Tapaus Arssi Tikkanen ja kivun lievittämättömyys?

miksiapuaeilöydy

Katsoin Mtv3:n uutiset ja siinä mainittiin kolmosen nettisivuilla olevasta jutusta joka koskee Arssi Tikkasen tilannetta. Kävin katsomassa ja järkytyin pahasti:

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/turkulaisen-arssin-24-kipuoireyhtyma-pahenee-olin-kuolla-kaksi-kertaa-saman-hoidon-aikana/6754500#gs.90kPIZY

Arssi oli terve nuori mies joka pieleen menneen polvileikkauksen jälkeen on kärsinyt jo usean vuoden ajan aivan sietämättömästä kroonisesta kivusta. Hän sairastaa CRPS 2 - nimistä kroonista kipuoireyhtymää. Tila on toistaiseksi vain huonontunut. Arssilla on oma Youtubekanava ja FB- sivut joista näkyy miten tila on vain heikentynyt, kivut vain pahentuneet mutta jostakin syystä apua ei vain ole tullut. Facebook- sivulla on video jossa näkyy aivan kauhistuttava kipukouristus joka on taatusti jo henkeä uhkaava.

https://www.youtube.com/channel/UCBeu658yd_plFafmkYGp-Bg

Tämä herättää paljon kysymyksiä. Miten voi olla mahdollista että on olemassa kipua johon mikään (edes morfiini??) ei auta? Videoista näkyy aivan hengenvaarallisia kipukouristuksia joista Arssi joutuu kärsimään. Eutanasiakeskustelussa mm. Päivi Räsänen on vedonnut vastustaessaan eutanasialakia siihen että Suomessa kivun hoito on korkealla tasolla ja siksi jopa terminaalipotilaiden kipuja voidaan hoitaa niin ettei kipuja käytännössä ole. En ymmärrä miten voi olla niin, että nuoren miehen annetaan kärsiä noin kauhistuttavalla tavalla vuodesta toiseen eikä oikeanlaista kivun lievitystä löydy.

Lisäksi videot joissa Tikkanen kertoo vaihtuvien päivystävien lääkäreiden ymmärtämättömyydestä ja asiaan perhetymättömyydestä jolloin he määräävät vääriä hoitoja ja vääriä lääkkeitä. On käsittämätöntä miten tällainen erityistapaus, joka on saanut jo kymppiuutisissakin huomiota ja julkisuutta, ei ole saanut henkilökohtaista hoitavaa omalääkäriä ja hoitopiiriä joka on perillä Arssin tilanteesta. Lisäksi videoista tulee kuva ettei Suomessa ole kenties tarvittavaa asiantuntemusta näin vakavalle CRPS- tapaukselle. Eikö kukaan ole ottanut ulkomaisiin asiantuntijoihin yhteyttä? Niinkin lähellä kuin Saksassa toimii ainakin yksi kuuluista CRPS lääkäri nimeltä Dieter Göhmann. Näitä viestiejä joissa olisi ulkomaisista asiantuntijoista tietoja on tullut videoiden kommenttiosioihin. Eikö kukaan osaa ottaa näihin ulkomaisiin asiantuntijoihin yhteyttä?

En ymmärrä.

Tikkanen oli tässä jamassa jo kaksi vuotta sitten:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001122578.html

Suomessa on CRPS ydistyskin, eikö siellä kukaan osaa auttaa? Eikö tällaiseen TODELLA ole mitään apua?

37

11586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en-ymmärrä

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001122578.html

      "Otin myös lainan, jolla palkkasin asianajan ajamaan Arssin potilasvahinkoasiaa."

      Pitääkö Suomessa todella asiakkaan palkata itse asianajaja ja ottaa lainaa että saa potilasvahinkoasiansa etenemään? Eikö edes sairausvakuutus korvaa tuollaisia kuluja?

      • Anonyymi

        Pitää todellakin palkata ja pitää palkata erittäin hyvä, jolla on näyttöä potilasvahinkoasioiden menestykseestä hoitamisesta.


    • Letham

      Olen itse miettinyt aivan samaa jo pitkään. En voi käsittää, miten tuo on mahdollista. Lisäksi Arssin äidille ovat lukuisat ihmiset tarjonneet rahaa, joka mahdollistaisi kenties muita vaihtoehtoja. Apua ei tietääkseni ole otettu vastaan. Arssin kohtalo on hirvittävän julma, ja tapahtuu tämän päivän Suomessa. Ei voi mitenkään ymmärtää.

      • Anonyymi

        Tehtiin heti alussa hoitovirhe.

        Hermovaurioissa nopeat liikkeet ovat näyttäviä. Yhtään ei saisi jäädä odottamaan hermovaurion pahenemista ja kroonistumista.
        Vaurioitunut raaja on manuaalisti hoitohenkilökunnan liikuteltava vähintään tunnin välein ja yötäpäivää.


      • Anonyymi

        > Lisäksi Arssin äidille ovat lukuisat ihmiset tarjonneet rahaa, joka mahdollistaisi kenties muita vaihtoehtoja....

        Jos jostakin rahaa löytyisi, niin pitäisi perustaa vast.otto, jossa selviteltäisiin ja hoidettaisiin vaikeita kiputiloja. Jossa asiantuntijat valittaisiin hoitamaan ja korjaamaan POTILAAN kipuja ja vaivoja eikä bisneksen etuja.

        Jos joku on tehnyt hoidoissa, leikkauksissa virheen, niin kuka lääkäri haluua sen todentaa? Oletettavasti se tietämättömyys valtaa nopesti alaa?


      • Anonyymi

        Rahalla ei saa menetettyä hoitoaikaa takaisin.

        Tyksin henkilökunnan päät ja kädet eivät toimineet niin kuin olisi pitänyt.
        LIIKE ON LÄÄKE.
        Liike on lääke, joka ehkäisee turvotusta ja kipujen kroonistumista.
        Alkuun tietenkin vähäistä liikettä. Huom! Ei hierontaa. Paitsi ehkä kevyttä lymfausta, jos ei poikkeavan herkkää, kivuloista pintatuntoa ilmene.

        Vähintään tunnin välein liikettä, yötäpäivää.


    • TheBlackAngel

      Vähän tuntuu että mukana oikea sairaus mutta hänen äitinsä sairastaa jotain Münchausenia ja haluaakin pitää poikansa sairaana. Eikä ota siis apua vastaankaan.

      • Anonyymi

        Tyksin hoitohenkilökunta sairastaa laiskamatotautia.


    • NKR

      Auttaisikohan tähän jos murtaisi niskanikaman? Mielummin varmaan halvaantunut kuin jatkuvia kivuissa, hmmm.. toimiikohan tämä sairaus niin?

      • Anonyymi

        Ei toimi. Mieti haamusärky.


    • Anonyymi

      En oikein ymmärrä miksi ei voida käyttää kovia keskushermostoon vaikuttavia aineita.
      Narkkareille kyllä annetaan Subutexia ja vastaavia, mutta tässä on jotain pielessä. Onkohan jotain riippuvuus höyryjä lääkäreillä mielessä?

      • Anonyymi

        Keskushermostoon vaikuttavia aineita on useita olemassa, mutta sellaista lääkeainetta, joka poistaa hermokivun ei ole vielä lääketiede keksinyt.
        Ihminen voidaan nukuttaa, mutta heräämisen jälkeen jaktuu kivut.

        Tässä Arssin tapauksessa olisi alusta nopeat liikkeet olleet näyttäviä.
        Lääkärit Turussa ovat pahasti alusta asti laiminlyöneet Arssin hoidon.


      • Anonyymi

        narkkareilla on vieroitusoireet.
        Arssilla vaikea kipuoireyhtymä.
        eri taudit, eri oireet, eri lääkitys.


      • Anonyymi

        Yhdelle 85 vuotiaalle sanottiin ettei hänelle voi kirjoittaa lääkettä joka tekee ihmisen riippuvaiseksi , hän oli sanonut että koska on niin vanha niin mitä sillä on väliä vaikka tulisikin riippuvaiseksi koska ikäkin on korkea, pää asia kun sais olla hyvin voiva . Ei saanut lääkettä .


    • Anonyymi

      Jospa se tuo lääkäreille joitain nautinnollisia hetkiä, kun tietää potilaansa kärsivän kovista kivuista?

      • Anonyymi

        Näinkin voi olla. Lääkärin jumalakompleksi?
        Kukaan ei ole poissulkenut tätä sadismin muotoa juuri noilta lääkäreiltä.
        Turussahan nämät karmaisevat Kupittaan tapahtumat saivan sijansa ja kukaan ei usko, että sielläkään sadismi olisi loppunut. Ehkä peitellään ja salaillaan pahemmin tai paremmin kuin aiemmin?
        Ainakin Tyksin kipuosaston lääkäri on vaihtanut paikkaa. Vaihtanut paikkaa hierarkiassa huomattavasti alemmaksi.


      • Anonyymi

        En usko että niin ajattelevat, heilläkin on niitä ylempiä jotka sääntöjä kirjoittelee , eivät vaan voi kirjoittaa vaikka ehkä itse haluaisivatkin
        Kaikessa on tarkkailu mukana siis lääkäri ei ole mikään jumala joka ratkaisee asiat vaan hänen on toimittava sääntöjen mukaisesti, mitä tulee lääkkeiden kirjoittamiseen . Ja jos ei noudata sääntöjä niin menee lääkärin lisenssi


    • Anonyymi

      Olemme vaarallisen taipuvaisia tekemään mitä meiltä odotetaan, erityisesti jos teot saadaan kuulostamaan harmittomilta – tehtävähän oli "auttaa" – ja jos vastuu tuntuu olevan jollakulla muulla. Siksi sopeudumme käytännössä millaisiin auktoriteetteihin, organisaatioihin ja yhteiskuntajärjestelmiin tahansa. Tämä on yksi pelottavimmista ominaisuuksistamme, ja taipumus jolle olemme täysin sokeita.
      Jussi Valtonen
      Kirjoittaja on kirjailija ja psykologi.

      Lähde: https://www.laakarilehti.fi/maailmassa/kolumni/vain-pahimmat-sadistit/?public=f74f6e44d661c8149dba6b1eed579ee8

    • Anonyymi

      Viimeinen Pilleri, tai käristelty, grillattu Hilleri tai Karhu, tai Majava.

      Apteekkari-nainen sanoi itselleni kun ostin kipulääkkeitä: et saa syödä noita sitten kuin 3kpl päivässä.

    • Anonyymi

      Hermokivun hirveyttä ei ymmärtää, ellei ole itse sellaosta kokenut. Itellä ollut leikkausten mentyä pieleen kovaa hermokiåua toistakymmentä vuotta, ja on ollut aikoja, jolloin mielummin kussu ja paskonu alleni, ettei tarvitsisi liikkua vessaan. Liikkuminen hitusenkin akuuteimpana kipukausina saa kivun sellasiin mittoihin, ettei sitä voi kukaan terve tajuta. Kaiken lisäksi joudun koko ajan tappelemaan Kelan ja Varman kanssa, että tulisin jotenkin toimeen. Työtä en o koskaan vieroksunu. Fyysiseen hajoamiseeni asti painoin duunia. Ystäviä jäljellä tasan nolla. Onneks on kirjat ja leffat.

    • Anonyymi

      Tässä tapauksessa on kyllä jotain aika epäilyttävää. Tuo äidin osuus ainakin.

    • Anonyymi

      Onko kyseessä niin, että perhe tarvitsisi myös psykiatrista apua eikä suostu ottamaan sitä vastaan. Jotain on pielessä perhedynamiikassa joka ilmeisesti pahentaa Arssin sairautta ja vaikuttaa siihen että reagoi huonosti mihinkään hoitoihin. Yleensä kaikki palaute mitä Arssin äiti netissä antaa hoitavista tahoista on ollut negatiivista. Tämä on jo yksi oire siitä että psyyke ei välttämättä ole tasapainossa. Voi olla että hoitavat tahotkin ovat turhautuneet siihen ettei äiti halua ottaa vastaan psykososiaalisia tukitoimia, jotka voisivat Arssin tapauksessa olla erittäin tärkeitä toipumisen kannalta.

    • Anonyymi

      Ottaa päähän CRPS:ää itse sairastavana lukea kommentteja äidistä. Haloo, te ette tiedä täsä sairaudesta mitään. Kidutusta 24/7. Kuvitelkaa että teitä porataan hermoon joka tunti. Kipuihin ei auta edes morfiini, pahempia kuin syöpkivut. Lukekaa asiasta ennenkuin kommentoitte. Vain nukutus. Arssilla on munattu hoito, CRPS potilasta ei saisi leikata kuin hätätapauksessa, kun se leviä. Sisäelimin, äänihuuliin jne jne joka paikkaan. Harvinainen sairaus Arssin tapaus vakavammasta päästä. Voimia hälle!

      • Anonyymi

        Spero clinic voi auttaa.hoito varmasti kallista ja amerikassa mutta mahtavia tarinoita.ei enää kipuja.löytyy facebookista ja instagramista.


    • Anonyymi

      Mikä Arsdin tilanne nykyään?
      Täydellinen somehiljaisuus äidin puolelta ollut jo vuoden.

      • Anonyymi

        Onkohan enää edes elossa?


    • Anonyymi

      Hävisi kokonaan suomesta, ei mitään infoa. Omituista.

      • Anonyymi

        Jospa voi paremmin ja oireet helpottaneet?


    • Anonyymi

      Somesta,ehkä vielä Suomessa kuitenin

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ja nimiä julki ketä hoitanut arssia, niin aletaan ottaan näitä sadisteja kiinni


    • Anonyymi

      Tässä touhussa jotain mätää. Minkä helvetin takia ne ei amputoi sitä sen jalkaa ja kättä kun ovat jo aivan paskana muutenkin siihen loppuisi kivut niistä.

    • Anonyymi

      Näköjään Arssilta ja äidiltään on ilmestynyt kirja "Valtataistelu kivun kanssa". Onko kukaan lukenut?

    • Anonyymi

      Onko kukaan parantunut tästä taudista?

    • Anonyymi

      Parantuneita?

    • Anonyymi

      Tästä taudista ei parane, itse tiedän, kärsin ihan hirveitä tuskia joka hetki. Lääkkeet ei auta, ei mikään.

    • Anonyymi

      Ei auta edes morfiini crps kipuoireyhtymää sairastavien hermokipuihin. Jatkuvaa poltetta ja kipua, ei hetken lepoa kivuista. Itse sairastan tätä ja kivut leviää. Leikkauksia ei voi tehdä. Syöpä sairaat saa kivunlievitystä, me ei, koska hermokipuja ei voi lääkitä. Kärsimme vain sen 24/7, niin kauan kuin elimistö kestää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      186
      1839
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      61
      1265
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      58
      1033
    4. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      147
      918
    5. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      80
      912
    6. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      44
      883
    7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      798
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      77
      741
    9. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      719
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      320
      688
    Aihe