Näin Aussissa.

lkjhpoijuh

CSIRO: n (The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization) luoma australialainen low carb -ravintasuunnitelma on sanottu auttavan laihdutuksessa ja edes ehkäisee tyypin 2 diabetesta.
Mikä on alhainen carb ruokavalio suunnitelma ja miten se toimii?
CSIRO: n tutkijat ovat väittäneet, että vähähiilisen syöminen auttaa pitämään painonlaskua ja hallitsemaan tyypin 3 diabetesta tai estämään sen kehittymistä.
Ruokavalio mahdollistaa terveellisen rasvan ja proteiinin samalla kun leikataan puhdistetut hiilihydraatit, kuten pasta, leipä ja perunat.

https://www.express.co.uk/life-style/diets/912038/diet-plan-low-carb-Australian-csiro

11

508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpv27

      Tuo dieetti on ihan fiksu ja hyvin kaukana sianrasvakarppauksesta. Ei siinä mitään vallankumouksellista ole. Siinä suositellaan matalan glykeemisen indeksin hiilihydraatteja, kasviöljyjä, vähärasvaista lihaa, kalaa ja kasviksia.

      CSIRO kehittää muuten rypsilajikketta, jossa olisi normaalia enemmän ALA:aa eli alfalinoleenihappoa eli tuota kasvikunnan Omega-3:sta. Sianrasvakarppaajille inhottavana tietona se, että nuo ovat myös kehittäneet ohran nimeltään BARLEYmax. Siinä on normaalia enemmän kuitua ja resistenttiä tärkkelystä kuin tavallisessa ohrassa.

      Tuosta dieetistä on kirjoitettu kirja nimeltään 'The CSIRO Low-Carb Diet'. Täytyy tilata. Kirjaa mainostetaan suunilleen sanoin, vähennetään hiilihydraattia ja lisään terveellisen tyydyttymättömän rasvan ja proteiinin saantia.

      Täysjyväpastan GI on muuten erinomaisen matala. Syönkin sitä tänään lounaalla tonnikalakasviskastikkeen (oikeammin bonniitti) kera.

      • veijo9759398753

        hpv

        " 'The CSIRO Low-Carb Diet'. "

        Auttaisikohan sinua edes vähän tulemaan järkiisi????


      • veijo0873680763

      • iyufguyjfytuygkj
        veijo9759398753 kirjoitti:

        hpv

        " 'The CSIRO Low-Carb Diet'. "

        Auttaisikohan sinua edes vähän tulemaan järkiisi????

        Low-Carb Diet on suomennettuna VHH, ei siis rasvadieetti.


      • hpv27
        iyufguyjfytuygkj kirjoitti:

        Low-Carb Diet on suomennettuna VHH, ei siis rasvadieetti.

        Kyllä tuossakin dieetissä lisätään rasvaa mutta lisätty rasva on terveellistä kasvirasvaa. Oleellista on myös matalan glykeemisen indeksin hiilihydraatit. Kaiken kaikkiaan se muistuttaa aika paljon tuota Ruotsissa diabeetikoille suositeltua maltillista karppausta paitsi että hiilihydraattia on vähemmän. Vijon LCHF-dieetistä Ruotsissa sitten varoitellaan.

        CSIRO:lla on sitten ainakin toinen dieetti eli kannattaa katsoa mistä dieetistä lukee.

        Rasvan suhteen tuo CSIRO on ai ka tiukka. Se rajoittaa kananmunien, rasvaisen lihan, rasvaisten maitotaloustuotteiden ja jopa oliiviöljyn käyttöä. Tilalle tarjotaan nahaatonta broilerin rintaa, rasvattomia maitotaloustuotteita ja rypsiöljyä. Proteiinikin siis vähärasvaisena.

        Tämmöinen tutkimus on tuosta tehty 'Effects of an energy-restricted low-carbohydrate, high unsaturated fat/low saturated fat diet versus a high-carbohydrate, low-fat diet in type 2 diabetes: A 2-year randomized clinical trial.'

        Siinä porukka jaettiin kahtia ja VHH porukka sai ruuastaan 14% hiilihydraattia (2500 kcal dieetissä siis noin 100 g ) ja runsashiilihydraattisessa 53E% hiilihydraatista. Valitettavasti VHH-porukka söi myös 28E% proteiinia vs. 17E%. Energiaa tuli molemmista dieeteistä vähemmän kuin tarvittiin ja molemmat ryhmät laihtuivat yhtä paljon. VHH-porukan diabeteslääkkeiden tarve oli pienempi veren rasvaprofiili oli parempi.


    • veijo98763873

      varokaa hyvät ystävät hpv:tä!!

      Seuraavalla kerralla hoitajalla:

      Kysy miksi sinun tulee Diabetesliiton ohjeiden mukaan mättää itseesi hiilihydraatteja/sokeria ja sitten paikkailla asiaa useimmiten nousevalla lääkityksellä.

      haluaisin mielelläni hoidon vastaukset emailiini-löytyy blogistani.

      Ystävällisin terveisin Veijo.

      Kohta 10 vuotta tÄYSIN ilman lääkkeitä ja verensokerit ja muut terveysarvot OK.

    • NäinHurrissa

      Veijolla todettiin diabetes2. Veujo otti ja sekos.

    • oikeeta-asiaa

      Tällaistakin tietoa on löydettävissä, että runsaasti kasviksia ja vähän rasvaa sisältävä ruokavalio voi tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan auttaa diabeteksen lykkäämisessä. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio ehkäisee myös sairastumisia, tutkimuksista tiedetään.

      Nyt julkaistussa tutkimuksessa 49 000 keskimäärin 62-vuotiasta naista satunnaistettiin kahdeksaksi vuodeksi joko verrokkiryhmään tai koeryhmään, jossa vähennettiin rasvan käyttöä ja lisättiin kasvisten, hedelmien ja täysjyväviljojen syöntiä. Naisia seurattiin keskimäärin 17 vuotta.

      Ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan muuttaneista naisista selvästi harvemmat joutuivat aloittamaan insuliinilääkityksen seurannan aikana, tulokset osoittivat. Suurin vaikutus nähtiin naisilla, joilla oli vyötärölihavuutta ja useita metabolisen oireyhtymän osatekijöitä tutkimuksen alussa. Ruokavaliomuutokset paransivat myös glukoositasoja.

      Yhdysvaltalaisten tulokset korostavat ruokavalion merkitystä diabeteksen ehkäisyssä ja hoidossa. Samalla pienenee myös monien muiden sairauksien, kuten sydän- ja verisuonitautien riski. Ruokavalion lisäksi myös liikunta on tärkeää diabeteksen ehkäisyssä.

      • hpv27

        Jeps ja Skotlannissa 90% diabeetikoista pääsi eroon diabeteslääkkeistä pussikuurilla.

        Karppaaminen kasvirasvoilla on myös ok eikä kukaan ravitsemus- tai diabetestutkijoista suosittele karppausta eläinrasvoilla. Professori Bjarnekin varoittaa sianrasvakarppauksen vaaroista vaikka Veijo väittää muuta.


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe