Halpa kaiku?

PurjehtimaanTuomittu

Ennen en ole pitänyt kaikuluotainta tarpeellisena . Syvyystiedot paperilta ja kompassiavusteinen paikannus ovat riittäneet. Ensi kesänä olisi aiemmin outoja vesiä ja mielenkiintoisia luononrantoja. Vanhan kävyn vanhoille jaloille metsässä tai kallioilla kulkeminen sitloodassa venymisen vastapainona on hyväksi.

Tekisi mieli varmistella, että maalit eivät jäisi rantakiviin. Kun en lopulta tiedä kaiun tarpeellisuutta, en välittäisi käyttää laitteeseen paljon rahaa, eikähän sitä paljon olekaan. Miten siis on laita näiden halpojen vempeleiden? Jopa alle kahdensadan on muutamia. Toimivatko vai meneekö hukkaan vähäkin sijoitus?

11

2114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toimivat hyvin. Alle satasenkin niitä saa. Yksi laite kävi mulla meren pohjassakin, mutta yhä toimii. Anturin voi sijoittaa sisäpuolelle. Halvoissa vehkeissä on peräpeilianturit. Kalliissa kaiuissa on etuna se, että ne näyttävät kalojen sijainnin paremmin.

    • Kaikumies

      Kaiku on edullinen värkki ja kuvailemassasi tilanteessa tärkeä peli. Tärkeää siinä on se, että teet anturiasennuksen sisään ja huolella. Asennuksesta löytyy paljon ohjeistusta ihan googlettamalla.

    • ex-Santtu31

      Samoin allekirjoittaneella oli edellisessä veneessä halpa vain syvyysnumerot näyttävä kaiku. Sopi juuri omaan ja avaajan käyttötarkoitukseen - hitaasti kalliorantaa kohti ja kun keulassa oleva anturi näyttää syväyksen lukemia on vielä pari metriä kölin etureunaan. Tässä käyttötavassa jopa oli eduksi että näytössä oli vain isot numerot (Nasa-marine Clipper) eikä hienoa värikuvaa pohjan profiilista.

    • halpisriittää

      Hyvin pärjäät halvallakin kaikuluotaimella ja tulet huomaamaan sen tarpeellisuuden varsinkin luonnonsatamissa ankkurointipaikkaa etsiessäsi. Itse ostin Echopilotin halvimman mallin ollessani seilaamassa Englannin rannikolla (vanha kaiku oli lakannut toimimasta juuri silloin, kun sitä vuorovesillä eniten olisin tarvinnut). Nyt tuo halpiskaiku on toiminut 15 vuotta ilman häiriöitä. Anturi on alkuperäinen yli 20-vuotias ja Echopilotin anturi on varaosana (alaspäin näyttävä malli).
      Nasan Cruiser Echopilot näyttää olevan 130 e hintaluokassa svb:n katalogissa. Sen virrankulutus on pieni, 10 mA.

    • Yammusi

      Halvin kaiku on, että laittaa narun päähän painon ja mittaa sillä syvyyttä.
      Ei liikaa hajoavia osia.

      • luotiliina

        Luotiliina on toki käypä väline, jos ei ole kovin syvää eikä vene juurikaan liiku. Jos olet etsimässä sopivaa ankkurointipaikkaa, on oleellista tietää ankkurointisyvyys. Kaiusta näet syvyyslukeman 100 metristä 0.8 metriin. Luotiliina ei kylläkään ole kaiku ;-)
        Itse käytän luotiliinaa, kun jollan kanssa tsekkaan esim. onko kahden saaren välissä riittävän syvää siirtääkseni purkkarini suojaisempaan ankkuripaikkaan. Siitä on apua silloinkin, jos veneesi on juuttunut kivikkoon ja haluat selvittää, mihin suuntaan kannattaa varpata.


    • PurjehtimaanTuomittu

      Kiitos vastauksista! Olivat niin rohkaisevia, että vertailen hiukan ja ilman muuta sitten hankin.

    • Tyrnäväntorpedo

      Suosittelen hankkimista.

      Pidä kuitenkin mielessä, että kaiku näyttää yhtä kohtaa, ja kivi voi olla ihan vieressä. Kaiku näyttää historiatietoa ja parhaimmillaankin sitä, mikä pohjan alla on sillä hetkellä, kun olet sen päällä. Eteen näyttävä kaiku on eri asia ja kallis.

      Yhtä numeroa nayttävä kaiku on helppo, koska ei voi miettiä, mikä on todellista ja mikä ei. Piirtävä kaiku näyttää useampia heijastuksia ja niistä joutuu tulkitsemaan mikä on todellinen ja mikä muu heijastuma. Yksi numero antaa kuitenkin vähemmän tietoa, vaikka vaikuttaakin uskottavammalta.

    • Pilssirotta

      Ostin juuri huuto.netistä kalakaiun muutamalla kympillä. Näyttää kalat, pohjan muodot ja onko savea, hiekkaa, taikka kiveä.

      En ole vielä mitannut virran kulutusta, mutta tuskin tuo paljon kuluttaa. Ajattelin asentaa rungon sisäpuolelle jotain massaa hyväksi käyttäen.

      Noita käytettyjä ilmaantuu aina välillä ihan pilkkahintaan myyntiin, jos rahat on tiukassa.

      • Tyrnäväntorpedo

        Lue kuitenkin asennusohjeet ennen kuin massaat anturin veneen pohjaan kiinni.


    • relaa-

      Hyviä vinkkejä jo tullutkin. Tosiaan anturi sisälle ja niin lähelle keulaa kun saa, paikan voi etsiä ennen anturin kiinnitystä kokeilemalla (vesipussissa pohjaa vasten) missä toimii. Itse pidän luonnonsatamista ja väylien ulkopuolella liikkumisesta ja en harkitsisi muuta kuin piirtävää kaikua omaan käyttöön. Se kertoo myös pohjan profiilista tietoa eli näyttääkö lähestyvä ranta tasaisesti madaltuvalta vai onko kiviä. Lisäksi katseen voi pitää enemmän vedessä pohjaa tiirustellen ja silti vilkaisu näyttöön kertoo millainen pohja on ollut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe