Vähän tietoa lähtöselvityksestä

Uusiturvatarkastusko

En löytänyt mistään tietoa onko mahdollista tehdä maakuntakentällä sellaista lähtöselvitystä jossa ruumaan menevä laukku siirtyy automattisesti jatkolennolle. Kysymyksessä on Finnairin lennot mutta eri lipulla. Jatkolento on charter-lento.

9

1308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liput

      Pitäisi onnistua ainakin jos molemmat ovat finnarin lentoja, finnairin lipulla (105-alkuinen), ja minimivaihtoaika täyttyy.

      • liput

        Lomalennoilla minimivaihtoaika on Helsingissä 75 minuuttia.


    • Jatkolento

      Lentoyhtiöt ovat kiristäneet jatkolennoille chekattavien ruumalaukkujen sääntöjä. Teknisesti laukku voidaan selvittää jatkolennolle vaikka se on eri lipulla/eri varauksella, mutta Finnair sanoo seuraavaa:
      Finnair selvittää sinut ja ruumaan menevät matkatavarasi jatkolennon määränpäähän, joka on merkittynä matkalippuusi. Mikäli jatkolentosi on eri lipulla, sinun on noudettava matkatavarasi vaihtokentälle ja sinun on lähtöselvitettävä ne jatkolennon määränpäähän.

      • Uusiturvatarkastusko

        Eli ymmärsinkö oikein kun ajattelen että jatkaessani Helsingistä vaikka Roomaan ja lento on eri lipulla kuin maakuntakentältä niin minun on noudettava ruumapakaasi hihnalta ja jätettävä se lähtemään Rooman koneeseen? Sen jälkeen uusi turvatarkastus? Molemmat lennot Finnairilla. Tämä on paksupäiselle hieman vaikeaa.


      • liput

        Finnair on kyllä yleensä selvittänyt laukut omille lennoilleen kunhan edellä mainitsemani ehdot täyttyvät. Muiden oneworld-yhtiöiden lennoille niitä ei enää jatkoselvitetä, jos lennot ovat eri lipuilla - tämä lopetettiin muistaakseni joskus toissakesänä.


      • nonic
        Uusiturvatarkastusko kirjoitti:

        Eli ymmärsinkö oikein kun ajattelen että jatkaessani Helsingistä vaikka Roomaan ja lento on eri lipulla kuin maakuntakentältä niin minun on noudettava ruumapakaasi hihnalta ja jätettävä se lähtemään Rooman koneeseen? Sen jälkeen uusi turvatarkastus? Molemmat lennot Finnairilla. Tämä on paksupäiselle hieman vaikeaa.

        Kun menet maakuntakentälle niin kysy lähtöselvityksessä onnistuuko laukut toimittaa perille asti elikkä Roomaan sinun tapauksessa.
        Minulla onnistui vastaavassa tapauksessa Oulun kentällä.


    • jatkolento

      Kyllä näin se menee. Olisit toki voinut ostaa lennot samalle lipulle, lomalennoille myydään liityntälentoja maakunnista. Toki erikseen ostettuna lennot ovat todennäköisesti halvemmat, ehkä juuri näin on käynyt myös sun tapauksessa. Mut eihän tuo laukun nouto ja uudelleen checkkaus ole Helsinki-Vantaalla mikään ongelma. Ruuhka-aikojen ulkopuolella homma hoituu 10-15 min siitä hetkestä kun saat laukun, checkkaat sen ruumaan ja olet jo uudelleen turvan ohittanut.

      Toki tähänkin varmasti löytyy poikkeuksia. Jos sulla on tarpeeksi voimaa ja sopivaa väriä lentoyhtiön kanta-asiakaskortissa, tai sulla on businessluokan lippu tai osaat jutella mukavia lähtöselvitysvirkailijalle siellä lähtökentällä niin ehkä laukku pääsee sinne lopulliseen määränpäähän ilman ylimääräisiä koukeroita koneenvaihdon aikana. Teknisesti se laukku on siis mahdollista lopulliseen määränpäähän selvittää, eikä siihen tarvita edes saman lentoyhtiön, tai ei edes saman alliancen lentoja.

      • Uusiturvatarkastusko

        Vastauksesi oli selvää tekstiä kuin Kekkosella ilmoittaessaan 70- luvulla junansuorittajien lakon lopettamisesta. Kiitos vastauksestasi. Otin esimerkin kuin itse olisin matkustavainen mutta kysyin veljeni puolesta joka kysyi minulta tänään edellä olevaa asiaa. Sen tiesin jo suoralta kädeltä että samalla lipulla olevalle jatkolle laukut menevät automaattisesti. Itse matkustelen suurimmaksi osaksi light-lipulla, koska en tyhjennä vaatekaappeja laukkuuni. Yhteenvetona vastauksista päättelen että puhumalla pääsee pitkälle


    • Marithai

      Kyllä onnistuu. Kuopiosta selvitimme laukut Phuketiin ja paluumatkalla Phuketista suoraan Kuopioon. Välillä yöpyminen Helsingissä. Kätevää, kun Helsingissä yöpymiseen ei kuitenkaan tarvitse kuin sen mitä mahtuu käsimatkatavaraan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      66
      822
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe