Valintakurssi

trdn

Itseä kiinnostaisi tradenomin opinnot työnohella ja ajatellut hakea sisään.
Miten kauan kestänee 5op mittainen valintakurssi?

8

8324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ntön

      5 op mittainen valintakurssi? Se merkitsee noin 3 viikon kokopäivätyötä, mutta voidaan se levittää 3 kuukauden ajalle.

    • trdn

      Jos suoritan keväällä valintakurssin, voinko lisäksi käydä valintakokeissa?

    • tiedokskaikille

      5 op mittainen valintakurssi SAMK:iin alkaa 26.3., mutta aloittaa voi 4.4. asti. Kaikki tehtävät on palautettava viimeistään 30.5. Kurssi on syytä aloittaa heti 26.3., varsinkin jos valintakurssia tekee työn ohella, jotta ehtii tehdä kaikki tehtävät. Yhdenkin tehtävän puuttuminen on hylkäys.

      Valintakurssi on uusi, poikkeuksellinen valintatapa.

    • WbYr

      Tämä valintakurssi taisi olla käytössä jo viimevuonna, olisko kellään tarkempaa tietoa millanen se oli?

    • valintakurssilla

      Itse suoritin valintakurssin ja se on 5 opintopistettä, aiheena juridiikka. Kurssi on Moodlessa. Käytännössä siinä on viisi tehtävää, jotka pitää tehdä ja palauttaa määräaikaan mennessä. Kaksi monivalintatestiä (toinen ajastettu), kaksi parin sivun esseetä ja lopuksi pitää nauhoittaa video vastaamassa kurssin aiheeseen liittyvään kysymykseen ja esittää henkkarit kameralle, jotta voidaan todeta sinun tehneen kurssin tehtävät itse.

      Kannattaa mielestäni aloittaa kurssi heti kun se alkaa ja tehdä tehtävät huolellisesti, sillä sinne päin sutimalla ei pääse sisään. Esseet pitää tehdä lähteitä käyttäen ja kurssin aikana saa tunnukset kirjastoon, jossa on saatavilla materiaalia. Monivalintatesteihin pitää opiskella noin 10-15 sivua teoriaa per testi. Esseitä varten pitää tutustua ainakin 2-3 kirjaan sekä tehdä lähdeviitteet ohjeiden mukaan. Kyllä siinä on tekemistä, jos on esimerkiksi kokopäivätöissä samaan aikaan. Ja tosiaan sinne päin tekemällä ei ole asiaa sisään, itsekin sen olen todennut, sillä hakijoita on paljon ja ensikertalaisia riittää. Tosin keväällä on enemmän tarjontaa muissakin amkeissa, joten voi olla, ettei raja ole ihan niin korkea kuin syksyisin.

      Voi tosin olla, että valintakurssi on erilainen tänä vuonna ja aihe on varmaankin jotain muuta, mutta tässä hieman osviittaa siitä, mitä se on ollut aikaisemmin.

      • WbYr

        Kiitos vastauksesta. Millaista opiskelu on käytännössä ollut? Paljonko lähiopetusta on ollut? Miten ryhmätöissä on aikataulut saatu sovitettua ryhmäläisten kesken, työssäkäyvien ja perheellisten kesken? Vai toteutetaanko ryhmätöitä enemmänkin niin että sovitaan tehtävänjako ja kommunikoidaan sähköisesti? Haluan Samkin yrittäjien koulutusohjelmaan, mahtaako sinne olla kovakin tunku...? Opintosuunnitelma oli ainakin houkutteleva. Tosin vuosia toimistotöitä tehneenä hihityttää ajatus Officen perusteiden opiskelusta, mutta ehkä jotain voi hyväksilukea työkokemuksesta.


      • valintakurssilla
        WbYr kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta. Millaista opiskelu on käytännössä ollut? Paljonko lähiopetusta on ollut? Miten ryhmätöissä on aikataulut saatu sovitettua ryhmäläisten kesken, työssäkäyvien ja perheellisten kesken? Vai toteutetaanko ryhmätöitä enemmänkin niin että sovitaan tehtävänjako ja kommunikoidaan sähköisesti? Haluan Samkin yrittäjien koulutusohjelmaan, mahtaako sinne olla kovakin tunku...? Opintosuunnitelma oli ainakin houkutteleva. Tosin vuosia toimistotöitä tehneenä hihityttää ajatus Officen perusteiden opiskelusta, mutta ehkä jotain voi hyväksilukea työkokemuksesta.

        En osaa sanoa yrittäjän koulutusohjelmasta, että minkä verran on ryhmätöitä ja lähiopetusta tai ylipäätään tunkua sinne. Itse tein valintakurssin liiketalouteen Huittisissa. Opiskella voi oikeastaan kokonaan verkossa. Vielä en osaa sanoa, että onko jossain vaiheessa käytävä paikan päällä, ei siltä oikein vaikuta. Suosituksena oli mennä aloituspäiville paikan päälle, mutta osa ohjelmasta oli seurattavissa verkon kautta. Lähiopetusta on jonkin verran, mutta ne nauhoitetaan ja ne voi katsella joko suorana tai myöhemmin. Paikallekin saa mennä halutessaan. Tähän mennessä on ollut vain yksi ryhmätehtävä, jossa opettaja jakoi verkko-opiskelijat ryhmiin ja siinä sitten verkkokeskusteluna tehtiin tehtävänjako ja jokainen teki oman osuutensa itsenäisesti, viestintään käytettiin WhatsAppia. Tehtävät tehdään ja palautetaan Moodlessa ja osassa kursseja ei ole lähiopetusta ollenkaan, vaan tehtävät tehdään itsenäisesti. Ryhmätöitäkään ei siitä syystä varmaan tule kovinkaan monta olemaan.

        Työkokemuksesta voi lukea hyväksi kursseja, riippuu varmaan koulutusohjelmasta, että mitä kursseja. Itse sain hyväksiluettua jonkin työelämän perusteisiin liittyneen kurssin ja aion hakea muutakin jossain vaiheessa hyväksiluetuksi. Vielä en ole itse tehnyt tuota Officen perusteita, mutta ajattelin sen tehdä ilman hyväksilukuja, aina voi oppia ja hoksata jotain uutta, vaikka olisi vuosia jo ohjelmistoja käyttänytkin. Ja jos ei uutta opi, niin sittenhän sitä on jo valmiiksi aika fiksu xD


      • Anonyymi

        Hei! Suoritan juuri kasvatustieteiden valintakurssia ja siinä olisi etähaastattelu vielä viimeisenä koitoksena. Sitä pisteytetään myös ja kysymyksiä taitaa olla myös kurssin aiheesta. En yhtään tiedä kysytäänkö niinkun oikeita koekysymyksiö vai jotain helppoja aiheeseen liittyviä johon on aina vastaus. Se jännittää minua koska en tiedä mitä odottaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe