Ei-Smart-TV haussa

perus_tv

Tein pienen kierroksen netissä ja vaikuttavat liki kaikkialla tyrkyttävän lähinnä smart-malleja, TV:stä kertovissa tekniikkalehtien artikkeleissakin.

Miten kaikesta tuosta trriljoonatarjonnasta edes erottaa helposti ne ei-smart-mallit?

Henkilökohtaisesti en tarvitse enkä edes halua nettiä telkkariin, tietoturvaongemineen ja päivitysrumbineen & mahdollisine ongelmineen, vaikka pakkosuuntaus siihen riskeeraa jossakain vaiheessa tullakin.

Eli hakusessa olisi jokin "nykyajan" perus-telkkari, suhteellisen simppeli, mutta hyvä kuvanlaadultaan ja muutenkin asiallista laatua. Mitä näillä kriteereillä olisi huomoitavaa, ett"ei TV kuitenkaan ihan heti pian ole käyttökelvoton, eli teknisesti out of day?

Tuumakoko on auki, johon tuleva muuttokin vaikuttaa, mutta jokin maltillinen kooltaan ja ehkä 400-500 euroa.

20

3581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hans_Välikäsi

      Ainakin jokin aika sitten Hobby Hallissa oli myynnissä Thomson-merkkinen ei-smart tv, kooltaan 32 tuumaa eikä hintakaan ollut paha, tsekkaa jos se vielä löytyisi niiltä. Itse ostin sen ja olen ollut tyytyväinen siihen.
      https://www.hobbyhall.fi

    • tuplasmart

      Smart ominaisuuksia (netti) ei ole pakko käyttää. Kaikki toimii tavallisina telkkareina.

      • Hans_Välikäsi

        Niin eipä ole pakko käyttää mutta miksi maksaa turhasta eli ominaisuuksista joita ei käytä?


      • Eipä_ne_hintaa-lisää
        Hans_Välikäsi kirjoitti:

        Niin eipä ole pakko käyttää mutta miksi maksaa turhasta eli ominaisuuksista joita ei käytä?

        Eipä tuo sinänsä pieni juttu androidi mitään hintaa lisää massavalmistuksessa, saattaa vain kaduttaa jälkeen päin kun näissä on näytön käyttöominaisuuksia jota tavallisessa ei ole esim. voi peilata tabletilta kuvaa televisiolle ym.


      • on_eroa
        Eipä_ne_hintaa-lisää kirjoitti:

        Eipä tuo sinänsä pieni juttu androidi mitään hintaa lisää massavalmistuksessa, saattaa vain kaduttaa jälkeen päin kun näissä on näytön käyttöominaisuuksia jota tavallisessa ei ole esim. voi peilata tabletilta kuvaa televisiolle ym.

        Onhan siinä nyt hinnaneroa jos halvin 32" smart-tv maksaa 400 ja ei-smart tv vajaa 200 euroa!


    • KivisenAika

      Taitavat kaikki Suomessa myynnissä olevat olla Ei-Smart- malleja, kun tekstit ovat valkoiseen taustaan katoavia. Nehän pitäisi olla mustassa palkissa valkoisina, että erottuisivat.
      Ei-Smartit puhuvatkin takaseinälle, eivät katsojaan päin.

    • se-siitä-sit

      Ei-Smart telkkari on todennäköisesti kalliimpi kuin Smart telkkari, suurempien valmistus erien takia. Kysyppä kaupassa kannettavan hintaa kun et halua windowsia ollenkaan koneeseen. No, kone tulee kalliimmaksi kun hintaan lisätään windowsin poistosta johtuvat työkulut, vaikka win10 hinta onkin 120 euron kieppeissä.

    • perus_tv

      Hieman arvelinkin, että keskustelua ajautuu linjalle: ei-smart vs. smart.

      Smart-tv on täysriski yksityisyydelle ja tietoturvalle.

      Moni ei vaikuta edes sisäistävän sitä miten kaikki IoT-härpäkeet kuten TV:t ovat hakkeroitavissa ja kaiken lisäksi ne ovat tietoturvaltaan totaalisen retuperällä. Hakkeroitu IoT-laite vaarantaa kodin ja henkilöiden kaiken tietoturvan.

      Alla olevan artikkelin jälkeen tilanne ei suinkaan ole parantunut, vaan juurikin päinvastoin.

      *

      2014 - Hakkeri varoittaa: Korttelin kaikki älytelevisiot kaapattavissa

      - https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000001839462.html

      *

      Smart-televisioissa on suorastaan täyden tietoturvatomuuden lisäksi ongelmana myös niiden ohjelmoitavissa oleva ja lyhennetty käyttöikä.

      Päivitys taasen voi tuoda toimivuus- ja yhteensopivuusongelmia, turvapäivityksiä ei ole oikeastaan lainkaan ja jos on, niin ovat retuperällä ja sitten kun edes noita "turvapäivityksiä" ei ole saatavilla, niin laitteen voi tietoturvattomuutensa vuoksi viedä puristamon kautta kierrätykseen.

      Tässä hyvin lyhyesti jotakin siitä miksi smart-tv ei itseäni kiinnosta lainkaan.

      Olen toki hyvin tietoinen siitä miten TV on kaikkialla siirtymässä kokonana nettiin, se on vain ajan kysymys.

      Kirjainmerkeissäni on melko paljon artikkeleita aiheesta ja olisin voinut laittaa melko runsaasti aineistoa, mutta ongelmana on se miten s24:n robotille herää hurja ruokahalu jos laittaa useampia linkkejä ja viesti katoaa robotin ahnaisiin uumeniin.

    • perus_tv

      Mikäli tekee suomeksi tai englanniksi hakua IoT-laitteista ja tietoturvasta, niin saa runsaasti materiaalia luettavakseen, Barbi-nukeista, kahvikeittimistä, seksileulista, jääkaapeista, lämpöpumpuista aurinkopaneeleihin ja kaikkeen mahdolliseen missä vain on IoT sensoreita, "tyhmiäkin" eli joiden ei edes tarvitse olla ns. älylaitteita.

      Tuo IoT-alue on tietoturvaltaan täysin villiä länttä.

      * Varo! Älytelevisiosi voi olla paha tietoturvauhka – vakoilee käytöstäsi, naurettavan helposti hakkeroitavissa

      - https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/varo-alytelevisiosi-voi-olla-paha-tietoturvauhka-vakoilee-kaytostasi-naurettavan-helposti-hakkeroitavissa-6700593

      * Liititkö kodinkoneen nettiin? "Tietoturvasta ei mitään varmuutta"

      - https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000001894766.html

      .

    • bugejaonpakkosietää

      "Smart ominaisuuksia (netti) ei ole pakko käyttää."

      Ei ole, ei, mutta ne kuitenkin saattavat aiheuttaa monenlaisia häiriöitä television toimintaan siitä huolimatta. Itse saan nykiä pistotulppaa irti seinästä kerran viikossa, kun televisioni ilmoittaa milloin mitäkin omituista. Esimerkiksi edellisen ohjelmalähteen tai kanavan katseltavaksi vaihtava näppäin ei toimi: "Toiminto ei ole käytettävissä".

      Se palaa käytettäväksi, kun irrotan television sähköverkosta pariksi minuutiksi. Tämä tehdään konttaamalla lattialla, koska Sonyn televisioissa ei ole virtakatkaisijaa. Kiusa se on pienikin kiusa!

      Ymmärrän hyvin ihmisiä, jotka haluavat toimivan yksinkertaisen television. Niin minäkin halusin, mutta en löytänyt 55-tuumaisista sellaista, kun tämän "äly"-television ostin.

    • KatsooVanhaaPutkitelevis

      Ei-smart tv:n saat lähimmästä tv-liikkeestä. Eivät vain mainosta niitä, kun ovat halvempia. 24 tuuman litteän saa alle 200 eurolla. Ostaessasi katso kuitenkin, että siinä on DVB-T2 eli antenna hd-ready merkintä, jos asut antennitalossa. Kaapelitalossa merkillä ei ole väliä.

      • perus_tv

        Yes, tuosta DVB-T2 kuviosta eri linkkeineen on myös hyvä artikkeli ohessa vuodelta 2015.

        - http://www.iltalehti.fi/digi/2015031819378680_du.shtml

        Vaikuttaa, että smarttia ostavista hyvin harva edes ajattelee laitteen suoranaista tietoturvattomuutta potentiaaleine seuraamuksineen.

        Muuan marketissa liki kaikki tv:t olivat smartteja ja myyjä kertoi vain pienen osan myytävistä olevan ei-smartteja (joita kuulema enempi saman liikkeen nettikaupassa), mutta oli samaa mieltä tietoturvaongelmien suhteen.

        Valitettavasti varsin läheisessä tulevaisuudessa ilmeisemminkin riskeeraa olla saatavilla vain ja ainoastaan smartteja.


    • SäälikxKäy

      Kummallisia smart- televisioita. Puhuvat katsojasta poispäin, ujoja?

      Salaa voi laittaa lisäkajareita, mutta varsinkin se iso basso on piilotettava. Pitkä äänentoistorima voisi olla tv:n päällä, mutta kun sekin ujostuttaa.

      Oikea Smart seuraisi katsojan liikkeitä ja kääntäisi melutulvan katsojaa kohti. Vieläpä leikkaisi melutason huippuja käyttäjän mieliksi.

      Ja vielä smartimpi huomaisi käyttäjän kuulolaitteen singnaalin ja kehittäisi induktiosilmukastaan sopivan vahvistuksen.

      Eivät päivity antenniverkosta eikä antennikaapelista vaikka 10 vuotta vanhat digiboxit päivittyy. Netistä päivitykset asiakasvihamielisen mutkikkaasti. Ujot smartit taas verhon takana.

      Smar on arkajalka, tyytyy isoihin otsikoihin.

    • perus_tv

      Mikä oikeastaan on smartin ja ei-smartin "virallinen" luokittelu, erottelu?

      Onkos noita ei-smartteja sitten "puoli-smartteina" eli sellaisia joita voi päivittää ja sitten niitä joita ei voi päivittää?

      Tämä siksi, että yhdessä liikkeessä oli muutama ei-smartiksi etiketissä luokiteltu, mutta joihin kuitenkin myyjän mukaan oli saatavilla päivityksiä, ilmeisesti PC:n kautta (?).

      Vain yksi laite, JVC, jonka myyjä luokitteli täysin ei-smartiksi ja kantanaan totesi, että jos haluaa hyvän kuvanlaadun omaavan laitteen, niin smart on ainoa vaihtoehto.

      Smarttien vieressä olevissa ei-smarteiksi etiketissä luokitelluissa oli harmaampi ja väriköyhempi kuva, sekä musta vähemmän musta. Hieman paranoiaa peliin. Tuli kuitenkin mileen, josko niiden speksestä olisi tahallaan säädetty kuva heikommaksi, jotta vieressä olevat smartit näyttäisivät selkeästi paremmilta ja saataisiin katsojien ostopäätös niihin kallistumaan.

      Ps. Hieman vaikuttaa siltä, että jos ei-smartilla haluaisi pidempään mennä, niin nyt niitä tulisi ostaa kerralla useampia varastoon, koska kohta-pian niitä ei ole lainkaan saatavilla.

      Ps2. Sama kuin aiemmin yksinkertaisten, yksiteräisten, kestävien ja laadukkaiden verkkovirtaisten _parranajaokoneiden_ kanssa.

      Nyt sellasia ei ole lainkaan, vain malli tai pari aivan ala-arvoisella laadulla. Kaikki muut ovat lyhyelle käyttöiälle tehtyjä pseudo-tekno-hilavitkuttimiksi tehtyjä malleja. Niitä laadukkaita simppeleitä verkkovirtaisia olisi pitänyt ostaa lisäterineen ja vekkoineen pieni laatikollinen varastoon.

      • Anonyymi

        Löytyykö mistään 65" <= "Ei-Smart-TV:tä"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löytyykö mistään 65" <= "Ei-Smart-TV:tä"?

        On se hienoa että salaliittoteorioita riittää, riittää, riittää, riittää, riittää, riittää.


    • Anonyymi

      Tietokoneiden virustorjuntaohjelmia myyvät yritykset tarjoaa myös mahdollisuutta kolmen eri laitteen virustorjuntaan joihin kuuluuvat ainakin kännykät, tietokoneet, televisiot eikä hinta sinällään paha 2 vuotta 100 euroo kolmen laitteen virus- vakoilu- ja yksityisyydensuojaukseen.

      • Anonyymi

        Ebaystä suomalainen virustorjunta sekä vpn kahdeksi vuodeksi viidelle laitteelle 57 euroa.


    • Anonyymi

      Ratkaista nyt ongelma lisäongelmilla.

    • Anonyymi

      Umpiluupäät uskokaa kerrankin. Älkää hankkiko smart tv:tä tai mitään missä android tai google sovellus.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe