Miksi pomoja vihataan?

Kooditykki

Mitä teillä on pomoja vastaan?
Oman kokemukseni mukaan antavat palkankorotuksia ja järjestävät saunailtoja. Kerran jopa ryöpytti projektipäällikköä, joka oli kaatamassa epärealistista työvuorta meikäläisen niskaan.

29

1561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pomojanähtymonta

      Harvoin kai pomoja suorastaan vihataan. Tällä palstalla on kuitenkin koolla paljon yhteiskunnan ja kaiken esivallan vastaisia tyyppejä, joita ei voida pitää missään työssä. Täällä syntyy aivan väärä käsitys siitä, millaista oikeassa työelämässä on.

      Toki pomojenkin joukkoon mahtuu myös keljuja tyyppejä, joiden paikka olisi jossain muualla, mutta harvinaisempaa se oikeasti on.

      Itselläni on pitkä työura takana, mutta koskaan en ole kuullut enkä nähnyt pomoa vihattavan. Sen sijaan lievää inhoa tai halveksuntaa on satunnaisesti ollut havaittavissa. Yleensä se on johtanut työpaikan vaihtoon.

      Jos aina vihaa pomoa pomon vaihtumisesta huolimatta, vika on kyllä itsessä eikä luultavasti muutu millään keinolla.

      Mistä pomon halveksunta tai inho sitten johtuu silloin kun sitä on? Silloin pomo on ollut epäoikeudenmukainen (ainakin alaisen mielestä) tai ei hoida tehtäviään asiallisesti. Siinäpä minun tietämäni syyt.

    • eivihata

      Mistä on peräisin käsityksesi, että pomoja vihataan?

    • ja-he-polvistuvat-eteeni

      Eihän me pomoja vihata. Päinvastoin - me rakastetaan niitä ja ne rakastaa meitä. #metoo

      • polvistun-eteesi

        GPtW vai?


      • ja-polvistuin
        polvistun-eteesi kirjoitti:

        GPtW vai?

        Juuri se. Meillähän täällä on vain miehiä töissä, mutta ei se haittaa kun ottavat meidät niin kivasti.


      • tekee-nannaa

        Tänään taas rakast(el)in esimiestäni. Sähköpöydällä.


    • lkygiygf

      no krropa kun kerran otit asian puheeks, tai laita jotain linkkejä jossa tekstii siis pomojen vihaamist

    • Nilkkejäriittää

      Sanoisin että pomot vihaavat työntekijöitä ja näyttävät sen.

      Kun tollasta katsoo jonkun aikaa niin duunari alkaa myös vihata pomoa. Välillä se viha on niin kovaa että se tulee duunareiden tiloihin niin aletaan nälviä sitä vaikka olis mknkälainen omistaja. Se kun ei kuitenkaan tule toimeen ilman meitä. Nössö!

      • JeninPenni

        Eräässä työpaikassa esimiehelläni oli käsittämätön alentuva asenne alaisiaan kohtaan. Keskusteli kuin puhuisi omille lapsille, ja ikään kuin olisivat lapsia jotka tarvitsevat holhoamista, mikromanagerointia, valvontaa ja kädestäpitämistä. Todellisuudessa yksi lässyttää pitkälle koulutetuille aikuisille ihmisille.


    • Digiapina

      Pari syytä vihata isoja pomoja -- ei tosin välttämättä kaikkia:

      * Typerät organisaatiouudistukset vähintään kerran vuodessa. Helvetinmoinen hulabaloo asiasta joka ei todennäköisesti lopulta paranna yhtään mitään, mutta aiheuttaa tarpeetonta epävarmuutta; Pomojen kyvyttömyys ymmärtää että asiantuntijat työskentelisivät parhaiten kun olosuhteet olisivat stabiilit.

      * YT-neuvottelut. Suurella vaivalla rekrytoitu ja vuosien kokemuksen omaava henkilö saatetaan potkaista vittuun vain koska headcounttia pitää vähentää; Pomojen kyvyttömyys nähdä irtisanomisten vaikutusta tuottavuuteen ja organisaatiokulttuuriin.

      * Pomot jotka ovat selkeästi kyvyttömiä toimimaan asemassaan, eivät ota vastuuta ihmisten johtamisesta, vaan ovat päässeet asemaan lähinnä narsististen piirteidensä vuoksi; Pomojen kyvyttömyys reflektioon ja empatiaan, a.k.a. kusipäisyys.

    • Boss_stick

      Kyse on väärinkäytöksistä ja etenkin epäoikeudenmukaisuudesta, ei mistään pomovihasta sinänsä.

      Minuakaan ei kukaan vihannut, kun olin oikeudenmukainen, en syrjinyt iän saati sukupuolen vuoksi, ratkaisin ongelmia positiivisessa hengessä ja autoin alaisia motivoitumaan. Perusteiden vallitessa annoin palkankorotuksia ja urakkapalkkioita ahkerasta työstä sekä annoin pitää saunailtoja, rientoja ja risteilyreissuja. Lisäksi puolustin alaisiani omien pomojeni vääryyksiltä kuten ikärasisimilta ja pärstäkertoimen käytöltä, asiakkaiden aiheettomilta syytöksiltä ja virheellisiltä reklamaatioilta. Aiheelliset reklamaatiot käsiteltiin hyvässä hengessä asiakasta kunnioittaen ja opiksi ottaen. Budjettitavoitteet poikkeuksetta ylitettiin puhumattakaan muista mittareista. Ikääntyviä arvostettiin ja he opettivat tulokkaille tärkeitä asioita maltilla.

      • kdkkfkfkzlldldl

        Ja sitten sait itse potkut omilta esimiehiltäsi koska tiimisi alisuoriutui (metriikan perusteella olitte alimmassa neljänneksessä).

        Duunarit harvemmin tajuaa, että esimiesten suoritusta arvioidaan duunarien tekemän tuloksen kautta.


      • Boss_stick
        kdkkfkfkzlldldl kirjoitti:

        Ja sitten sait itse potkut omilta esimiehiltäsi koska tiimisi alisuoriutui (metriikan perusteella olitte alimmassa neljänneksessä).

        Duunarit harvemmin tajuaa, että esimiesten suoritusta arvioidaan duunarien tekemän tuloksen kautta.

        Hyi hyi. Taidat olla sellainen ilkeä pomo, sarkastinen ja negatiivinen. Olimme ylimmässä 5 % kaikista tiimeistä. Jos porukkaa nyt tiimiksi voi sanoa, sen verran paljon heitä on. Tyhmäkin olet, jos luulet, että duunarit eivät tiedä mistä pomoa arvioidaan. Siksi paskamaisille pomoille tehdään paskamaisimmat temput ja parhaimmille halutaan hyvää. Kaikista paskamaisimmat pomot valuttavat paskan aina alas asti, ellei olisi kaltaisiani huippuesimiehiä sitä estämässä.


      • Anonyymi

        Äläpä valehtele. Ei noin hienosti kukaan normaali hoida esimiesvirkaansa. Menee jo yli.. Oletko pikkasen narsistinen kenties??


    • Seenit

      Kuvitellaan, että on moottoripyörä. Se kulkee joko hiljaa tai kovaa, riippuen siitä miten paljon kaasukahvasta kääntää. Ihmisillä tuo kaasukahvasta on motivaatio. Esimiehillä taas on erittäin suuri merkitys siihen, millainen motivaatio alhaisella on.
      Sitä kautta voi haarukoida esimiestyön tärkeyttä ja mitä päätöksiä tehdään. Isoissa firmoissa tietysti isot päätökset tippuu jo ylempää ja lähin esimies vain toteuttaa ja toistaa annettua viestiä.

      Eriarvoisuudella varmaan saa suomalaisessa kulttuurissa ne pahimmat mokat motivaation kannalta helposti tehtyä. Useimmilla pomolla on suosikkialaiset, oli ne sitten millä perusteella tahansa sellaisiksi päässeet. Joku toinen on sitten helposti mielestään pimennossa.

      • B_Virtanen

        Vihaan pomoja, niin paljon kuin ihminen voi koko sydämestään halveksia ja vihata!

        Koska, kuten Timo Eränkö sanoi, "pomot on kusipäitä aina"!


      • C_Alavirta

        Niin minäkin!


    • Entykkää

      Itseäni nyppii kun esimies ei ole riittävän jämäkkä. Joviaalityyppi tämä nykyinen on kyllä, mutta jotkut töissä vie sitä ihan 100-0. Kuka vaan eniten vaatii ja on röyhkeä, saa kyllä tahtonsa läpi. Tai sitten jotkut lusmuaa eikä pomo oikeesti välitä tai puutu. Syö ainakin meikäläisen motivaatiota.

      • Nosta_kytkintä

        Tuttu aforismi on: "Puolusta pomoasi, seuraava on todennäköisesti huonompi." Tai lähde vetämään.


    • mkjhg

      Mielestäni jo kysymys "Miksi pomoja vihataan?" on sairas. Terve ihminen ei vihaa toista ihmistä kuin siinä tapauksessa, että se toinen on surmannut lapsen tältä tai jotain vastaavaa.

      Pomossa voi olla kritiikin aihetta, mutta jos siitä syystä vihaa pomoaan, on syytä hakeutua hoitoon. Vihaava ihminen on vaarallinen muille ja itselleen.

    • Rekapita

      Minua nyppi pomot jotka eivät olleet IT-alalta. Moottoriturpa käy loputonta monologia sivuseikoita; kuten motivoinnista ja vastuunkannosta. Haluavat osallistuva tekniseen päätöksen tekoon, vaikka ei olisikaan minkäänlaisia edellytyksiä. IT-alan työ on joko helppoa tai vaikeata, siinä joko aina onnistuu tai aina epäonnistuu, ja se riippuu tasan yhdestä tekijästä - ja se ei ole motivaatio. Tekijä on se, tehdäänkö sarja oikeita hyvin harkittuja teknisiä valintoja vai tehdäänkö toistuvia vääriä valintoja. IT-alan ulkopuolinen esimies, ei kykene tekemään oikeita päätöksiä, mutta haluaa silti osallistua mielivaltaisilla päätöksillään. Näistä aiheutuu kasvavasti kertautuvaa turhaa tarpeetonta kuormaa. Ja tässä menee se ero mikä kallistaa IT-alan työn vastenmieliseksi.

      • Mansester

        Kuulostaa liiankin tutulta, ex-esimieheni oli juuri tällainen. Ei mitään substanssia IT-alasta, myönsi tämän itsekkin mutta tästä johtuen tarve mikromanageroida ihan kaikkea josta seurasi ettei mikään edennyt ja pahinta syyt vieritettiin asiantuntijoiden hartijoille vaikka kaikessa toteutettiin hänen tahtoaan. Kaikkeen ratkaisu oli excel ja hillitön raportointi.


    • epäaito

      Pomoja on monessa kerroksessa. Itse saan linjaukset ylhäältä ja käyn porukan kanssa vuosittaisen näytelmän siitä, että pinnistyksestä ja ponnistuksesta huolimatta mitään ei tule lisää.

      Muutospelko on ihmisten oman menestyksen pahin este. Kannattaa rohkeasti nostaa kytkintä uuden työnhaun jälkeen, ja jättää tylsäksi ja omaan tasoon nähden vaatimattomaksi vuosien varrella muotoutunut työ jollekin nuorelle, jolle se on uutta ja haasteellista.

      Kaikki paukut siihen työpaikkaneuvotteluun! Olen ollut töissä niin julkisella kuin yksityisellä. Jatkuviin vuosikorotuksiin uskoo vain hölmö, tuntuviin vuosikorotuksiin vielä hölmömpi. Jos olette oikea henkilö oikeassa paikassa, saatte kyllä sen, mitä pyydätte. Näin hyvien markkinoiden aikana avautuvat ne uraputken ovet aina hetkeksi, ja harmittavan usein eivät kuitenkaan välttämättä siinä firmassa, jossa on töissä (huolimatta kasvavasta myynnistä). Julkkaripuolella on puolestaan vaikeat rekrytilanteet, kun pitää yrittää motivoida nuoret hakijat hyväksymään kaunis puhe rahamääräisen palkitsemisen sijaissuoritukseksi ja hyväksymään, kovin usein, työsuhteen kestoinen 5-10v uralukko. (vrt. yksityisellä kehittäjä->projari->hankejohtaja)

      • vbjgbjrhfkkhef

        mikä on hankejohtaja kun 1000 ihmisen talossa ei ole yhtään projariakaan. Toki olen konsultti eli projari on asiakkaalla


    • pomona

      "Mitä teillä on pomoja vastaan?
      Oman kokemukseni mukaan antavat palkankorotuksia ja järjestävät saunailtoja. Kerran jopa ryöpytti projektipäällikköä, joka oli kaatamassa epärealistista työvuorta meikäläisen niskaan."

      Taidat olla hiukan uusi näissä kuvioissa?

      Näinhän se kuitenkin yleensä menee, joitain poikkeuksia lukuunottamatta. Lähiesimies on minullakin ollut, jos nyt ei sentään bestis niin ihan asiallisia kaikki. Ongelma alkaa 1-x tasoa ylöspäin niiden pomojen kanssa jotka ei uskalla itse edes näyttäytyä. Varsinkin isoissa firmoissa ylemmille tasoille valikoituu (valikoidaan) keskimääräistä enemmän minä-minä-narsisti-tyyppejä.

      Pienessä firmassa ei välttämättä kusipää-pomoja edes ole, tai jos on niin sitten koko pomo-porukka on samaa tasoa toimarista alkaen. Ne firmat näkyykin lehtiotsikoissa valittamassa jatkuvasti että suomessa ei saa osaavia työntekijöitä! Vaihtuvuus on kova duunaritasolla. Varsinkin näitä firmoja edustaa Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha joka itkee jatkuvasti eri medioissa että suomeen tarvitaan lisää koodareita. Ja että suomessa työttömänä olevat koodarit ei osaa koodata? Tarkoituksenahan on vain laskea palkkatasoa tuomalla intialaisia tänne.

      Noi projektipäällikköt kuuluu myös kastiin: pomot
      Se onkin yksi ohituskaista v-ttumaisille ja osaamattomille narsisti-tyypeille jotka haluaa näyttää käskytyskykynsä että pääsisi nopeasti huipulle isoihin liksoihin. Joissakin firmoissa ei ole mitään väliä sillä mitä projektipäälliköt suustaan päästää. Nimenomaan lähiesimies on silloin kultaakin kalliimpi jos hoitaa homman niin kuin pitää? Mutta siinä pestissä joutuu sitten aikas koville.

      • Munmielestä

        Projektipäällikkö on lähinnä sihteeri. Tylsää hommaa.


      • sadfasdfdsf

        Tuo näyttäytymisen pelkääminen on piirre joka leimaa tietynlaisia epäpäteviä pomoja.

        Muistuu mieleen kollegan kanssa käyty keskustelu:
        - "kuka toi outo tyyppi on joka hiihti meitä vastaan käytävällä eikä sanonut mitään?"
        - "se on meidän pomo" (ollut jo viimeiset 2 vuotta)

        Siis henkilö jonka olisi pitänyt JOHTAA ihmisiä oli aivan saatananmoinen luimistelija, joka kaikin tavoin vältteli näyttäytymästä suorittavan työn tekijöiden keskuudessa.


      • eeii

        Jostain syystä linjojen edessä johtamista on aina arvostettu? Ei poteroissaan hyökkäyskäskyjä jakelijaa.


      • Anonyymi
        Munmielestä kirjoitti:

        Projektipäällikkö on lähinnä sihteeri. Tylsää hommaa.

        Nykyään ollaan tirehtöörejä vaikka lahjat riittää vain rimapojan hommiin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1604
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1452
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1308
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1245
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe