Buspironi (Anksilon) kokemuksia?

3463465375

Aika vähän löytyy tästä kirjoitusta joten olisi mielenkiintoista kuulla tuoreita kokemuksia tästä jos joku käyttänyt? Juuri hain paketin ja tarkoitus kohta aloittaa ahdistuksen hoitoon. Itsellä pitkä tausta masennusta/ahdistusta, masennuslääkkeet ei ole toimineet vaikka lähes joka lääkeluokkaa kokeiltu ja olenkin alkanut epäilemään että ahdistus itsellä pahempi vaiva joka lopulta johtaa masennukseen.

Buspironi sinänsä kuulostaa hyvltä ettei ole SSRIn ärsyttäviä vaikutuksia kuten painonnousu ja seksihalujen katoaminen. Toisaalta kun olen ulkomaisia foorumeita lueskellut niin buspironi on aika 50:50 lääke, puolella toimii loistavasti ja toisilla ei ollenkaan. Niillä joilla toimii, kertovat että jopa bentsot voi jättää pois eli teho olisi samaa luokkaa.

Miten on muilla toiminut ahdistukseen?

22

24117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3463465375

      Ei kukaan käyttänyt? Psykiatri ainakin piti tuota ensisijaisena vaihtoehtona ahdistukseen ja siihen liittyvään masennukseen kun perussetit kuten SSRI/SNRI/moklobemidi ei toimineet. SNRI aiheutti liikaa sivuoireita, SSRI ja moklobemidillä ei sivuoireita muttei tehoakaan.

    • 3463465375

      Jaan nyt itse jotain kokemuksia jos ei muut kokeillut. Eilen aloitin 3x5mg päivässä, ei oikeastaan huomannut mitään sivuoireita ja nukkui yön tosi hyvin eli sen puolesta vaikuttaa hyvältä lääkkeeltä. Ainoa huono puoli että pitää 3 kertaa päivässä ottaa mutta se on pieni haitta jos tuo auttaisi ahdistukseen. Yritän pitää vähintään 6h pillereiden välissä että jakaantuisi mahdollisimman hyvin vuorokaudelle, aamulla, iltapäivällä ja ennen nukkumaanmenoa otan.

      Syksyllä kokeilin Voxraa masennukseen eikä pystynyt käyttämään sivuoireiden takia joten hieman epäilytti taas aloittaa uutta lääkettä. Mutta hyvältä vaikuttaa tähän mennessä tuo buspironi.

      Tehosta ei toki vielä pysty sanomaan mitään, käsittääkseni 1-2vko kestää ennen kuin alkaa tehoamaan ja täysi teho ehkä vasta 1-2kk kuluttua.

      • Anonyymi

        Tavallisesti tämä lääke ei aiheuta monellekaan mitään sivu oireita . Joten sille jolle se sopii on lääke hyvänä apuna sairauden hoidossa.


    • Addistaako

      Hei!
      Joskus vuosia sitten kokeilin Buspironia enkä mitään apua huomannu.Voi olla et kokeilin liian vähän aikaa.Olen todennut et itselläni täytyy olla hyvin toimiva psykiatrisuhde et yleensä mikään mielialalääke kunnolla tehoaa.Lumevaikutuksella tai potilas lääkärisuhteella saattaa olla isompi vaikutus kuin itse lääkkeellä.Tosin SNRI lääke on kyllä tasannut mielialaa, minulla ahdistuneisuuden lisäksi myös add.
      Täytyisi kait taas kokeilla tuota Buspironia uudestaan.

      • 3463465375

        Vähintään 4 viikkoa kannattaa käsittääkseni ottaa ennen kuin voi sanoa tehoaako vai ei. Jotkut huomaa vaikutuksen alle viikossa mutta monilla menee yli kuukausi. Annostakin voi nostaa jos ei tehoa, 3x5mg taitaa olla normi aloitusannos jonka voi nostaa esim 3x10mg päivässä. Itse aion tuota suurempaakin annosta kokeilla vähintään kuukauden ellei tällä pienemmällä huomaa tehoa. Vaikka lääke jakaa mielipiteitä, löyty sen verran paljon hyviäkin arvosteluja joten kannattaa vain antaa aikaa vaikuttaa. Itse ainakin tosi tyytyväinen ettei sivuoireita ilmaantunut aloituksessa.


    • 3463465375

      Nyt viikko takana 3x5mg annosta eikä varsinaisesti sivuoireita huomannut. Mitään pahaa ahdistusta ei ole ollut mutta toisaalta ei ole ollut sellaisia tapahtumiakaan jotka aiheuttavat pahempaa ahdistusta. Joten ei varsinaisesti vielä pysty tehosta sanomaan, saa nähdä sitten kun tulee taas seuraava ahdistusta aiheuttava tapahtuma elämässä.

      Sellaista lievää ahdistuneisuutta/masentuneisuutta on jatkuvasti ja ajattelin nyt antaa kuukauden aikaa tuolle tehota. Toivon että ainakin se jatkuva lievä ahdistuneisuus häviää koska se estää rentoutumista ja sosiaaliset suhteet ei kiinnosta. 1-2 viikona jälkeen pitäisi huomata ensimmäiset vaikutukset joten toivon mukaan nyt toisella viikolla alkaisi huomaamaan.

    • 3463465375

      2 viikkoa takana 3x5mg ja jatkan tänne päivityksiä kun ilmeisesti aika harvalla kokemuksia. Vieläkään ei mitään selvästi huomattavaa vaikutusta mutta ei ainakaan ole ollut mitään pahaa ahdistusta täs 2 viikon aikana (esim sydämentkytys, ruokahalun katoaminen jne). Viime viikolla oli hieman ahdistusta lisäävä tilanne mutta reagoin siihen ehkä enemmän pettymyksellä ja surulla, vaikuttaa siltä että masennusoireet nyt enemmän pinnassa ja ahdistuksen pahimmat fyysiset oireet ainakin pysyneet poissa. Psyykkistä ahdistusta tunnen edelleen jonkin verran ja joinakin päivinä lääkinnyt itseäni alkoholilla. Mutta lähinnä viikonloppuisin joten arkijuominen ainakin loppunut.

      Pakkausselosteessa lukee että täysi teho tulee 2-4 viikon kuluessa. Eli vielä toiset 2 viikkoa voi kulua ennen kuin alkaa selvästi tehoamaan. Ja sitten tuo 3x5mg annostuskin on aika pieni, ensi kuussa psykiatriaika joten ellei tehoa varmaan kokeillaan 3x10mg.

    • 3463465375

      Nyt 3 viikkoa takana 3x5mg. Ei vieläkään ihan selvää vaikutusta ja välillä vieläkin ahdistunut olo. Sen olen kuitenkin huomannut että suhtaudun joihinkin ahdistusta aiheutttaviin asioihin hieman välinpitämättömästi. En tiedä johtuuko lääkkeestä mutta tuo ehkä ei ole sellainen vaikutus jota kaipaan, että tavallaan luovuttaa helpommin. Haluaisin edelleen pitää tavoitteista kiinni ja tehdä töitä niiden eteen, mutta mielummin ilman sitä jatkuvaa suurta ahdistusta. Pari viikkoa vielä psykiatriaikaan joten silloin olisi 5 viikkoa syöty ja varmaan voi jo sanoa tehoaako vai ei.

      • Anonyymi

        Muutos tapahtuu niin hitaasti ettei sitä ihan itse huomaa, vaan eräänä päivänä vaan toteaa että ahdistus on poissa .


    • Anonyymi

      Minulla nyt kaksi kuukautta ollut anksilon annoksella 3x10mg ja olen hyötynyt lääkkeestä todella paljon. Minulta ovat paniikki kohtaukset jääneet kokonaan pois ja olo muutenkin todella hyvä. minulle lääke sopii ainakin todella hyvin. Aion nostaa annoksen huomisen lääkäri käynnin jälkeen 4x10 mg.maan,jotta ahdistus häviäisi kokonaan pois. Minulla ei ole mitään sivu vaikutuksia ja seksikin maistuu aivan niin kuin ennen lääkityksen aloittamistakin. Kannattaa ainakin ehdottomasti kokeilla kyseistä lääkitystä. Uskon,että moni hyötyy anksilonista ja paljon.

    • Anonyymi

      Ei mitään vaikutusta ahdistukseen. Korkeintaan unettaa ja ahdistaa jopa enemmän. En ymmärrä miksi tämä kemikaali edes on lääke. Ei ole mitään vaikutusta mihinkään. Joitakin se väsyttää samantapaisesti kuin sirdalud... mutta siinä se. turhaa on tätä syödä ja odottaa avun saantia siitä.

      Bentsodiatsepiinit ovat ainoa ahdistukseen todellisuudessa auttava lääkeryhmä. Gabrion ja Lyrica myös voivat joitakin auttaa, mutta niiden teho katoaa jo kahdessa viikossa, toisin kuin bentsojen. Olen syönyt rivatrilia yli kymmenen vuotta ja vaikutus on tehokas yhä. En tiedä miksi puhutaan että teho katoaisi yms.

      ei minulla muuta.

      • Anonyymi

        Ei ehkä toimi sinun kohdallasi mutta tutkimuksissa on havaittu selkeä vaikutus lumelääkkeeseen verrattuna ja monella kokeilleella on toiminut. Kaikki lääkkeet ei toimi kaikilla ihmisillä samalla lailla, oma kokemuksesi ei mitätöi tutkimustietoa ja muiden kokemuksia.


    • Anonyymi

      Olen n.2 kk syönyt annoksella 3x5mg Anksilonia sitten nostettu 3x10mg. 3 kk jälkeen lääke on vaihdettu koska en saanut siitä mitään helpotusta ahdistukseeni.
      Minulta on SRRI lääkkeet kielletty sairastetun aivoverenvuodon vuoksi.
      Olisiko kellään ehdotusta lääkkeestä joka toimisi ahdistukseeni eikä kuuluisi tuohon SRRI ryhmäään . Auttakaa jos tiedätte

    • Anonyymi

      Voitko käyttää esim. Mirtatsapiinia tai Ketipinoria? Nehän eivät ole SSRI-lääkkeitä.

      • Anonyymi

        Ketipinor on ihan hirveetä tavaraa. Mirtazapin on ok.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketipinor on ihan hirveetä tavaraa. Mirtazapin on ok.

        Mirtazapin on monelle auttanut kun on ollut ahdistusta. Mutta kun syö lääkkeitä niin on muistettava se etti joka päivä tunnustelemaitä vointiaan vaan keskittyy johonkin muuhun asiaan , silloin huomaa aika äkkiä että voi paremmin, mutta ajatukset lääkkeestä ja josko se auttaa ylläptää ahdistusta. Sitten iåon niin ettei sekään sovi kaikille , siis ei saa parantavaa vaikutusta. Silloin on ehkä vaihdettava toiseen lääkkeeseen


    • Anonyymi

      Onko kellään tullut ihottumaa?Minulle aiheuttaa kovaa punoitusta ja turvotusta naaman alueella.

      • Anonyymi

        Minulle samoin, tosin saanut aikaisemmin jo diagnoosin suunympätysihottumaan että liekkö samaa vai johtuuko nyt sit tästä lääkkeestä.


      • Anonyymi

        Ei kannata jatkaa lääkettä josta tulee allergiaoireita koska ne pahenevat yleensä jos sitä jatkaa.


    • Anonyymi

      Hei! Olen syönyt Anksilonia nyt 4 vuotta. Minulle on ollut erittäin suuri apu, olen kärsinyt ahdistuksesta ja paniikkikohtauksista teini ikäisestä asti. Pahimmillaan paniikkikohtaukset kestivät 1h-3h. Paniikkikohtaukset ja ahdistus vähenivät kokoajan enemmän ja enemmän. Lääke on minun kokemukseni mukaan vasta kunnolla täydessä tehossa muutaman kuukauden jälkeen. Todella hyvä, pitää vain malttaa odottaa. Minulla meni suurimmillaan 15mg kolmesti päivässä, nykyisin 5mg kolmesti päivässä.

    • Anonyymi

      Minulle määrättiin Anksilon alkuvuodesta 5mg kolmesti päivässä. Mulla on nyt pahoinvointi ja ruokahaluttomuutta. Johtuukohan lääkkeestä.?

      • Anonyymi

        Hei
        Minulla käytössä 2x10mg ensin. Neljän viikon jälkeen todella paha olo ja itkua. Pyk. Sanoi että lopeta ja ota diapamia enemmän n. 10mg
        Kun lopetin alkoi ahdistus. Nyt kokeilen 3x5mg.
        Yöksi menee mirtatzapin 7,5mg. Olo on varsin
        Outo. Katsotaan mitä tapahtuu. Monet lääkkeet kokeiltu mutta sivuvaikutukset kestämättömiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe