Uskaltaako eläkkeellä opiskella ja valmistua?

SaattaaLiittyäAsiaan

Miten käy nuoren ihmisen, joka on saanut toistaiseksi voimassaolevan eläkkeen ja valmistuu koulusta ja ilmoittaa olosuhteiden muutoksesta eli eläke menee tarkistukseen?

Katkeaako eläke kokonaan liukuhihnaperiaatteella vai mietitäänkö asiaa henkilökohtaisesti?

Itsellä työhaluja olisi ja varmaan kykyäkin osa-aikatyöhön tietylle alalle, joka ei myöskään ole vähiten työllistävästä päästä, mutta Kelan virkailija ei osannut sanoa mitään, kun kysyin että mikä on sitten tulevaisuus eläkkeen tarkistuksen jälkeen. Kyse on tällaisista hommista, joissa virkaan kelpuuttavat paperit ovat aika tärkeät.

5

383

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kukatietäisi

   Minä haluaisin vastauksen myös samaan kysymykseen.Aikuinen lapseni on lievästi älyllisesti kehitysvammainen,ja työkyvyttömyyseläkkeellä,ja nyt häntä yritetään saada tutkintoon johtavaan koulutukseen.Minulla on se käsitys ettei eläkkeellä oleva voi suorittaa tutkintoa,opiskella kylläkin voi,mutta jos suorittaa tutkinnon,menettää eläkkeen.Tätä tarkoittaa Kelan uudelleenarviointi,mielellään tulkitaan että nyt se kehitysvammainen on palautunut työkykyiseksi,ja sitten sitä on tyhjän päällä.Hän ei todellakaan kykene hakemaan toimeentuloa itsekseen,vaan tarvisi tuetun työpaikan,sitten tutkinnon jälkeen,jos nyt läpäisisisi sen.Tuntuu vaan että yritetään saada opiskelijoita,välittämättä onko heillä mitään mahdollisuuksia työllistyä sen jälkeen.

   • dtjdf

    Kaikki ne paikat on kuitenkin jossain hevonkuusessa jonne ei pääse mitenkään, tuo edelleen on vain ja tulee olemaan pelkkää kiusaamista. Ei me muutkaan voida maksaa mitään kalliita muuttoja jonnekin paikkaan Ö jos sitä rahaa ei vain ole. Oli työkykyinen tai ei. Sitten joutuu hakemaan toimeentulotukea, että saa edes jotain.


  • wqwqwqwa

   No ei täältä mitää varmaa vastausta saa.
   Se vaan on yksi kriteeri uudelleenarviointiin ja on yksi niinstä asioista mistä ilmoitusvelvollisuus jos uuden ammatitutkinnon saa. Mitä päätetään niin kuka tietää mutta yksi elämähän meillä kaikilla on joten jos haluaa niin miksei kokeilisi. Ainahan joku tuki kuitenkin..

  • 383u38e7e

   Se että suorittaa jonkin tutkinnon loppuun ei vaikuta yhtään mitenkään pysyvään/toistaiseksi voimassaolevaan työkyvyttömyyseläkeeseen.

   Määräaikaiseen eläkkeeseen tai kuntoutustukeen valmistuminen voi vaikuttaa silloin kun eläkkeen jatkosta päätetään.

   Pysyvän työkyvyttömyyseläkkeen voi päättää kolmella eri tavalla: joko itse pyytämällä sen katkaisemista tai menemällä töihin tai paranemalla niin että työkyky palautuu riittävästi. Pelkkä tutkinnon loppuu suorittaminen ei ole riittävä todiste työkyvyn palautumisesta.

  • Arvaakuka

   Kelalla voi olla vähän eri kriteerit. Mulle työeläkeyhtiö sanoi että opiskele ja valmistu vaikka mihin, sitten vasta kun rupean tietyn summan tienaamaan niin asiaa katsotaan uudestaan. Mutta aina kannattaa selvittää omalta osalta asia ettei joudu kuseen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   310
   9646
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   5065
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   198
   3959
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   89
   1966
  5. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   133
   1844
  6. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1826
  7. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   102
   1661
  8. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   128
   1279
  9. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   54
   1264
  10. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   1206
  Aihe