Kati Peltomaan lähtölaskenta Osuuskunta PPO:sta_ 2

mies_hamarasta

PPO on niin hyvä, että keskustelua jatkuu maailman tappiin. Ei jaksa selata viestiketjun loppuun niin aloitetaan uusi. PPO- vuosikokousta odotellessa- tietysti Raahessa ja tietysti kokouksen asialista PPO:n tarkoitusperiä edistäviä kaikki.

51

1598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PerSkotti

      Mies hämärästä?

    • OlithanSinäkinJonossa

      Aloitit sitte taas uuden ITSEKSES PUHELU PALSTAN,eri nimimerkeillä.

      • NödSkotti

        Olihan hän jonossa, ja käsi ojossa.


    • Otti_askotti

      Ihan ajankohtainen kannanotto mies_hamarasta . Valtion byrograattinen sijoitusyhtiö julkisti v.2017 tulokaen ja olivat tehnet 13 % voittoa, täällä kehuu asko_otti ppo:n katin pääsevän todennäköisin kikka6 puliveivauksin tuskin 8 %:.iin ?.. lupaukset oli 10 % ????
      Kahtokaa jo peiliin ja tunnustakaa ettei Teistä ole sijoittajamarkkinoille pelureiksi. Omaan pussiin pelaamista Te vain harjoitatte ja isoja palkkioita ahnehditte. On se vain niin.

      Koko kylä nauraa teidän pelleilylle eikä viitsi edes sitä julkituoda sityä edes näillä palstoilla joita seuraatte kuin kettu jäärän munia.. vai seuraatteko ?

    • Omistajienkuuntelu

      Ooheisen jäsenaloitteen olisi jo aika tulla osuuskuntakokouksen 2018 käsittelyyn.
      Jäseniltä on tiedusteltava ennen yo. kokousta ketkä haluavat saada Osuuskunta PPO:n ja sen omistamien yhtiöiden ns. omaan pääomaan kertyneen likvidin, sidotun tai kiinteän omaisuuden jaettavaksi Osuuskunta PPO:n jäsenille joko heti, tehdyn aikaisemman aloitteen pohjalta 1-3 vuoden aikana tai osuuskunnan purun kautta sen hallitun alasajoprosessin keston aikana.

      Jäseniä tulee lähestyä välittömästi kirjallisella tiedustelulla jossa heille esitetään ylläolevat vaihtoehdot sekä niihin vastaaminen riittävällä käsittelyaika määrittelyllä ennen ao. Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokousta.

      Siteeraus Kalevassa aikoinaan PPO:n toimitusjohtajan Kati Peltomaan antamasta haastattatelusta:

      Tuskin me joudumme siihen tilanteeseen, että me marssimme yhtiökokoukseen ja vaadimme vähemmistöosinkoa. Eivätköhähän he muutenkin ymmärrä ja kuule omistajia, Peltomaa sanoo.

      Nyt on aika kuulla omistajia.

    • Jäsenaloitteetkehiin

      Saako osuuskunnissa jäsenet tehdä mitään aloitteita lain mukaan osuuskunta kokouksiin ?

      Kun lukee näitä kommentteja niin vaikuttaa että vallalla on hallituksen ja johdon ylivalta jolla estetään kaikki mahdolliset kehitysesitykset käsiteltäviksi julkisesti.

      Mistä tämä on viite tai mikä on toiminnalle syy ?

      • töttöröötit

        Osuuskuntalain mukaan saa tehdä aloitteita mutta PPO:ssa on omat lait. Siellä ei saa tehdä aloitteita. Tai saa mutta niitä ei oteta työjärjestykseen ja näin ollen niitä ei käsitellä. Hallitus on tässä vastuulinen linkki mutta se ei ole viis veisannut laeista.


    • PitääköPaikkansaA_ko

      Saatiin tarkennetut laskelmat ja niiden perusteella emme voi maksaa kuin 44 € osuuskorkoa.
      Ensi vuotta ajatellen on sidotusta pääomasta siirrettävä sopiva summa vapaaseen pääomaan esimerkiksi liittymismaksurahastosta jotta voidaan tällä menolla maksaa edes jonkinlainen osuuskorko toi tilintarkastus julki laskelmissaan. Ei tosin löytänyt mitään huomautettavaa vaikka on kentältä kuulunut että raastupa odottaa vastuullisia ?

    • Oi_aikoja_oi_tapoja

      Eihän tämä Sijoitusosuuskunta edes ole osuuskunta. Tämähän on
      sisäänpäin kääntynyt keinottelijoiden klubi, jolla ruokitaan
      hyvä-veli verkostoa.

    • OlithanSinäkinJonossa

      Mikä keskustelu jatkuu maailman tappiin asti? Tämä näkyy olevan vain yhden miehen valitusta eri nimimerkeillä

      • AhmedSkotti

        Oikeassa olet. Ahneudella ei ole mitään määrää.


      • JosUskallatteTotuusEsiin

        ..niinhän tuo näkyy olevan "OlithanSinäkinJonossa" ja A_sko_tti täällä yrittää vääntää mustaa valkoiseksi saadakseen paikkansa pitää ja rahastaa jäsenien kassaa..

        Monessa kommentissa esim jäsenien aloiteoikeuksien loukkauksissa on faktaa..
        Kokeilkaapa tehdä osuuskuntakokoukseen joku aloite niin voitte itse todeta "putinmallin".
        Lehdissä kirjoitellaan miten hyvin on sijoitukset tuottaneet..kenelle ? Ei ainakaan omistajille ja todellisuudessa syödään tasetta eli omaisuus pienenee vaikka sen piti kaksinkertaistua muutamassa vuodessa ja joka vuosi 10 % osuuskorkoa maksatukseen jäsenille.. eipä ole näkynyt kuin yksi pääomanpalautus jolla leuhkitaan medioissa vaikka ei ole oltu euroakaan siitä tuottamassa tai maksamassa.


      • OlithanSinäkinJonossa

        En yritä vääntää mitään, vaan eikö tuota ole jo väännetty että vois jo keskittyä oikeisiin asioihin.Tuo on jo menetetty,, turha enää pyllistää kun se on jo housuissa.


      • JosUskallatteTotuusEsiin

        ..kerro mitä sinusta on "ne oikeat asiat" ? Ne kun hallinto jakaa rahaa ja joku etsii g-pistettä ja hamuaa jäsenien rahoja tyhjään kassaan ?

        Kerro jo ihmeessä..


    • InvaSkotti

      Köyhää wituttaa...

      • olihan-siellä-jaakkokin

        Aatunpoika askotti on näemmä herännyt heiluttelemaan häpyhuulia.


    • kynvaan56

      Suomessa maksavat pörssifirmat tänä vuonna ennätysmäärän osinkoja - miksiköhän? Mitä tekee PPO ?

    • KadeSkotti

      Ei pidä antaa witutukselle valtaa. Köyhyyshän ei sinänsä naurata.

      • mensselimies

        Mene askooti töihin jos köyhyys vaivaa. Vai eikö kukaan palkkaa oikioisiin töihin. Ei taida seisoskelijoita kukaan kaivata. Rakkikoiran pestistähän saa laskuttaa, mutta mitä se tuottaa muuta kuin kuolan suu pieliisi. Ninkälainen on askotin vehje kun alituiseen vituttaa, eikö seiso muu kuin järki.


    • ihmetyhmyys

      PPO myytiin väärin elisalle. Mobiilimokkulat eivät toimi hyvin ja elisa ei ole kiinnostunut myymään ja käyttämään valokuitua . Elisa Viihde ei näin toimi. PPO myynti oli yksi ylivieskalaisten tyhmyyksistä eikä jää viimeiseksi. Huono kirkko rakennetaan.

    • KuituHölmöilyTaas

      ..ketkähän siellä valtuustossa oli konsultoimassa kuituasiaa kun taas oli tyrmätty.. vedotaan siihen että ppo aikoinaan rakensi sen mutta elisapa ei anna sitä käyttöön kuin ryöstöhinnoilla. Ne jotka on sen jo kerran maksaneet joutuisivat maksamaan sen nyt toiseen kertaan ja rahat olis kassassa mutta niihin ei päästetä käsiksi.
      Liittymismaksuposti 16,5 M€ jakoon pääomanpalautuksena ja kuituprojekti käyntiin, muutoin kaupunki on peräkylä.. määrättyjen tahojen takia jotka joka paikassa on omia tyhmiä esityksiään isoon ääneen toitottamassa.

    • sätkän-kääriä

      Ei toimi mokkulat, ei. 50 mekaa pitäis olla vauhti mutta mekaseen jää Elisan mukkulat. PPO:n myynti oli yhen tollon ja kahen tollolauman huipentuma. Entinen meno lisäksi jatkuu, kalifilla vain on pitempi tukka pystösä, ja askottia vituttaa.

      • HöpSkotti

        Ei kai PPO:ta ole myyty? En minä ainakaan.


      • HöpSkotille

        ..taidat olla yksi niistä joka oli pääarkkitehti koko koplauksessa.. hävettääkö ?


    • Äänetön_mies

      Tämänhän piti olla Paulin pomppulauta eduskuntaan. Ei ihan onnistunut.

      • HöpSkotille

        ..ja kykypojan tyhjän kassan täyttäminen.. suurimmat vastustajat kaupungin kehitykselle . Mutta kun on iso ääni ja röyhkeä niin näin se joskus menee.. klubeissa..looseissa..omaan pussiin pelaaminen ja omien töppäyksien peittely.. harmi kun jotkut ei joko tajua tai eivät halua puuttua ja poistaa rönsyt toiminnasta..


    • Yksi_ääni

      Kauppasummassahan oli muhkea optio Paulin vaalikamppanjaan.

    • LörstSkotti

      Rivien välistä ymmärsin että osuuskuntakokous on jälleen raahessa mutta nyt on pestattu eri lakioppinut puheenjohtajaksi.

      Mitähän tullaan vastaamaan kysymykseen : onko hallinnolla tai vastuullisilla menoillaan joku virkavallan hoitama prosessi jossa ihan törkeää toimintaa on jo moitittu ja saatettu oikealle tielle ? Tietääkö hallintoneuvosto asiasta vai onko se yritetty pimittää kehujen taakse ?

    • Kuka_vastaa

      Mitä on osuustoiminta?
      Eettiset arvo
      - rehellisyys
      - avoimuus
      - yhteiskunnallinen vastuu
      - muista ihmisistä välittäminen

      Osuustoiminta on osuuskunnan puitteissa tapahtuvaa taloudellista, sosiaalista ja/tai kulttuurista toimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota jäsenilleen näiden tarvitsemia hyödykkeitä ja palveluksia mahdollisimman edullisin ehdoin sekä jäsenten hyvinvoinnin turvaaminen.
      Uusi osuuskuntalaki antaa mahdollisuuden jakaa ylijäämää meneillään olevalta tilikaudelta laaditun, osan tilikautta kattavan vahvistetun tilinpäätöksen perusteella. Edellisen tilikauden ylijäämän jako on mahdollista, jos se on vapaata omaa pääomaa, josta varojen jako on mahdollista.
      Palautus voi olla niinikään suurempi kuin merkintähinta

      Onko Osuuskunta PPO ylläolevien arvojen ja muun toiminnan osalta ajan tasalla ?
      Vai olisiko toiminnasa kehitettävää jäsenien kannalta jossain asioissa ?

      Miten jäsen voi vaikuttaa päätöksiin ?

    • Kuka_vastaa

      Tulipa mielenkiintoinen tilanne kun esitin osuuskuntaa koskevan kysymyksen, miksi kaikki vaikenee ?
      Mieleen tulee väistämättä seuraavia kysymyksiä :
      - onko edellinen tilikausi mennyt niin huonosti ettei uskalleta medioissa julkituoda tulosta..ei osuuskorkoa
      - onko jotain sellaista keskeneräistä joka voisi vaikuttaa osuuskunta kokouksen päätöksiin ?
      - halutaanko osuuskuntakokouksen aika ja paikka ajoittaa ajankohtaan jolloin jäsenien on vaikea osallistua
      - vai onko joku muu syy, esim sisäiset ristiriidat jotka vitkuttelevat ajankohdan esilletuontia.

      Joitain faktoja kaikki kuitenkin ymmärtävät toiminnasta, mm. yksi klikkaus niin tulostiedot tupsahtaa ruutulle ja kopioita on jaettavaksi, tilintarkastajat vaatii nähtäväksi lopullisen esityksen pian koska ovat "rajoitetusta evidenssistä " huolimatta seuranneet koko vuoden toimintaa sen osatekijöitä joista tilinpäätös muodostuu.
      Onko tehty joku jäsenaloite jota ei voidakkaan tyrmätä vaan se on tuotava kokoukseen tai onko jotain negatiivista tullut esille toiminnassa jota ei haluttaisi kokouksen käsittelyyn.. isojakin jääriä on olemassa

      Mihin on kadonneet kaikki lupaukset avoimuudesta ja suurista koroista jäsen kunnan hyvinvointia lisäämään kun ainoa esille tullut segmentoitu jäsenkuntaan kohdistuva toiminta on muutaman kymmenentuhannen euron liikevaihdolla toimiva bulvaani on yrittänyt ostaa osuuksia pilkkahintaan ? Mistä sinne on saatu noinkin tarkat tiedot jäsenistä ja heidän osuuksistaan ? Miksi niitä ei ole muiden saatavilla jotta voisi tarjota oikeaa hintaa niistä ?

      Osuuskuntakokous Ylivieskaan ja lauantaipäivälle. Saadaan jäsenien mielipiteet esille.

    • TosiAihettaTäälläkin

      Kalajokilaakso lehti 5.3. 2018 " Kunnat ja kaupungit ovat huolissaan entisen PPO:n alueen dataverkon heikosta tasosta. Syyllinen on edesmenneen PPO:n johto kolmenkymmenen viimeisen vuoden ajalta. Se ajoi alas terveellä pohjalla olevan yhtiön eikä osannut edes myydä PPO:n rippeitä, vaan kenkkäsi ne Elisalle, josta julkisuudessa myös varoitettiin. Elisa perustettiin aikanaan tuomaan etelän rikkaille lisää rikkautta eikä kehittämään maan tietoliikennettä. " Kiitos viisaudestanne KorpiTassi, Kangasvieri, Kippola, Jokinen ja Männistö. Nyt ollaan langattomassa mobiiliyhteydessä niin. Mitä sillä PPO hallintoneuvostollakaan tehdään kun ei ajattele alueen parasta. Paras mitä voi tehdä on vaihtaa Elisa yhteydet DNA:han. Näköjään lehti sallii taas nimimerkit, nehän torpattiin silloin Vieska Energian myynnin aikoihin ja lähdesuojakin taisi pettää.

    • dfxjtgue56ue5uyt

      Ei ne uskalla pitää kokousta Ylivieskassa. Työjärjestykseen ei hyväksytä muuta kuin hallituksen esitykset. Jäsenistö ei saa jäsenaloitteitaan kokouksessa esille. Näinhän on menty jo vuositolkulla. Kuka oikeastaan määrää PPO:ssa , ei ainakaan jäsenistö. Hallintoneuvosto on tyhjäntoimittajia täynnä. Kukaan ei uskalla suutaan aukaista. Nyökytellään vain määrättyjen hallituken jäsenten höpinöille. Leskien ja perikuntien asiaa ei oijottu vaikka toimitusjohtaja itse operatiivisena johtajana kutjasi asiat päin männistöä.

    • IteJoOsuudetMöin

      Paljonko paloi Finncode Oy;n konkurssissa osuudenomistajien rahaa? Tätä voi kysyä kokouksessa 😬

    • eioohuskua

      Taluskylällä puhelinjohdot ollu joulusta asti muutaman puun alle jääneenä maata vasten. Eltelin autoja joka päivä ohittaa paikan mutta taitaa olla pikkukenkä porukkaa jotka ei hangessa kahlaa? Onko niin että myynti elisalle lopetti huoltohommat totaalisesti? Kenellä laajakaista pimenee ensteksi?

    • takarivistä

      Näyttäisi myös Privanetissa käytävän kauppaa vain muutamilla kappaleilla. Ei kaukaa haettu arvaus, että ennen kokousta hallinto ostaa joitain osuuksia lievästi muka nousevaan kurssiin. Tosiasia on, että osuuksilla ei ole toimivia jälkimarkkinoita. Milloin tämä lavastus sitten retkahtaa?

      • MIkä.on.homman.nimi

        Nyt tuli tarjous kirjeitse joltakin Asiakasturva Oy.tä. Tarjoavati 600€ osakkeelta ja hoitavat homman loppuun asti asiakkaan puolesta. Eikös nämä myyntiasiat pitänyt hoitaa Privanetissa ja Osuuspankeissa?
        Herää kysymys, mistä ovat saaneet osuuksien omistajien tiedot? Kirjeessä oli, että PPO.n jäsenrekisteristä. Luovutetaanko sieltä tietoja noin vain? Eikö tietosuojamääräykset koske myös PPO:ta?


      • Paaxe

        PPO on julkinen osuuskunta ja kaikki sen omistajien tiedot ovat katsottavissa, jos vaikka sinä sen haluat tehdä täältä: https://www.prh.fi/fi/index.html Tosin palvelun käyttö taitaa olla maksullista, johon nivalan kitsas ei ole valmis maksaan, vaan valittaa turhasta.


      • Paaxe

    • WhySoktti

      MIKSi asiansaosaavalle tj:lle on aloitettu lähtölaskjenta jo vuosia sitten?

      • föörmanni

        Kerro meille mitä Kati Peltomaa on saanut aikaiseksi. Paljonko on karttunut omistajien pääomat. Puheet oli suuret mutta mitä on saatu aikaan, riidat tulee ensimmäisenä mieleen mutta tulosta, onko sitä tullut.


    • LaskuSkotti

      Yy,kaa, koo?

      • auks-litin

        Ei onnistu ruotsi mutta matikka se vasta näyttäs vaikeaa olevan. Ei ole ihme jos kassa hupenee. Montako konkkaa vielä kestetään. Tuleehan kuitenkin hallituksen jäsenelle laskutusta pian kun pitää valmistella huoneet raaheen ja piirtää paperit kutsuvieraille. Omistajat saavat kans tulla kuuntelemaan kuinka "hyvin" on mennyt. Eikös Toimitusjohtaja aina kerro erinomaisuudestaan ja se hallintopäällikkö vai mikä lie, niin siunaa kaiken ja kehuu vielä enempi hallintoneuvoston kuuliaisuutta ja hallituksen valppauta pitää hallintoneuvoston turvat tukossa.


      • ojalan-setä

        yy, kaa koo, neljä ja 50%:a on hukattu omaisuudesta. saavutus sekin.


    • Paaxe

      Miksi ei saisi yksityisesti esittää ostotarjouksia? Nivalan idiootit olisi koko osuuskunnan halunneet lyödä lihoiksi heti, ei tullut kannatusta , eikä jatkossakaan. Aina voi myydä omat osuudet pois jos niin harmittaa olla mukana.

      • itiootit

        Vai oikein idiootit, mainoo aisankanattaja. Minkänimisen osuuskunnan hallinnossa on tuollaisia "neroja". Heti kun olisi lyöty lihoiksi niin kolminkertaisen hinnan olisi saanut. Ny leukaillaan, että puhelinyhtiöiden osuuksia ostetaan. Onko PPO puheliyhtiö muuten kuin mainintana säännöisä. Lisäksi saa olla muuta toimintaa, sitä toimintaa kyllä on ja jälki on sen mukaista. Kyllä idiootitkin jotain ymmärtävät. E i voi vallata ei. Eihän jäsenistö saa kokouksissa mitään asioita edes esittää. Siellähän on se pulloposkinen kirjankantaja joka lamoo sitä opustaan ja lausuu mitä sylki suuhun tuo.


    • mukahyvä

      Olimme ottaa teippaukset tältä firmalta, mutta sitten tuttava laittoi linkkiä että mihin hämärä puuhiin tämä johtaja on osallisena. Vaihtu firma ja kiitos tästä!

    • PrivanetTotuusJulki

      Esittäisin seuraavan kysymyksen sijoituksista ja niiden tuotoista ;
      - osaako hallitus/hallitusneuvosto eritellä eri kohteiden tuotot, paljonko on tuottanut ns,oman henkilökunnan sijoitukset ja mikä on niiden tuottovisio 1-2-3-5-10 vuoden kuluessa ?
      - paljonko on ns.ammattisijoittaja salkunhoitajien tuotto viime vuodelta 2017 ja aikaisemmilta vuosilta 2013-2016 ?
      - mitkä on tsto-hallintokulut ao. ajanjaksoilta eriteltynä.

      Jos ja kun nämä tiedot taulukoidaan ja esitetään avoimesti osuuskunnan jäsenomistajille niin uskoisin että kaikki epäluulot toimintaa kohtaan poistuu.

      Kuten Kalajokilaaksossa tj julkituo on esim Asiakasturva joka nyt on tehnyt alihinnoitellun ostotarjouksen hänelle tuttu jo aikaisemmalta työuralta , niin miksi ja mistä syystä tai kenen toimeksiannosta eli bulvaanina tarjous on tehty ? Senhän pitää olla yhtä avoin saatava tieto kuin kuka on osuuskunta ppo:n jäsen ja montako osuutta kullakin on `Vai onko ?

      On käynyt esille että toisille on tullut ja toisille taas ei mutta laskennallisesti selvästi sekmentoituna kokouksissa olleille tai ikä ihmisille ja perikuntien jäsenille ? Miksi ?

    • puovali

      Jotenkin tulee mieleen Paavalin aikainen Kalajokilaakson myynti

    • EmäValeenJälillä

      ..niitä on pieni vale..vale ja emävale joka on nyt julkistettu osuuskunnan sivuilla.
      Esittävät että on tehty 20 M€ sijoitussalkulla 7,7, M€ tulos.. kyllä on joku pielessä kun muualla puhutaan ja on faktaa 5-6 % tuottosaanto.. Mihin pitää sijoittaa että saa noin hyvän tuloksen...
      Ei sellaista ole vaan esitys on emävale. Taas meni taseesta muutama milli mutta röyhkeästi ilmoitetaan se tuotoksi.. Paljonko teki oikeasti tsto tiliä..tuskin paljonkaan vaan oulunpuhelimen=partneran pääomanpalautus on naamioitu noin mutta niiden osalta ollaankin Arvossa.. joskus niistä sai 4 €/osake..nyt Arvo on 0,8 €/osake..paljollako ne on aikoinaan hankittu ?

      Siis tase arvo meni jo miinukselle.. ja tarina on Tosi sanoo tsto/hallinto mitä tahansa !

    • petkun-peräläiset

      Miksi tulos on ilmoitettu liikevaihdosta. Eikös se pidä ilmoittaa sijoitetulle pääomalle ja se summa joka on oikeasti viivan alle jäänyt. Sijoitettu pääoma on PPO:n sivujen mukaan 110milj. Markkinahinta kuitenkin vain pikkuisen yli 60 miljoonaa. Mistä tämä kertoo. Oliko "voitto" noin 7milj. Näyttäisi olevan tuloksenteko vain kikkailua. Miten käy kun noususuhdanne lähtee alamäkeen. Pikaisesti tehtävä jotain, jotta saadaan asiantuntevuutta taloon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4639
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1875
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1619
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      217
      1424
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1376
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe