Vähän tietoa lähtöselvityksestä

Uusiturvatarkastusko

En löytänyt mistään tietoa onko mahdollista tehdä maakuntakentällä sellaista lähtöselvitystä jossa ruumaan menevä laukku siirtyy automattisesti jatkolennolle. Kysymyksessä on Finnairin lennot mutta eri lipulla. Jatkolento on charter-lento.

9

1347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liput

      Pitäisi onnistua ainakin jos molemmat ovat finnarin lentoja, finnairin lipulla (105-alkuinen), ja minimivaihtoaika täyttyy.

      • liput

        Lomalennoilla minimivaihtoaika on Helsingissä 75 minuuttia.


    • Jatkolento

      Lentoyhtiöt ovat kiristäneet jatkolennoille chekattavien ruumalaukkujen sääntöjä. Teknisesti laukku voidaan selvittää jatkolennolle vaikka se on eri lipulla/eri varauksella, mutta Finnair sanoo seuraavaa:
      Finnair selvittää sinut ja ruumaan menevät matkatavarasi jatkolennon määränpäähän, joka on merkittynä matkalippuusi. Mikäli jatkolentosi on eri lipulla, sinun on noudettava matkatavarasi vaihtokentälle ja sinun on lähtöselvitettävä ne jatkolennon määränpäähän.

      • Uusiturvatarkastusko

        Eli ymmärsinkö oikein kun ajattelen että jatkaessani Helsingistä vaikka Roomaan ja lento on eri lipulla kuin maakuntakentältä niin minun on noudettava ruumapakaasi hihnalta ja jätettävä se lähtemään Rooman koneeseen? Sen jälkeen uusi turvatarkastus? Molemmat lennot Finnairilla. Tämä on paksupäiselle hieman vaikeaa.


      • liput

        Finnair on kyllä yleensä selvittänyt laukut omille lennoilleen kunhan edellä mainitsemani ehdot täyttyvät. Muiden oneworld-yhtiöiden lennoille niitä ei enää jatkoselvitetä, jos lennot ovat eri lipuilla - tämä lopetettiin muistaakseni joskus toissakesänä.


      • nonic
        Uusiturvatarkastusko kirjoitti:

        Eli ymmärsinkö oikein kun ajattelen että jatkaessani Helsingistä vaikka Roomaan ja lento on eri lipulla kuin maakuntakentältä niin minun on noudettava ruumapakaasi hihnalta ja jätettävä se lähtemään Rooman koneeseen? Sen jälkeen uusi turvatarkastus? Molemmat lennot Finnairilla. Tämä on paksupäiselle hieman vaikeaa.

        Kun menet maakuntakentälle niin kysy lähtöselvityksessä onnistuuko laukut toimittaa perille asti elikkä Roomaan sinun tapauksessa.
        Minulla onnistui vastaavassa tapauksessa Oulun kentällä.


    • jatkolento

      Kyllä näin se menee. Olisit toki voinut ostaa lennot samalle lipulle, lomalennoille myydään liityntälentoja maakunnista. Toki erikseen ostettuna lennot ovat todennäköisesti halvemmat, ehkä juuri näin on käynyt myös sun tapauksessa. Mut eihän tuo laukun nouto ja uudelleen checkkaus ole Helsinki-Vantaalla mikään ongelma. Ruuhka-aikojen ulkopuolella homma hoituu 10-15 min siitä hetkestä kun saat laukun, checkkaat sen ruumaan ja olet jo uudelleen turvan ohittanut.

      Toki tähänkin varmasti löytyy poikkeuksia. Jos sulla on tarpeeksi voimaa ja sopivaa väriä lentoyhtiön kanta-asiakaskortissa, tai sulla on businessluokan lippu tai osaat jutella mukavia lähtöselvitysvirkailijalle siellä lähtökentällä niin ehkä laukku pääsee sinne lopulliseen määränpäähän ilman ylimääräisiä koukeroita koneenvaihdon aikana. Teknisesti se laukku on siis mahdollista lopulliseen määränpäähän selvittää, eikä siihen tarvita edes saman lentoyhtiön, tai ei edes saman alliancen lentoja.

      • Uusiturvatarkastusko

        Vastauksesi oli selvää tekstiä kuin Kekkosella ilmoittaessaan 70- luvulla junansuorittajien lakon lopettamisesta. Kiitos vastauksestasi. Otin esimerkin kuin itse olisin matkustavainen mutta kysyin veljeni puolesta joka kysyi minulta tänään edellä olevaa asiaa. Sen tiesin jo suoralta kädeltä että samalla lipulla olevalle jatkolle laukut menevät automaattisesti. Itse matkustelen suurimmaksi osaksi light-lipulla, koska en tyhjennä vaatekaappeja laukkuuni. Yhteenvetona vastauksista päättelen että puhumalla pääsee pitkälle


    • Marithai

      Kyllä onnistuu. Kuopiosta selvitimme laukut Phuketiin ja paluumatkalla Phuketista suoraan Kuopioon. Välillä yöpyminen Helsingissä. Kätevää, kun Helsingissä yöpymiseen ei kuitenkaan tarvitse kuin sen mitä mahtuu käsimatkatavaraan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe