lasien tummentaminen

Saako itse tehtyä laadukkaan tummennuksen ikkunoihin? Minkälaista kalvoa kannattaa ostaa ja mitä ei? Mistä ko. materiaalia saa?

Paljonko suunnilleen maksaa liikkeessä/itse laittaessa lasien tummennus (pontiac trans sport)?
Ilmianna
Jaa

7 Vastaustaen menis suosittelemaan itse tummentamaan ja pilaamaan auton ulkonäköä! liikkeessä tummentaminen on varmaankin jotain 300e luokkaa! teen ite työkseni tummennoksia ja huomaa jo kaukaa kun joku on "säästäny" kustannuksissa ja tehny ite!
Ilmianna
Jaa
tuo on muuten ihan totta... vaikka vaikuttaa helpolta ni ei siitä tule hyvä itse tehtynä... (ellei satu olemaan ammattilainen) mutta joskun oon ite yrittäny 3M kalvolla saa kuumailmapuhaltimella taitettua muotoonsa. sillä tuli accordin takalasista ihan siedettävä... muuuuuuttttaaa mee silti johonki liikkeeseen...
Ilmianna
Jaa
Tee ite jos oot yhtään tee-se-itse-mies, ja sulla löytyy kärsivällisyyttä. Osta kalvot jostakin autovaraosaliikkeestä, osta laadukkainta kalvoa. kalvotus kannattaa tehdä rauhassa, varsinkin jos ei oo ennen kalvottanu, eli mihinkään ei saa olla kiire! Sit viel et jos teet ite ni hintaa sille tulee ehkä 50€, mut jos viet liikkeseen ni saat pulittaa monta sataa. Oon ite kalvottanu jo/vasta 5 autoa ja niistä kolme on ollu näyttelyissäkin (acs2004 ja 2005, tuuri tuningcarshow 2004)
Ilmianna
Jaa
Itse vein auton tuossa vuosi sitten Lustig Ky:lle tummennettavaksi. He tekivät ihan hyvää jälkeä, tosin pieniä kuplia jäi joidenkin ikkunoiden reunoille. Pari niistä kuplista on takapenkin laseissa joten saa nähdä että alkaako kalvo rullaantumaan ajan myötä. 5 vuoden takuuhan siihen tuli mukaan työlle joten pitää kattoa jos ottas niihin yhteyttä joskus.

Niillä Lustigin miehillä meni noin tunti ku kaks äijää teki farmariauton (takalasi, takasivut, keskisivut). Hinta oli sen 240e.

Jos ite tekee niin kalvot maksaa sen 50e varmaankin. Eli noin 200e säästät mutta se vaivannäkö niin...

Mitä nyt kattelin siinä sitä tummennuspuuhaa niin yhtenä vinkkinä sanoisin että ne kalvot kannattaa mitata ja leikata mattoveitsellä auton ulkopuolella. Eli laitat kalvon lasin ulkopuolelle nurinpäin (liimapinta ulospäin) kuitenkin niin ettet irroita sitä liimakalvoa vielä tässä vaiheessa.

No fairyn käyttö nyt onkin itsestäänselvyys jotta voit liikutella kalvoa. Sitten lastalla lastaat fairyt pois liiman ja ikkunan välistä.

Yhtenä vinkkinä kans, näytti Lustig laittavan keski-ikkunoiden tiivisteiden ja ikkunan väliin maalarinteippiä jotta sai kalvon työnnettyä helpommin tiivisteen ja ikkunan väliin.

Kolmantena vinkkinä, kalvon muotoilu kuumailmapuhaltimella kannattaa myös tehdä ikkunan ulkopuolella, samoin kuin tuo äsken mainittu leikkaus.
Ilmianna
Jaa
Kyllä onnistuu kun on tekijämies ja näkee vaivaa. Itse tummensin Golfista kaikki lasit tuulilasia lukuunottamatta ihan bilteman kalvolla ja tiskivedellä kylpyhuoneen lattialla vuonna 1998. Kalvot on edelleen paikalla, ei ole rullautuneet irti mistään. Myöskään kuplia tai kupruja ei ollut alunperinkään eikä ole vieläkään.

Näin vaivaa ja otin lasit kokonaan irti tummennusta varten. Ohuella kartongilla just eikä melkein kaavat ( huomioi lasien kaarevuus ) ja mitta reunasta reunaan. Tuli kuin tehtaan jäljiltä. Ei ole huomattu edes katsastuksessa : )

Huolellisuutta vaatii ja kalvon asetus on se kriittisin vaihe: Ei kestä juurikaan siirtelyä vaan pitää saada melko tarkkaan kerralla paikoilleen. Lastoitus on toinen kriittinen vaihe ja siinä pitää mennä tilanteen mukaan, ohjetta ei voi antaa.

Annoin tummennettujen lasien kuivua pari päivää lämpimässä ennen autoon asennusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
kuka nyt viitsii nähdä vaivaa ja aikaa kun muutamalla satasella ammattimies laittaa laadukkat kalvot. Lähdeppä sitäpaitsi nykyautoista repimään laseja irti, huhuu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Niiii,tietty jos haluaa pilata autonsa niin mikäs siinä,antaa palaa vain.Sittten kun töppää niin saat viedä ammattilaisen tehtäväksi ja maksaa kuitenkin sen 200-300 e.

Itse en edes ajatellut lähteä leikkimään tuolla vaan vein liikkeeseen.Nyt takaovien ja takalasi ovat todella siististi tummennettuna.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

lasien tummentaminen

Saako itse tehtyä laadukkaan tummennuksen ikkunoihin? Minkälaista kalvoa kannattaa ostaa ja mitä ei? Mistä ko. materiaalia saa?

Paljonko suunnilleen maksaa liikkeessä/itse laittaessa lasien tummennus (pontiac trans sport)?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta