Forssalaisravintola tuomittu huomattaviin korvauks

Huhuko

Viikonloppuna kuulin huhun, että forssalainen ravintola on tuomittu hiljattain hovioikeudessa korvaamaan entiselle työntekijälleen huomattavat korvaukset maksamattomia palkkoja. Onkohan asia totta vai pelkkä huhu ja mikä ravintola on kyseessä? Mistä tuoreita oikeuden päätöksiä voi käydä tutkimassa?

37

4571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Infoasulle

      Pyydä hovioikeudesta lähettämään sähköpostilla. Muistaakseni Forssan jutut kuuluvat Turun hovioikeudelle.

    • Huhuko

      Tarvitseeko siihen jotain yksilöintitietoja jotta juttu löytyy sieltä? Ravintolan/yhtiön nimi tai jotain muuta vastaavaa?

      • Infoasulle

        No jos tämä on suhteellisen tuore tapaus, niin riittänee kunhan jotenkin osaat kertoa mikä juttu.


    • lakionniinkunseluetaan
    • Selväpeli

      Juttu löytyy sähköisenä tuomioistuinten ratkaisuarkistosta. Kaksi oikeusastetta on päätynyt siihen, että työntekijä on normaali työehtosopimuksella suojeltava työntekijä, ei esimies johon voidaan soveltaa erityisehtoja (mm. kokonaispalkkaus). Käräjäoikeuden tuomion perustelut ovat jokseenkin käsittämättömät (löytyy hovioikeuden tuomion liitteenä) ja selvästi väätä. Olisiko ollut työoikeuden saralla kokematon tuomari, tiedä häntä. Tapaus näyttää olevan ihan yksinkertainen palkkariita-asia. Hovioikeus on pitänyt asiaa selvänä ja ollut ratkaisussaan yksimielinen (3 jäsentä). Eli ei tuossa jossiteltavaa ole. Oikea ratkaisu. Herää väkisin kysymys, että miten hyvin siellä ravintolassa lakia noudatetaan ja säädökset tunnetaan?

      • Neugierig1

        No oletpa utelias ja uuttera saadaksesi tietoa. Harva viitsii tonkia tuomioistuimen päätöksiä.


    • Faktorix

      Staatuus

    • Uteliaisuus
      • Faktorix

        On!


    • Nojohannyt1

      No jo on kerralla melkoinen suma oikeusjuttuja jos Statukseen kaikki liittyvät. Pistää vähän miettimään mitä kaikkea muuta siellä lisäksi tehdään niin ettei se kestä päivänvaloa?

    • Hönöntukija

      No voiko sinne sen Lottapatsaan, tuskin?

    • PaikkaVapaanako

      Tää omaa räkäänsä syövä poke on ny varmaan ihan kingi, ku voitti. Repiny kovempaa palkkaa ku omistaja. Tää omistaja on syyllistyny korkeintaan tyhjyyteen ja maksaa ny siitä.

      • Höphöpö

        Ihan simppeli juttu vaikuttaa olevan. Turhaa siinä on jälkikäteen selitellä jos kahdessa oikeusasteessa keskeinen seikka eli työntekijäasema on todettu. Siitähän tuossa näyttää olleen kyse. Loppu on lain tulkintaa aseman mukaan. Ei se siitä enää muutu. Koko juttu vaikuttaa siltä, että kun firmassa on tajuttu että on toimittu lainvastaisesti ja joudutaan vastuuseen on alettu sepitellä tarinoita esimiesasemasta. Ei kaikki oikeusasteet sentään uunoja ole täynnä. Asiat pitää hoitaa jämptisti ja jos on mokailtu niin mokailut hoidetaan. Onko tuo sitten tyhmyyttä vai tarkoituksellista yritystä kiertää vastuuta niin paha sanoa. Lopputulos kuitenkin sama. Tuollainen uhriutuminen on lähinnä säälittävää. Palkkaa voi nostaa niin monella tavalla. Virallisesti tai epävirallisesti. Tuollaiset höpöheitot kertoo lähinnä kommentoijan ilmeisesti kuuluvan hävinneen osapuolen lähipiiriin. Ei niitä sadantonnin Audeja maksella useampaa samaan aikaan ihan taskurahoilla. Tyhmää edes väittää tuollaista.


      • PaikkaVapaanako

        Itse asiassa en voi sanoa kuuluvani lähipiiriin. En edes kaukaiseen piiriin. Mut tän maahanmuuttovastaisen Poken tiiän. Ihme ku on kuitenkin ollu töissä mamulla... Sen sijaan sinä taidat olla takinkääntäjä-lähipiiriä, kun autojen hinnatkin tiedät. Tai sitten vaan ihan hiton utelias. Itse ajan vanhalla Toyotalla.


      • YksUtelias

        Tuota mitenkäs mamut tai maahanmuuttokriittisyys/vastaisuus liittyy siihen että lakia on rikottu ja työntekijälle jätetty palkkoja maksamatta?


      • Voivoiv

        Täällä taas järki loistaa. Ravintolan on oikeudessa todettu toimineen väärin ja rikkoneen lakia ja täällä itketään uhriutumistarinoita miten ilkeä työntekijä riistää työnantajaa. Kun vilkaisee kaikkea mikä näkyy ulospäin ravintolan toiminnassa ja omistajien tekemisessä tyhmä ja sokeakin näkee että firmasta nostetaan melkoinen määrä massia. Ja kun netisät vilkaisee firman tulosta niin todella selvää on että siitä nostetaan myös rahaa muutakin kautta kuin palkkoja maksamalla. Kenenkään sukulaiset eivät ole niin tyhmiä, että syytisivät rahaa loputtomaan kankkulan kaivoon. Nuo työntekijän saamat korvaukset ovat todellisuudessa pienet. Eihän tuossa ole kysymys varmaankaan kuin ykkössatasista kuussa mutta kun korko on juossut jo 5 vuotta niin kertyyhän siinä pienellekin summalle melkoinen korko. Olisivat maksaneet aikanaan niin olisi säästynyt koroilta.


      • kaskaskaskas
        YksUtelias kirjoitti:

        Tuota mitenkäs mamut tai maahanmuuttokriittisyys/vastaisuus liittyy siihen että lakia on rikottu ja työntekijälle jätetty palkkoja maksamatta?

        Eikös se ole yleistä ravintola-alalla että siellä on kaikenlaista vilunkia ja näillä ulkomaalaistaustaisilla tuntuu olevan selvästi enemmän näitä sotkuja? Forssassahan on toinenkin ravintola mikä on vasta vuoden ollut auki ja omistaja vaihtuu neljättä kertaa jo kun laskut on maksamatta millon mihinkin suuntaan.


    • läksikuitenkinfloriraan

      Joskus työntekijä tuottaa paremmin kun liikkeen omistaja. Kymmen vuotta takaperin tyttäremme oli turkulaisfirmassa ja kun hän ilmoitti lähtevänsä, palkka luvattiin 6 kk ajaksi kolminkertaistaa ja sen jälkeen sais kaksinkertaista palkkaa. Peruspalkka oli jotain 4 tonnia kk.

      Tytär kyllä huomasi töitä tehdessään että yrittäjäporukka ei osaa ja hän tekee koko firman tuloksen.

    • Kuusysiäkö

      Tuo oli varmaan yötyötä takahuoneessa.

    • sorronyöstä

      juu juu, minulle luvattiin 5 kertaistaa palkka jos tulen työmaalle ja 10 kertaistaa jos teen töitä tosissani, vanha palkka oli jotain 8000e/kk ja olin töissä karkkilassa, omistaja ei vain osannut, vaikka pystyi silti sellaista palkkaa maksamaan....

    • Järkikäteen

      Se koira älähtää mihin kalikka (oikeuden nuija) kalahtaa. Kymmeniä vuosia tuomareina toimineet on aina väärässä ja palstoilla nimettömänä itkevät oikeassa. Näinhän se menee. Hei haloo nyt. Jos asiaa on jo hovioikeudessa asti puitu niin kyllä siinä sillon aihetta on ollut. Ei siellä tyhjästä tuomioita jaella.

      • TaitaaOllaTaskurahoja

        Maksaminen ei liene tuottavan tuskaa. Tän mamun muijal on pätäkkää.


      • Hyväsitten

        No sehän on hyvä sitten. Rahalla ei voi vielä ostaa lakia mutta jos sitä pätäkkää kerran on niin sehän on kaikkien etu. Korvaukset eivät tunnu missään ravintolalle ja työntekijä saa sen mikä hänelle kuuluu. Win-win tilanne.


    • Ssakelinsossuapinat

      Hankkikaa elämää ja menkää töihiin

    • pelkään-kurkkuotetta

      Oliko ko. ravinolassa se kurkkuotteen ottava portsari, vai missä se on.

      • Pillipiipari1

        Tuossa ketjun uutisessahan kerrotaan että poke oli pilliin tarttunut.


    • 6644

      Eihän sinne uskalla enää mennä. Matuja paljon ja portsari kuristaa. Kyllä on ihme juttuja nykyään.

    • Nojopason

      Mikäs rivintola on kyseessä?

      • Rivintola

        Forssassa ei ole rivintolaa.


      • sellaistavaan
        Rivintola kirjoitti:

        Forssassa ei ole rivintolaa.

        Muistatteko vielä rantasipin jonot?


      • Menomesta
        sellaistavaan kirjoitti:

        Muistatteko vielä rantasipin jonot?

        Me jo ikääntyneet muistamme aina Cumuluksen ja Rantasipin ajat! Jonot sisään ja lähtiessä taksijonot. Jopa hämeenlinnalaiset ja loimaalaiset muistaa tuon ajanjakson. Ja silloiset portsarit muistetaan hyvin.
        Silloin kiinnitettiin huomiota hyvään pukeutumiseenkin.
        Joo, vanhoja muistellaan, mutta kaikkihan me ikäännytään, tämänpäivän nuorisokin muistelee joskus...


    • Jaahasjaahas

      Täälläkin kiinnostaa mikä ravintola kyseessä?

    • Heihaloo

      Luepa koko ketju. Selviää sinullekin.

    • Sitkeyspalkitaan

      Ravintolahan yritti hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta mutta KKO ei sitä myöntänyt joten hovioikeuden ratkaisu jää pysyväksi. KKO päätti asiasta jo lokakuun alussa. Kummallista ettei asiaa ole uutisoitu Forssan lehdessä vaikka yleisessä tiedossa on mikä ravintola on kyseessä ja riita-asian korvaussumma korkoineen ja oikeudenkäyntikuluineen on huomattava. Joka tapauksessa onnea pitkän ja varmasti raskaan vuosien prosessin voittamisesta. Asiassa ei jää juurikaan jossiteltavaa koska koko oikeusjärjestelmä on läpikäyty ja KKO:ssa asia käydään lupapäätöstä käsiteltäessä useamman oikeusneuvoksen voimin läpi.

    • eirobotti

      Forssan lehden juttuun löytyy linkki tästäkin ketjusta 15.8. oli uutinen.

    • Rahanhaaskausta

      Hovioikeuden tuomiohan saa lainvoiman vasta kun valituslupahakemus hylätään KKO:ssa. Eli vasta nyt asia on selvä ja työntekijän voi sanoa voittaneen asian. Toki olisi ollut melkoinen yllätys jos KKO olisi myöntänyt näin selvässä ja yksinkertaisessa asiassa valitusluvan. KKO on ennakkopäätöstuomioistuin. Aika turhaa rahan haaskausta sieltä on yrittää tällaisiin asioihin valituslupaa saada. Toki sen yrittäminen on jokaisen oikeus mutta kahden oikeusasteen jälkeen lasku on varmasti jo melkoinen ja korkeimman oikeuden käsittelyyn otetaan vain alle 5% riita-asioista joten kyllä lopputulos on ollut tiedossa jo etukäteen.

    • Kiinnostavaa

      Onko tämä asia jo tullut päätökseensä vai myönsikö korkein oikeus valitusluvan? Eli siis voittiko työntekijä vai vieläkö tätä puidaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe