Mitä Profeetta (rh) seuralaisiltaan vaati?

MUSLIM22

Viimeinen profeetta, profeetta Muhammad (rauha ja siunaukset hänelle) vaati uskossa häntä seuraajilta seuraavaa:

1. Ette palvele mitään muuta Allahin rinnalla.
2. Ette varasta.
3. Ette harjoita kiellettyä sukupuolista kanssakäymistä.
4. Ette surmaa lapsianne.
5. Ette syytä ketään sellaisesta, mitä hän ei ole tehnyt (levitä sellaista syytöstä ihmisten keskuudessa).
6. Ette ole tottelemattomia kun teitä käsketään tekemään hyvä teko.

Näin on kerrottu autenttisessa Bukharissa ja tämä sitoo meitä nykypäivän muslimeita myös. Profeetta (saws) lisäsi: "Allah palkitsee teistä jokaisen, joka täyttää lupauksensa. Ja joka syyllistyy näistä mihinkään (paitsi ensimmäiseen) ja saa rangaistuksen tässä maailmassa, se rangaistus sovittaa kyseisen synnin. Ja jos joku syyllistyy mihinkään niistä, ja Allah peittää hänen syntinsä, jää Hänen päätettäväkseen, antaako hän anteeksi vai rankaiseeko Hän (Tuonpuoleisessa). 'Ubada bin As-Samit (hänen seuralainen, uskova muslimi) lisäsi: "Niin me vannoimme kuuliaisuutta noissa asioissa."

10

388

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mursumursu

   Se, ettei saa levittää aiheettomia syytöksiä, on synti, josta ei ehkä puhuta tarpeeksi. Pitää ymmärtää, että siitä on ankara rangaistus. Koraani sanoo, että jo epäileminen on joissain tapauksissa synti. Juoruaminen, toisten vikojen kaivelu ja selän takana puhuminen ovat vakavia vikoja, vaikka puhuisi tottakin.

  • Ette surmaa lapsianne - entä toisten lapsia?

   • Allahin lähettiläs (rauha hänelle) näki hyökkäysretkillä surmatun naisen ruumiin ja hän paheksui sitä ja kielsi tappamasta naisia ja lapsia.
    (Muwatta, kirja 21, hadith 9)

    Nainen löydettiin tapettuna yhdessä taisteluista, joissa Muhammad (rauha hänelle) taisteli. Hän tuomitsi naisten ja lasten tappamisen.
    (Muslim, kirja 19, hadith 4319)

    'Abdullah kertoi: Jonkin Profeetan Ghazawatin aikana löydettiin nainen surmattuna. Allahin apostoli paheksui naisten ja lasten tappamista.
    (Bukhari, vol 4, Kirja 52, Hadith 257)

    "Älkää syyttä tappako ainoatakaan sielua, sillä Jumala on sen kieltänyt"
    (Koraani 17:33)

    Profeetta (rauha hänelle) sanoi: “Ensimmäiset tapaukset, joista ihmisten välillä ratkaistaan Ylösnousemuksen päivänä, ovat ne, joissa on vuodatettu verta.”
    (Bukhari, Vol 9, Kirja 83, Hadith 4)

    Profeetta (rauha hänelle) sanoi: “Isoimmat suurista synneistä ovat (1) palvoa muita Allahin rinnalla, (2) murhata ihminen..."
    (Bukhari, vol 9, kirja 83, hadith 10)


  • Profeetta uskoo siihen, mitä on saanut Herraltaan, ja samoin uskovaiset. Molemmat uskovat Jumalaan. Hänen enkeleihinsä. Kirjoihinsa ja profeettoihinsa. Me emme tee eroa profeettojen välillä. Uskovat sanovat: Me kuulemme ja tottelemme. Herramme, anna meille anteeksi. Sinun luoksesi me kuljemme.

   Suura 2:285

   Mikäli aikoo seurata Profeettaa (saas) niin pitää kyllä antautua Jumalalle melko perusteellisesti ja uskoa, että olemme todella matkalla hänen luokseen eikä kenenkään muun luokse. Hänen edessään emme voi puolustautua, jos emme ole noudattaneet saamiamme ja kuulemiamme ohjeita.

   Onkohan nuo vältettävät käytöstavat jotenkin seurausta aivan väärästä uskonnosta. Esim. keskenään riitelevät kristityt, jotka eivät ole suostuneet Koraanin tuomaan ratkaisuun kaikkiin kiistoihinsa saattavat karsastaa sukulaisiaan ja luopua heistä ja jättää heitteille. Isa sanoi: Joka rakastaa lastaan tai puolisoaan enemmän kuin minua ei kelpaa minulle jne. Tosin apostoli Paavali yritti jo korjata tuota oppia ja opetti, että joka jättää omaisensa on perkeleestä.

   Minusta näyttää siltä, että Koraani ja islam on otettava vastaan tai jää väärien käsitysten valtaan ja uskontojen valtaan, jotka ovat epäjaloja ja vääriin käytöstapoihin kannustavia. Isan ja Paavalin opit ovat ristiriidassa keskenään ja vain yksinomaan Koraanin ja islamin Jumala on tarkoittanut ratkaisuksi noihin ristiriitoihin.

  • Anonyymi

   Allahu akbar
   Sunnan äärelle täytyy palata

  • Anonyymi

   Entisen miehen työpaikka
   Entinen mies oli juuri saanut työpaikan. Hän totesi, että on helpompi tulla toimeen kun on toimi mihin tulla.

  • Anonyymi

   Jokainen muutos alkaa päätöksestä. Olemme kaikki oman elämämme ohjaksissa ja vakaa päätös siirrettynä toimintaan johtaa poikkeuksitta poluille, joita ei tiennyt olevan olemassakaan. Mikäli olet itse tilanteessa, joka kaipaa pikaista muutosta, luet oheiset vastaukset ja kerää niistä tarvittava rohkeus.

   • Anonyymi

    Elätkös vaiko haaleilet ELÄMÄSTÄ


   • Anonyymi

    Erosin väkivaltaisesta miehestä ja lähdin lapseni kanssa 130 kilometrin päähän toiseen kaupunkiin opiskelemaan. Nyt olen töissä ja olen kumppanin kanssa, joka rakastaa minua sellaisena kuin olen.

    Meille on selväjärkikin annettuna, siis pitäkäämme se ohje/ suuntanamme ja pohjanamme kirkastamaan valaisemaan kulkua ja oloamme

    ELÄMISEN MIELYTÄVYYS mitäs mausteita siihen enään tarvitaan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Elätkös vaiko haaleilet ELÄMÄSTÄ

    Jos kumartelet järkesi perään 6X päivässä, mitäs sinussa itsessäs enään on alämää


  Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   194
   10033
  2. 600
   2686
  3. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   132
   1678
  4. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   95
   1117
  5. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   85
   1026
  6. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   226
   946
  7. Sanna Marin: Suomessa romahtaa nyt kaikki!

   - Pisatutkimus kertoo koulutuksen tason romahduksesta. - Olkiluoto 3 kertoo suomalaisen teollisuusosaamisen tason. - Vanhusten hoito retuperällä. - So
   Maailman menoa
   250
   789
  8. Näin sinuakin kytätään - näyttöihin upotetut kamerat

   On tultu uuteen vaiheeseen , jota monet eivät vieläkään ymmärrä. Uusimpiin puhelimiin sekä tietokoneisiin on ilmeisesti häivytetty/piilotettu kamerat
   Maailman menoa
   206
   758
  9. Haittaako mies

   Että mulla on seksuaalisia haluja sua kohtaan? Onko se sun mielestä outoa? Oot vaan niin kuuma mies. 🤤
   Ikävä
   39
   751
  10. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   358
   671
  Aihe