Teollisuustyöpaikat, mihin ne katosi ja miksi

muistankooikein

Josku s Hyryllä oli teollisuuttakin. Mikä on tilanne nyt ja miksi.

40

1277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkionvaiennut

      Tilanne on semmonen , että kaikki on mennyttä ja syyllisie etitään. Kyllä Hyryllä osataan. Kunon alkuun päästy niin antaa mennä vaan. Hyvin menee mutta menköön.

    • Yrittäjähyvä

      Toistasataa yritystä on rekisteröity Hyrylle.

      • kiinnostaatietää

        Montakohan teollista työpaikka mahtaa olla.


    • ratuvillaantaas

      Nämäkin keskustelut menevät ihan vituralleen niinkuin kaikki muutkin. Sivistävää todella ja mielenkiintoista.

    • onkuitenkinmuisteltavaa

      Hiljainen on kylätie, viulu on vaiennut, vain muistoja jäljellä, että olipa kerran semmosta ja semmosta toimintaa.

    • näinhänseontotuus

      Kaikkein paras hyvinvoinnin tuoja on tuotannollinen yritystoiminta, teollisuus, rakennustoiminta, maa-ja metsätalous yms. Sieltä saatu ostovaoima pitää palvelut yllä. Niiden tuoma verotulo mahdollistaa kunnan palvelut. Mitä enemmän teollisuutta sitä paremmin kunta voi. Jos ei oteta riskiä, mitään ei synny. Jos ei kehitytä varmasti taannutaan. Se on luonnon laki. Kun kunta panostaa elinkeinoihion, voi odottaa tulojakin. Menetyksiäkin on, mutta yleensä saldo o n positiivinen. Ei pitäisi lannistua jos tulee takapakkia joskus. Toisia palvelemalla ei tule kehitystä. Ei myöskään nukkumalla, arvostelemalla , syyttämällä ja haukkumalla. Se on varma tuhon tie.

      • Tuntuuolevanhallussa

        Rupeapa sinä ja laita joku tehas Hyrylle. Työntekijöitä löytyy pitää ensin kouluttaa siihen hommaan mutta varmasti löytyy hyviä työmiehiä ja naisia. Kunta varmaan tukee alkuhommissa ja antaa halvalla tiloja.


      • vunteeraaja

        Niin, toistasataa teollista työpaikkaa ennen yheksänkymmen sisäkutoista lamaa. Mihin ne hävisi. Nämä työpaikathan käsittääkseni korjasi jo sahojen jättämää tyhjiötä. (Siinäkin , ettei vaan poliittinen kateus kun kuhmo yhtiö päästettiin kuhmoon). No , tämä asia on ulkopuolella otsikon.

        Mutta ne teolliset työpaikat. Kyllä ihmisten mieli oli käännetty ukkohallaan, sinne ne hävisi, panostaminen teollisuuteen kuivui kokoon. Avainhenkilöitä irtisanottiin, tai toimintaan sisäänkasvaneet lähtivät. Osaksi laman aiheuttama kuihtuminen alkoi. Ponnekas pienyrittäjyys henki kuihtui, luultiin että u-halla elättää pitäjän. Puhuttiinettä nyt tulee meille töihin henkilöitä joilla on yhteys suoraan helsinkiin, saahaan avustuksia, ilmaista rahaa, kuvattiin. Samalla unohettiin perusrakenteet, teolliset työpaikat. Tuossa edellä kommentoi täysin oikein. Vain teolliset elättää, muut tulevat siivellä. Noin ne teolliset hävivisi , eikä uutta innokasta positiivistä yrittäkaartia näytä olevan eikä myöskään rapsakkaa vetäjääkään joka ei olisi jo uomautunut .


      • asiaoikeinymmärretty

        Vunteeraja on vunteerannu ihan oikein, kerrankin viisasta kirijoottelua


    • AjatustenEmäjoki

      Hyrylläkin on satoja työttömiä, jotka ovat kehittäneet työttömyydestä elinkeinon; istutaan vuodesta toiseen peräkammareissa, autonrähjissä ja kuppiloissa lippalakki korvilla ja öristään joutavia. Aktiivimalli on erinomainen ja välttämätön tapa pistää edes vähän virtaa joutilaiden kinttaisiin. Helvetin hyvä, että joutuvat nostamaan persettä penkistä edes välillä.

      Työttömyys ei ole elinkeino, eikä työttömyyskorvaus saavutettu etu! Lisäksi jotkut kuvittelevat, että työpaikan pitää tulla kotiseudulle -jonnekin perankaan- eikä työvoiman tarvitse liikkua. Sekin ajatus on tuulesta temmattu. Joutilaana toki saa olla, mutta vain omalla kustannuksella.

      • näinseonvalitettavasti

        On se kumma, että työttömiä ei saa häiritä mitenkään eikä niiltä voi vaatia olemaan aktiivisia työnhaussa. Jos ei aktiivimallissa olevia vaatimuksia voi täyttää ei niistä ole minkään tekijäksikään. Kyllä sisua ja nöyryyttä pitää olla muuten ei pärjää yhteiskunnassa. Onhan se mukava elellä nuorella työttömällä kotona kun äiti ja isä huolehtii ja uukki ja mummokin antaa raha välillä bensan ostoon jne. eikä ole velkoja maksettavana ja istua valmiiseen ruokapöytään. Kukapa siitä mukavuudesta lähtisi etelän kaupunkiin kerrostaloon maksamaan kallista vuokraa pienellä palkalla. Toisaalta kalliin talon rakentanut ja työttömäksi jäänyt ei halua lähteä etelään, koska esim. omistamansa talo on tullut maksamaan 200 000 euroa ja joutuisi sen myymään jollain 120-130 000 euron hinnalla.
        Sitten joutuisi ostamaan jostain etelän kaupungista vastaavan asunnon 250 000 -300000 eurolla. Lähtiessä voisi jäädä entistä velkaa maksettavaksi esim. 50 000 euroa. Sitten menisi pienellä palkalla vuorotyöhön ja alkaisi maksamaan loppuiäksi riittävää velkaa. Sen kummempaa asuminen ei olisi vuokralla. 1000 euroa vuokraa on puolet palkasta. Akka ja lapset kärsisivät kun ei ole rahaa mihinkää. Elintaso ei työttömänä olemiseen paranisi lainkaan, päinvastoin ystävät ja tuttu ympäristö jäisi kaihertamaan mieltä. Moni on joutunut tällaiseen tilanteeseen. Seurauksena on ollut avioero, juopottelu, pahimmassa tapauksessa itsari. Ei poliitikot käsitä kaikkia syrjäseuden ongelmia. Itse olen kokenut em . asian Hyryltä lähteneenä. Onneksi selvisin. Tosin velkaa jää tuonpuoleiseenkin maksettavaksi.


    • KangasjärvenAjattelie

      Aktiivimalli on erinomainen kanustaja työmarkkinoille. Ei ole noitumista jos joutuu yhden työpäivän kuukaudessa tekemään. Jää vielä vapaa-aikaakin piisalle asti.

    • koijariksiluultu

      Muualta tulleet yrittäjät eivät viihdy Hyryllä , koska kokevat syrjintää ja vastenmilisyyttä kun luullaan että sehän tuli vain kuppaamaan kuntaa ja syömään yritystukia. Tuntee olevansa koijari ja jatkuvan epäilyksen kohde. Ei siinä jaksa yrittää.

      • Luulottelija

        Ei kaikki muualta tulleet ole koijareita. Hyryltä löytyy melko kaukaakin tulleita yrittäjiä puu ja ruokapuolelta. Luultavasti viihtyvät hyvin, ovat mukavia ja ystävällisiä.


      • näinseonollut

        Eihän ne yrittäjät ole koijareita. (saattaa joku joskus olla) Niitä vain luullaan sellaisiksi. Ihmetllään, että mitähän se tänne tuli. Pelätään, että tuli kuppaamaan ja huijaamaan kuntaa. esim. oli Arvolauta Oy, joka oli koijari, konkurssikypsä jo tullessaan. Kunnanjohtaja oli pannut Keran yritystutkijan raportin omaan talteen, koska hän oli ajanut jostain syystä miljoonan takausta sille vaikka raportissa oli sanottu suoraan että se menee konkurssiin joka tapauksessa.


    • Estäjä

      Ei Hyrynsalmella pysty mitään yrittämään joku aina valittaa

      • tuntoherkkä

        Kummalista touhua kun kaikki vain valittaa. Niillä on visiin paha olla. Harrastuksena valittaminen ja itkuvirsien veisuu. Kyllähän ne helpottaa kun saapi oikein toista mollata niin tuntee itsensä paljon paremmaksi. Siinä paranee se kuuluisa itsetunto. Mitä sekin lienöö loppujen lopuksi. Mikä tunto syntynee silloin kun kahtoo peiliin. Silloin syntyy useimmiten paha omatunto kun näkee sen ainaisen valittajan. Mikä tunto lienee se kun oikein vituttaa kovasti.


    • Asiat_selväksi

      Kehottaisin kaikkia kaltoin kohdeltuja entisiä yrittäjiä avaamaan sanaisen arkkunsa täällä netissä. Se helpottaa, kun saa päästää patoumat ulos mielestään. Mikäli tuntee itsensä ujoksi, on suotavaa ottaa reippaanlainen annos modulaatiojuomaa, joka virkistää muistoja ja liukastaa kielen kannattamia. Silloin voi reilusti purkaa tuntojansa sanoja säästämättä, sillä kun kunnia menee, niin maine kasvaa.

      • eikuntyöllistämään

        Kaikki on ollutta ja mennyttä. Kunnia ja maine on menny , sitä tuskin on ollutkaan. Niitä ei anomalla takaisin saa. Kaikki on myöhäistä. Kai siihen on joku syy kun kaikki on hävinnyt.
        Voihan niissä halleissa hypätä vaikka kolmiloikkaa harrastaa piirin pyörintää. Ei muuta
        kaikki työttömät harrastamaan. Aktiviteetteja nekin. Siinä oppii ainakin sitä kuuluisaa sosiaalista kanssakäymistä. Sitten voi työllistää vaikka hiomalla vanhoja kapustoja kuluneita pöydän kansia ja rassaamalla loppuunajettuja polkupyöriä. Tässä muutama esimerkki miten voi työllistää. Niillähän voi täyttää sen työkkärin vaatiman työllisyysehdon ja voi siirtyä nauttimaan ansiosidonnaista, jos peräkamaripoika ei muuten naista saa.


    • eiköhäntyömaistuisi

      Kyllä tekemätöntä työtä on joka paikassa yllin kyllin ja enemmän kuin tarpeeksi. Duunareita on kanssa riittävästi työtä vailla. Kuitenkaan niitä töitä ei tehdä. Mistähän se johtuu. Se johtuu siitä, että työnantajan ei kannata teetättää sitä. Työntekijän ei kannata tehdä sitä. Mistä se johtuu.
      Se johtuu yksinkertaisesti siitä että työnteko on liian kallista. Duunarin saamat sosiaaliedut ovat niin hyvät että työstä ei saa to dellisuudessa mitään hyötyä . Siinä voi menettää harrastusmahdolsuudet yms. Miksi näin. Sitä sopii pohtia. -Työt jää tekemättä. Kyllä Suomi on hyvä maa. Viisi-ja kuusikymmenluvuilla oli toisin, Oli pakko tehdä työtä jos aikoi syödä. Metsuri sai painaa kokonaisen työpäivän saadakseen kilon voita. Kuinka moni tekisi päivän töitä saadakseen vain kilon voita. Pitäisi kokeilla. Muuta etuutta ei tarjottaisi. Se voisi parantaa työhaluja. Silloin ei ollut Hurstin ruokajakelua. Kyllä siinä kaljamahat ja mätisäkit katoaisi katukuvasta ainakin osittain.

    • kepulaisettöihin

      Menkää kepulaiset töihin, Kumpiakin riittää hyskässä kepulaisia työttömiä ja työtä kirjoitusten perusteella. Iltalehdessä on ollut juttuja tälläkin viikolla ; Vaasassa ja Jyväskylässä on töitä.

    • eikunkokeilemaan

      Kummalista kun aina syytetään kepulaisia kaikesta. Hyrynsalmellakin on koko valtuusto ihan turha kehityksen jarru. Samoin hallitus. Niissä ei osata muuta kuin inttää ja kun ei mene mieliksi heti valittaa. Olisi kaikin puolin paras kun unohettaisiin koko puoluepolitkointi. Päätöksentekoelimeen, olkoon se vaikka hallitus, asetettaisiin noin 15-20 paikkaa kaikkien kuntalaisten haettavaksi samoilla periaatteilla kuin työpaikat. Alan ammattilaiset suorittaisivat puoluettomasti valinnan hakijoista papereiden perusteella. Näin valittaisiin taitavimmat, osaavimmat henkilöt kakista väestöryhmistä ko. elimeen. Poliitiika unohdettaisiin tyystin. Näin saataisiin toimintakykyinen elin päättämään asioita. Päätökset tehtäisiin yksinkertaisella enemmistöllä. Elimen jäsen ei voisi valittaa. Ainoastaan kuntalainen voisi valittaa tarvittaessa. Päätöksenteko olisi helpompaa ja nopeampaa. Tulokset parempia, kun kaikki pölijät eivät pääsisi sotkemaan asioita. Kannattaisiko kokeilla. Haettaisiin kokeilulupa, mikä sen sitten myöntäisikään. Pikkupolitikointi estää järkevien päätösten teon.

    • Demokratiaa

      Kuka olisi tämä puolueeton raadin valitsija?
      Hyrynsalmen historiassa mainitaan 1930 luvun demokratiasta jossa kuntalaisten muodostama aktivisyiryhmä pystyi sanelemaan valtuuston kokoonpanon.
      Toisinajattelijat uhattiin kyydittää rajalle.Autot kävivät valmiina pihassa.
      Pieniä ovat nämä nykyajan murheet.
      Annetaan demokratian kukkia vaan.

      • näinkäytännössä

        Ongelma on se ettei saada hyviä ehdokkaita. Kyvykkäät ja koulutetut eivät lähde ehdokkaksi, koska sukulaisuusuhteet yms ratkaisevat sen kenet valitaan. Sekään ei ole kunnon demokratiaa, että isot suvut valitsevat serkkujaan ym. valtuustoon. Valtuustonpaikkaan riittää helposti 30 ääntä. Sukulaisia riittää aina sen verran. Paikan saannissa ei ratkaisen taidot ja osaaminen vaan iso työyhteisö ja siellä oleva suku ja molemmat. Muualta muuttaneilla ei mitään mahdollisuutta saada paikka vaikka olisi kuinka hyvin koulutettu ja osaava. Suk Näin sulainen suosii aina sukua päätöksen teossa. Siinä tulee helposti jääviysongelmia vaikka se päällepäin ei näkyisikään. Valinta tilanteesa valinnan tekisivät ulkopuolinen asiantuntija ryhmä. Se ei tietenkään nykylakien mukaan ole mahdollista, mutta voisi sitä jossain kokeilla, vaikka Hyrynsalmella. K.aikenlaisia on kokeiltu ja hyväksi havaittu. Pätevyys ja osaaminen kunniaan


    • toinentoesta

      Kaekkea kannatta kokkeilla van ei samaa sukupuolta,sanottiin enne.Ei taija piteä politiikassa paekkansa.Nimimerkillä pressanvaali.

      • eikurakastelemaan

        Eihän se pijäkkään paikkansa. Nykyisin puhutaan jokapaikassa tasa-arvosta ja suvaitsevaisuudesta. Kun nykyisin avioliitot on sallittu samaa sukupuolta olevien kesken ja niille ajetaan samoja oikeuksia kuin mies-ja naisliitoille niin sehän pitäisi toteutua ja näkyä tasa-arvon nimissä kaikissa elämään liittyvissä asioissa. Televisiossa, elokuvissa ja netissä näytetään rakkauskohtauksia miehen ja naisen välillä eikä siinä ole mitään pahaa. Päinvastoin rakkaushan on ihana ja hyvä asia. Mutta miksi ei näytetä kun kaksi miestä rakastelee. Mitä salattavaa siinä on. Kai rakkastelu kuuluu kahden miehenkin väliseen liittoon. Senhän pitäisi olla ihan luonnollista niinkuin miehen ja naisen välillä. Ei kai siinä ole mitään eroa kun kerran avioliittonkin voi mennä. Samoin sen pitäisi olla kahden naisen välillä. Tässä olisi vielä parannettavaa kaikenlaisten tasaarvon asioita ajaville. Kaikki rakkauteen liittyvä pitäisi olla samanarvoista. Siinä ei liene mitään pahaa.


    • PieruherkkäSohvaperuna

      Toi täällä vielä sätkäkoneet pyörii! Alkoholiteollisuuttakin koetetaan tuuppia eteenpäin runsailla hankinnoilla.

      • kohtaysikymppine

        Vieläkö niitä lanipussie soapi ja risloja, joista ennen sätkäkonneella punottiin sätkie. Sitä ennen niitä punottiin Kansan Tahosta pantiin runsaasti sikarihakkuo paperinmutkaan. Voe että niistä sae kunnon henkoset. Ei puhuttu syöpälöestä mittää. Sitte siemastiin kotitekosta kun suuta kuivasi. Kaheksakymmenvuotispäevie juhlittin ja leäkäriltä oli soatu terveen papaerit. Sanovat tervakannoksi. Rahhoa ei ollu mutta mukavoa se oli kun sae elleä niiku halusi. Kukkaa ei komennellu ei tarvinnu kelloakaa haettona.


    • taivaantuuliinnemeni

      Teolliset työpaikat hävisi kuin pieru tuuleen, koska kukaan ei tiedä minne ja miksi ne katosi.

      • halpis

        Teollisuus on hävinnyt kaukomaihin, halvan työvoiman takia. Niin Hyrynsalmelta kuin muualtakin Suomesta. vaatteet kengät astiat kaikki nykyään aasiassa.


    • Työtönpaska

      Eipä täällä oo enää työntekilöitäkään

      • luonnonlakikolienöö

        Mistähän se mahtaa johtua, että ei ole kohta mitään,


    • Retkusenkko

      Halla vei kunnan rahat.

      • kaikkirahasuihin

        Tilanne on kohta sellainen, että kaikki rahat menee sosiaalitukiaisiin ja sehän se on kommareiden mieleen. Työnorjat sorronyössä nukkukoot.


      • onmuutoksenaika

        Liekö Hallan Ukon ansiota vaiko syytä , että Hyrynsalmella on tuo sana halla jatkuvasti esillä. Ennen sanottiin kun joku meni huonosti, että se tuottaa hallaa. Mistä lie saanut alkunsa Hallan talo , onko siellä vienyt aina halla kaiken vai mistä nimi johtuu. Joka tapauksessa se tuopi negatiivisen mielikuvan ja viittaa kadotukseen, tuhoon tms. Kyllä Ukkohallallekin oli pitänyt keksiä toisen lainen positiivinen nimi. Kainuun imago on Ilmari Kiannon aikaan saama, sillä hän keksi nälkämaan ja ryysyrannan. Siitä ei näytä Kainuu pääsevän eroon koskaan. Aina kun televisiossa mainitaa Kainuusta jotakin mainitaan sana nälkämaa ja Suomussalmi tunnetaan Ryysyrannasta ja Joosepista. Samoin sana halla tuo kurjuutta ja köyhyyttä mieleen, halla vei kaiken. Kannattaisi vähitellen ruveta miettimään miten näistä negatiivisista mielikuvista päästäisiin eroon. Se voi olla ylivoimaista, koska ne on juurtununeet ihmisten mieliin pysyvästi ja kulkevat perintönä tuleville sukupolville. Kannattaisi ruveta miettimään imagon muutosta, jotta Hyrynsalmea ei halla perisi, niinkuin nyt vähän siltä näyttää ja kuulostaakin.


    • Turhaanatinaa

      Hyryllä on asuttu jo 10000 vuotta ja asutaan ja eletään vielä pitkään.
      Älkää valittako turhasta.Kenelläkkään ei ole todellista hätää .

      • muutosonjatkuvaa

        Ei kai se valittamista ole jos miettii syitä ja seurauksia ja esittää parannuksia, jos näkee , että muutos voi olla mahdollista. Muutokset usein lähtee toteutumaan jos muutetaan asennetta joko negatiiviseen tai positiiviseen suuntan. Synkistely ja positiivisuus johtuu mielikuvista ja se saa aikaan joko negatiivisuutta tai positiivisuutta mikä taas johtaa toimintaan joko hyvässä tai pahassa.


      • suuntaonollutoikea

        Eihän sitä hätää ole niin kauan kuin valtio saa velkaa ja maksaa erilaisina tukina kunnille tarvittavat sosiaaliturvamenot. Sitten kun velanotto loppuu ja pitää ruveta elämään omillaan pitää leikata monin kertaisesti kaikista tuista. Nykyisin näyttää olevan niin,että SAK ja muut ammattijärjestöt päättävät mitä hallitus saa tehdä. Se tuntuu olevan toinen eduskunta. Varsinaisen eduskunnan täytyy nauttia ammattijärjestöjen luottamusta. Tämä on tätä päivää. Huomenna alkava lakko on jo eduskunnassa hyväksyttyä lakia vastaan. Demokratia on nykyään sitä että vaaleissa valittujen täytyy alistua ammattijärjestöjen tahtoon. Kaikki mitä hallitus aikoo tehdä jotta työllisyystilanne paranisi on väärin. Työllisyystilanteen paraneminen on ainut konsti jotta velan otto voidaan joskus lopettaa ja tarvittavat sotehuollon kulut maksaa. Sipiän halitus on tahnyt täysin oikeita päätöksiä Suomen hyvinvointivaltion pelastamiseksi. Jos sossut , vihreät ja punaset olisivat vallassa kaikki menisi päin persettä. Tämä on totuus.


    • totuusvalkenee

      Totta kai suurin osa ymmärtää ,että asioiden olisi muututtava.Muutos antaa odottaa niin kauan kunnes valtion kassa on tyhjä.Tätä keinotekoista talouskuplaa vain näyttää jatkuvan ihmeen pitkään.Osalle kansaa tuista ja työttömyysturvasta on tullut elämäntapa.Iso rysäys tulee tietysti vielä joskus ja silloin myös ammattiyhdistystoiminta joutuu katsomaan totuutta silmiin.

      • eienääsosialismia

        Ammattiyhdistyksillä tuntuu olevan iänikuinen periaate, että saavutetuista eduista ei voi luopua. Tuntuu, että se on luonnon laki. Kaikkea mitä ihminen on päättänyt voidaan muuttaa. Jos isi ja äiti on antanut lapselle viikkorahaa vaikka 10 euroa on se lapsen saama etu, Mutta jos lompsa on tyhjä ei sitä voi maksaa. Vähän ontuva esimerkki mutta kuitenkin asia on niin, että jos maksajalla loppuu rahat ei silloin voi maksaa oli etuus miten tahansa saavutettu . Tämä pinttynyt luulo on este jopa työpaikoilla muuttaa palkkoja. On monta yritystä kaatunut siihen, että ei ole joustettu palkoissa vaikka tilapäisillä palkkojen alentamisilla ja yritys on mennyt konkkaan sen takia. Äly on kotiutunut vasta sitten kun palkkaa ei tule ollenkaan. Tämän takia pitäisi ay-liikkeiden muuttaa periaatteita ja antaa mahdollisuus sopia palkoista paikallisesti. Sillä säästyttäisiin sadoilta konkursseilta. Ay-pomot ovat jääräpäitä. Pitävät vain omat suurpalkkaiset paikkansa ajamalla muka duunareiden etua, jotta ei potkaistasi pellolle. Älytöntä touhua, johon pitäisi saada muutos. Taustalla on aina puoluepolitikointi niinkuin nytkin perjantain lakossa. Suomi ei lähde nousuun jos tällainen touhu jatkuu. Edessä on Kreikan tie-


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe