Lieksan työttömyysprosentti 19

lukaaatu

On hauska seurata montako työtöntä putoaa alennetulle työttömyysturvalle te-toimistossa avoinna 41 työpaikkaa piilotyö-, ja kesätyöpaikkoja jne.työvaatimukset ovat kovia koulutusta, työkokemusta vaaditaan työttömillä. Suomessa on työttömyys hoidettu huonosti parhaiten toimii moni mutkainen karenssi järjestelmä. Työttömät ovat te-toimiston holhouksen alaisia hyväksi todettu kuntouttava työtoiminta työnantaja saa 10 euroa/päivä työtön 9 euroa. Työttömän pitää lupaa anella koulutukseen palkkatuki työkään ei käy joka paikkaa. vähintään puolet tippuu alennetulle työttömyysturvalle ja voi hakea perustoimeentulotukea. työttömän elämästä päättää viranomainen kyykytys nöyryyttäminen ovat rangaistusmalleja ei työllistäminen oikeaan työsuhteeseen. kukapa pystyy maksamaa 9 euron elämästä talouden hoidon terveydenhoito menot jne.

42

1157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eihätää

      Työötönhän saa päivärahaa joutenolostaan ja sen päälle 9 € / pv osallistumisestaan määrättyihin toimenpiteisiin sekä asunnon vuokrasta reilun alennuksen. Sen 9 € voi käyttää vaikka elämän pikku ylellisyyksiin, eihän sillä pelkästään eletä. Mikä siinä on, kun se päivärahapotti aina unohtuu? Jos menee työhön , sen maksaminen lakkaa, ei se ole mikään koko elämän jatkuva oikeus.
      Paljon meteliä tyhjästä, kun soppala maksaa puuttuvan osan , jos ei osallistu mihinkään.
      Miksi työttömät ja ay- liike närkästyivät, lähes suuttuivat, kun työttömiä yritetään ravistella Ruususen unesta? Suomalaisia on aina pidetty ahkerina, sisukkaina ja rehellisinä. Nyt nämä kaikki ovat vain legendaa. Jokainen odottaa vain ilmaista rahaa ja paapomista. Liian hyvä sos.turva on syynä siihen, ettei työhön kannata mennä, eikä ottaa vastuuta omasta elämästään.
      Matut eivät ole työttömiä vaan opiskelijoita. Kaksi tuntia suomen opiskelua viikossa tekee heistä opiskelijoita, miten on, onko suomalaisilla sama oikeus, jos opiskelee ruotsia kaksi tuntia viikossa? Olemmehan tasa-arvoisia eliitin kanssa. Voiko suomalainen kuitata aktiivisuuden omaehtoisella opiskelulla vai ono se vain matujen oma pykälä. Tosin kukapa heitä ottaisi työhönkään. Elättejä, siksihän he ovat tänne tulleetkin.

      • lokuo

        Aktiivimalli toteutuu kun työttömät tarttuvat lapion varteen kuntouttavalla työtoiminalla saa 9 euroa. yhteiskunta maksaa vuokrat eipä paljoa jää maksettavaa. Lapio töitä riittää on katujen hiekoitusta, omakotitaloissa auttaisivat vanhuksia pihatöissä lumityöt ja hiekoitus työllistävät näin työttömyysturva pysyy ennallaan ei laske kun työtön menee töihin. 2.2. perjantaina Mielenilmaisu tulee kalliiksi kun aktiivimallia tuetaan. Akava, työnantajat liitot ei tuet aktiivimallin kumoamista. työnantajat ovat sitä mieltä että työttömät menevät töihin vaikka sosiaalituella


    • työläiset-tapettava

      Ei kait sen väliä ole vaikkei osaakkaan jotain ammatihommia, pääasia että kysyy ja menee tekemään vaikka sutta ja sekundaa,,pääasia ettei kieltäydy, ei kait se sen kummempaa! Pääasiahan se kait on että matuilla elintaso ja kaikki tuet säilyy, suomalaisita eiu niin väliä! Äänestäkää hinttihaavistoa niin asiat korjaantuu kertarytinällä, niinistostä ei ole asioihin puuttumaan, on senverran lepsu sipilän hallitukselle! Urkkia on ikävä, se sanoi suoraan hallitukselle mitä ajatteli,,,saatanan tunarit!

    • voi.aikoja

      Urkki runnoi hätätilahallituksen, kun työttömiä oli "vain" 60000 ! Nyt työttömiä on ollut jo vuosikausia 300000 - 400000 laskutavasta riippuen, eikä herroilla ole ollut suurempaa hätää. Suurempi hätä oli jokunen aika sitten matuista, joille piti saada äkkiä oleilulupa, jotta pääsevät työelämään temmeltämään. Monikohan temmeltää, kun ei omillekaan palkkatyötä riitä? Kuka ottaa palkkalistoilleen kollin, joka ei osaa lukea, laskea, kirjoittaa ja mongertaa vain arabiaa? Voi hyvät hyssykät tätä sinisilmäisyyttä ja humaanisuutta . Kollit nauravat Suomelle ja vievät viranomaisia kuin pässiä narussa. Hauskinta on, ettei näistä asioista saa puhua eikä kirjoittaa, eikä yleensäkään älytä mitään. Jos sattuu älyämään, on oltava hiljakseen. Raukat sotaa pakenevat huijarit ovat Suomen pelastajia ja kuin lottovoitto Suomelle!

      • gemssikyrvisjooseppi

        Nimimerkin' voi.aikoja' kertomus sattuu olemaan totisinta totta ! Äläkkä olisi suuri, jos se olisi ollut valetta ! Nuo suomen uudet toivot, kultamunat, muka koneinsiinöörit, ei ole lottovoitto suomelle vaan suuri rasite ylimääräinen, joista täytyy päästä eroon!


    • samalla.mielipiteellä

      Nimimerkki ,,voi.aikoja,,Harvinaisen selvästi kerrottu missä mennään!

    • Töihinvässykät

      Toivottavasti kaikilta tapatyöttömiltä tipahtaa ja sossu ei antaisi lanttiakaan.Alkaa työ halut löytymään.Olosuhteiden pakosta työttömilltä ei saa leikata.

      • Sossunpummi

        Kerro missä aamulla aloitan???


      • yuguykcgkuygci

        Saattaa ruveta rikkaiden kesämökit tyhjenemään, ja muukin omaisuus, mutta eiuhän se haittaa, ostakaa uutta!


      • Tervetuloatöihin
        Sossunpummi kirjoitti:

        Kerro missä aamulla aloitan???

        Kaarisiltaa mene raapimaan,tuttujasi kuitenkin istuu siinä puistonpenkillä.Onneksi rikkailla on kamerat mökeillä ,niin rosvoista tulee hyvää lannoitetta kukkapenkkiin.


    • sakkislainen

      Lakkoa pukkaa ammattiliitoilta.Työttömien kiusaaminen saa riittää!Eihän se lopultakaan vähäosaisia auta..mutta näin sitä vain edetään.

      • jonassalk

        Työttömän kiusaamista on etsiä/esittää hänelle työtä. Työttömän on annettava olla ihan aidosti ja niin kauan kuin hän haluaa, työtön. Työttömän ammatti ja pysyvä olotila on olla työtön. Sitä ei saa järkyttää esittämällä minkäänlaista kurssia, koulausta tai peräti työmaata. Kun työtön pysyy leivässä ja katto on pään päällä tekemättä mitään, miksi tehdäkään. Kyllä kannattaa mielenosoitukset tai peräti yleislakko työttömän oikeuksien puolesta.


    • sippilänorpo

      Hallitus saa sitä mitä pyytää, eli vientiin vähän jarrua! Itse petti työntekijäpuolen, ensin lupasi kolmikantaneuvottelut, mutt sitten tekikin päätökset muilta osapuolilta kysymättä! No, nyt on sitten tilanne käsillä kohta, ja kumma kun sipilä ja orpo ei ole vielä itkenyt asiasta teeveessä!

    • Työtönminäkin

      Eiköhän se olisi hallitukselta sama kun kaivettaisi iso joukkohauta ja kas ei olisi enää työttömiä.

      • kelpojuop

        elämän tapa työttömät loppuisi sukupuuttoon säästyisi työttömyysturva ja sossuakoilla tullut nöyryytetyksi


    • Minnekkäs Häkämies on kadonnut?Muutama vuosi sitten olisi ollut kommentoimassa ensimmäisenä.

      • lakkopakko

        Lakkohan se parantaakin työttömien asemaa tuomalla uusia työpaikkoja! Voi muuten olla, että tulee muutama tuhat uutta työtöntä. Työnantajat rankaisevat aina lakoista tms. se on ihan saletti. Niin on aina ollut ja tulee olemaan. Eipä mitään, pääseväthän uudet työttömät kellimään ihanassa joutilaisuudessa ja huolettomuudessa, kyllä valtio omistaan huolehtii. Niin että hyvää lakko ja mielenosoituspäivää vain!


      • asefa

        Sosiaaliturvat menot ovat kasvaneet rajusti työttömyysturvaan asumistukeen ja toimeentulotukeen tarvitaan leikkauksia että valtion talous pysyy pystyssä. miksi pitää velalla elättää työttömiä on melkein ilmaiset asunnot leipäjonot josta ruokaa haetaan ilmaiseksi mielenosoitus on turha työttömissä on itsessään syy ovat laiskoja vähätöisiä. vai joulubonusta vielä työttömälle työttömät ei niitä tarvitse. oli karjalaisen juttu mielenilmaisusta. Työtön tarvitsee myös pamppua jos ei työllisty miksi pitäisi maksaa tässä maassa jouten olosta


      • poheta

        lähes kaikki viedään tulonsiirtoina työttömien notkuviin pöytiin.
        saa perhana tämä yhteiskunnan oleilevan eliitin kissanpäivät pikkuhiljaa loppua.
        25000 työtöntä tippuu perustoimeentulotuelle kertarysäyksenä työttömät nauttivat edelleen notkuvista tulosiirroista eli työmarkkinatuki perustoimeentulotuelle tulonsiirrot on jatkuva ongelma Kelassa myös pienet persueläkkeet


    • pakko.lakkoilla

      Miksi työläisten on aina lakoilla tapeltava jos aikoo saada jotenkin toimeentulonsa pidettyä kuosissaan? Yhtään killinkiä ei tule vapaaehtoisesti, tai jos luvataan jotain sillä ei ole merkitystä, koska se on niin mitätöntä? Elinkustannukset nousee, mutta palkat ei saisi nousta kuin tietyillä eliittipiireillä! Miksei eduskunta koskaan lakkoile kun korottavat palkkojaan tai lisäävät omia etujaan!

    • OnneaLieksa25

      Yritetään saada lukema 25 %. Demareiden johdolla teemme sen.

      • loallka

        Amtti Rinne laittaisi pitkäaikaistyöttömät vanhustenhuoltoon joka olisi velvoite osallistua


    • niinhänvaikka

      Tuleekohan lieksaan uusia työpaikkoja nyt kun Niinistö voitti vaalit, tai sitten kun demarit voittaa seuraavat eduskuntavaalit!
      Demarit sai nyt eniten ääniä lieksassa, Niinistö sai vain muutaman!
      Toenperrään, en äänestänyt nyt, enkä äänestä tulevissakaan vaaleissa,,,mitä se tyhjä kannattaa, takit kuitenkin kääntyy että saumat rutisee,,ninkuin Soinilla!

      • tröööttt

        Huhtasaari päihitti sekä demarit että vasurit lieksassakin.


    • kulkkaske

      Lisäksi tuolla tuetaan palkattomien, työsopimuksettomien orjatyömarkkinoiden laajentumista sekä höpökurssittamista, joka on bisnes, joka pyörii sillä että työttömät pyörii palkkatöihin pääsemisen sijasta "työllistymistä edistävillä" palkattomilla höpökursseilla, jotta kurssin järjestäjät pääsevät itse kuittaamaan siitä itselleen kunnon oikeat palkat ja tilipussin täytettä.

    • sotteerus

      Onhan nuo Lieksan merilänlinnan lusivat ns lumipartion äijäkööri ainakin aktivoitunu, koska olivat kotoaan keränneet tyhjät oluttölkit ja työaikana, tila-autolla veivät ne lidliin, josta pullonpalautuksesta saaduilla rahoilla ostetiin olutta!

      • lukkorukko

        Merilänlinnan lusivat lumipartion vanhatköörit aktivoituu parhaiten tila-autolla voivat päivät pitkät etsiä tyhjiä tölkkejä varmapaikka on että reunatieltä löytyy kyllä niillä rahoilla saa kaljat ostettua työllistyyspalvelusta maksetaan polttoaineet, kilometrikorvaukset ei tarvitse ajella työttömien ilmaiseksi siksi kannattaa keräillä tölkkejä Eräs pariskunta on musta auto reknro 317 abc asemalla nostelee jäteastioiden kannet löytyykö tölkki akka on entinen sossuakka ja eläkkeellä päästää vialla


    • sotteerukselle

      Tietysti ne kannattaa sijoittaa olueen, vai maitoonko arvelit? Eikö sotteerus pääse itse kaljalle, eikö akka laske?

    • pötövskiv

      Liekan onnettomat nössykät eivät uskalla lähteä muualta töitä etsimään, siinä syy isoon työttömyys prossaan.

    • pönttöskiva

      Aktiivimalli ei koske mamuja, kuten on puhetta ollut.

      – Työttömiltä leikkaavan aktiivimallin edellytykset täyttyvät työttömien maahanmuuttajien osalta silloin kun he ovat kotoutumiskoulutuksen piirissä, jossa suurin osa on ensimmäisen kolmen maassaolovuotensa aikana. Ne taas, jotka eivät ole kotoutumiskoulutuksessa, ovat yleensä opiskelemassa työttömyysturvalla, eikä aktiivimalli sovellu silloinkaan.

      Työttömien aktiivimallia on moitittu siitä, että varsinkin tietyillä alueilla asuville työttömille ei ole edes mahdollisuutta saada työtä tai täyttää aktiivisuusedellytyksiä vaaditulla tavalla.

      – Kotoutumiskoulutusta ja opiskelumahdollisuuksia sen sijaan on tarjolla maahanmuuttajille joka puolelle Suomea, joten kyseiset maahanmuuttajat ovat siis käytännössä aktiivimallin soveltamisen ulkopuolella.

      • Tietenkin aktiivimallin ehdot täyttyvät kun mamu on koulutuksessa eikä pötköttele kotona. Sehän on ihan päivänselvää.


      • Uuninpankko kirjoitti:

        Tietenkin aktiivimallin ehdot täyttyvät kun mamu on koulutuksessa eikä pötköttele kotona. Sehän on ihan päivänselvää.

        Aktiivimalli pamahtaa mamullekin päälle kaikkine seuraamuksineen sitten kun opiskelut loppuu ja hänestä tulee normi työnhakija. Samalla logiikalla Perussuomalaiset voisivat kiihottaa kadehtimaan myös koululaisia ja opiskelijoita kun aktoivimalli ei vielä kosketa heitä, ja eläkeläisiä koska aktiivimalli ei enää kosketa heitä. Pääasia tässä kadehtimisessa on että saadaan vaan syytettyä jotain toista siitä kun ei itsellä ole haluja opiskeluun tai työnhakuun.


      • citizen-pena
        Uuninpankko kirjoitti:

        Tietenkin aktiivimallin ehdot täyttyvät kun mamu on koulutuksessa eikä pötköttele kotona. Sehän on ihan päivänselvää.

        Ei ole kantaväestön kannalta yhdenvertaista, että työtön maahanmuuttaja välttää aktiivimallin nurjat seuraukset osallistumalla sellaiseen yhteiskunnan suunnittelemaan toimintaan, johon hänen pitäisi muutenkin osallistua.

        Et ole taaskaan ihan kartalla.


      • Eläkehtoo
        Uuninpankko kirjoitti:

        Aktiivimalli pamahtaa mamullekin päälle kaikkine seuraamuksineen sitten kun opiskelut loppuu ja hänestä tulee normi työnhakija. Samalla logiikalla Perussuomalaiset voisivat kiihottaa kadehtimaan myös koululaisia ja opiskelijoita kun aktoivimalli ei vielä kosketa heitä, ja eläkeläisiä koska aktiivimalli ei enää kosketa heitä. Pääasia tässä kadehtimisessa on että saadaan vaan syytettyä jotain toista siitä kun ei itsellä ole haluja opiskeluun tai työnhakuun.

        No,entäpäs omat ne omat työhalusi?? Sinulla on aikaa päivystää täällä 24/7 .
        Tavan työihmisellä tähän ei ole mahdollisuutta.


      • citizen-pena kirjoitti:

        Ei ole kantaväestön kannalta yhdenvertaista, että työtön maahanmuuttaja välttää aktiivimallin nurjat seuraukset osallistumalla sellaiseen yhteiskunnan suunnittelemaan toimintaan, johon hänen pitäisi muutenkin osallistua.

        Et ole taaskaan ihan kartalla.

        Kun mamu osallistuu kotouttamisopiskeluun ja vastaavaan, tietenkään hän ei ole silloin työnhakija ja on järjetöntä vaatia että häntä pitäisi rankaista aktiivimallilla vaikka hän ei työnhakija ole. Yhtä loogista on vaatia että aktiivimallilla pitää rankaista myös opiskelijoita jotka ovat vasta matkalla työelämään kuten kotouttamiskoulutuksessa olevat mamutkin.


    • laskevat.sisään

      Matujen koulutus kestää ikuisuuden ja tulee kalliiksi? Aloiettava kirjoitus, ja laskutaidon opettelusta, jahka ovat oppineet suomekielen! Sitten vielä pitäsi oppia yhteiskunnan tavoille! Minusta kun matut ei osaa muuta laskentoa, kuin sisään laskemisen akoilleen!

      • jrjhgjfjfjfjf

        Se on jo todettua että luku- ja kirjoitustaidoton mamu, tulee elämään usein koko elämänsä tukien varassa.


      • nossiukko
        jrjhgjfjfjfjf kirjoitti:

        Se on jo todettua että luku- ja kirjoitustaidoton mamu, tulee elämään usein koko elämänsä tukien varassa.

        myös oma kantaväestö mikäs laitapuolen kulkijoilla on mahdollisuus kerätä vaikka tyhjiä tölkkejä kun saa auton ilmaiseksi käyttöön


    • namiskukkelia

      Ei taida lieksassa kertyä niinpaljon tyhjiä tölkkejä kerättäväksi, että niillä rahoilla auton ostaisi! Minä ainakin vien omat tyhjät tölkkini takaisin kauppaan, ja vaihdan täysiin! Siitä tulikin mieleen, pitää huomenna ostaa lonkeroa ja viinaa viikonlopuksi!

    • käykönäin

      Kuittautuuko työvelvoite sillä, jos suomalainen työtön käy nuokkumassa matun.leveän selän varjossa 2 tuntia viikossa suomea oppimassa? Samalla horaisee ilmaisen aamupalan niinkuin köyhä maahan tunkeutujakin eikä ilmainen autokyytikään olisi pahasta.

    • OrjuusSallittanen

      Aktiivimallihan mahdollistaa lopulliset orjamarklkinat, koska työttömät pannaan kursseille ja työharjoitteluun, jossa ne tekee muutaman euron palkalla hommia?
      Välillä vaihdetaan työnantajaa, ja ruletti on valmis! Töitä riittää työttömille ja kovia katteita työnantajille, se on taas sivuseikka pärjääkö sillä sippipalkalla, se ei sipilän hallitusta kiinnosta! Eipäs sipilä ollut itkemässä siellä helsingissä kun oli se mielenilmaus viime perjantaina? Viime maaliskuussa kun oli maanviljelijöiden tukien leikkauksesta traktorimarssi helsinkiin, niin sipilähän itkeä tirautti rautatientorilla puhuessaan? Ei ollut sipilä edes paikalla viime perjantaina,,,,saati itkemässä työttömien puolesta!

    • LieksaIainen

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      320
      7264
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2204
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1449
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      113
      1162
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1026
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      885
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      873
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe