Kirjallinen menettely ja ehdoton

kohtavoivituttaa

Haaste minua vastaan käsitellään tuossa ensikuussa kirjallisena menettelynä, koska hommassa ei mitään epäselvää ollut ja myönsin kaiken heti kättelyssä. Syyttäjä ehdottaa 80päivää ehdonalaista, mutta nyt netistä tarinoita Keski-Suomen käräjäoikeudesta lukeneena, tuli pieni pelko että voi napsahtaa jopa ehdotonta.

Miten tämä homma toimii jos ehdotonta napsuu, kun kyseessä kirjallinen käsittely? Miten valitus tälläisessä tilanteessa toimii? Ensiksi linnaan ja sieltä valittamaan, vai onko tässä jokin valitusaika ennen rangaistuksen toimeenpanoa?

5

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 40974709

      Käräjäoikeuden tuomion lainvoima lykkääntyy, kun ilmoitat tyytymättömyytesi ja haet jatkokäsittelylupaa hovioikeudesta. Jos lupa irtoaa, lainvoimaa ei tulekaan.

      Saa kyllä muuten olla melkoinen rikoshistoria, että onnistuu saamaan ehdotonta sellaisesta teosta, josta syytäjänkään vaatimus ei ole kuin 80 päivää ehdollista.

      • Paha_tuomio

        "Saa kyllä muuten olla melkoinen rikoshistoria, että onnistuu saamaan ehdotonta sellaisesta teosta, josta syytäjänkään vaatimus ei ole kuin 80 päivää ehdollista."
        - Rattijuopumus, promillet ehdottoman vankeuden rajoilla?


      • 40974709
        Paha_tuomio kirjoitti:

        "Saa kyllä muuten olla melkoinen rikoshistoria, että onnistuu saamaan ehdotonta sellaisesta teosta, josta syytäjänkään vaatimus ei ole kuin 80 päivää ehdollista."
        - Rattijuopumus, promillet ehdottoman vankeuden rajoilla?

        Ei silti vielä toisesta teosta ehdoton napsahda.


      • Jussi..Pussi
        Paha_tuomio kirjoitti:

        "Saa kyllä muuten olla melkoinen rikoshistoria, että onnistuu saamaan ehdotonta sellaisesta teosta, josta syytäjänkään vaatimus ei ole kuin 80 päivää ehdollista."
        - Rattijuopumus, promillet ehdottoman vankeuden rajoilla?

        Et kertonut rikoshistoriastasi ja oletko rikoksenuusija. Ei ota ojentuakseen, kuten ennen käräjäoikeuden päätöksissä luki. Nykyään, ei piittaa lain...
        Tuomio tulee 7 vrk:n kuluessa lainvoimaiseksi, ellei ilmoita tyytymättömyyttään, eli tuomittu tyytyy silloin tuomioonsa.
        Kirjallisessa menettelyssä voi napsahtaa joko ehdollista, tai ehdotonta. Se ei ole sidottu rangaistuslajiin, mutta enintään 9 kk vankeutta, joko ehdollisena, tai ehdottomana.
        Ehdonalaista tuomiota ei ole olemassakaan, mutta jos syyttäjä ehdottaa 80 vrk:tta ehdollista, niin se sieltä todennäköisesti on odotettavissa.


    • blepityblep

      Jos tuomioistuin olisi sitä mieltä, että syyttäjän seuraamuskannanotto olisi niin pielessä, että ehdollisen (ei siis "ehdonalaisen") sijasta pitäisi tuomita ehdotonta vankeutta, ei juttua käsiteltäisi kirjallisessa menettelyssä. Syystä, että ankarampi rangaistus tulisi vastaajalle aivan puskista, eikä se ole oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaatteiden mukaista. Juttu vietäisiin istuntoon, ja joka tapauksessa sinusta pyydettäisiin yhdyskuntapalvelun soveltuvuusselvitys, sillä yhdyskuntapalvelu on ensisijainen vaihtoehto ehdollisen jälkeen, ennen kuin tyyppiä linnaan pistetään.

      Ilmeisesti kyse on törkeästä rattijuopumuksesta, eikä aikaisempaa törkyrattihistoriaa ole? Promillet jossain yli kahden, mutta alle kahden ja puolen promillen?

      Joo, ehdollista tosta tulee, eivät tuomitse "ylläripylläri" ehdottomia. Se jossain tutkimuksessakin vouhkattu Keski-Suomen käräjäoikeuden ankara linja on se, että Vaasan hovioikeuspiirissä käytössä olevan rattitaulukon mukaan jos promillet ovat yli noin 2,5 - 2,6 (siis todella tuhti känni), tuomitaan ensikertalaisellekin ehdotonta vankeutta (yykoopeenä tietysti, jos soveltuu ja suostuu siihen). Muuallakin noin törkeästä törkyratista tuomitaan ekakertalaiselle ehdollista. Jokainen saa sitten miettiä, että onko muualla linja liian lepsu vai onko toisille liian ankara linja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe