Uusi emolevy ja kotelo pakettikoneeseen?

Tietämätön000

Ajattelin ostaa asuksen g11cd koneeseen uuden emolevyn ja kotelon mutta en ole mikään asiantuntija näissä tietokoneen osissa, joten voisiko joku neuvoa voiko tähän edes ostaa uutta emolevyä, koteloa ja pitäiskö windows uudelleen ostaa? Ostan siis sen takia että en tykkää enään miltä kone näyttää :D

19

1067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kone-sekaisinko

      On niin kamalan näköinen, että pitää ihmetellä miksi sen alkujakaan hankit, en koskis pitkällä kepilläkään moiseen romuläjään.

      • ap0000

        No siis ostin ton koneen 2,5 vuotta sitten ja sillon se oli ihan siisti, nykyään en enää tykkää se ulkonäöstä


    • iivari.julma

      On se tosiaan aika kaamean kamala.
      Aktivoinnin kanssa uudella emolevyllä joutuu kuulemma soittelemaan jollekin numeromummolle.

    • VainVähänStailaamista

      Kaikki näyttäisi olevan ihan standardia. Eli poista vain se ruma muovinen etulevy ja keksi jostain jotain sen tilalle. Voi pitää avomallinakin. Myös ilman sitä sivulevyä. Nykyisin muotia. Kotelohan on muuten ihan standardi. Älä vaihda emolevyä. Turhaa harmia ja kustannuksia. Yritä pärjätä nollakustannuksilla ja osta sitten parin vuoden päästä kokonaan uusi kone ja siirry ilmaisen Linuxin käyttöön.

      • ap00000

        mitä katoin niin toi emolevy on joku asusin oma malli ei oo kai atx, voin tosin olla väärässäkin.


    • eikösevanhamukakäy

      Emolevyn ja kotelon uusinta tarkoittaa käytännössä uutta tietokonetta, koska ei ne muutkaan osat sitten käy uuteen emolevyyn. Eli, lisäksi tulee prossu, muistit, näytönohjain(ehkä), virtalähde(ehkä).

      • Miksi

        miks prossu ja muistit pitäis ostaa, mitä katoin ne on samaa kantaa?


    • AsusDeluxe

      En myöskään näe mitään syytä vaihtaa emoa, etenkään jollet noista juurikaan ymmärrä. Turhaa rahanmenoa, päänvaivaa ja mahdollisesti epäsopivaisuusongelmia.

      Kuten edellä onkin jo mainittu, tuo nykyinen on aivan standardi mATX-emo. Ostat siis minkä tahansa silmääsi miellyttävän mATX- tai ATX-kotelon.

      Muistia ostaisin myös lisää, sillä tuossa näyttäis olevan vaivaiset 4Gt. Kolme muistipaikkaa on vielä vapaana, mutta toinen tavallien 4Gt DDR4 (2133MHz tai nopeampi) muistikampa ei varmasti olis pahitteeksi. Hinta n. 50-60 €.

      • ap00000

        Tässä koneessa on 8gt muistia, mulle se on ihan tarpeeksi, tämä siis on mATX, itse ene löytänyt tuota vaikka koitin etsiä, kiitos havainnostasi. Ei varmaan sitten kannata ostaa uutta emolevyä


    • vaihda_koteloa

      Jos kotelo ällöttää, eihän sinun tarvitse kuin vaihtaa tavarat koneen sisältä toiseen koteloon.
      Käytettyjä koteloita saa melko edullisesti, jopa ilmaiseksi.
      Koteloissa on kyllä suuria eroja laadussa.
      Aivan vääntyilevää läkkipeltistä ei kannata ottaa.

    • Kotelon vaihto työläs operaatio. Samoin emon vaihto. Emo vaihdetaan yleensä kun siihen ei saa prosessoria enää samaan kantaan tai jotain muuta osaa. Eli emo vaihtoon vasta kun hankit siihen uuden sukupolven prosun, näytönohjainen ym. ja sille ei enää tukea. Emon voi vaihtaa jos nykyisessä ei ole optista ulostuloa (ei juuri käytetä) tai jotain muuta liitäntää jolle olisi tarvetta. Koteloa voi aina muokata vähän. Itsellä on kotelo vuodelta 2001 - on kyllä pois näkyvistä ja ilman etu ja sivulevyä. Optisia medioita ei juuri käytetä ja pöydällä on muistikortinlukija johon pistin tikut ja kameran kortit. Näytössäkin USB paikka. Koppaan ei juuri tarvitse koskea.

      Windows lisenssi on sidottu emoon. Ei käynnisty välttämättä uudella emolla ja aktivointi voi tuottaa vaikeuksia. Kokemattomalla menee tuohon tunteja ja hyöty mitätön.

      • äkkiä_sujuu

        Ei ole työläs. Windows-asennukseen menee aivan varmasti kauemmin.


      • jalaa1x

        Tuolla tavalla raiskattua koteloa en itse haluaisi pitää työpöytäni alla. Kotelon piilottaminen ei ole itselläni mahdollista. Mieluummin käytän ulkonäöltään siistiä koteloa, siksi valintani olikin Fractal Design R4, kun vaihdoin vanhan suht ahtaan Antec 300:n sisällön tähän koppaan. Vaikka kotelossa ei olekkaan ikkunaa, niin vedin kaapelit suht siististi kopan sisään. Suurin osa kaapeleista kulkee emolevykehikon takapuolelta, ja jonkun verran tuli käytettyä tarranippusiteitä kaapelien pitämiseksi paikallaan.


      • jalaa1x
        äkkiä_sujuu kirjoitti:

        Ei ole työläs. Windows-asennukseen menee aivan varmasti kauemmin.

        Winkkarin asennuksesta saa hyvinkin nopean, kun integroi päivitykset asennusmediaan. Muokatun median luominen vaatii aikaa, ja viitseliäisyyttä. Asennuksen voi automatisoida alusta loppuun, mikäli niin vain haluaa. Asennuksen jälkeen jäljelle jää lähinnä tarvittavien softien asennus.


      • äkkiä_sujuu kirjoitti:

        Ei ole työläs. Windows-asennukseen menee aivan varmasti kauemmin.

        Hyvällä tuurilla käynnistyy ja ei tarvitse asentaa uusiksi. Mutta en ikinä ole vaihtanut emoa ja pitänyt saman prosun ja muistit. Paitsi jos emo on mennyt rikki. Emon vaihdetaan kun halutaan uudempi kanta uudelle tehokkaammalle prosulle.


    • hmmmph

      En kyllä ole koskaan kokenut kotelon vaihtoa työläänä, enkä emon vaihtoakaan, kunhan yhteensopivaisuudet on varmistettu.

      Tai no... ihan ekalla kerralla joskus 20 vuotta sitten meni jossain kohtaa sormi hetkeksi suuhun kun vaihdoin emon (epä-standardinmukainen ide-piuha meni ekaks väärin päin). Onneksi silloinen tyttöystäväni osasi vähän jeesata, kun heillä oli koulussa just ollut työtunnilla koneenkasausta.

      Aloittajan tapauksessa en tosin näe mitään syytä emon vaihtoon. Kotelo on taas makuasia, ja nykyinen kotelonsa on kyllä suoraan sanoen sen verran kamalan näköinen, että jonnekin se tosiaan pitäisi piilottaa elllei sitä vaihda.

    • DownTuning

      Kotelo on ihan OK ilman sitä irroitettavaa etulevyä. Irtoaa helposti. Et tarvitse kaikkia etulevyyn kytkettyjä liittimiä. Käynnistysnappeja voi käyttää myös ilman etulevyä. Vaatii hiukan maalaisjärkeä ja nikkarointia vaikkapa kovasta pahvista.

    • HyväKoneTaiSittenEi

      Mikä kone? Noitahan on koko sarja toinen toistaan tehokkaampia. Asus g11cd-????

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      98
      1906
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      238
      1552
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1030
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      925
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      83
      857
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      815
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      755
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      741
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      714
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      709
    Aihe