Perehdytyksen puute vai alalle soveltumaton ?

Luftballoon

Eli omasta tilanteestani sen verran , että olen n. 15 vuotta sitten opiskellut ja valmistunut lähihoitajaksi. Työkokemus : koulun kautta kotihoito / vuodeosasto (4vkoa / harjoittelu), koulun ulkopuolella 1 kesätyö kestoltaan 1.5kk ,ja muutama 1 päivän keikka palvelutalossa.

11 vuoteen en ole ollut vanhustyön tehtävissä / lähihoitajan tehtävissä tai vapaaehtoistyössä.

Sain määräaikaisen työn vanhusten puolelta. Työ päättyi sovitusti. Työ sisälsi vanhainkodin tehostetussa palveluyksikössä työskentelyä "lähihoitajan" , ilman lääkkeenantoa / insuliininpistämistä (lääkeluvat vanhentuneet).

En saanut mitään perehdytystä. Sanoin esimiehelle haastattelussa , että en ole 11 vuoteen työskennellyt alalla. Toin esille myös työkavereille. Mutta ei mitään ohjausta /neuvontaa. Ei mitään ohjausta siirtymistä / nostoa tarvitsevien asiakkaiden kanssa. Kysymyksessä siis todella huonokuntoiset vanhukset.

Niin ,eli tunnustan että vaipamvaihdot eivät kaikilla sujuneet. Nostot eivät kaikilla sujuneet. Tosin jätin kokeneemmille työntekijöille vaativat nostot ja siirrot koska potilasturvallisuus. Mutta niin. Hommat ei siis sujuneet.

Minua ei haittaa paska /pissavaipat tai alapesut tai suihkulähteet. Mutta kun homma ei ole hallinnassa niin ei se vaan ole.

Ongelma tuleekin nyt siinä, että koska kerran olen valmistunut niin pitäisi osata nämä asiat. Mietin vaan että koska minulle ei ole koskaan kehittynyt vahvaa ammatillista osaamista koulun jälkeen niin onko tässä enää mitään toivoa.

Tuntuu että apua en voi pyytää koska lähihoitajana pitäisi 1 ja 2 päivänä osata ja tietää kaikki.

Mutta niin. Mietin olenkohan toivoton tapaus. Olen yrittänyt etsiä hoiva-alan koulutusta jos siellä saisi käytännön hoivatyötä harjoiteltua. Opiskelijsstatuksella en voi vanhustyöhön mennä, koska haen sinne lähiksen papereilla.

Eli tarvitsisin harjoitusta käytännön hoitotyöstä. Sitä en voi työpaikalla pyytää koska valmiin lähihoitajan tulee osata hommat ja tuntea asiat. Vai onko vaan niin , että vaikka mieluusti työskentelisin alalla niin en sinne sovi?

Millaisia kokemuksia teillä on hoitotyöstä / hoitotyöhön palaamisesta pitkän tauon / vähäisen työkokemuksen jälkeen ?

2

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkärioon

      Lääkärinä voin vastata, että en minäkään valmistumisen jälkeen ensimmäisinä viikkoina osannut yhtään mitään ja kun ei ollut ketään jolta kysyä, opin googlettamaan tehokkaasti.
      Työ tekijäänsä opettaa, ei se lähihoitajan työ ole mitään rakettitiedettä niin kuin ei lääkärinkään työ ole. Menet vaan reippaasti seuraavaan työpaikkaan, muutaman vuoden kuluttua olet jo kokenut konkari. Virheitä sattuu kaikille mutta niistä vasta oppiikin paljon. Lääkärin näkökulmasta sanoisin, että lähihoitajan asenne vanhuksia kohtaan on tärkeintä. Itse olen nähnyt kokeneita kylmäkiskoisia vanhuksia kovakouraisesti hoitavia hoitajia, sitä on kamalaa katsella. Monesti onkin niin, että kun kaikki jo osaa ja tietää olisi parempi vaihtaa alaa.

    • fgfjhhgfkh

      Jotenkin pidän asenteestasi. Haluat oppia. Katselin joku aika sitten monia hoitajia työssään, ja huomasin, että kyllä tekniikalla ja asenteella on väliä. Kamalimpia tietysti ne ylimieliset ja osaamattomat, mutta ystävällinenkään hoitaja ei ole niin hyvä kuin voisi olla, ennen kuin oppii esimerkiksi nostamaan oikein. Kuten sanotkin. Et halua vahingoittaa itseäsikään. Toivottavasti et sentään mukavana hoitajana tarjoudu ilmaistyöhön ihan vaan kokemusta hankkiaksesi. Siinä söisit kaikkien hoitajien työmahdollisuuksia. Entä joku henkilökohtaisen avustajan työ? Voisit tottua yhden ihmisen tilanteeseen hänen opastamanaan. Se voisi olla helpompaa kuin koko ajan vaihtuva nosteltavien kirjo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      630
      22599
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      134
      22193
    3. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      120
      12052
    4. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      395
      9887
    5. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      272
      6985
    6. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      25
      5861
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      152
      3104
    8. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      13
      2385
    9. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      68
      1834
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      117
      1641
    Aihe