Miksi aina viimeinen?

tilasto.tuijotus

Miten on mahdollista, että vuosikymmenestä toiseen Renault on aina katsastustilastojen viimeinen tai viimeisten joukossa? Eivätkö ne mitenkään opi siellä Ranskan maalla vai tehdäänkö ihan tarkoituksella halpaa ja heikkoa?

Katsastustilastot ovat mielestäni ainoat luotettavat tilastot silloin kun halutaan saada selville, mikä auto on huolellisesti tehty, kestävä ja luotettava.

Toyotahan se on omassa ylhäisessä yksinäisyydessään noissa tilastoissa ja varmaan on paikkansa ansainnut. Luulisi, että joskus Renaultkin saisi tehtyä auton, joka kestäisi niin mekaanisesti kuin koriltaan ja pelleiltään.

3

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dieselkake

      Ei mitään ongelmia ole ollut. Suotta murehtia. Korjaa jos vikaa tulee. Se sama olipa merkki mikä tahansa. Ja jonkunhan se sitäkin perääkin pidettävä. Pääasia että saa leiman ja matka jatkuu.

    • SebLöe

      Kaikki Tojotat huolletaan edelleen 15.000 välein, liekkö siinä yksinkertainen vastaus?
      Toisekseen niillä ajavat pääsääntöisesti papparaiset, tai mummelit jotka myös huollattavat ajopelinsä.
      Renultilla on neljän vuoden takuu ja huoltoväli 30.000 tai vuosi...siinä ainakin minulle tarpeeksi faktaa kun lisukkeena on huomattavasti paremmat ajo-ominaisuudet sun muut muotoseikat.

    • DGC

      Vanhan sanonnan mukaan: Vale, emävale, tilasto.

      Useimmat hylkäykset johtuvat etuakselistosta, eli alapalloniveliä, raidetangon päitä ja kallistuksenvaimentimen yhdystankoja on käsketty vaihtamaan. Renaultin suunnittelu ei sinänsä ole huonoa, mutta kyllä se taitaa olla ihan totta, että tiukalla budjetilla ne ovat tehtyjä ja moneen paikkaan olisi voinut laittaa pari pykälää järeämmän osan. Ilmeisesti tästä ei ole isommilla markkina-alueilla sellaista haittaa, että myynti kärsisi liikaa.

      Minun mielestäni katsastustilastot ovat "ihan kiva" suuntaa antava mittari, mutta ei todellakaan ainoa. Katsastustilastojen kärjessä saattaa hyvinkin roikkua autoja, joiden moottori tai vaihdelaatikko on kovinkin huonossa maineessa. Tässä suhteessa Renaultilla asiat taitavat olla aika hyvin, ainakin niissä malleissa, joihin minä olen tutustunut.

      Tilastoharhat pitää ottaa myös huomioon. Tällaisia ovat mm. Volvon ja Mercedes-Benzin isot hylkäysprosentit, isoja ovat niiden mittarilukematkin. Vähillä kilometreillä menevän Renaultin omistajaa se ei juuri lohduta, mutta selittää joidenkin vähän ajettujen Toyota-mallien luotettavuutta.

      Ja lopuksi: Kyllä, Toyota on luotettava auto. Mutta tuskinpa tulen ostaneeksi sellaista, ainakaan pitkään aikaan. Luotettavuudella on hintansa ja käytettyä Toyotaa ei saa halvalla. Renaultin saa, eikä minua isommin häiritse, jos joudun vaihtamaan palloniveliä katsastuksen häämöttäessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe