SAK:n lakot SDP:n puoluepolitiikkaa

saksdponsylttytehdas

SAK:n lakoilla ei ole mitään tekemistä aktiivimallin kanssa. Niillä yritetään pönkittää SDP;n asemaa. Tällainen lakkoilu on ollut ennenkin SDP:n ohjelmassa, kun puolue on ollut oppositiossa. Vuoden 1917-1918 tapahtumat olivat sitä, viimeeksi vuonna 2015 syksyllä Rinne sai punaliput barrikadeille. SDP:n oppositiopolitiikkaa voi verrata jääkiekkopeliin, jossa vilttiketju buuaa, kun oma joukkue saa maalin ja vielä heittää hiekkaa kentälle. Ei joukkuepeliä. Epäisänmaallista toimintaa Eduskuntaa vastaan, jossa koko maa kärsii. Suomen uskottavuus ja työpaikkojen tulevaisuus ovat vaarassa. SAK;n lakot ovat ylimitoitettuja ja tuomittavia. Jokainen voi miettiä kohdaltaan haluaako heiluttaa punalippua vai ei. Mitä mieltä ovat SAK:n ei-vasemmistolaiset jäsenet, kun heidät pakotetaan lakkoilemaan?

23

3438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eitulemittään

      SAK:n busseissa on tilaa ja huomenna vielä enemmän, kun kansa saa tietää, että kysymys ei ole aktiivimallista vaan ihan muusta. Kysymys on SDP:n vaalikampanjasta. Vain harvat haluavat auttaa SDP:tä. SAK:n mahdollisuus peruuttaa lakot on vedota tähän SDP:n vedätykseen. SAK :ta on ohjattu harhaan. Demareitten puheenjohtaja yksin tai puhemiehistö vastuussa. Rinteen viimeinen rimpuilu. Aktiivimallilakia ei peruta. Se on voimassa. Sitä saatetaan joiltakin osin muuttaa. Lakisääteinen työ on jo meneillään. Lakot ovat aivan turhia sen suhteen. Mutta siitähän ei olekaan kysymys. Omat vedättävät punakaartia.

    • katainenK

      Hyvin kirjoitettu, molemmat. SDP ja SAK ovat menneen talven lumia. Meillä on vahva oikeistohallitus ja näin jatkukoon.
      Suomessa on saatava työttömät töihin. Lisäksi etuisuuksia on leikattava se on fakta. Palkat pitäisi jäädyttää tälle tasolle muutamaksi vuodeksi. Irtisanomisia on helpotettava suomessa. Ylimääräiset etuudet pitää purkaa tai puolittaa.
      SAK on aikoinaan, silloin kun talous veti, neuvotellut täysin käsittämättömiä kuluja työnantajalle.
      Työnantajaa rasittavia etuja on purettava, esim. Pekkaspäivät pois, lomarahoja, kuten myös lomalta paluu rahoja on leikattava.
      Sairausajan palkanmaksu pois työnantajilta, äitiysloman rasitteet pois työnantajilta, palkkaneuvottelut paikallisisksi, ja joustaviksi.
      SAK on kaikki nämä etuudet neuvotellut aikoinaan, mutta ne ei toimi 2018 luvulla. Työntekijöille enemmän vastuuta tekemisistään.
      Toivotaan, että kokoomus jatkaa seuraavassakin hallituksessa ja nyt pääministeri puolueena, niin saadaan edellä mainitut asiat kuntoon.

    • Aktiivimälli

      V--tu, ihan sama kunhan se kyykytys ja kusetus mitä hallitus harrastaa saadaan loppumaan.
      Sipilä on ottanut Trumpista mallia ja julistaa "vaihtoehtoista totuutta".
      Hämäystä sipilältä kaikkityynni.
      Aktiivimallilla on tarkoitus sorsia köyhiä ja huonosti toimeentulevia.

    • valtajavastuu

      Aalto ja Piirainen voivat perua lakot.

    • erkkois

      Eikö ole käsittämätöntä, että SAK, SDP ajavat työläisten asioita. Ajakoot työläiset itse asioitaan.
      Kyllä duunarinkin kannattaa liittyä kokoomukseen, tai keskustaan me pidämme teistä ´´huolen´´ liittykää siis meihin.

    • RinneOnTäysiAyPelle

      Joo perutaan kaikki heikennykset ja leikkaukset, korotetaan kaikkien palkkoja ainakin 5% vuodessa, lyhennetään työaikaa ja maksetaan kaikille työttömille 2000 euroa/kk puhtaana käteen, niin päästään kokeilemaan oikein perusteelliseti sekin, miltä se oikein tuntuu kun ajaa kunnolla päin seinää...

    • hankisääsket

      Niin Ay-väellä on todella törkeää vallan ja rahan hamuamista ja ihmisten hyväksikäyttöä.. AY-pomot haluavat pitää miljoonatulonsa ja muut etunsa ja manipuloivat poliittisen lakon, josta aivan syyttömät pannaan kärsimään. Ihmeellistä Suomessa, että Ay-väki saa tehdä vaikka minkäläistä tuhoa yhteiskunnalle eikä tarvitse kantaa vastuuta mistään. Hehän säilyttävät asemansa horjuttamalla yhteiskuntaa. Nyt ne saivat muka aiheeksi Aktiivimallin. Se Aktiivimalli on vain peitenimi heidän muiluttamisilleen. Rinne siellä sitten sarvipäänä muikistelee naama punottaen ja nauttii, että kun ihmiset oikein paljon kärsisi niin se olisi hänelle mannaa. Ja oottaa niska hehkuvanna, että hänen muniaan tultaisiin taas kiillottamaan. Ay-pomot vievät maata tuhoon - työtä ei näköjään heidän mielestään tarvi tehdä - työpaikka on vain politisointia varten - esim yrittäjät saavat järkestää ne heille ja maksaa vielä isot palkkiot politisoinnista. Tällä lailla he saavat miljoonatulot, valtaa ja omaisuudet itselleen. Syöttävät vain paskaa - eivätkä mistään kanna vastuuta. Heidän palkoillaan ja liittojen rahoilla voisi monta ihmistä palkata - hehän voivat itse järjestää työpaikkoja. Tuhopolttajia koko sakki!!
      Miksi näiden annnetaan terrorisoida koko yhteiskuntaa???????

    • PienimunaisetAYPomot

      Ay-liikkeet tulisi mitä pikimmin julistaa yleishaitallisiksi yhdistyksiksi ja poistaa käsittämätön verovapausetu kokonaisuudessaan kompensaationa hyökkäyksestä demokraattista päätöksen tekoa vastaan.

    • katainenK

      Eikä tämä koske pelkästään SAK ns. työläisiä. Kaikki liitot, mitkä ovat myös toimihenkilöiden takana pitää laittaa myös lopetukseen.
      EK: lle valta, kyllä siellä on ihmisiä, jotka osaavat päättää maamme asioista ja varsinkin sen, miten saadaan suomi kuntoon.
      Tuntuu vaan ihmeelliseltä, miksi ihmiset kuuluvat liittoihin ja maksavat siitä, toki valtio (lue veronmaksajat) ne liiton maksut lopuksi maksaa mutta kuitenkin.
      Duunarit pysyköön siellä alemmassa kansan osassa ja varakkaat taas ylemmässä.
      Näin on aina ollut ja näin tulee olemaan, toivottavasti.
      Ai niin oliko kellään tänään NOKIA osakkeita, hieno päivä, niin hieno päivä. 20k.ta oli itellä heti avauksessa.

    • PerLundheitykkää

      AKAVA ja STTK eivät osallistuneet pakkolakkoihin. Heillä on viisautta ja Suomen rakentajan rooli. SAK on liittoineen riitapukari.

      Paljon olette jäljessä ajastanne lakkoon räksyttäjät ja hallituksen haukkujat. Yhteiskuntarauha kaipaa kohennusta. Vain vähämieliset yrittävät saada aikaan hajaannusta. Kuka sellaisesta hyötyy? Ei kukaan. Sen jo osoittaa vapaussodan 37000 uhria. Uhreja tuli lisää 1992 SAK:n pakottaessa Suomen devalvaatioon, kun kiky ei silloin kelvannut. Tuli 8000 ruumista lisää. Ruumiiden aiheuttaminen ja vahinko yrityksille ja yksityisille on vähämielisten hommaa. Auttakaa ihmisiä työn syrjään kiinni. Sosiaaliturvan varassa monet syrjäytyvät. Koko perheet. Lapsien hyvinvoinnista huolestuneet rakentavat työpaikkoja, ei vallankumousta ja ruumita. Velaksi eläminen on tuhon siemen. Valtion talous on saatava kuntoon. Toisenlaiset ajatukset johtavat ylsinkertaisesti vääjäämättä valtavaan työttömyyteen, jota ei ole nähty edes pahimmissa unissa. Sitäkö vähämieliset haluavat? SAK:n toimet, uhrit ja yhteikuntarauhan rapauttamisyritykset eivät ole suomalainen tarina. Se on venäläinen tarina, sata vuotta sitten ja tänä päivänä. Se palvelee Venäjän intressejä ei Suomen. SDP:n ja SAK:n kihlaus on varoittava esimerkki demokratian väheksynnästä, lihapiikistä isänmaan kantapäässä.

    • KeijoKalluppi

      Ei näköjään auttanut SDP:n masinoima mielenilmaus "aktiivimallia" vastaan kun tämän aamun kannatusluvuissa demarit kaukana kokoomuksesta.

    • katainenK

      Hienoa, hienoa. On todella hienoa, että meitä kokoomuslaisia ja sitä kautta kokoomus politiikkaa kannattaa niin moni. Olen täälläkin kirjoittanut jo vuosia, että duunarit pysyköön lestissään, eli rahanteko koneina meille kokoomuslaisille.
      Liitot phyi, SDP phyi, aiheuttavat turhaa hankaluutta meille, jotka yrittävät viedä suomea ja sitä kautta omaa talouttaan entistä parempaan suuntaan.

    • katuuskottavuusväheni

      Aktiivimallin vastustamisen melakointi oli merkillistä; tilaisuudessa liehui Che Guevara -liput, terrorijärjestö Antifan tunnukset ja "Lähtölaukaus vallankumoukselle" -banderolli. Ei ihme, että ennen virallista tilaisuuden alkua, järjestäjät huutelivat: "kyltit alas, kyltit alas". Siinä meinasi tilaisuuden oikea luonne tulla julki. Ihmeellinen mielenosoitus, kun pitää kyltit pitää piilossa. Kohta pääsi ihan Ruotsista paikalle tuotu Paananen ja Eloranta ääneen: "sopimuksista pitää pitää kiinni", kaikui kajareista. Mieleen nousi Teollisuusliiton ja AKT:n lakot eri puolilla Suomea. Entäs se ihan laissa oleva työrauhavelvoite? Sopimuksista suurin. Ei taida liittojen hallitusten jäsenet olla perillä ihan kaikista asioista. Kenen asialla? Kenen asialla?

    • rahavallanpillitsoi

      Paljonko EK ja Kokoomus maksaa näistä kirjoituksista, tämäkin katuuskottavuusväheni
      joka suoltaa samoja juttuja kaikkiin ketjuihin taitaa päästä rahoihin käsiksi.
      Ihan vaan sillä että kannattaisiko aktivoitua.

    • paperimiess

      Turhaa kiukuttelua koirat haukkuu ja karavaani kulkee menkkä töihi sanos sdp (piiloporvarit)

      • SDPParpoRisikko

    • vasenmaa

      No joo, täytyy ymmärtää, että provoja nämä kirjoitukset on. Ne jotka kuuluvat EK.n piiriin, tuskin kirjoittavat täällä. Mutta on totta, että netti nykyaikana mahdollistaa tällaisen kirjoittelun.
      On myös niin, että työssä käyviä ihmisiä on saatu aivopestyä niin, että he eivät ymmärrä, että viime kädessä liitot ovat heidän ainoa turva , niin työtä tekevillä, kuin työttömillä.
      Ei ymmärretä, että SDP ja liitot ovat kaikki heidän etunsa neuvotelleet. Jos joku luulee, että palkallinen talvi, tai kesä loma, sairausajan palkka, pekkaspäivät, ylityö korvaukset, ym. ym. ovat työnantajien ehdottamia etuisuuksia, on TYHMÄ. Kyllä nämä edut on liitto neuvotellut.
      On toki liitoissakin kaiken maailman kähmintää, mutta sitä se raha teettää.

      • paperityöläinen

        SDP heittelee pelkkää populismia siihen pystyy kaikki rikkoa on helppo mutta rakentaminen on vaikeampaa.Eläisivät tätä päivää samanlailla kävi naapurimaassa kommusnismin.


    • kimona

      Jos liitot ja SDP suljetaan ulkopuolelle, niin kuka ajaa työntekijöiden etuja. Alkaako jokainen työläinen ajamaan omia intressejään. Voi olla ihan hyväkin, mutta siinä jää aina huonommalle osalle ne maan hiljaiset, jotka eivät pysty ajamaan omia asioita.

    • varmaatietoo

      Nykyään tuntuu jokainen vain ajattelevan /ajavan omaa etuaan oli sitten kyse työntekijöistä taikka kenestä tahansa näin ne vain ihmiset toimivat.

    • AnttiRinneOnPelastaja

      Suomessa työllisyysaste säälittävä 70% kun sen pitäisi olla 80, jotta pystyisimme ylläpitämään nykyjärjestelmän pystyssä. Nyt itketään mitäänsanomattomista kikyistä ja aktiivimalleista jo siihen malliin, että mikähän poru onkaan tulossa, kun seuraava hallitus joutuu tositoimiin saadakseen talouden ihan aikusten oikeesti ylijäämäiseksi?

    • Anonyymi

      Ammattiyhdistys ei ole työntekijän ainut turva. Suomessa on työlainsäädäntö jota noudattavat ammattiyhdistykset sekä työnantajat. Olen ollut työelämässä opiskelujen jälkeen 21 vuotta. Ammattiyhdistysten tekemiset eivät ole vaikuttaneet työelämääni millään tavalla. Tai itseasiassa on. Minulla on ollut muutaman kerran vaikeuksia saada omat työvelvoitteeni hoidettua, koska ammattiyhdistysten asettamat lakot ovat estäneet liikkumistani.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe