Mitä kurssi opettaa

Rauhan Työkalu
Vastaus
David Hoffmeister

Kyllä! Totuus on Jumalallisen Yksinkertainen! Se on Hiljaisuus, Jumalallisessa mielessä elävä tyyneys! Se on Henki Se on Ikuinen Onnellisuus, Vapaus ja Ilo!
Jos Ihmeiden Oppikurssi on sinfonia,Sovitus on sen loppuhuipentuma! Nuotein kuvattuna Sovitus on avainsävel!

Rakkaus laajentaa Itseään Olemalla Sitä Mitä Se On.Tietoisuus Yhdestä merkitsee kaiken muun olemattomuutta.
Ego on uskomus. Voiko uskomus olla totta, jos ainoastaan Rakkaus on totta? Ego on mielipide. Voiko ikuisessa, ehdottomassa Rakkaudessa olla mielipidettä?
Ego on valhe. Voiko Rakkaus, joka on totta, olla tietoinen valheesta?

Rakkaus on totta ja todellista ja vain Rakkaus on totta ja todellista.Rakkaus on Yksi.
Harhautunut mieli takertuu, oikeuttaa ja puolustaa merkityksettömiä ajatuksiaan, koska se uskoo löytävänsä niistä ratkaisun sisäiseen tyhjyyden tunteeseen.
Kuitenkin tämä harhautunut mieli itsessään on merkityksetöntä sälää, sillä se ei ole todellinen, eikä lainkaan se, Kuka Sinä olet – Minä Olen Läsnäolo.
Heti kun sinulle selkenee, että olet unen näkijä, lakkaat tekemästä jatkuvia kompromisseja unen hahmojen kanssa; et ole heidän unessaan. Muista, jos olet unen näkijä, uni ei voi sinua vahingoittaa.
Jumalan opettajien tehtävä on olla tietoisia uneksinnastaan. Muistuta itseäsi: ”Tämä on minun untani.”
Kuusi miljardia ihmistä kuoleman pelossaan muodostaa yhden mielen, joka pelkää elämää.
Jos meillä olisi Kurssin 12 askeleen AA-ryhmä, esittelisimme itsemme: ”Hei, nimeni on se ja se ja minulla on havainnointiongelma.”

Ihmiset kysyvät: ”Muuttuuko maailma paremmaksi vai huonommaksi?”
Jotkut sanovat sen muuttuvan huonommaksi ja monimutkaisemmaksi. Mutta maailman syy on mielessä, eikä aika todellisuudessa moninkertaista ongelmia.
Edelleenkin on vain yksi ongelma: uskomus Jumalasta eroamiseen, vaikka ’monet ongelmat’ kätkevät alleen yhteisen nollakertoimen.
Kuinka monta kertaa tahansa kerrotkin harhakuvan nollalla, sinulle jää yhä nolla; alkusyy ei ole maailmassa eikä ajassa.
Ja silti on tiedemiehiä, jotka tähyävät maailmankaikkeuteen, kaiken alkuun, lkuräjähdykseen.
Yhä he uskovat, että syy on ulkopuolella, valkokankaalla.

Olemme täällä oppimassa, että syy on mielessä.
Totean:
”Mitä näet, se sinussa on. Mitä havaitset, siinä uskos’ on.”
Muista, että valta tulkita kaikkea kuulemaasi on omassa mielessäsi. Ihmiset voivat sanoa sinulle mitä tahansa, mutta tulkinnan vapaus on sinun. Sinulla on aina mahdollisuus liittyä Pyhään Henkeen

Miten voit soveltaa puolueettomuutta? Maapallolla on tavallista, että kohtaamme kohteliaisuuksia ja kritiikkiä päivittäin. Kun joku sanoo, ”pidän puvustasi”, ”hieno kampaus” tai ”kauniit korvakorut”, opit tarkkailemaan ajatuksiasi yhtä helposti kuin silloin kun sinulle sanotaan, ”näytät väsyneeltä” tai ”näytät siltä kuin olisit jäänyt junan alle!”
Vain sen tiedostaminen, että kehut ja arvostelut ovat sama asia, palauttaa sinut voimaantumisen ytimeen. Kehostasi lausutut kohteliaisuudet voivat virrata ylitsesi ja sinua koskettamatta niin kuin vesi hanhen selästä. Voit vaan hymyillä. Sinun ei tarvitse oikaista niitä!

”Minä en ole noiden ajatusten ajattelija”, palauttaa sinut suoraan takaisin Viattomuuteen.
Parhaimmatkin kuvitelmasi, miten saavuttaa sitä tai tätä, saavat sinut vain hikeentymään, koska uskot, että olet itse vastuussa heräämisestäsi.
Kun et enää yritä hallita tuulen suuntaa, tyyneyden höyhen laskeutuu lempeästi luoksesi.

Jumalaisen Mielen Levollisen Tilan jaat. Syvimmän Sisimpäsi Loisteessa paistatella saat.
Voit nähdä sen loistavan levollisten silmissä, kuplivan heidän äänessään ja säteilevän heidän hymyssään. Niistä, jotka vaeltavat rauhan tietä, tulee viisaita ja täysin lempeitä, sillä he asuvat Jumalan Sydämessä. Pyhä ihmissuhde ei ole ihmisten välinen. Se on yksinkertaisesti hyväksymisen ja tuomitsemattomuuden Tarkoituksen säilyttämistä mielessä, vakaasti ja järkähtämättömästi. Se katsoo, odottaa, tarkkailee, eikä tuomitse. Se ei yritä muuttaa maailmaa, koska pyhä ihmissuhde on anteeksiannetun maailman symboli.

Tämä Tarkoitus on sovellettavissa yhtäläisesti jokaiseen henkilöön, paikkaan, asiaan, tilanteeseen ja tapahtumaan. Rakkaus on Jumalan Tahto, eikä sillä ole kohdetta.
Älä koskaan erehdy pitämään symbolia Todellisena, sillä symbolit ovat väliaikaisia ja Todellisuus on Ikuinen.
Pyhän Hengen Tarkoitus yhdistää kaikki erityiset asiat, mutta keskenään ne eivät ole suhteessa toisiinsa. Kokonaisuus ylittää kaikki näennäiset ilmenemismuodot.

8

262

  Vastaukset

  • Ote Kenneth Wapnickin kirjasta ”A talk given on A Course in Miracles, An Introduction, s. 102-114

   IHMEIDEN MERKITYS

   Haluaisin sanoa jotakin ihmeistä, mainitaanhan se jo kirjan nimessäkin. Tämä on jälleen yksi niistä sanoista, jota käytetään eri merkityksessä kuin yleensä. Ihmeiden Oppikurssi tarkoittaa sanalla ’ihme’ yksinkertaisesti oikaisua, eli virheellisen käsityksen kumoamista. Ihme on käsityksen muutos, anteeksiantoa ja keino parantaa. Kaikki nämä ilmaukset tarkoittavat pohjimmiltaan samaa asiaa. Ihmeellä ei ole mitään tekemistä minkään ulkoisen asian kanssa. Niin kutsutut ulkoiset ihmeet, kuten veden päällä käveleminen tai fyysinen parantuminen, ovat vain heijastusta sisäisestä ihmeestä. Ihme on sisäinen muutos. Eräs kauneimmista Kurssin kohdista määrittelee ihmeen seuraavasti: ”Kaikkein pyhin paikka maailmassa on siellä. missä muinainen viha on muuttunut tämän hetkiseksi rakkaudeksi.” (T-26.IX.6:1). Tämä on ihme. Kun äkillisesti tapahtuu muutos suhtautumisessa: vihainen suhtautuminen jotakuta ihmistä kohtaan muuttuu niin, että aletaan nähdä hänet rakkaudella. Se on ihme. Ihme on muutos käsityksissä. Siinä egon tapa nähdä asia tulee oikaistuksi Pyhän Hengen tavaksi nähdä se.

  • Sekä Ihmeiden Oppikurssi, että Kristinusko saavat innoituksensa samasta universaalista lähteestä, jälkimmäinen kuitenkin on ollut ihmisten muokkaamisten kohteena viimeiset pari tuhatta vuotta. Siitä huolimatta, että IOK käyttää kristillisiä käsitteitä, se ei kuitenkaan pohjimmiltaan ole kristinuskon haara tai uusi versio, eikä myöskään uusi oppi- tai käsitejärjestelmä. Käsitteiden selvennysten johdannossa (OK, s. 83) todetaan: ”Tämä ei ole mikään filosofisen pohdiskelunkurssi, eikä siinä piitata täsmällisestä terminologiasta.” Myöhemmin samalla sivulla todetaan: ”Universaali teologia (oppi) on mahdottomuus, mutta universaali kokemus ei ainoastaan ole mahdollinen, vaan välttämätön. Juuri tätä kokemusta kohti kurssi on suunnattu. Vain kokemuksessa yhtäpitävyys on mahdollista, sillä vain siinä (yhteisessä kokemuksessa) epävarmuus loppuu.”
   Ihmisten keskinäisen ja Jumalallisen yhteisen kokemuksen merkityksellisyys näkyy Robert Perryn teoksessa ”GLOSSARY of Terms from A Course in Miracles. Nearly 200 Definitions to help you take an active role in your study of the Course.” Perry asettaa kirjassaan rinnakkain kristinuskon keskeisiä käsitteitä Ihmeiden Oppikurssin kanssa

  • Täälläkin sama nimimerkki paahtaa Mount Everest kokoisella egollaan uskomuksiaan kulttimaisella paatoksella. Hellitä jo ja tule alas egosi on huomattu jo!

  • Kun on nähnyt ja kuullut tämän rauhan työkalun toiminnassa, niin herää vain yksi kysymys. -Jos hän, kuten kertoo, on opiskellut tätä iok:ta niin kauan - niin missä näkyvät ja kuuluvat ne ihmeet - siis tämän ketjun aloittajan "työkaluksi" nimeämässä henkilössä. Ei kuulu kun suuret puheet ja ilmiömäinen teatraalisuus. Joka kyllä kuuluukin näiden opettajien työkalupakkiin. Siitäkö annnettu nimi - työkalu.

   Kannattaisi ainakin muiden käytää aika toimivien menetelmien opiskeluun, eikä haaskata vuosia ja vuosikymmeniä elämästä bisnes menetelmän kanssa kahlaamiseen. Perusta tässä useista lähteistä kopioidussa opissa on kuten monissa muissakin new age myyntituotteissa - myydä ja myydä ja myydä. Eli tehdä ihme - kerätä killinkejä ihmisten naiiviudella.

   Surullista on siis se, että mukavat ihmiset tulevat höplästävedetyksi luennoilla, retriiteissä, tällä palstalla sekä tyhjään täynnä olevan kirjan läpikäymisellä.

   • Kirja itse kertoo että sen esittämä menetelmä ei ole ainut. Englanninkielellä se on ilmaiseksi luettavissa netissä, suurelta osin myös suomeksi - ilmaiseksi netissä. Toki ne välineet sinne nettiin ovat useille maksullisia.

    Neil Hardvikin sanoin kapitalismi pitää tappaa. Ei maapallo kestä ikuista kasvua. Se idea löytyy myös kurssista

    myydä ja myydä ja myydä. Eli tehdä ihme - kerätä killinkejä ihmisten naiiviudella. Loputon myynti ei ole mahdollista, hyvä oivallus


   • enkelipallo kirjoitti:

    Kirja itse kertoo että sen esittämä menetelmä ei ole ainut. Englanninkielellä se on ilmaiseksi luettavissa netissä, suurelta osin myös suomeksi - ilmaiseksi netissä. Toki ne välineet sinne nettiin ovat useille maksullisia.

    Neil Hardvikin sanoin kapitalismi pitää tappaa. Ei maapallo kestä ikuista kasvua. Se idea löytyy myös kurssista

    myydä ja myydä ja myydä. Eli tehdä ihme - kerätä killinkejä ihmisten naiiviudella. Loputon myynti ei ole mahdollista, hyvä oivallus

    Vastaus tuli vaikka vastaaja ei ymmärtänyt mihin vastaa. Niinpä niin... sitä se teettää. Tyypillistä iok oppia on se.


  • Todellinen uskon tarkoitusperä sama kuin muissakin hihhuli liikkeissä : omaisuuden teko vetäjän taskuun .

  • Alla esitetyillä ajatuksialla opetan itseäni
   Ego on se, joka uskoo jo tietävänsä
   Ego, joka on epätodellinen ”minä”, elää ainoastaan siitä, että uskotaan egon todellisuuteen. Mitä asialle voi tehdä, kun egon vaikutukset itsessä koetaan todellisiksi ja kun egon vaikutukset on helppo nähdä toisissa, mutta ei itsessä? Ratkaisuksi ei todellakaan riitä se, että torjuu tai kieltää itsessä olevan uskon egon todellisuuteen.
   Opettajan käsikirjan avaa ymmärrystä oman Todellisuuden perimmäiseen luonteeseen (OK-I.A.7:2-9): ”Nyt tule jumalan opettajan ymmärtää, ettei hän (itse) oikeasti ole tiennyt mikä oli arvokasta ja mikä oli arvotonta. Kaikki mitä hän oli tähän mennessä todella oppinut, oli se, ettei hän halunnut mitään arvotonta ja että hän halusi vain arvokasta. Hänen oma selvittelynsä oli kuitenkin ollut täysin merkityksetöntä hänen yrittäessään erottaa arvotonta ja arvokasta toisistaan. Uhrautumisen ajatus, joka oli ollut niin keskeinen hänen ajattelujärjestelmässään, on tehnyt tämän arvion tekemisen hänelle mahdottomaksi. Hän oli luullut oppineensa halukkuutta, mutta nyt hän näkee, ettei hän ollut tiennyt, mihin tätä halukkuutta tarvitaan. Hänen tulee päästä tilaan, jonka saavuttaminen saattaa olla todella hyvin pitkän aikaa mahdotonta saavuttaa. Hänen tulee oppia siirtämään syrjään kaikkinainen (oma) arvosteleminen ja pelkästään kysymään, mitä hän todella kaikissa mahdollisissa olosuhteissa tahtoo. Tämä olisi todella vaikeaa, ellei hänen jokaista askeltaan tähän suuntaan todella voimallisesti tuettaisi.”
   Harjoituksessa 24 todetaan: ”En ymmärrä omaa parastani”. ”Sen mitä teet määräytyy sen mukaan, millaisena sinä tilanteen näet, mutta nämä käsityksesi ovat vääriä. Näin ollen on ilmeistä, että et itse palvele sitä, mikä olisi omaksi parhaaksesi. Kuitenkin sinun parhaasi on ainoa päämäärä kaikissa oikein ymmärretyissä tilanteissa. Muuten et tunnistaisi niitä sellaisiksi, joita ne ovat. (tilanteita oikein ymmärretyiksi). Jos tajuaisit, että et näe mikä on omien etujesi mukaista, niin silloin ne (omat etusi) voitaisiin sinulle opettaa. Mutta ollessasi vakuuttunut siitä, mitä omat etusi ovat, sinä et voi niitä saada tietää.” (OT-24. 1.3-6; 2.1-2).

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   214
   6653
  2. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   334
   3069
  3. Martina ja Nanna tehtailevat petoksia

   Martina ja Nanna eivät aio palauttaa rahoja Espanjan treenileirin ostaneille. Leiri peruuntui koronan takia. En tiedä mihin ovat rahat tuhlanneet, ehk
   97
   2437
  4. Koronavirustartuntojen määrä pomppasi - 41 uutta tartuntaa. Toinen aalto on nyt kiistämätön fakta

   Suomessa on todettu vuorokauden aikana 41 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Tartuntoja on nyt yhteensä 7 683. https
   Maailman menoa
   66
   2045
  5. Niko Ranta-ahon kieroutunut moraalikäsitys

   Aivan älytöntä settiä Ilta-Sanomien haastattelussa. Ranta-aholta puuttuu näköjään minkäänlainen inhimillisyys ja ymmärrys omasta vastuusta. "Se on sa
   44
   1184