Radio Suomen alasajo kiihtyy

tasanaja

Radio Suomen parhaimpiin ohjelmiin kuuluva ajantasa on kuulemma sekin tappolistalla.
Ja tilalle juontajaparin tekopirteää kikatusta ja taattua Lindroos musiikkia. Mitähän kanavalla
on kohta enää kuuntelemisen arvoista? Ajantasa on ollut todella hyvä keskustelufoorumi
ajankohtaisille asioille. Ja ilman musiikkia, siitä plussaa.

31

1249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sos.pol

      Ainoa järkevä ohjelma on Ajantasa. Sitä kuuntelen aina päivisin. Vissiin ainoa ajankohtaisohjelma, jossa puhutaan asiaa ja päivän tärkeistä uutisista ja niiden taustoista.
      Jos tämä ohjelma loppuu, lopetan radio Suomen kuuntelun kyllä minäkin.

    • tuntuu_siltä

      Tuntuu siltä, että konsultit jylläävät Ylessä. He ilmeisesti tahtovat Radio Suomesta Nova-kopion.

      • svekokonsultit-

        Tarkasti ottaen svekokonsultit

        Uutisetkin tulee suoraan Ruotsista


    • kantriradio

      Sielläpä jyllätköön. Soitelkoot toisilleen sitä paska musaa.

    • ajantasa

      Just tuossa Jari Mäkäräinen kiitteli omalta osaltaan ja sanoi, että hänellä oli tämän ohjelman viimeinen juontovuoro nyt iltapäivällä. Ja sanoi, että loppuu kahden viikon päästä koko ohjelma.

    • kopioija

      copy-paste:
      Yleisradio on lopettamassa radion Ajantasa-uutisohjelman. Se korvataan paikallisradioista tutulla toimittajien jutustelulla.
      Ajantasan alasajo on Yle uutisista erotetun päätoimittajan Atte Jääskeläisen päätös. Hänen seuraajallaan Jouko Jokisella ei ole kanttia muuttaa päätöstä.
      Onko uutisten korvaaminen höpötyksellä journalismia, jota rahoitetaan koko kansan Yle-verolla?
      Onko eduskunta, Yleisradion ylin päätöksentekijä tietoinen siitä, millä uutiset ja niiden taustoitus aiotaan korvata? Onko tämä viestintäpolitiikkaa, joka edistää asiakatoa?

    • toimittajien_jutustelut

      Keitä kiinnostavat toimittajien jutustelut? Maailmassa on aivan liikaa turhaa pulinaa, asiaa vähemmän.

      Loistoesimerkki samanlaisesta uudistamisesta oli Ylen tv:n puolella Ajankohtaisen kakkosen korvaaminen kammottavalla Villi kortti -tyhjänpäiväisyydellä. Kansalle lisää sirkushuveja todellisten ongelmien peittämiseksi?

      • Jouto-Feelu

        Lisää määkymusaa ja paripöpinää. Se on pelin henki. Kannattaisiko palkata pari helppoheikkiä hoitelemaan kanavan turinat keskitetysti vaikkapa Jyväskylästä?


      • KiitosMuttaEikiitos

        Minua kiinnostaa toimittajien/juontajien jutustelu, jos siellä on kunnollista settiä. Eihän Radio Suomen päivälähetyksessä edes pahemmin puhuta, kun on kiire jo laittaa uutta biisiä soimaan. Enkä todellakaan tarkoita kunnollisella setillä Radio Suomen juontoja vaan, kuten aikaan oli Radio Rock Heikelä ja Moisio, Ylellä Peltsi ja Juuso sekä Peltsi - Ile Uusivuori - Marja Hintikka kombot. Tuontasoisia kuuntelisi enemmän kuin mielellään. Noissa ohjelmissa kun puhuttiin myös asiaa viihdyttävällä tavalla etenkin Radio Rockin korporaatiossa. Valitettavasti Heikelän lähdön jälkeen, vaikka suomen parhaisiin radiojuontajiin lukeutuva Moisio onkin edelleen Rockilla, en kyseistä ohjelmaakaan enää kuuntele. Kiitos Nelonen Median viimeaikaisten radiomusiikki pelleilyjen ja yksittoikkoisen radio rockin soittolistan. Kuuntelin jossain määrin aikanaan tuota uutta Korporaatiota Moisio-Sainio, mutta ei se tasollisesti pystynyt enää samaan kun jäljellä oli enää vain puolet erinomaisesta.


    • Spotifai

      Paikallisradioitten toimittajien jutut ovat teennäisiä, kaukaa haettuja aiheita ja tyhjänpäiväistä kikatusta ja hörötystä. Kun se kruunataan Johan Lindroosin valitsemilla ulinoilla ja hokemisilla niin Radio Suomi on LOPPU ! Kukaan täysjärkinen ei halua masentaa itseään kyllästyttävillä ohjelmilla ja paskamusiikilla.

      • Tasanaja

        Olet harvinaisen oikeassa.


    • AAA-1

      Ajantasa on saanut yllättävän vähän kuuntelijoita, jos Areenan kuuntelijalukuihin on uskominen. Suurimmillaan ohjelmalla on Areenassa ollut n. 1500 kuulijaa, yleensä vähemmän.

      Vertailun vuoksi; mm. Sekahaku Areenassa vetää 5000 kuuntelijaa lähes joka kerta.

    • radio_pilalla

      Yleisradiossa vihataan puheohjelmia, kun Ajantasa lopetettiin ja Yle Puheesta tuli musiikkiradio.

      • Pääty

        Törkeätä!! EN HALUA MAKSAA TÄSTÄ. Mistään radiokakanavalta ei enää tule asiasa, vain höpöhöpöä. Juontajistakin kuule kiusaantuneisuus, kun pitää höpöttää niitä näitä.


    • Ajantasa.takaisin

      Ajantasan korvannut Radio Suomen päivä-ohjelma eroaa radio Novan lähetyksestä vain siten, ettei tule mainoksia. Muuten voisi luulla kuuntelevansa Radio Novaa

    • sipelä

      Nyt meni niin että ei voi edes Radio Suomea kuunnella. Kuka muuten maksaa kaiken sen musiikin mitä Radiossa soitetaan. Ensimmäisen kerran toivon että Yle maksu poistuu. Kun maksan jostakin,niin haluan että se on sellaista josta pidän,nyt meni ihan takapuolelleen koko Ylen ohjelmisto. Missä on Aki Lainen ja Jari Mäkäräinen Ajankohtaisohjelmien todella hyvät juontajat. Nyt tämä puuroääninen nainen höpöttää ja kun ei jaksa niin laittaa levyt päälle. Toivottavsti laittava kaiken sen palautteen minkä saavat koko kansan nähtäväksi,yhtään mielipidettä pois jättämättä.

    • Takapakkia

      "Ajantasa on saanut yllättävän vähän kuuntelijoita, jos Areenan kuuntelijalukuihin on uskominen. Suurimmillaan ohjelmalla on Areenassa ollut n. 1500 kuulijaa, yleensä vähemmän.#

      En ole koskaan kuunnellut Radio Suomen Ajantasaa YLE Areenan kautta vaan ihan perinteisestä transistoriradiosta FM-lähetyksenä. Se oli hyvä asiaohjelma klo 10-11 ja 14-15 ilman mitään "keventävää musiikkia". Pidin selkeästä ajankohtaisesta asiaohjelmasta, jolla on kiinteä lähetysaika ja riittävästi lähetysaikaa.

      En usko että viitsin enää jatkossa pitää radiota auki klo 10-13 siinä toivossa, että toimittajat sivuaisivat jotain ajankohtaista asiaa. Pidän sinällään musiikista, mutta kuuntelen sitä mieluiten albumikokonaisuuksina CD- ja LP-levyiltä omista stereoista. Nähtävästi asiaohjelmien osalta pitänee siirtyä entistä enemmän YLE Radio 1:n puolelle.

      • AAA-1

        Aiheeseen vielä liittyen katselin Finnpanelin kuuntelijatietoa radion puolelta, ja Radio Suomen kuuntelijamäärä näyttää edelleen vähenevän (olisiko jotain tekemistä nyt jo kuopatun Suomen radio-keskipäiväohjelman kanssa)?

        Uudistaako RS ohjelmistoaan vain uudistamisen vuoksi? Sellainen kuva näistä muutoksista tulee.


    • 61senior

      Kuuntelin tuon ensimmäisen lähetyksen ja olipas rasittavaa. Molemmat juontajat (nimenomaan!) eivät ole toimittajia ja siksikin puhe on liian kevyttä virtaa. Tämä naisääni ei ole ollut koskaan suosikkini, kikatus ja maireus ei kuulosta hyvältä. Miespuolisen osaamisalue ei riitä asiaohjelmiin, hän sopisi paremmin paikallisradioon.

      Olen harmissani, koska Ajantasa on ollut vuosia lempparini. Olen kuunnellut ne ohjelmat melkein joka päivä, ja todella istunut alas ja kuunnellut! Tämä uusi formaatti, jossa jo juonto tökkii, sisältö puuttuu ja kiekuva toisarvoinen musiikki soi vähän väliä, saa kääntämään korvan toiselle kanavalle.
      Miksi ihmeessä Yle pilaa hyvän asiaohjelman?

    • Surkeaa

      Tietääkö kukaan kuinka paljon Yle maksaa musiikista teostolle. Tehdäänö musiikkia ihan Yleä varten ja vielä sellsita ettei kukaan järkevä ihminen sitä jaksa kuunnella.

    • Luonto.ilta

      Luonto-ilta on Radio Suomen ainoa ohjelma, jossa ei vielä soiteta musiikkia. Tähänkin tulee varmasti muutos lähiaikoina, kun kanavan johto havahtuu siihen,että keskiviikko-illassa on parituntinen, jossa ei Haloo Helsinki soi.

    • Järkyttynyt

      Radio Suomen kuuntelijana olen shokissa.Kenen on ollut päätös lopettaa koko Suomen kattavat aamu-ja iltapäiväohjelmat?

    • FakinSimpel

      Jos palaute ei mene kuuleviin korviin ja näkeviin silmiin tai se muusta syystä vain sivuutetaan täysin Ylessä, eikö vain kannattaisi lopettaa Radio Suomen kuuntelu. Kyllä kuulialukujen rajulasku viimeistään herättää Ylen Radio Suomen osalta. Valitettavasti ja tämänkin Radio palstan juttuja selailleena, suriin osa ei ole halukas lopettamaan kuuntelua, vaikka ei ole lainkaan tyytyväinen siihen mitä Radio Suomi on tänä päivänä.

      Nykyään kun on lukuisia erivaihtoehtoja saatavilla yhdessä hujauksessa, luulisi kuuntelematta jättämisen olevan helppo päätös. Toista se oli 20-30 vuotta sitten. Eipä ollut vain klikata nettiradiosovellusta auki ja valita kokomaailman tarjonnasta haluamaansa tai käynnistää suoratoistopalvelua ja kuunnella sitä musiikkia mitä itse haluaa.

      Sen ikuisen itkemisenkin voi lopettaa kuinka surkeaa sitä ja tätä yhää lääh.... Opettelee vain olemaan välittämättä siitä että jotakin asiaa on edes olemassa. Poissa silmistä ja korvista. poissa mielestä.

    • FakinSimpel

      Unohtui lisätä, että itsekin lopetin tuosta noin vain Yle puheen surkean uudistuksen myötä satunnaisen Yle Puheen kuuntelun. Kuuntelen enää korkeintaan jos tiedän, että tulee esim. jonkin haastattelu jonka haluan kuulla enkä kuule sitä muualta. Silloin saatan käyttää Yle puhetta päällä tai kuunnella jälkikäteen podcastina, Näitäkin on harvemmin, joten Yle puhe pysyy omalta osaltani pannassa niin kauan, kunnes kanavan nykyinen uudistus perutaan ja muokataan se sellaiseksi, kuin se olisi alunperinkin pitänyt tehdä. Musiikkia yms. vain kun se sopii käsitelvää aihetta elävöittävästi eikä vain katkaise lähetystä musiikilla vaan on osa sitä.

      Toivottavasti edes Yle puheen kuuntelijat ovat fiksumpaa porukkaa ja lopettavat kanavan kuuntelemisen, kuten ovat uhonneet. Toisaalta tämä tuskin Yleä haittaa, jos samalla podcastien kulutus kasvaa. Johtanee se kuulijamäärien lasku kuitenkin muutaman vuoden sisällä siihen, että Yle toteaa Puheen kokonaan tarpeettomaksi. Tuotetaan ohjelmia vain nettiin.

    • Takapakkia

      Sen jälkeen kun Ajantasan lähetykset (ma-pe klo 10-11 ja 14-15) lopetettiin on oma Radio Suomen kuuntelu huomattavasti vähentynyt. Kuka kumma halusi hävittää selkeät ajankohtaisohjelmat ja muuttaa Radio Suomen epämääräiseksi lähetysvirraksi? Oli mukava kuunnella ihan tiukkaa asiaa noin tunnin verran putkeen ilman mitään viihdemusiikkia. YLE Radio 1:n aamuohjelmat eivät korvaa noita aamu- ja iltapäivän lähetyksiä.

      Jos maailmassa tai Suomessa tapahtuu jonkin suurempi poliittinen mullistus tai terrori-isku, niin on hyvä olla olemassa rutikuivia asiaohjelmia, joita ei pätkitä millään keventävillä suomi-iskelmillä tai klassisella musiikillakaan. YLE Radio 1:ssa on sentään vielä Maaimapolitiikan arkipäivää ohjelma, joka esitetään myös Radio Suomen puolella.

      Onneksi YLE TV1:ssä on sentään vielä klo 20:30 alkava pääuutislähetys ja sitä seuraava A-Studio. Yksi YLE:n suurimpia vahvuuksia mainoskatkojen poissaolon ohella ovat olleet juuri asia- ja uutisohjelmat sekä television että radion puolella. Toivon mukaan joku YLE:n pomo ei ala muuttamaan A-Studiotakin "asiaviihdeohjelmaksi".

    • Ajantasa-fani

      Onko jossain kerrottu, miksi Ajantasa lopetettiin? Oliko kysymys kustannuksista, muista resursseista - vai ihan muuten vaan tuli mieleen tämmöinen "uudistus"?

    • eikös_vain

      Yle yritti 90-luvun alussa televisiossaan lähetysvirtaperiaatetta. Palaute oli tyrmäävä, ihmiset halusivat oikeita ohjelmia tiettyihin kellonaikoihin. Uudistus peruutettiin muutaman viikon jälkeen.

    • ent.kuuntelija

      Käsikirjoitettua huutoa, mekastusta ja räkätystä aamuisin.

    • TänäänItapäivänä

      Vetoomus Merja Ylä-Anttilalle!

      Kun sinusta tulee YLE:n uusi pääjohtaja, niin toivottavasti Ajantasa-ohjelmat (ma-pe klo 10-11 ja 14-15) palaavat Radio Suomen kanavalle. Kuuntelen mieluiten hyvin toimitettu puheohjelmaa ajankohtaisista asioista ilman mitään musiikillisia kevennyksiä välissä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1592
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1038
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      696
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe