Korkosaappaat kasvuiässä?

vaivaisenluita_tiedossa

En tiedä mihin aihealueeseen tämä kuuluu. Laitoin jo tuonne muoti ja kauneus/ kengät, mutta sitä ei kai paljoa lueta. Siis 12-vuotias tyttäreni haluaisi korkosaappaat, sellaiset piikkikorkoiset. Käytiin jo sovittamassakin, mutta en suostunut ostamaan vielä. Huolestuttaa, mitä seurauksia korkokengillä kävelemisestä on kasvuikäisen jaloille. Mitä teen, uskallanko ostaa?

6

2243

Vastaukset

 • Jos tyttö opettelee ja oppii hyvin kävelemään niin osta ite käytin ekankerran 13 vuotiaana juhlissa 10cm korkoja juhlissa ja välillä koulussa . Mitään ei ole tullut jalkoihin

 • Itse olen sitä mieltä, että parasta on olla mahdollisimman paljon täysin ilman kenkiä.
  Toisaalta hyvähän on koittaa kaikkea. Siinähän jalka oppii.

  Pahinta on varmaan 24/h lenkkarit jalassa.

  • Jaa niin, alkuperäiseen kysymykseen. Oma tyttöni on13v, ja ymmärrän et haluaa yrittää olla jo vähän aikuinen. En ite näkis pahana jos omistaa korkkarit, kunhan ei aina käytä.


  • 1säpappa kirjoitti:

   Jaa niin, alkuperäiseen kysymykseen. Oma tyttöni on13v, ja ymmärrän et haluaa yrittää olla jo vähän aikuinen. En ite näkis pahana jos omistaa korkkarit, kunhan ei aina käytä.

   Totta opettelee aluksi vaikka eri korkuisilla koroilla ja totuttaa jalkaa hyvin korkoihin ja sit pikkuhiljaa jos on tytöllä kiinostusta alkaa käyttää enemmän. Rohkeesti vaan kokeileman.


 • En kyllä noin nuorelle lapselleni piikkikorkokenkiä ostaisi. Ehkä n. 16-vuotiaana sitten voisi asiaa harkita. Toki kotona voi testailla vaikka omiani vähän, mutta ei muuten. Varsinkin kapeakärkiset korkokengät on tosi huonoja jaloille ja jalan vielä lasvaessa voisi kuvitella, että se on erityisen haitallista.

 • 15 -vuotiaana voi neidille antaa luvan käyttää piikkikorkoisia korkosaappaita. Suuressa maailmassa saman ikäisille tytöille opettavat piikkikorko avokkaiden käyttöä, mutta se on siellä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.