Isännöitsijän herjaa yhtiökokouksessa

omaisännöinti

Mitä pitäisi tehdä, kun isännöitsijä herjasi osakkeenomistajaa yhtiökokouksessa. Eikö tähän olisi pitänyt kokouksen puheenjohtajan puuttua. Puheenjohtajana oli ulkopuolinen vt , isännöitsijän tuttava.
Onko kenelläkään kokemusta tämäntyyppisestä asiasta.

16

2274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isännöitsijänvastuu

      Jos ja kun joku osakkeenomistajista esittää typeriä ajatuksia, isännöitsijällä on työnsä puolesta vastuu lopettaa tällainen keskustelu. Se on kaikkien yhteinen etu.

      • omaisännöinti

        Tämä henkilö, jota herjattiin, ei käyttänyt yhtään puheenvuoroa kokouksessa, eikä ole ottanut mitään kantaa yhtiön asioihin.
        Siis isännöitsijä herjasi. Isännöitsijä ei ollut puheenjohtajana kokouksessa.


      • ei_syyhyttä_saunaan
        omaisännöinti kirjoitti:

        Tämä henkilö, jota herjattiin, ei käyttänyt yhtään puheenvuoroa kokouksessa, eikä ole ottanut mitään kantaa yhtiön asioihin.
        Siis isännöitsijä herjasi. Isännöitsijä ei ollut puheenjohtajana kokouksessa.

        Vielä pahempi jos huuteli väliin vaikka ei saanut puheenvuoroa.


    • sannazz83

      Juuri näin! Isännöitsijä on taloyhtiön toimitusjohtaja, jonka tehtävänä on puuttua asiattomuuksiin ja epäolennaisuuksiin. Se, että hallituksessa ei kukaan sanonut mitään viittaa siihen, että ihan oikein toimittu. Hallitushan valvoo ja ohjeistaa isännöitsijän toimintaa.

      • isännöitsijähallitus

        Näyttääpä olevan nämä kaikki kommentaattorit isännöitsijöitä tai isännöitsijän hallituskumppaneita. Ei korppi korpin silmää noki.


      • trollaillaan
        isännöitsijähallitus kirjoitti:

        Näyttääpä olevan nämä kaikki kommentaattorit isännöitsijöitä tai isännöitsijän hallituskumppaneita. Ei korppi korpin silmää noki.

        Aivan selvästi jätetään olennainen asia kertomatta.


      • tositarinako
        trollaillaan kirjoitti:

        Aivan selvästi jätetään olennainen asia kertomatta.

        Vanhassa rikoslain kohdassa herjaus oli sama asia kuin kunnianloukkaus nykyisessä rikoslain vastaavassa kohdassa.


        Suomen rikoslaissa (39/1889) kunnianloukkaus on asianomistajarikos eli syyte nostetaan pääasiassa vain, mikäli kunnianloukkauksen uhri sitä vaatii. Rikokselle on tavallinen ja törkeä tekomuoto:

        »Joka


        1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka

        2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,

        on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon.

        Kunnianloukkauksesta tuomitaan myös se, joka esittää kuolleesta henkilöstä valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä ihmiselle, jolle vainaja oli erityisen läheinen.

        Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

        Kunnianloukkauksena ei myöskään pidetä yleiseltä kannalta merkittävän asian käsittelemiseksi esitettyä ilmaisua, jos sen esittäminen, huomioon ottaen sen sisältö, toisten oikeudet ja muut olosuhteet, ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.»
        (Rikoslain 24 luku 9 §[3])

        Törkeästä kunnianloukkauksesta laki sanoo:

        »Jos 9 §:n 1 momentissa tarkoitetussa kunnianloukkauksessa aiheutetaan suurta kärsimystä tai erityisen suurta vahinkoa ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.»
        (Rikoslain 24 luku 10 §[4])

        Siis jos joku tuntee kunniaansa loukatun yhtiökokouksessa , voi tehdä rikosilmoituksen ( tai tutkintapyynnön) poliisille tai syyttäjän virastoon. Yleensä yhtiökokouksessa tehdyt kunnianloukkauset johtavat sakkorangaistukseen , harvemmin vankeuteen.
        Jos isännöitsijän puolisoa nimitetään esim huoraksi tai alkoholistiksi, johtaa se todennäköisesti vankeusrangasitukseen. Se ei ole lieventävä asianhaara, jos vaikka tämä väite sattuisikin olemaan totta.


      • jutunjuurta

        Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen on säädetty rangaistavaksi rikoslain 24 luvun 8 §:ssä. Lainkohta kuuluu seuraavasti:[2]

        Joka oikeudettomasti

        1) joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai

        2) muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville

        esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, on tuomittava yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.


        Yksityiselämää loukkaavana tiedon levittämisenä ei pidetä sellaisen yksityiselämää koskevan tiedon, vihjauksen tai kuvan esittämistä politiikassa, elinkeinoelämässä tai julkisessa virassa tai tehtävässä taikka näihin rinnastettavassa tehtävässä toimivasta, joka voi vaikuttaa tämän toiminnan arviointiin mainitussa tehtävässä, jos tiedon esittäminen on tarpeen yhteiskunnallisesti merkittävän asian käsittelemiseksi.

        Tunnusmerkistön täyttyminen ja tahallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
        Teon tunnusmerkistön täyttymisessä ei ole olennaista asianomistajan henkilökohtainen kokemus kärsimyksestä tai halveksunnasta. Lain valmisteluasiakirjojen mukaan rikoksen tunnusmerkistö täyttyy, kun teon "yleisesti ajatellaan aiheuttavan kärsimystä suurelle osalle sellaisista ihmisistä, joihin se kohdistuu".[7]

        Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen on laitonta vain, jos teko on tahallinen. Tuottamuksellisesta teosta ei rangaista.

        Rikoslain 24:8 § suhteen tahallisuuden tulee ulottua siihen, että

        1) levitettävä tieto (vihjaus/kuva) koskee yksityiselämää,
        2) tiedon levittäminen on omiaan aiheuttamaan kohteelleen vahinkoa, kärsimystä tai halveksuntaa ja että
        3) tieto levitetään joukkotiedotusvälineessä tai muuten toimittamalla se lukuisten ihmisten saataville.[8]
        Lisäksi teon on oltava tahallinen oikeudettoman levityksen suhteen. Tietoa on pitänyt levittää ilman kohteen nimenomaista tai hiljaista suostumusta.


      • Hallintatapa

        Sanna: Suosittelen lukemaan esim. www.museokatu.com. Saattat herätä todellisuuteen isännöinnistä ja taloyhtiön hallinnosta. Prameat puitteet ei takaa hyvää lopputulosta.

        Juu, hallitus ajaa aina taloyhtiön etua. Jos Sannalle ei ole vielä selvinnyt, niin kattaa selvittää myös "nukkehallitus", sekä etsiä tuomioistuimien tuomioita: "isännöitsijä kavallus" yms.

        Suurin osa isännöitsijöistä on rehellisiä ja taloyhtiön etua ajavia. Ei pidä kuitenkaan olla sinisilmäinen hyväuskoinen hölmö. Kannattaa huolestua etukäteen, ennen kuin isännöitsijä alkaa tekemään suurempaa businestä taloyhtiön rahoilla.

        "Luottamus hyvä, valvonta paras."


      • kuuleekoeero

        ei kuulu isännöitsijän eikä puheenjohtajan tehtäviin arvostella osakkaiden mielipiteitä. yhtiökokouksessa saa sanoa mielipiteensä yhtiön asioista,vaikka se eroais muiden mielipiteestä


      • Nukkehallitus
        kuuleekoeero kirjoitti:

        ei kuulu isännöitsijän eikä puheenjohtajan tehtäviin arvostella osakkaiden mielipiteitä. yhtiökokouksessa saa sanoa mielipiteensä yhtiön asioista,vaikka se eroais muiden mielipiteestä

        Siinä se, alistaminen
        ei ole nykypäivää!


    • lainmukaista_toimintaa

      Ei mitään, tai voi "herjata" takaisin, laki ei nimittäin tunne sellaista rikosta kuin herjaus.

      • järkyttynyt

        Onko kyseessä Raunistulassa sijaitsevan isännöitsijätoimiston kaverista?


    • suoratie

      ulkopuolinen isännöitsijä on yhtiön renki.muiden osakkaiden olis pitänyt puuttua siihen.ja heittää ukko ulos samantien.

    • saaranauraa

      osakkaat omistavat yhtiön ja määräävät enemmistöllä mitä yhtiössä tehdää, jos se ei ole as oy lain vastainen.osakkaiden pitää uskaltaa sanoa mielipiteensä yhtiönasioista,vaikka ne eroaisivat muiden mielipiteestä.ja äänestystä pitää käyttää tarvittaessa,vain siten mielipiteet tulee tietoon.ja paperille.saaranauraa

    • Kuinkakauan

      Tätä tapahtuu joka kokouksessa. Ei kestä virheitään. Kaksi kertaa yrittänyt käydä fyysisesti käsiksi. Muista osakkaista tilanne on vain huvittava. Pieni toimisto ja lakia lukenut eläkeiän kynnyksellä oleva tyyppi. Varokaa tälläistä, pilaavat ihmisten elämän. Hallitus piiloutuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe