Bandicoots-kennel

koirakaveriksi

Tällä kennelillä pentuja,joiden emällä edellinen pentue n.7kk sitten!?Eikö pitäisi olla väh.8kk et saa rekisteriin?Eikä nuo terveystiedotkaan oikeen säväytä,ethän ole ottamassa pentua tästä kennelistä?Minä en uskaltaisi ottaa riskiä.

16

1050

  Vastaukset

  • "Nartulla saa olla enintään viisi pentuetta. Pentueiden syntymien välisen ajan tulee olla vähintään 10 kuukautta. Tätä tiheämpi pennutus sallitaan alle 8-vuotiaalle nartulle yhden kerran ilman poikkeuslupaa, jolloin seuraavaan synnytykseen pitää jättää vähintään 12 kk väli. Yli 8-vuotiaan nartun pentujen rekisteröinnin yhteydessä on toimitettava ennen astutusta annettu eläinlääkärintodistus, jonka mukaan narttu on terve ja hyväkuntoinen, eikä pennuttamisesta ole haittaa nartun terveydelle."

   Eli on ihan OK..

   • Onko ok silti, vaikka terveystuloksissa häikkää?


   • Riippuu paljon siitä kuinka paljon häikkää. En nyt löydä mistä pentueesta on kyse. :)


  • Emällä ollu toisen kasvattajan nimellä 2015 kaksi pentuetta n.8kk välillä,maaliskuussa eka ja marraskuussa toka??

  • Vastaanpa teille täällä ihmettelijöille
   Asia on hoidossa Kennelliittoon virallisia tietoja myöten,
   Eikä pitäisi kuulua muille kuin pentujen ostajille ja jokainen joka on ostanu pennun ovat olleet todella tyytyväisiä pentuihin,! Löysin mahtavat kodit jokaiselle pennulle ja jokaisen kanssa ollaan yhteyksissä .
   Sinulle *koirakaveriksi* Aloituksesi kertoo sinusta paljon , olet ihminen jolle en koiraa myisi vaika kuin oisi hyvä koti tarjota.

  • Aloittajan kannattaisi ottaa asioista paremmin selvää ennen kuin räyhää keskustelupalstalla.

  • Kummallakin vanhemmalla LTV1? Mitä tuolla yhdistelmällä haetaan? Kahdesta kuvatusta pentueesta emä tuottanut silkkaa sontaa, D/D, C/D jne. ja vielä moista narttua käytetään?
   Ei tuo ole jalostamista vaan silkkaa lisäämistä, epäkelpoa semmoista. Eikö ole varaa/kykyä ostaa kunnollista narttua jolla tehdä tulosta ennen pennuttamista? Koirat ovat pelkkiä liukumiinojen tuottajia ja sitten nappi otsaan.

  • Koirat merkitty EJ rekisteriin, eli liian monta pentuetta emällä???

  • No huh, emällä noin monta pentuetta ja vähän kuvattuja jälkeläisiä, joilla monella huonoa tulosta.
   Kyllä ihmetyttää mikä on pointti...

   • Nyt pentuja,joiden emällä LTV4??


  • Miksi kysymykseni yhdistelmästä poistettiin? Koirat pitäisi rekisteröidä kennelliittoon jonka tiedot on kaikkien nähtävillä. Eli tieto ei voi olla salaista tai semmoista mistä ei saa kysyä JOS kasvattajalla on puhtaat jauhot pussissa.
   Nyt ylläpito, järki käteen.

  • No täyttä sontaahan tuolta näyttäisi tulevan. Kuulisin mielelläni perustelut, mitä tältä(kin) yhdistelmältä haetaan ja miten tällä viedään rotua eteenpäin.

   • Kasvattajan into vastata loppui hyvinkin nopeasti, kun ei ole järkevää vastausta antaa...

    LONKAT ko. nartun pennuilla

    Tutkittu 10/28 36%
    A 1 pentua 10%
    B 2 pentua 20%
    C 2 pentua 20%
    D 4 pentua 40%
    E 1 pentua 10%

    KYYNÄRÄT

    Tutkittu 10/28 36%
    0 6 pentua 60%
    1 0 pentua 0%
    2 0 pentua 0%
    3 4 pentua 40%

    Ei siis kovin mairittelevaa jälkeläistuottoa ja jalostusmateriaalia muutenkin jo hemmetin sairaalle rodulle. Mutta kasvattajan puolustukseksi: eipä ole ainut. 90% sakukasvattajista tuottaa samaa tuubaa, ikävä kyllä.

    Toisaalta olen sitä mieltä, että jos yhdistelmää joutuu selittämään muille, silloin on menty vikaan ja jopa pahasti, ihan sama kuka on kasvattaja ja mistä rodusta puhutaan. Luojan kiitos jalostusnetti on avointa kaikille, joten ostajalla koen olevan vastuun siitä, mihin rotu kehittyy vai tuleeko jo tiensä päähän.


  • Bandicoots,Avengedby,Royal coctail,Faunin...kannattaa käydä seurailemassa jalostustietojärjestelmää,jälkeläisiä,tuloksia jne.

  • Surullista katsottavaa on myös ko. kennelin mäyräkoirien kasvatus =(
   Yhdellä nartulla jolla ensimmäiset pennut alle 2v teetetään se maximi 5 pentuetta, viimeiset 7v8kk iässä. Ja yllätys, koira kuolee "vanhuuteen" juuri kun 8v täyttää.
   Työsi on tehty, puskit maailmaan 33 pentua, nyt voit kuolla.
   Todella inhimillistä kasvatusta =(

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   241
   7783
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   82
   3844
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   3823
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   81
   2159