Elämä ei luista

Elämänsätuhonnut

En tiedä mitä teen. Olen ollut aina masentunut mitä muistan js aikanaan olin myös itsetuhoinen. Minulla on paljon eri vikoja päässä ja olen hakenut niihin spuakin, mutta ei ne auta. Pääsin puolivuotta tai vuosi sitten itsemurha ajatuksesta eroon ja minulla alkoikin syömishäiriöt. Nyt ajatukseni on syömishäiriöiden lisäksi erittäin itsetuhoiset.
En myöskään ole hyödyksi yhteiskunnalle sillä olen erittäin huono oppimaan js muistini on sysi paska.

Tässä on siis taustani, mutta se ei ollut itse kysymys. Tein vähän aikaa sitten erittäin suuren virheen, joka satuttaa ystävääni. En siedä ajatusta kuinka paska olin ystävänä ja kuinka hän ei haluisi enää olla ystäväni. Olen menettämässä myös toisen ja tällä hetkellä tärkeimmän ihmisen samalla, samasta syystä. En voi tehdä mitään tähän asiaan. Enkä siedä tätä tuskaa, koska en ansaitse elää ja anstaitsenkin kipua, mutten edes voi tehdä itselleni mitään niin suurta kipua mitä ehkä ystäväni kokee.

Siksi haluisin tehdä itsemurhan, mutten halua muille ihmisille syyllisyyttä tai huonoa omaatununtoa tai jälkien siivoomista. Seuraava ajatus oli karata ja muuttaa ulkomaille, mutta se olisi suoraa pakenemista ja enkä osaa edes kieliä. Seuraava ajatus oli muuttaa kauas, mutta sekään ei onnistu sillä en pystyisi elämään siinä tuskassa ja se olisi myös pakenemista. En silti tiedä haittaako pako, jos ystäväni ei tahdo nähdä minua. Olen silti vasta 17v opiskelija niin muutto olisi erittäin hankalaa. En tiedä mitä teen eikä asioista puhuminen auta vaan pahentaa. Onko olemassa vaihtoehtoa jolla en satuttaisi enää ketään, ja olisi jotain itsemurhan ja elämän välistä, joka ei satuttaisi ketään, ja joka ei aiheuttaisi muille mitään pahaa?

2

566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei,

      Kerroit, että olet jo hakenut apua tilanteeseesi, mutta et ole ilmeisesti saanut vielä riittävää apua. Asioiden ja tilanteesi jakaminen ulkopuolisen tahon kanssa voi olla hyödyllistä, koska asioiden pohtiminen yksin on raskasta. Usein ulkopuolinen tuki auttaa jäsentämään ajatuksia ja myös helpottaa jaksamista.

      On olemassa monenlaisia erilaisia auttavia tahoja, joihin voit halutessasi olla yhteydessä. Tässä muutamia vaihtoehtoja:

      - Sekasin-chat nuorille, https://sekasin247.fi/. Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 7-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

      - Verkkokriisikeskus Tukinet, https://www.tukinet.net/, avoinna vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri. Tukinetistä saa halutessaan tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Mainitsit, että sinulla on syömishäiriö, joten Syömishäiriöliitto-SYLI ry järjestämät chatit voisivat kiinnostaa sinua. SYLI-chat on Tukinetissä aina torstaisin klo 18-19.30.

      - Jos soittaminen tuntuu sinulle sopivimmalta tavalta hakea apua, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 09.00-07.00 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 15.00-07.00.

      Toivottavasti löydät itsellesi sopivan tavan hakea ja saada apua!

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Hey, Ihminen ja Rakas!!

      Lopeta puhuminen itsemurhasta, se on hirveä tuhoava tappava ruma kauhea asia kaikille :(

      Miksi kuullostaa että kaikki kulminoituu sinun ja ystäväsi tilanteeseen? Etkö voisi vain kohdata sitä ja hyväksyä miten se menee? Eikä se muuta sitä kuka sitä olet!

      Sinä olet elämäsi alussa, olet miljardööri maailmassa, sulla on kaikki auki! Ei mikään pettäminen esim ole maailman loppu ja kaikkein vähiten elämän, muista se. Me ihmiset ollaan ihmisiä ja se tarkoittaa inhimillisiä.....me tykätään asioista, meille on tärkeää että meistä tykätään, ja rakkaus on sitten dynamiittia :) Elä nyt siellä heilu vaan ota iisisti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe