Luumäki taas viimeinen ja vänkäämässä

KuntaliitosMilloin

Luumäki kunnostautuu taas! Luumäki viimeisiä kuntia, missä nuohous vapautui vuoden vaihteessa. Oli jutttua että hinnat muka nousee? Ei ainakaan täällä kunnan reunalla noussut, laski 15 euroa! Eikö ole aivan järkevää, että Lappeenrannan, Haminan, Kouvolan suuninissa ihmiset ottavat palvelut sieltä, missä muutenkin asioivat. Sitten tuli bonuksena vielä tämä, että hinta oli halvempi. 10 vuodessa 1000mk vanhaa rahaa!!!!. Tuollaisella elinkeinopolitiikalla, ei ole mikään ihme, että Taavetti on nykyisin sen näköinen mikä se on. Autioita taloja joka puolella ja S-marketin piha täysi vanhoja auto. Näkee hyvin minkälaista porukkaa ko. kylällä asustaa. Ei ihme ettei ole varaa, edes kunnollisiaa autoihin, kun rahat menevät kaikenlaisiin ylihintaisiin palveluihin. S-marketin ruuan hinnasta ei ilmeisesti edes tarvitse keskustella, verrattuna Lappeenrannan tai Haminan kauppojen hintoihin. No hölmö ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa.

25

2638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iss-ncc-tulee-tilalle

      Juu, jospa se Luumäki otti opikseen pohjois-suomesta.
      Siellä vapautui heinäkuussa, jonka jälkeen homma loppuikin maaseudulla kokonaan.
      Ei enää alueesta vastuussa, eli nuohotaan vain kannattavat kiinteistöt!
      Palolaitos ei pysty vaatimaan enää yhtään mitään, eli eipä olekkaan pakko lähteä ajelemaan 45e;tä 30km päästä.
      Eli, nuohoo kuule mökin mummu itte uunis.
      Ja tuo 15e halpeni ??? Tulee olemaan VÄÄJÄÄMÄTTÄ viimeinen alennuksesi, tulee nousenaan oikeisiin mittasuhteisiin. Eli kallistuu kolminkertaiseksi. Ja sen tietää myöskin palolaitos.

      Mieti nihilisti miten lasket.
      A: Uunin hinta 5-8000e, huolto vuodessa alle 50e ajetaan matkoista riippumatta samalla hinnalla koko piirin alueelta. (Suurinta osaa ei oikeasti maaseudulla kannata käydä!)
      B: Auto käytettynä 5-8000e (ei yleensä tuota mitään muuta kuin kuluja).
      Selviätkö vuoden huoltoloista alle 50e??? Saatko ukon huoltamaan sen auton kotonas ? Alle 50e ?
      Tuosta vertauksesta väännettiin joskus kursseilla ,"niin jos sen noin vertaa"!
      Niin, no mites se sitten pitäs verrata ?

      Mutta kunhan makselet ensimmäisi "oikeita" hintoja niin ehkäpä tämä muistuu mielees!
      (Pääsin onneksi jo noista hommista pois) Eli, sinunlaisille nariskoille, pidä p....le tunkkis!

    • KilpailutusKannattaa

      Kyllä näki vastauksesta, että oli serkusten aikaan saannos kirjoittamassa. Jos savupiippu tuntuu yhtä monimutkaiselta huolettavalta kuin auto, niin varmaan on parempi että nuohoatte jatkossa vain siellä omalla kylällä. Oikein mielellään tuo kaupunki paikan nuohooja tuntui tuon matkan ajavan, ei mitään ongelmaa. Täytyy kertoa täällä meidän kylällä naapureillekin tästä uudesta paremmasta vaihtoehdosta. Voidaan jatkossa vaikka tilata kimppa nuohous, niin siitä voi lähteä toinen 15e pois.

    • Ex-suttari

      Tuskin lähtee, mutta sitten se on jo tehtävä "pimeenä".
      Serkuksista en tiedä, enkä edes missä moinen peräkylä sijaitsee. Mutta ex suttarina tiedän mitä loppupelissä sinunlaisesi nihilistit tekee, luulit että säästit, juu se tulee olemaan lyhytaikainen ilo.
      Lopputulos tulee olemaan sama kuin -79 vuonna. -78 leivinuunin nuohous oli 4.75mk.
      -79 sama homma oli 47.5mk.
      Järjestelmän lakatessa asiakas tulee maksamaan myöskin kilometrit! Jotka nyt matkasta riippumatta ovat samassa hinnassa! Hah hah haa.........pitäkää nariskot tunkkinne!
      Ja sitten kun ncc ja/tai iss valtaavat alan sitten se maksaakin sen mitä,sen oikeasti nytkin pitäisi maksaa!
      Mutta raha kyllä liikkuu sitten ulkosmaille!

    • Kohta-maksaa

      Aloittaja onkin varsinainen "välkky", kertoo omassa kirjoituksessaan miten tulee käymään.
      S-marketissa hinnat laskivat kun muut kaupat kaikkosivat??? hah hah haaa...

    • Jurvalax

      Tätä ketjua kun lukee, niin tulee aika selvästi ilmi. Miksi Taavetti on sellainen kun se nykyisin on. Onnneksi omat kauppamatkat ja asioimiset ovat onnistuneet jo 20 vuotta Lappeenrannassa. Taitaa olla yli 5 vuotta kun olen viimeksi käynyt Taavetissa, joten kaikkea hyvää Teille sinne. Laittakaa valokytkimen viereen lappu, että viimeinen muistaa sammuttaa valot.

      • Huopatossutehdas

        Jurvalahan vasta tuppukylä onkin. Eihän siellä näe enää minkäänlaista liikettä, kun kuutostie siirtyi pois sieltä.


    • Rahahaa

      On siinä pitkät kaupoille jos pitää käydä vertaamassa Haminan ja Lappeenranna hintoja Taavetin ääs marketin vastaaviin, sillä ajelulla ostaisi huru mykket kassia ruokaa.

      Niin se liittyminen, mitä kuunnellut Joutsenossa ja Ylämaalla asuvien tuttujen kokemusia tuosta maakuntien ameriikasta ja siihen liittymisestä niin kovin on kokemukset happamia sanoisi kettukin pihlajanmarjoista.

    • KivijärviX

      Onko edellinen kirjoittaja jotenkin yksinkertainen? Kun arvelee, että joku kävisi vertaamassa hintoja Lappeenrannan ja Haminan välillä? Yleensä tavalliset ihmiset käyvät yhdessä kaupungissa kerrallaan. Mitä tuohon keskustelketjun avaukseen tulee, niin eiköhän tuossa kysymys ollut valinnanvapaudesta? Vaikea uskoa, että Luumäki on poikkeus kaikista muista maailman paikkakunnista, että yleensä vapaa valinta on kuitenkin hyvä asia. Palvelu paranee ja hinnat laskevat. Oma kauppa matka on Taavettiin n. 13km ja Lappeenrantaan 25km, niin eipä tuota tarvitse paljon miettiä missä käydään. Melkoisen yksinkertaisen ihmisen ajatus on sekin, että jos Lappeenrantaa amerikkana pitää... Kannattaisi kyllä käydä muuallakin kuin Taavetin S-marketissa.

      • Rahahaa

        Itseasiassa lähin kauppa jossa asioidaan on Tampere Prisma Lielahti kun sille lyhin matka joten siinä nokitetaan KivijärviX 5-0 ja matkaakaan ei ole kun noin 5km joten toinen 5-0, laitetaan vielä kaupan päälle 5-0 niin tulee lumierä lentopallon termein .

        Tuli aikoinaan valittua taantuvan kulmakunnan (synt.paikka Lappeenranta& Luumäki) ja kehittyvän kulmakunnan välillä joten oli helppo opiskelujen jälkeen jäädä samalle paikkakunnalle kun työpaikkakin löytyi helposti.

        Täytyy myöntää, muutaman kerran vuodessa tulee käytyä kaakossa tuttuja tapaamassa mutta muuten ei ole kaipuuta, ps. ei se Luumäen tai taitaa olla Taavetin S-marketti mitä kesällä poikettiin muuten eroa Leirin Prismasta kuin sieltä ei ruokatarvikkeiden lisäksi juuri muuta löydy ja koko tietty on kuin kutistettu versio.


    • qwerty2018

      Taavetista kannattaa ostaa vain kauppojen omamerkki tuotteita. Kaikki muut ovat huomattavasti kalliimpia. Moni varmaan niin pyrkii tekemäänkin, mutta molemmat kaupparyhmät toki sen tiedostavat. Näillä halpismerkeillä on siksi vähemmän hyllytilaa kaupoissa ja tuotteet usein loppu. Kannattavampaa on myydä parempi katteisia tuotteita, koska osalla ihmisiä ei ole vaihtoehtoa mistä ruokansa ostaa. Kaupoilla on hyvät kassajärjestelmät tämän tiedon tuottamista varten, mitä kannattaa myydä. 150e ruokaostoksissa luulisin, että 20-30e säästää jos ostokset tekee isommassa marketissa.

    • MökkiläinenX

      Luumäki ottaa siis oppia Pohjois-Suomesta päätöksen teossa? Eipä hyvältä näytä tulevaisuutta ajatellen. Tulokset alkaa kyllä näkyä nyt. Eikä kovin hyvältä näytä tämän ex-sutarin asenne mökin mummoa kohtaan!

    • Maailmamuuttuu

      Ei näytä hyvältä ei, mutta mitäs sitä "talkoilla" ajelemaan.
      Noinhan siinä kävi vuosia sitten Kontiolahdella, tilauksia ei käyty koska hinnat oli samat kuin kaupungissa.
      Kyllä soittajia riitti, kysyivät hinnan ja sanoivat että liian kallista soittavat toiselle yrittäjälle.
      Joka oli 60km päässä, ja kieltäytyi luonnollisesti suoraan
      Sitten soiteltiin taas meille, ja saa tulla. Ei kylläkään menty.
      Mitä sitä turhia kilometrejä ajelemaan kun niistä ei mitään korvata.
      Joutuivat muuttamaan vanhaan järjestelmään takaisin, kun paljastui ettei kunnan reuna alueita kukaan nuohonnut.

    • Jurvalax

      Ehkä ei kannattaisi sotkea jotain Kontiolahtea Luumäkeen.... Tänne meidän kylälle on Lappeenrannan nuohoojilta jopa lyhyempi matka kuin Taavetista, niin luulen että samalla kun käyvät nuohoomassa noita kaupungin rajan toisella puolella olevia taloja, niin samalla sitten jatkossakin muutaman kilometrin ajelvat meidänkin kylälle. Joten äläpä nyt sotke niitä 60km matkoja Etelä-Karjalaan. Toisella puolella kuntaa on Kouvola nuohoojat ja etelä puolella Haminan. Joten jokaiselle kyllä löytyy se oikea nuohouspalvelu. Siinä mielessä olet oikeassa, että hölmöläisen hommaa se nykyaikana onkin ajella ympäriinsä. Yleensä se lähin palvelun tuottaja on edullisin. Joten nuohotkaa te vaan siellä omalla kylällänne, niin ei tarvitse ajella tänne "syrjäkylälle" Lappeen kainaloon. Eikös tämä ole kaikille hyvä asia? Mitä tästä vänkäämään.

    • Taavetin-äijä

      Luumäki heti liitettävä Lappeenrantaan.
      Ei ole mitään mahdollisuutta jatkaa itsenäisenä kuntana.

      • Pesänhoitajat

        Lappeenranta on jo menettämässä itsenäisyytensä.


      • hyihai

      • kyysusi

        haista saatanan neukku paska


    • Jurvala

      Aika erikoinen on tämä nokisutarin asenne? Kitisee matkoista, eikös se nyt ole aivan selvä asia, että matkakustannuksia tulee kaikille? Tämä ymmärretään lähes joka paikassa. Luumäellä kesti pitkään tajuta asia. Sen takia bensa on kalliimpaa siel Kontiolahdella jne. Luulisi senkin tietävän, jos tietää noin hyvin nouhousasiat. Taitaa olla jonkunlainen sosialisti tuolla ajatuksellaan, että pitäisi olla kiinteä taksa. Pitääkkö siis taajamassa asuvien maksaa, haja-asutusalueiden nuohosten matkakustannukset? Eikös sovita niin, että jokainen maksaa ne omat kustannukset ja myös tilaa sen nouhouksen mistä haluaa. Näin tehdään melkein kaikkialla muualla ja Luumäellä ei ole mitään perustetta, miksi pitäisi tehdä erilailla!

    • Maailmamuuttuu

      Jurvala kirjoittaa asiaa.
      Nykyisin taajamien asukkaat maksavat maaseudun nuohouksista osan.
      Kiinteä taksa perustuu malliin "samahinta kaikilla". Malli on v-78 ja suunnittelijana oli V.Vennamo!
      No, kohta se muuttuu.

    • Luott0mies

      Toivottavasti alkaa se Maailma muuttua myös Luumäellä, koska ympäröivä maailma muuttuu. Luumäellä on aina kaikki muutokset nähty uhkana ja se sitten on näivettänyt kunnan. Nyt voi olla, että on vaivuttu jo ns. kriittisen pisteen alapuolelle, joten ei ole kuin yksi suunta eli alaspäin. Uutta mahdollisuutta ei enään tule. Aikanaan liittymällä Lappeenrantaan, olisi ollut mahdollista hyväksi käyttää Lappeenrannan resursseja ja saada sitä kautta työpaikkoja ja asukkaita. Joutseno on hyvä esimerkki. "Menettivät kunnanviraston" mutta asukasmäärä on lisääntynyt ja jatkuvasti rakentavat lisää. Siis onko/oliko kunta asukkaita varten vai asukkaat kuntaa varten. Luumäellä on jälkimmäinen. Tärkeintä että on kunta (kunnan mahdollistamat työpaikat). Jokaisen pitäisi ymmärtää, että se ei kovin pitkään voi jatkua. Monella tietysti on se ajatus, että sitten voidaan liittyä, kun minä pääsen eläkkeelle. Eläkkeellä olo vaan ei ole kovin mukavaa, kun on talo jonka arvo on romahtanut ja palvelut loppu. Lappeenrannan kaupunkikylänä nimeltä Luumäki, Taavetila ja Jurvalalla olisi ollut aivan toisenlainen vetovoima. Aamuisin voisi 2-3 bussia viedä ihmisiä töihin Lappeenrantaan. Toinen tie on kuitenkin valittu, joten aika näyttää miten hiljaista on Taavetin kylällä vuonna 2030, nimi Kylähyvänen on muuttunut Kyläpahaseksi.

      • niikus

        Niin no, jos Joutseno jossa myös asuvat arvostelee kovin argumentein liittymistä Lening..d siis lappeenrantaan kysytään myös muilta vaikka esim Ylämaalta mitäkäytännössä oikeaa hyötyä liitoksesta oli ?

        Alue oli vireä ennen sitä ja myönnetään kävi naapurissa töissä, urputus tietysti kuten tapana on koski veroja jotka karkasi ytimestä pois ja sen varmasti järkevä myöntää mitä sitä piilottelemaan ?

        Kumma kyllä se ei haittaa jos samat verot tulee Kouvolasta tai jopa kauempaajopa Helsingistä saakka, sitä epäilevat voi iha ite mennä ihmettelemään matkakeskuksen pihalle kun porukkaa nousee 05,10 0nnibussiin tai 05,41 junaan notta huvikseenko porukka lähtee länteen vaikka nyt Tallinaan viinaa hakemaan tai sitten kunnallisveroja naapurista kauhomaan.


    • MökkiläinenX

      Kuntaliiton yksi tehtävä on tuottaa tietoa. Tieto miten Luumäelle tulevaisuudessa tulee käymään, ei siis ole mikään salaisuus. Ei Luumäki ole ensimmäinen, viimeisiä kyllä. Tätä tietoa on mallikkaasti kunnan johtavat virkamiehet käyttäneet, omien työpaikkojensa säilyttämiseen. Eipä siinä mitä, tyhmiä tässä on olleet valtuutetut ja kuntalaiset. Toki osa kuntalaisistakin on tästä pudotuspelistä hyötynyt, osa maanomistajista(viljelijöistä) on päässyt suhteellisen halvalla maata ostamaan. Jossain vaiheessa siinäkin tulee sitten pää vastaan. Ei ole kohta polttopuiden ostajia, lapsille ei ole kohta lukiota, mökkien hinnat laskee. Saattaa käydä niinkin, että ihmiset lopettaa kokonaan kotimaisen viljan syömisen, samaan kasaan menee possujen vilja. Heinäsirkojen ja muiden proteinilähteiden syöttämiseen riittää nykyisestä peltopinta-alasta 1/10. Siinä saattaa sitten pellonhintakin laskea. Ei ehkä ollutkaan kovin hyvä bisnes tuo pellon velalla ostaminen. Maailma on aina ollut murroksessa, nyt ne murrokset vaan tulee 10 vuoden välein. Ne jotka pystyy muuttumaan ja sopeutumaan, ne pärjää. Luumäki ei pystynyt muuttumaan, siksi ei sitten pärjännyt.

    • Kuntaliitos

      Nyt on laittaneet -50% ALENNUS kyltin Luumäen tonteista tien varteen. Kenenkä valopään idea tämä on?

      1. Ihmiset vihaat näitä 50% alennuslappuja. Sutta ja sekundaan myydään tuollaisella alennuksella! Onko Luumäen tonteissa ( tai kunnassa )jotain vikaa, kun pitää tuollaisella alella myydä?

      2. Tuollainen pelkkä ale prosentin "mainostus" on suunnattu idiooteille muutenkin. Ajatellaanko että idiootin ovat jonkunlainen kohderyhmä?

      • Ämpärit_jakoon

        Kurantista tuotteesta maksaa mielellään oikean hinnan.


    • harmistunut

      tämä asia ei ole nuohouksesta vaan leipähuoneen toiminnasta.ruoka lähtee kyllä kaupoista vaan leipäjonon asiakkaille sitä ei jaeta.kunta kai kustantaa patteritiellä olevan tilan turhan takia.jonon asiakkaat näkee kun tavaraa kannetaan kassikaupalla autoon ja hurrr...johonkin se lähtee.lisäksi ilkeät juorut puhuu että jakajan oma suu ja suku on lähempänä.ottaa itse kuulema tosi paljon tavaraa.onko kunnalla liikaa rahaa tälläiseen toimintaan?joku saa jonkun yhden kolmioleivän kun loppujonon ihmiset ei saa mitään.kauppiaat ja kunta ovat hyvässä uskossa.tulkaa katsomaan jos ette usko.totta se on.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe