Poistaako kaste omastatunnosta menneet rikokset?

googlasinkyllä

Oliko Raamatussa joku tällainen kohta kasteesta?

5

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkoitatko lapsi- vai aikuiskastetta? Usko vanhurskautaa ja kaste tai suun tunnustus pelastaa.

    • näin.uskon

      Ei kaste mitään poista. Ei anteeksianto ja parannuksen tekokaan mitään poista jos on pilattu toisen ihmisen elämä lopullisesti tai tehty jopa murha.

    • Uskovaisella ei ola omaatuntoa, muussa tapauksessa se ei voisi jumalastaan aktiivisesti ja törkeästi valehdella.

    • En ihan tarkkaan ymmärtänyt ajatustasi. Kaste tai uskoon tuleminen ei poista historiaa. Se mikä on tapahtunut, se on tapahtunut ihmisen näkökulmasta. Jumalan näkökulmasta kaste on uuden alku, entinen on mennyt, uusi on sijaan tullut. Ihminen on uusi luomus, Jumalan lapsi.
      Room.6 : 3. Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
      4. Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.
      5. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,
      6. kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;
      7. sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä.
      8. Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan,
      9. tietäen, että Kristus, sittenkuin hänet kuolleista herätettiin, ei enää kuole: kuolema ei enää häntä vallitse.
      10. Sillä minkä hän kuoli, sen hän kerta kaikkiaan kuoli pois synnistä; mutta minkä hän elää, sen hän elää Jumalalle.
      11. Niin tekin pitäkää itsenne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa.

      Gal.3 : 27. Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.
      28. Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa.
      29. Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan.

      2 Kor. 5: 17. Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

      Vastasinko yhtään siihen mitä kysyit?

    • kasteenarmo.kantaa

      Alottajalle:

      Tarkoitat varmaan tätä raamatunkohtaa:

      "Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta" (1.Piet. 3:21)


      Tämä kohta ei VARSINAISESTI sano että kaste pelkkänä tehtynä tekona, mekaanisesti poistaa jotain omastatunnosta (ex opere operato). Tässä pitää nyt ymmärtää konteksti mistä Pietari puhuu eikä tarttua yhteen-kahteen sanaan ja ruveta hyörimään pelkästään sen ympärillä, miettien sen merkitystä. Tarkoitan tuota hyvän omantunnon pyytämistä.

      Peitari puhuu tosin kasteesta verraten kastetta Nooan aikaiseen vedenpaisumukseen, sanoen että niinkuin Nooan aikana veden kautta 8 sielua pelastuivat, niin nytkin KASTE meidät pelastaa.

      1.) Ensinnäkin tulee huomioida että Pietari todellisesti sanoo kasteen pelastavan - kaste siis pelastaa -sanoivat lahkolaiset mitä tahtovat.

      2.) Tulee kiinnittää huomio siihen MITEN Pietari sanoo kasteen pelastavan: nimittäin ei mekaanisesti, niin että se pelkkänä tehtynä tekona pyyhkii pois synnit epäuskoiseltakin. Sitä Pietari tarkoittaa sanoessaan ettei se ole lihan saastan poistamista, sillä syntisyys ei lähde meistä mihinkään tämän elämän aikana vaikka olemme kastettuja ja uskovia.
      Pietarin sana onkin oikein ymmärretty jos se käsitetään niin että hän tarkoittaa että lihan saasta (syntisyys) ei meistä vielä tämän elämän aikana poistu, mutta SITÄ EI LUETA enää syyksi sille joka on kastettu (ja uskoo). Uskoakin täytyy, sillä kaste ja usko kuuluvat yhteen.

      Kaste siis kuitenkin pelastaa, eli kaste tukee uskoa ja uskomista. Jumala välittää kasteen kautta evankeliumin armon kastettavalle. Näin ihan pieni sylilapsikin saa evankeliumin lahjan ja uudestisyntyy ylhäältä kasteessa sillä koska kaste on armonväline (sakramentti) niin kasteen kautta Jumala antaa myös synnit anteeksi, ottaa kastettavan omakseen ja pelastaa tämän. Kaste ei ole siis vaihtoehto uskolle eikä ole myöskään uskoa vastaan vaan kuuluu yhteen uskon kanssa. Kaste pelastaa uskon kautta.

      Vastaus kysymykseesi: se mitä omassatunnossasi painaa, -ei liity tähän kohtaan suoranaisesti sillä tavalla että kaste jotenkin pyykisi esim. muististasi pois jonkun pahan teon, mutta kasteesi vakuuttaa sinulle että evankeliumin anteeksiantamus kuuluu juuri sinulle, riippumatta siitä mitä olet tehnyt. Jumala antaa kaikki syntisi anteeksi armostaan ja oman laupeutesi tähden. Siis jos jokin sinua vaivaa, etkä pysty tästä uskomaan evankeliumin sanaa omalle kohdallesi, suosittelen hakeutumaan jonkun uskovaisen luterilaisen miespapin luo ja ripittäytymään henkilökohtaisesti asiasta joka painaa mieltäsi.

      Jos taas voit, olet vapaa ottamaan uskossa vastaan syntiesi anteeksiantamuksen tästä Vapahtajan omasta sanasta, joka tarkoittaa sinuakin:

      "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut,
      että Hän antoi ainokaisen Poikansa,
      ettei yksikään joka Häneen uskoo,
      ikinä hukkuisi, vaan hänellä olisi,
      iankaikkinen elämä" (Joh. 3:16)


      Usko siis turvallisinmmielin syntisi anteeksi saaduksi Jeesuksen nimessä ja maahna vuotaneessa sovintoveressä. Jos olet lapsena saanut tulla kastetuksi, kasteesi kantaa sinua ja kertoo sinulle että vaikka teit syntiä, Jumala ei ole sinua unohtanut eikä hylännyt. Käy siis rohkeasti uskoen Vapahtajasi ja Hyväntekijäsi luo!

      "Jeesuksen kuolo ja kasteeni kallis, niissä mä kurja oon taivaaseen valmis!"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      72
      3640
    2. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      147
      2898
    3. Minkä ikäinen

      Kaivattusi on?.
      Ikävä
      116
      2432
    4. Mitä haluaisit sanoa

      kaivatullesi juuri nyt?
      Ikävä
      128
      2190
    5. Minkä näköinen

      Kaivattunne on?
      Ikävä
      86
      2097
    6. Kepun kansanedustaja Aittakumpu loikkasi persuihin!

      Purran hallitus saa lisävahvistuksen! Oppositiota taatusti kismittää! https://www.is.fi/politiikka/art-2000010774118.
      Maailman menoa
      390
      1804
    7. 421
      1639
    8. Miten sulla meni niin tunteisiin yksi mies?

      Hyvässä ja pahassa? Tähän voit tilittää, jos aavistat kuka minä olen.
      Ikävä
      101
      1529
    9. IS Viikonloppu 19.-20.10.2024

      2 ½ -tasoiseksi merkitty Kovis Arto Kuivaselta. Kiva ristikko, jonka vaikeustaso en mielestäni 2+. Pääkuvasta johdetut s
      Sanaristikot
      95
      1426
    10. En halua puolustella valheitani

      jne jne... Olen ollut ihan sekaisin sinusta. Haluan vaan vastauksen haluatko minut vai et??? Vain yksi asia on totta ja
      Ikävä
      42
      1337
    Aihe