Moottoritilan valvontakamera

VPD6

Onko kukaan asentanut veneensä moottoritilaan langatonta tai usb kaapelilla toimivaa kameraa? Kameran olisi kestettävä vähintään 50 asteen lämpötila. Kuvaa voisi katsoa vaikka läppärillä. Moottoritila on normaalisti tietysti pimeä, joten kamerassa oltava valo tai mottoritilaan kytkettävissä ohjaamosta valot. Veneessäni moottorit keskellä, joten vaatii vähän jumppaa, jotta esim. pilssiin näkee. Ei ole tarkoitus laiminlyödä normaaleja lähtötarkastuksia, mutta täytyy myöntää, että aivan jokaisella lyhyellä reissulla en ole avannut mottoritilan luukkuja. Asensin edelliseen veneeseen tavallisen marketeista saatavan ulkolämpömittarin, anturin moottoritilaan ja näyttö oli kojelaudalla. Lämpötila oli matkanopeudella 20 kt n. 20-25 astetta ulkolämpötilaa korkeampi. Tuon verran se VP:n asiantuntijoiden mukaan on, kun ilmansaanti ja tuuletus ovat oikein mitoitettu.
Kävin kerran vähän isommassa kolme moottorisessa jahdissa, jota omistaja esitteli minulle. Elektroniikkaa oli varmaan "riittävästi". Hän kertoi, että mm. moottoritilaa voitiin katsoa ajon aikana tarvittaessa peräti kahden käänneltävän kameran kautta veneen toiselta isolta näytöltä. Nuo ovat isojen veneiden juttuja ja hinnat sen mukaisia enkä aivan noita tarkoita.
Voisin harkita asiaa, jos toimiva kokonaisuus löytyisi edullisesti.

13

1103

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Joohurahdanytsihe

   Bilteman peruutuskamera, helppo ja halpa ja näkee pimeässä.
   Mutta lienee mielenkiintoista ja tärkeää katseltavaa.

  • sdfghjklölkjhg

   Tuskin kuvaa konetilasta tulisi seurattua niin aktiivisesti, että siitä olisi hyötyä tilanteen lähdettyä kehittymään huonoon suuntaan.
   Nesteiden vuotamisesta ja tulipalosta kertova hälytysmerkkisysteemi on kyllä suositeltava, eikä ole kallis toteuttaa. Halvimmillaan kosteusvahti ja palohälytin. Mittarit kertoo sitten kamerakuvaa paremmin, jos moottorissa on jotakin poikkeuksellista, yleensä summerit alkaa soimaan, jos lämmöt nousee ja muuta.

  • Koneherra

   Laitoin kalabusteriini kyseisen kameravirityksen. Olen ollut erittäin tyytyväinen ratkaisuun. Moottorin kippaaminen ylös tai alas on joka kerta mielenkiintoinen tapahtuma ja näen ruudulta suoraan bensan loppumisen ja omat narusta nykimiset. Tapahtumien nauhoituksia voi tutkia ja analysoida kotona talven aikana.

  • VPD6

   Tänne laittamani kysymys oli talvisten iltojen tuottoa. Toteutukseen on vielä matkaa. Nestevuotoja lähinnä ajattelin, kun ideaa kehittelyn. Ajatus lähti liikkeelle edellisessä veneessä, joka oli liukuva matkavene, tapahtuneesta vesivuodosta. Jouduin vaihdattamaan "takuuseen" lämminvesivaraajan ja asentajalla oli jäänyt sen letkun lemmari köyhälle, joka tuo vettä säiliöstä varaajaan. Kesän toisella reissulla lähisaareen saapuessa ja moottorin pysäytyksen jälkeen huomasin, että automaattinen pilssipumppu on päällä. Sitä ei ajon aikana voinut kuulla. Moottorin äänen ja veden kohinan vuoksi. Varaajan vesiletku oli lentänyt irti ja varaajaa täyttävä pumppu työnsi vettä säiliöstä pilssiin. Asia selvisi ja oli helppo korjata. Kuitenkin yli puolet vesisäiliöstä oli ehtinyt tyhjentyä. Pilssipumpun päälläolon merkkivalo kojelaudassa olisi ilmaissut asian heti. Ihmettelen, miksi noita ei ole veneissä. Katsellaan ja mietitään, mitä ajatuksia asiasta kevät tuo tullessaan.

   • avrillavigne

    Kyllähän näitä myydään, itsellekin asensin sellaisen , eli pieni metallinen paneeli , jossa on katkaisija, mistä saa pumpun manuaalisesti päälle, ja vihreä ledi , josta näkee , että pumpulle menee virta, ja punainen ledi summeri jotka kertoo , että on vettä pilssissä ja pumpun pitäisi olla päällä. Minulla tuo toimii vain kun virta on päällä. Sitten on toinen automaattisesti käynnistyvä pumppu, joka toimii suoraan akusta.


  • Wetbabywet

   Tuota pilssipumpun päällä olo merkkivaloa minäkin peukutan,
   Itselläni on purkkarissa myös manuaalinen pilssipumppu ja oon ottanut tavakseni koittaa sillä että pilssi pysyy kuivana,

  • Bsbssbsbsbwws

   Kyllä se vaan niin on että ei kameralla pienessä ja ahtaassa moottori kopassa tee yhtään mitään. Tee ajoonlähtötarkastukset ja pidemmillä reissuilla kurkkaat konetta tauolla. Lopuista pitää huolen mittarit ja summerit, sekä korva.

  • Itse ajattelin viritellä pari tuollaista kohehuoneeseen, ja kytkeä ne Furunoon.
   https://www.banggood.com/HD-CCD-Car-Reverse-Camera-170-Degree-Rear-View-Front-Camera-Back-Up-Camera-Waterproof-Universal-p-1125195.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

   Katkaisija väliin jolla saan vaihdettua 2 kpl samanlaisten kameroiden peruutusnäkymäksi.
   Toinen vaihtoehto on osataa esim. 2 x 7" Kiinan monitorit näytäksi noille peruutus ja konehuonekameroille.
   Moottorit, tai oikeammin toinen sen verran hankalasti saatavissa esiin tarkastelua varten, että kameralla näkisi mahdollisia vuotoja, mutteri yms. löytymisiä kauden aikana.

  • VPD6
  • Anonyymi

   Olen pohtimassa tällä hetkellä juuri tätä samaa. Päätyiköhän aloittaja (tai joku muu) mihinkään ratkaisuun asian suhteen?

  • Anonyymi

   Itsellä ollut nyt vuodesta 2009 kaksi kameraa johdoi tuotuna raymarinin plotteriin video yhteisiin.

   Itsellä tulee välillä ajettua pitkiä pätkiä ja hyvä nähdä yleis kuva ja muutama kriittisempi asia.

   Toki kone antaa lukuisia parametrejä joista tietää, että asiat ovat ok, mutta on asioita joita vilkaisemalla näkee, ettei ongelmia tiedossakaan, esim jäähdytysnesteen paisuntasäiliön neste määrä.

   Kamerat ovat pimeänäköisiä, mutta valoilla näkee paremmin konehuoneen/koneen.

   • Anonyymi

    Jotenkin vaan tasoanturi paisuntasäiliöön tuntuisi fiksummalta.


   • Anonyymi

    Voihan sinne laittaa lampun...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   146
   2368
  2. Miehelle tämä

   Voi olla tosi vaikea olla normaalisti kun sinua jos joutuu katsomaan. Olet niin komea.
   Ikävä
   135
   1342
  3. Jodel ei toimi

   Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?
   Viihde ja kulttuuri
   9
   1222
  4. Pim pom ovikello soi :)

   mitä tekisit jos kaivattusi ilmestyisi ovesi taakse :)
   Ikävä
   90
   962
  5. Mitä ikävöimäsi sanoi sinulle viimeisen

   Kerran kun juttelitte?
   Ikävä
   47
   954
  6. Miten Putin pystyy elämään hirvittävien tekojensa kanssa?

   Osaako joku sanoa, että miten Putin pystyy elämään kamalien, yli ymmärryksen menevien pahojen tekojensa kanssa? Vielä i
   Maailman menoa
   293
   903
  7. Naisten salibandyn Veera Kauppi on lesbo .

   Ja Ylen toimittajat hehkuttaa yli-sanoin ! YLE on sateenkaari yhtiö joka toimii verorahoin . ! Minkä signaalin sali
   Maailman menoa
   140
   873
  8. Asiat olisivat voineet olla toisin

   jos olisit näyttänyt että välität hänestä. Vain hänestä.
   Ikävä
   39
   777
  9. Olen nyt virallisesti homo

   Tulin juuri firman pikkujouluista. Tämä vanhempi nainen, joka on ahdistellut minua töissä, jatkoi ahdistelemistani pikku
   Sinkut
   70
   678
  10. Minulla on vain yksi jouluntoive

   Toivoisin ihmeen, että nähtäisiin. Mutta jos ei tänä vuonna, niin tuleehan noita jouluja.
   Ikävä
   30
   665
  Aihe