


    • Tarkkateuvo

      Ah- Stadion täytyisi saada katon alle, niin voisimme harrastaa läpi vuoden, jäädytetyllä ladulla . Tämä olisi tarpeen tulevien mitali toivojen vuoksi ja saisimme
      Maailman mainetta verovaroilla tänne Joensuun kylään eikö vaan?

      • kunta-nousuun

        Oikein, samalla stadioni voisi toimia uuden suunnistushallin reunalla sen yhtenä sivuna. Rakennuskustannuksissa säästyisi.
        Koska hallit vievät paljon tilaa, kylpylä-hotellia on siirrettävä stadionista kauemmaksi vaikka se varmasti kirpaisee niin kunnan kuin KontU:n johtoa.


    • guhk

      Hyvä idea! Raja salpalinjaa pitkin ja kupparikunnan eteläpuoli joensuuhun ja pohjoispuoli juukaan!

      • sokkelikuntoon

        Tulee mieleen se vanha kysymys aikanaan apu-lehdestä:

        " Saanko rakentaa talon naapurin tontille ilman asiaosaisen lupaa, kysyy nimerkki: valoinko sokkelin turhaa ?


    • Historiastatotuus

      Vihdoinkin olen löytänyt sielun veljiä joiden kanssa voin vastuusta ampumahiihtoa, saada mielipiteeni kuuluviin!!! On virkistävää huomata etten ole yksin ajatuksieni kanssa.

      Vuosikymmenten aikana olen päättäväisesti perehtynyt ampumahiihdon saapumiseen Kontiolahteen, voin hyvät ystävät kertoa että kaiken takana on jo pitempiaikainen salahanke joista meillä ei varmaan kellään ole ollut oikeaa käsitystä sen laajuudeta. Juuret ovat paljon pitemmällä kuin yleensä on luultu. Olen tutkinut asiaa, perehtynyt historiaan ja tehnyt itseäni säästämättä kenttäkaivauksia.

      Heikki Kirkisen, Karjala taistelukenttänä, 1976, kertoo kuinka kaikki tämä paha alkoi.
      1560-luvulla, jolloin nykyinen Kontiolahti kuului venäjän karjalaan suomalaiset tekivät hävitysretkiä alueelle.

      Suomalaiset tai "ruotsit" niin kuin tuolloin heitä kutsuttiin kävivät rajaepäselvyyksien, kateuden tai vittumaisuuttaan tuhoamassa naapurin taloja ja viljelyksiä. Eräs tuhoretki kohdistui lähteen mukaan Höytiäisen rannalle Kontioniemeen.

      Tutkimukseni mukaan tästä alkoi ampumahiihdon tulo alueelle.

      Jokainen, jolla on silmät päässään näkee että Kontioniemi on niemi joka on mäen päällä. Tuolloin tuhojoukko joutui kiipemään vastamäkeen, tulipa mistä suunnasta tahansa. Kun liikkeellä oli "ruotsit" joukkoon oli taatusti tunkenut mukaan joku 1/4-osa norjalainen. Tälle onnettomalle, historian valitsemalle muokkaajalle sattui kiipeilyn tiimellyksessä vahinko jonka hedelmiä saamme tänäkin päivänä nähdä. Liukkaassa nienen rinteessä hänen virsunsa rupesivat lipsumaan, eteneminen kävi vaikeaksi, ei voinut astella suorin virsuin ylos.
      Tuo onneton, historian valitsema norjalainen vaihtoi virsun asentoa, eteni vaivattomasti haaranousten. Pelkästään tämä ei olisi ollut riittävä sysäys historiassa, mutta kun näillä onnettomilla oli kättäpitempää, aseita selässä, tuhotöitä varten oli historia muutettu pysyviksi ajoiksi. Jos olisi ollut kalakontit selässä tuolloin nyt ei Kontiolahdessa ampumahiihdettäisi!!!

      Entäpä Höytiäisen lasku, mikä siinä on totuus??? Tutkimukseni mukaan 1859 tapahtunutta Höytiäisen 9 metrin laskua ei tehty sen takia, että järven pohjoisosissa voitaisiin muhevilla pelloilla hikeä pukata viljellen maata. Ei. ei, ei !!!
      Kaiken takana oli jo tuolloin mitä katalin salaliitto 1560 kylvetyn vitsauksen levittämiseksi.
      Tästä on selvänä todisteena asvaltoidun rullahiihtoladun sijainti rannassa. Kuka hullu olisi tehnyt rataa jos puolenkymmentä kertaa olisi pitänyt laakerit vinkuen laskea Höytiäiseen. Seinä nousukin olisi pelkkä seinä!!!
      Jos olet kanssani samalla aaltopituudella niin voisimme yhdistää voimamme, tavata jossakin, vaihtaa ajatuksia, ehkä tutkia yhdessä lisää, tehdä tutkimusretkiä.
      Minut tunnistaa siitä, että kulkiessani kaava-alueella, keskusta kaupat vast. käännyn aina vain vasempaan. Syy tähän on perusteltu. Ampumapenkalta poistutaan aina kääntyen oikeaan, halua näin vastustaa tässäkin yhteistä kohdetta.

    • ketkula

      Runsas 30 vuotta sitten kunta höynäytettiin rakentamaan ampumahiihtäjille työmaakopin kokoisen lämmin tila, jotta ajanottajien ei tarvitse palella.

      Siitä alkoi stadionin rakennelmien teko. Niitä on paitsi rakennettu, myös välillä purettu koska stadionia on suunniteltu välillä klubiaskin kannessa.

      Kunnan ukot toistavat yhdestä suusta että stadionille ei mene eikä ole mennyt rahaa kuin setelien mallikappaleet.

      Jokainen järkevä ihminen pystyy päättelemään että rakennelmat ja valtaisat maanrakennustyöt eivät ole syntyneet pelkästään eläkeläisten talkoilla.

      On tarvittu miljoonia, eikä kymmenen miljoonaa edes riitä.

    • ketkula

      Ja ennen kaikkea kuinka moni kontiolahtelainen on harrastanut tai harrastaa ampumahiihtoa.
      Latuja on joka talvi hiihtäjien hiihdellä ilman stadionin latujakin.

      KontU:n johto esikuntineen ja perässä hiihtäjineen on ollut todella meille kallis opetus.

      Mitä muuta kuntalaisille olisi saatu liikuntasektorilla ampumahiihtoon uhratuilla rahoilla.

      Rahat ovat menneet. Kun lampaaksi on ruvennut, niin kerittäväksihän kunta on siinä joutunut. Mutta jospa tämä toimisi varoittavana esimerkkinä siinä ettei pidä lähteä jokaisen taivaanrannan maalarin kelkkaan.

      • Selvitystätoivoo

        Kirjoituksistasi ei selviä mitä sinä loppujen lopuksi vastustat:

        - ampumahiihtoa?
        - KontU:a?
        - Yksittäistä henkilöä?
        - Kuntaa?
        - Kunnan toimihenkilöä/henkilöitä?
        - Jotain muuta syytä?
        - Mistä muusta kuntalaiset ovat joutuneet luopumaan, vuodet ja summat?

        Voisitko tarkentaa kantaasi niin päästään paremmin perille näkökannastasi.
        Yleensä kun syyttää nimimerkin suojista jotakin lampaaksi olisi mukava tietää syyttäjän taustoista, oletko jonkin muun seuran jäsen?


    • AHateisti

      Selvitystä toivovalle. Minusta nimim. Ketkulan teksti on hyvin ymmärrettävä, mutta "uskontosi" on sinut aivopessyt, etkä ymmärrä muiden kuntalaisten etuja ja tarpeita. AH-stadionia ei tarvitse muut kuin Kiihko-AH-uskovaiset. Höpinät kunnallisesta liikuntapaikasta voidaan työntää sinne minne aurinko ei paista. Miljoonilla olisi saatu esim. pari liikuntahallia, nuorisotiloja ja lähes kunnon uimahalli kuntaan.

    • Penkkiurheilia

      Kyllä on masentavaa lukea tätä viestiketjua. Ei se minnekkään katoa tuo stadion ja se on hyvä, mutta rahoitus Kontiolahden kunnan puolelta perustunee salailuun ja saattapa olla jopa valehteluunkin kenties.
      Rahoittajiksi täytyy saada ne tahot jotka siitä hyötyykin, tosin jos se olisi hyvä bisnes niin eihän kunnan olisi tarvinnut juurikaan siihen rahaa laittaa vaan sioittajat olisi sen ajat sitten ottaneet omakseen.
      Ampumahiihto on hieno- ja kiinostava laji ainakin siihen asti kun Kaisa ja kummppanit on lajin parissa.

    • Käyvälilläulkona

      Ketjua taitaa kirjoitella valitellen joku elämäänsä katkeroitunut tyyppi.
      AHateisti ei näköjään ole koskaan käynyt syksyn aikaisella jääladulla, jonne me kuntalaiset , esim me 75v emännän kanssa, työnnymme ilmaisilla vuorolla hiihtelemään. Tai sitten kirjoittaa tietoisesta lantaa.

    • Ilmaiset_palvelut

      Ilmaiset vuorot. Tuli joskus harrastettua hiihtoa ihan aktiivisesti, mutta kun kysyin kunnan liikuntasihteeriltä kunnan ilmaisista vuoroista jääladulle niin vastaustaan ei tullutkaan. Ei ollutkaan mitään ilmaisiavuoroja kuntalaisille, vaan ne kuuluivat jollekin joka jollekin jäi epäselväksi. Kun sitten noita maksuja perättiin myös lunnonlumien jo tultua päätin siirtää harrastukseni Pärnävaaralle siellä sai aina hiihtää kun halusi.
      Kontiolahden kunnassaan on paljon palveluita jotka ovat kuntalaisille ilmaisia, mutta ne koskee vain pientä osaa kuntalaisista.
      Kontiolahden kunnalla on kuulema myös kuntalaisille varattuja vuoroja mm. golf kentälle, mutta nämäkin koskee vain parempia kuntalaisia ja tietysti pitää olla puolueen jäsenkirja ja kaveri kunnan virastolla.
      Samoin kunnassa on kaikille varattu hieleasema satamassa, mutta sekin on varattu puoluekirjan omaaville kunnan virkamiesten kavereille joilla on useita avaimia hyville kavereille.
      Tiesittekö Lehmolaiset, että paloaseman hallissa saa kuntalaiset käydä korjaamassa autojaan kun omistaa sopivan puolueen jäsenkirjan ja on kun on kaveri kunnan virkamiesten kanssa. Pelkkä veronmaksu kuntaan ei siihen oikeuta.
      Ilo elää Kontiolahdessa mutta se konkretisoituu vain harvoille.

    • AHateisti

      Paikka on hyvinkin tuttu, ikävä kyllä. Ilmaiset vuorosi maksaa kunnalle vähintään 3.000,- € /tunti, pelkästään lumenajona ja tukena latuyritykselle. Kaikki vain sen vuoksi että pääset "Mamman" kanssa ladulle kuukautta ennen muita. En tule ikinä tukemaan moista tuhlausta turhuuteen.

      • Eppäillätuotasoppii

        3000 euroa tunti??? Nyt vaatii kyllä jo perusteluja ennenkuin mie uskon.....


      • Eppäillätuotasoppii

        Katselin netistä tietoja ja tein seuraavat havainnot. Jäähdytetty latu avattiin 2017 lokakuun puolessa välissä ja oli auki maksullisena 17.12. saakka. Yhteensä 67 päivää, vuonna 2013 oli avoinna 109 päivää.

        Joten väitteesi siitä, että oli vain kuukauden käytössä ei pidä paikkaansa ainakaan netin mukaan.

        67 päivän jaksossa oli kunnan ilmaisia päiviä 19 kpl (la, ma). Kyseisinä päivinä kuntalaisten maksuton aika oli 3h/pv. Näin ollen kuntalaisten ilmaisia tunteja oli 19x3h=57h.

        Esittämäsi 3000 euron tuntikustannuksen mukaan tulee näin ollen 171 000 euroa???.

        Voitko perustella omia laskelmia.....onko sinulla jotakin muuta näyttöä kuin tuo sinun kommenttisi???


      • Mammankanssaladulla
        Eppäillätuotasoppii kirjoitti:

        Katselin netistä tietoja ja tein seuraavat havainnot. Jäähdytetty latu avattiin 2017 lokakuun puolessa välissä ja oli auki maksullisena 17.12. saakka. Yhteensä 67 päivää, vuonna 2013 oli avoinna 109 päivää.

        Joten väitteesi siitä, että oli vain kuukauden käytössä ei pidä paikkaansa ainakaan netin mukaan.

        67 päivän jaksossa oli kunnan ilmaisia päiviä 19 kpl (la, ma). Kyseisinä päivinä kuntalaisten maksuton aika oli 3h/pv. Näin ollen kuntalaisten ilmaisia tunteja oli 19x3h=57h.

        Esittämäsi 3000 euron tuntikustannuksen mukaan tulee näin ollen 171 000 euroa???.

        Voitko perustella omia laskelmia.....onko sinulla jotakin muuta näyttöä kuin tuo sinun kommenttisi???

        Eihän se voi. Vetelee hihasta ja hiha näkyy olevan väljä.


    • Kallista_on

      Miksiköhän latumaksuja on peritty 17.12 saaka kun luonnon lunta oli hiihdettäväksi asti Joensuussa 24.11 alkaen. eli onko sittenkin niin, että koko jäähdytetty latu on ongelma hiihtoharrastajalle ja siksi ah-stadionin käyttöaste on niin huono kun ihmiset hakeutuu kaupungin ilmaisille luonnonladuille.
      Ei kait tuo kustannus jäähdytetystä ladusta jää kunnan maksettavaksi sillä siellähän pyörii kahden jäähallin jäähdytyskoneet kun sitä aletaan jäähdyttää. Ja lisäksi todella isot pumput jolla tuota vettä kierrätetään. Samoin lumen teko ei ole ilmaista ja jos jäähdytetyn ladun käyttöaika jää kuukauteen niin takkiin tulee takuulla rajusti jos kokonaiskustannuksia katsotaan.
      Kuka on noiden tappioitten takuumies. Paljonko oli jäähdytetyn ladun tulos viimme vuonna.
      Mikä on sen virallinen nimi niin senhän pääsee tarkastamaan ja kuka on sen suurin osakkeenomistaja?

      • Eppäillätuotasoppii

        Et vastannut kysymykseen. Nyt et pääse helpolla!!!!
        Voisitko perustella tuota aikaisempaa 3000 euron tuntikustannusta jonka väitit tulevan veronmaksajille. Elon laskuopin ja esittämäsi väitteen mukaan Kotiolahden kunnalle aiheutuu aina 3 tunnin hiihdosta aina 9 000 euron lasku.

        Jos et pysty perustelemaan niin näyttää siltä että puhelet lämpimiksesi. Tietäisin toisenkin hyvin kuvaavan sanan, jota olet muuten itse aina olet viljellyt, en viitsi käyttää.

        Ihmettelen kovasti että haukut ja arvostelet kohdetta jonka perustietoja et osaa etkä edes viitsi etsiä.

        Osoita että olet puheittesi mittainen, perustele tuo väittämäsi, tuntikustannusten mukaan laskettu 171 000 euron kustannus Kuntalaisille viime syksynä.

        Höpötyksiä emme halua kuulla, syytellä sinun ei tarvitse ketään, vain perustelut ja laskentatavat. Ja ennen kaikkea pysy aiheessa.


    • AHateisti

      Jo kymmenen vuotta sitten lumetukseen laitettiin rahaa 75.000,-/vuosi, nyt se on yli 100.000,-/vuosi. Siihen lisää sähkölaskut, latukoneet, liikuntapaikkahoitajien palkat, koska siellä ne lähes asuvat talvikuukaudet. Kulut on vähintään 150.000,- /vuosi. Ladut käytössä joskus kuukauden joskus kaksi,, kulut aina kunnalle, mutta latumaksut menee yhtiölle aina. Tuo 3.000,- /tunti on aika todellinen hinta, joten hiihteleppä "Eppäilläsoppii" vaan hymy huulilla, hyvillä mielin...

      • Eppäillätuotasoppii

        Hiihtelen ja nyt vasta hiihtelenkin hymy huulillani, toivottavasti käyt itsekkin hiihtämässä.


    • ketkula

      Pari vuotta sitten stadionilla oli 40.000 kuution lumikasa. Haapala seisoi kasan vieressä ja kehui lehdelle että siinä on ainakin sadan tuhannen euron kasa.

      Seuraavaksi vuodeksi hän lupasi 60.000kuution kasan!!!!

      Paljonko latuyhtiö noista kasoista kustantanee ja paljonko kunta, sekin on yksi niitä asioita mitä salaillaan. Miksi niitä kuluja ei voi kertoa.
      Ja puhutaan ilmaisista vuoroista.

      Joensuun seudun jäähdytetyn ladun liikevaihto on vaihdellut vuosittain noin 100.000 -150.000 euron välillä.

      Esimerkiksi ladun näytetty yhteenlaskettu tappio 2012-2016 on 79.000euroa.
      Yksistään vuoden 2016 tappio 62.000 euroa.

      Ja kun lasketaan koko ladun "elinaika" , niin tappiolle jäädään. Että tällainen tämäkin Haapalan bisnes. Yksi niitä sankaritekoja mitä paikallinen media kehua retostaa.

      Ja kerran vielä, paljonko kunta lisäksi maksaa latuyhtiön kuluja? Latuyhtiöhän on yksityinen osakeyhtiö. Niitä ei vaan kerrota.
      Niin kauan kuin salaillaan stadioniin liittyvä rahankäytttö, niin kauan kuuluu marina.

    • AHateisti

      Eppäilijälle. En halua osallistua moiseen oman kuntani kuppaukseen, vaan hiihtelen näillä "rahvaan" laduilla Lehmossa ja Pärnällä ja puhtaalla omallatunnolla.

      • tervemenoapärnälle

        Toivottavasti omatuntosi kestää sen, että ne samat ammattitaitoiset latukonekuskit jotka vetävät kunnan latuja Jaamankankaalla tekevät sen myös Lehmossa. Voithan sinä tietenkin hiihtää omat latusi viereen.....tai pysyä Pärnällä.


    • viiskytluvunsuksija

      2017: 67 päivää
      2016: 57 päivää
      2015: 95 päivää
      2014: 75 päivää
      2013: 109 päivää
      2012: 81 päivää
      2011: 94 päivää

      Joku höpötti jäähdytetyn ladun kuukauden käytöstä, ei todennäköisesti harrasta hiihtoa, tai jos on harrastanut on tehnyt sitä rotanloukkujen aikaan kansakoulussa.

      Poimin nuo päivät latuyhtiön sivulta. Lukemat ovat päiviä jolloin latu on ollut maksullinen. Itse nuukana miehenä kävin kuntalaisten vuorolla yhteensä 15 kertaa syksyn -17 aikana. Jos olisin maksanut ko kerrat olisi se tehnyt lompsaan 180 euron loven.

      Kertaakaan en ollut näillä kuntalaisten ilmaisilla vuoroilla yksin. Ajoin autolla paikalle, join hiihdon jälkeen kahvit munkin kera. Ihan vittuuttani olen vielä tankannut Kontiolahdella, eipähän nekään eurot mene Joensuuhun.

      Todennäköisesti keskimääräinen kuntalaisten määrä on pyörinyt vähintään 40 - 50 hiihtäjän paikkeilla per kerta. Keskimääräisellä lipunhinnalla (13 e) on kunta tukenut kuntalaisten liikuntaharrastusta näillä ilmaisilla vuoroilla yli 10 000 euron edestä.

      Liikuntaa koko ikäni harrastaneena en ymmärrä teitä vinkujia ja valittajia. Tuntuu siltä, että elätte jossakin mennessä. Teidän käsitys jostakin hiihdosta on kansakoulusta jolloin hiihdeltiin tervasuksilla. Keskustelussa ette näe hiihdosta mitään hyötyä, mielestännen kaikki on turhaa kulunkia.

      Vuosikymmenten aikaisten vasileettien rakentaminen on mahdollistanut korkeatasoisten urheilutapahtumien järjestämisen Kontiolahdella oheistoimintoineen. Tuonut samalla liiketoiminnan myötä hyötyä ja näkyvyyttä talousalueelle. Tätä hyötyä ei olisi tullut jos kehitys ei olisi mennyt eteenpäin.

    • Uskomatontapölvästelyä

      Niin noissa päivissä on liikaa viimmesyksynkin 20 päivää jonka aikaa oli jo luonnonlumiladut käytössä muualla.
      Itseasiassa esim. Rantakylässä päästiin hiihtämään jo marraskuun alusta luonnonlumillakin ilman satojen tuhansien satsauksia.
      Kerro nyt täällä milloin oli kuntalaisten ilmaiset vuorot, miksi niistä ei kaikki kuntalaiset saa tietoa.
      Kesää ajatellen, milloin on golfkentän kuntalaisten ilmaiset vuorot ja mistä niitä saa tietoonsa.
      Mitä hyötyä Kontiolahdelle on ollut ja on kisojen järjestämisestä Jaamankankaalla. Joka ikinen kerta on tullut pelkkiä kuluja veronmaksajille.
      Yhtään kertaa ei olla päästy plussalle. Mitä ovat oheistoiminnot, pelkkiä kuluja.
      Täysin käsittämätöntä, että kunta on tälläisessä toiminnassa mukana. Ei kunnan tehtäviin kuulu pyörittää jotain kisapaikkaan jossa on pelkkiä kuluja. Kunnan tehtävä on järjestää kuntalaisille palveluita, ei liikuntapaikkaa jollekin pienelle marginaaliryhmälle jonka harrastajat ei edes asu kunnassa.
      Rakentakaa saatanan pölvästit ne kevyenliikenteenväylät kuntalaisille, eikä tälläistä paskaa josta kukaan ei hyödy yhtään mitään.

      • viiskytluvunsuksija

        Esim......Netistä goooooooooglella: Joensuunseudun jäähdytettylatu......kyseisen latuyhtiön etusivulla:

        Kontiolahden kuntalaisten ilmaiset vuorot:
        - Ma 17-20 & La 15-18
        Henkilöllisyys todistettava lipun noudon yhteydessä.

        Muistaakseni sivut ovat olleet käytössä jäähdytetyn ladun historian ajan.

        Olen siitä vanhana ukkona hakenut tietoja aina jos olen olut menossa hiihtämään kuntalaisten vuorolla, etusivulla on myös tiedotteet näkyvissä.

        Tästä väittämästäsi markinaaliryhmästä sen verran, etten ole ikinä harrastanut ampumahiihtoa, siitä huolimatta olen käyttänyt palveluja hyödyksi, olenko siis kupari ja loinen???

        Jos ja kun sinne nyt menet niin kannattaa tutustua paikkaan muutekin, tiedä vaikka tietomäärä kasvaa.


      • Epåiliåjulli

        Jos ei olisi jäädytettyä latua niin missä kävisit silloin hiihtämässä, riittäisikö sinulle kunnan ylläpitämät valaistut ladut vai kävisitkö päivällä hiihtelemässä kunnan ylläpitämissä laduilla. Jos siis voit hiihdellä edellä kuvaamissani paikoissa niin mihinkä jäädytettyä latua sitten tarvitaan?
        Onhan se tietysti mukava hiihdellä siellä kun on muitakin samanmielisiä.
        En voi kuin ihmetellä miksi ei voida kunnan laittamia rahoja AH-keskukseen avata mihin niitä on mennyt ei luulisi olevan kovinkaan vaikeaa mutta eittämättä tulee mieleen että jauhot ei ole puhtaat.


    • tyhjiiväylii

      No ei ainakaan kevyen liikenteen väyliä valtion teiden varteen, niistä vasta kuluja tulee, verkosto on ihan hyvä jo nytkin.

    • Paskalla_on_tekijänsä

      Ne kulut on itikan kusi Itämeressä verrattuna ampumahiihdon mielipuolisen rahoitukseen. Sitäpaitsi ne maksaa Elykeskus vaikka kunta osallistuu rakentamiseen . Onkos se ilmaista kuljettaa bussilla joka päivä lapset kouluun kun puuttuu turvallinen kulkutie. Kukas maksaa ampumahiihto stadionin teiden ylläpidon, voiko idiootimpaa tiehanketta olla kuin on Napakympin tie, kerran vuodessa käyttöä, siihen kyllä löytyi kunnalta rahaa ja halua.
      Haistakaa paska saatanan nilviäiset ja tunkekaa pienoiskiväärin lipas sinne mihin toppatakin helma loppuu,

      • peräloosteri

        Taidat tietää mistä puhut.....meinaan tuosta sinun peräloosteristasi....


    • AHateisti

      Jäädytetty latu voi olla maksullinen 90 päivää, vaikka luonnonlumet olisi käytössä jo 50 päivässä. Turhaa selittelyä,, kyllä AH-stadion vie liikuntaeuromme ja kaikki muu jää tekemättä...

      • elitistiperässähiihtäjä

        Pysy sitten poissa sieltä!!!!


    • kantakundi

      Kuka maksaa latuyhtiön kumulatiiviset tappiot?
      1 kunta, 2Kontu, 3 joku muu?

      Jos latuyhtiötä on tarkoitus pyörittää taloudellisesti terveellä pohjalla on lisättävä maksavia käyttäjiä, vähennettävä käyttökuluja ja nostettava ladun käyttömaksuja.

      Edelleenkin monet puhuvat että jokin Jaamankankaalla olisi ilmaista!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      319
      2993
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2233
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      85
      1667
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      191
      1574
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1365
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1273
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1049
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe