Mielenterveysongelmat chatissa

Asiaa_pohtinut

Tästä aiheesta on joskus keskusteltukin chatissa. Aiheesta voikin keskustella, mutta hienovaraisesti ja loukkaamatta ketään. Mutta onkohan tälläinen todella mahdollista ja totta, että esimerkiksi skitsofreniapotilaat voisivat chatissakin rekisteröidä useampia nimimerkkejä ja esiintyä erihenkilöinä? Kuten live-elämässäänkin. Harhojensa aikana skitsofreniaa sairastava voi luulla olevansa joku muu ihminen.

Vaikka muutos ei tunnu heistä itsestään omituiselta. Tälläinen monipersoonallisuus "teatteri" voi hämmentää muita chattaajia. Jotka eivät aina heti hoksaa, että kyseessä on vain yksi skitsofreniaan kuuluva oire. Harvoin huomioidaan sitäkään, että persoonaansa ja nimimerkkejään muutteleva henkilö, ei halua tehdä sitä pahuuttaan, eikä voi sille mitään.
Silti jotkut chattaajat hämmentyvät ja ihmettelevät mielenterevyspotilaiden käytöstä ja saattavat jopa suuttua heille.

Esimerkiksi silloin suututaan. Jos on oppittu tuntemaan chatissa joku tiettynä samana nimimerkkinä. Sitten huomaakin saman ihmisen esiintyvän myös muilla nimimerkeillä, muutamilla, tai jopa useammilla. Silti nimimerkkejään ja personiaan muuntelevan, voi jotkut tarkkaavaisimmat tunnistaa, yhdeksi ja samaksi ihmiseksi.
Nimimerkkejä ja persoonallisuuksia muunnellaan chateissa muistakin syistä.
Aina ei ole kyse skitsofreniasta. Vaan siitä, ettei haluta jostain syystä muiden tunnistavan itseään tutuksi tulleella nimimerkkillään. Joten ei ole niin helppoa erottaa, milloin on kyse
sairaudesta ja milloin näistä muista syistä?

38

2213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valepsykiatri

      "Psykiatrian erikoislääkäri on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti, joka on suorittanut yliopistossa, n.6 vuotta kestävän lääkärin tutkinnon ja tämän jälkeen jatkanut erikoislääkärikoulutukseen, joka on kestoltaan myös kuusivuotinen. Koulutuksen jälkeen psykiatrian erikoislääkäri on erikoistunut laaja-alaisesti psyykkisiin häiriöihin ja on valmis mm. toimiman psykiatrisen yksikön johtotehtävissä. (mm. sairaalassa)"

      Asiaa_pohtinut ei liene ko. koulutuksen läpikäynyt henkilö. Jätetään siis diagnoosien teko ammattilaiselle. Eikö?

      • valepohtija

        Saako ihmismielen kummallisuuksia pohtia vain psykiatrisen koulutuksen läpikahlanneet henkilöt?


      • Kuningking

        Usean chatti naisen kanssa ollut juhlimassa laivalla ja hytissä hmm pakko vaan vaihtaa nikkiä kun niin hävettää mitä kaikkia tullut tehtyä siellä hytissä.


      • daiga

        Täälläkin tuo valehtelu yleistä kuten edellä.


      • hulaaa
        Kuningking kirjoitti:

        Usean chatti naisen kanssa ollut juhlimassa laivalla ja hytissä hmm pakko vaan vaihtaa nikkiä kun niin hävettää mitä kaikkia tullut tehtyä siellä hytissä.

        Minä en kuulu joukkoosi:) en mene yhdenkään chatmiehen juhlimaan , jotain rajaa kenen kanssa liikun


      • Nadnasi
        Kuningking kirjoitti:

        Usean chatti naisen kanssa ollut juhlimassa laivalla ja hytissä hmm pakko vaan vaihtaa nikkiä kun niin hävettää mitä kaikkia tullut tehtyä siellä hytissä.

        Koskas taas lähdetään? Turhaan vaihdat nikkiä, en edes muista kenen kanssa siellä olin.


    • Kysellähän.saa

      Onko valepsykiatrilla luetun ymmärtämisessä vaikeuksia? Jos olettaa aloittajan tekevän diagnooseja. Kysyessään näin.
      "Mutta onkohan tälläinen todella mahdollista ja totta, että esimerkiksi skitsofreniapotilaat voisivat chatissakin rekisteröidä useampia nimimerkkejä ja esiintyä erihenkilöinä? "
      Tätä aloittaja kyselee varmasti lähinnä, niiltä oikeilta alan ammattilaisilta.

      Eikö nimim:"valepsykiatri" ymmärrä sitä, ettei aloittajan tarvitsisi tälläistä edes kysellä,
      jos hän olisi itse psykiatrian asiantuntija. Vaan kysyy juuri siksi, koska ei ole ja eikä siksi tiedä näistä asioista.
      Ilman mt-alan koulutustakin aika monet tietää skitsofreeniasta silti tämän, että -
      "Harhojensa aikana skitsofreniaa sairastava voi luulla olevansa joku muu ihminen.

      Kommentista päätellen. Nyt taisi vaan kalikka jotenkin kalahtaa valepsykiatriin aika pahasti*autch*
      Vaikka aloittaja asialinjalla olikin pohdintoineen.
      Asiallinen käytös on valepsykiatrille ilmeisesti liian vaikeaa. Jos aina iskee tälläinne pakko,
      rääpiä leukojaan, mahdollisimman ilkeästi kaikille ja joka paikassa.
      Tälläiseltä se kommentointi sitten näyttää.

    • ajankulua

      Turhaa pohtia mitä kenenkin nikin takan on . Chat on osalle kävijöistä muuttumisleikki ja ihmisten tunteilla pelaamista.

      • remington222

        Ei siellä tunteilla pelata ,sätti on ajanvietettä ja hauskanpitoa totisuus sieltä pitää saada pois,seuran hakijat,deittailijat ja seksin vonkaajat teille on eri huoneet.


    • zinzin_1

      Chatti on tosiaan hauskanpitoa varten. Jos kaikki olisivat tosikkoja ja toisten nimimerkkien määrän tarkkailijoita se olisi perin kuiva paikka, ja chatin loppu.

      Antakaa nyt ihmisten chattailla tavallaan, kunhan eivät loukkaa tai kiusaa muita chattaajia.

    • Halfpippi

      Niin....harmi ettei chatissä enään nykyisin ole hauskoja juttuja. Ennen oli toisin. Heitettiin herjoja ja kaikki ymmärsi jutun juuren. Nykyisin chat on täynnä erilaisia persoonallisuushäiriöisiä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä chatin perimmäistä ajatusta. Huumorintajua ei ole yhtään ja jauhetaan samoja idiotismeja. Jos heität huumoria hyvällä sydämellä niin kas.......se käännetään heti vittuiluksi. Missä ovat fiksut, normaalit ihmiset?

    • wertikolim

      Vain tyhmät laittavat oman kuvansa profiiliin jolla chatissa keskustelee,annan hyvän neuvon älkää laittako sitä sinne.

    • Tunkelijat.stalkkerit

      Chatissa myös, joitakin, epänormaalilla tavalla uteliaita ihmisiä. Joiden on vaikea hyväksyä ja kunnioittaa muiden tahtoa, pysyä chatissa anonyymeina ja tuntemattomina.
      Ei ymmärretä, vaikka joku haluaa osallistua chatkeskusteluun, hän ei silti halua luoda niin läheisiä suhteita tuntemattomiin ihmisiin. Eikä avautua elämästään tuntemattomille.
      Silti udellaan ja tiedustellaan kaikenlaista ja ellei itse kerro. Jos ei tyydytä sitä heidän uteliaisuuttaan. Saattavat jopa alkaa pakkomielteisesti penkomaan toisen taustoja.
      Tälläiset stalkkerit voivat alkaa, ties vaikka millä tavalla kyttäämään ja vainoamaan. Tälläistäkin on tapahtunut.

    • nederlandia

      Koskaan ei mainita näitä moninikkisiä "naisia" joita sätti on pullollaan,aina syytetään miehiä tai miesnikkejä silti näitä ns. sairaita on siellä vaikka kuinka paljon ja vielä vip statuksella.

    • hyvästii

      Kaikki viestini on poistettu , en ole ketään niissä loukannut. Kysyisin vaan missä se raja menee mitä tänne saa kirjoittaa? Ketä täällä suojellaan ??? Olen saanut tosi törkeitä kirjoituksia välillä chatissa. Minulle on hyvä kirjoittaa koska en ole koskaan siellä kellekään mitään asiatonta kirjoittanut kirjoittanut. Pitäkää sisäpiirinne ja suojelkaa sitä .

    • AikansaSeurannutM

      Tuntuisi olevan maan tapa sätissä riipiä ensin urakalla ja sitten vaihtaa puhtaaseen nickiin, kun maa alkaa polttaa jalkojen alla. Sitte on nämä tyypit, jotka seuraa kakkosnikillään, mitä heidän ykkösnikistään puhutaan selän takana. Huvinsa kullakin ja jokainen makaa niin kuin petaa. Ei chatti ole elämää kummempaa.

      • ihmettelijä88

        Onkohan se nikinvaihto joltain toiselta sättääjältä pois?


      • hulluahommaa

        Ei ole pois , mutta kertoo jotain ihmisestä . On pelaaja


      • nikitön

        hulluahommaa, yrität syyllistää ihmisiä jotka eivät haluaa olla aina samalla nikillä,yrität näin saada tuskasi pienemmäksi ja oikeutuksen omille toimillesi,olet aika kurja tapaus.


      • näinkoin

        Jos joku ottaa tämän syyllistämiksi ,ei syy ole minun vaan hän itse tietää miten käyttäytyy chatissa. Silloin kun itse vielä kävin chatissa , ei ollut mukava kun tultiin erinikillä kirjoittamaan , usein kyllä tunnistaa kirjoitustyylistä . Eikö se ole pelaamista kun on monta persoonaa????


      • nikitön
        näinkoin kirjoitti:

        Jos joku ottaa tämän syyllistämiksi ,ei syy ole minun vaan hän itse tietää miten käyttäytyy chatissa. Silloin kun itse vielä kävin chatissa , ei ollut mukava kun tultiin erinikillä kirjoittamaan , usein kyllä tunnistaa kirjoitustyylistä . Eikö se ole pelaamista kun on monta persoonaa????

        Kyllä on pikkusieluista ja omituista touhua,jos joku haluaa vaihtaa nikkinsä se hänelle suotakoon ja nämä jotka ovat vain sillä yhdellä niin ihan sama..chattailu on anonymia ja edelleenkin perustuu siihen että pysytään tuntemattomana ..tajusitteko?? nikkini tulen aina vaihtamaan ja en koskaa huoli vippiä koska se eriarvoistaa , nämä jotka niitä kirjoitustyylejä ja muita kyttäävät onnea yritykselle tunnistaa nikki sillä meitä on satoja jotka vain käyvät siellä ajankuluksi piipahtamassa ja on ikävää että chattiin on pesiytynyt tuollaisia kirjoitustyylin kyttääjiä ja stalkkereita jotka arvailevat ja luulevat tietävänsä kuka kukin on..tämähän alkaa olemaan mielenkiintoista ,stalkkerit vanhimmat huoneessa,,nyt jos koskaan on hyvä kirjoittaa ja arvata kuka minäkin olen?


      • leewanderi

        AikansaSeurannutM,,miksi et vain osallistunut keskusteluun vaan seurasit ? Siellä on käytössä torjumis toiminto jolla voi poistaa häiritsevät keskustelijat jos vain seuraa niin ei pysy mukana ja voit aina vaihtaa nikin ettei iske se kateus meitä uusia kohtaan koska emme ole tunnistettavissa.


    • Olihansejoskusmukavaa

      Itse olen oppinut arvostamaan muutamaa nikkiä. Uskon ettei heidän tarvitse nikkiään vaihtaa, ovat se verran hyviä tyyppejä. Itse olen chatissä jutellut yli 10 vuotta. Aina tällä samalla nimimerkillä. Eräitä nikkejä kaipaan, mutten usko että ovat vaihtaneet, ovat vain lopettaneet. Samaa polkua itsekkin tulen kohta kulkemaan.....

      • lhelsteen

        Virtuaali ihastusta,jospa menisit liveen.


    • Nickinvaihdon.perusteita

      Koska chatissa ei nähdä, eikä tunneta sen paremmin kaikkia keskustelijoita.
      On vaikea erottaa, mikä on kenenkin motiivi vaihdella jatkuvasti nimimerkkiä.
      Osa chattailijoista ei tunne chathuoneesta ketään, eikä halua koskaan tulla tuntemaankaan. Eivätkä halua kenenkään tunnistavan, tai tuntevan heitä itseään.
      Kaikki eivät siis halua kuulua chatyhteisöön. Jota myös joskus halveksien "sisäpiiriksikin"
      nimitetään. Nämäkin on perusteita, miksi osa chattailijoista kirjautuu aina uudella nickillä.
      Joskus kuvitellaan viptunnuksen, eli kruunun olevan myös, jonkinlainen nolo sisäpiiritunniste. Vaikka se on monille, vain mahdollisuus päästä täysinäiseen chathuoneeseen jonottamatta. Kuten myös suojata rekisteröity nickinsä sitä apinoivilta ns".feikeiltä"

      Näistä ns. rekisteröimättömien uusien, nikkien tehtailijoista, on kuitenkin joskus vaikea erottaa sitä. Kuka heistä on ns."normaali" Kuka siis haluaa tulla vain anonyymisti chattailemaan, leimautumatta joksikin tietyksi ja tunnetuksi nickiksi, chatyhteisön jäseneksi.
      Tai sitä, kenellä nickienvaihtajalla voikin olla tietynlainen sairaus. Joka saa hänet kehittelemään itselleen useamman persoonan. Esiintyen näillä muille, uskoen itse vakaasti olevansa aina joku eri henkilö. Joka asuu välillä ulkomailla ja taas välillä suomessa, toisinaan on varakas ja menestynyt ja tapaa kuuluisuuksia jne. Tälläisillä henkilöillä on myös vainoharhoja, ettei muutkaan olisi omia itsejään. He luulevat muidenkin käyttäytyvän, kuten hän itse. He keskittyvät chatkeskustelun sijaan, liikaa muiden kyräilyyn ja epäilemiseen. He kokevat myös luonnollisesti, muiden negatiivisen suhtautumisen itseensä, kiusaamisena. Kokevat olevansa chatissa vain kiusaamisen kohteita. Eikä sitäkään voi kieltää, etteikö chatissa olisi henkilöitä, jotka alkavat, oudoista jutuista ärsyyntyneinä, mielellään kiusaamaan tälläisiä tapauksia.

      Kohtaamme siis chatissa monenlaisia nickinvaihtajia. Kaikilla on oma tapansa suhtautua heihin. Vaikka tuttuihin nimimerkkeihin tottunut ja toisensa jotenkuten tunteva chatyhteisö usein hämmentyy ja ärsyyntyy, näistä keskusteluja häiriköivistä nickinvaihtajista ja uskovat jopa varmasti tietävänsä. Kenen jutut ja nimimerkkitehtailu on ns."sairasta" ja kenen "normaalia" ja kenen jotain muuta.

      On kuitenkin selvästi nähtävissä, että monet vaihtavat nickin, vain provosoidakseen ja häiriköidäkseen. Sellaiset uudistuvat (0 minuutin nickit) tuskin häiritsevät ketään.
      Jotka eivät tule chathuoneeseen capslook kirjaimin, pilkkaamaan jotain tiettyä chattaajaa, tai ns.feikkaamaan joitain nimimerkkejä, eli stalkkaamaan ja vainoamaan.

      • dissembler

        Hyvä vastine, mutta yksi kohta nostatti kulmia. "kruunu on monille vain mahdollisuus päästä täysinäiseen chathuoneeseen jonottamatta." Mielestäni juuri vip-kruunu tekee chathuoneesta ummehtuneen, koska keskustelijat ovat aina samoja ja siitä syntyy mainitsemasi "sisäpiiri".


    • Springles

      Sisäpiirissähän ei ole mitään pahaa, sehän on vain yhteisö, siinä missä mikä tahansa muukin yhteisö, jossa jotenkin tunnetaan toisensa. Ei sisäpiiri ole mikään salaseura, keskustelut ei tapahdu privaatisti, vaan yleisellä kaikkien nähden. Vaikka uudetkin chattaajat on tervetulleita ja toisivat tullessaan jotain uutta. Silti keskustelijat on aina lähes samoja, koska he haluavat keskustella ja tulla chattiin tapaamaan niitä tutumpia chattaajia, joiden kanssa ovat tottuneet keskustelemaan.
      Tälläiseen yhteisöön ei ole kenenkään pakko liittyä, jos ei halua. Mutta ei kannata silti pitää pahoina niitä, jotka tälläiseen sisäpiiriin haluavat kuulua.

      • etsilleenn

        Ulkopuoliseksi tuntee itsensä kun kukaan ei vastaan tervehdykseen kun tulee chattiin, oma piiri kyllä moikkaa tuttujaan moneenkin kertaan. Eipä huvita mennä sinne , tuntee että ei kuuluu joukkoon. Sisäpiiriin en olisi edes tulossa.


      • satuNAINEN

        Hei,on syntynyt ns. sisäpiiriläiset ja me normaalit chattaajat joilla ei ole mielenterveysongelmia ja tarvetta vipkruunuun,chatin tarkoitus on keskustelijoiden anonyymina pysyminen sekä keskustella KAIKESTA kenenkään siihen mitenkään kielteisesti puuttumatta,sitten on tämä sisäpiiri,joka pyrkii hallitsemaan huonetta ,joiden mielenterveys ei ole aina kunnossa, joiden tapa puuttua satunnaisen nikin kirjoitteluun on hyvin negatiivinen ja suorastaan rasistinen.


      • Sivustaseurailija

        Ei ole syntynyt sisäpiiri. Vaan se on ollut aina, niin kauan kun on ollut chattejakin.
        Eikö tuollainen juuri ole sitä, määräilyä, hallitsemista ja puuttumista? Jos ei muillakaan saisi olla vipkruunuja ja kaikkien pitäisi pysyä täysin anonyymeinä ja vain keskustella sellaisinaan, ts.uppo-outoina ja vieraina toisilleen.
        Tähänkin on kyllä aina cahtissa mahdollisuus, valintahan on vapaa.
        Eikö tuokin ole hieman loukkaavaa, että kirjoittaa "me normaalit" ja ne "ei normaalit"?
        Ei ainoastaan sisäpiiriin kuuluvat puutu kielteisesti muiden keskusteluun.
        Muiden keskusteluihin puuttuu myös rekisteröimättömiä satunnaisia chattaajiakin.
        Hyvä tapa olisi tietenkin, jokaisen tullessaan tervehtiä aina kaikkia, vaikka kerralla.
        Ei yksitellen jokaista. Eikä pahitteeksi olisi, ilmoittaa jotain myöskin poistuessaan.
        Tästä chattaajien mielenterveydestä, vielä. Ne ongelmat tulee esille chatissa samalla tavalla, kuin live-elämässäkin. Mutta eihän se "normaalille" ihmiselle mikään ongelma ja halveksunnan aihe kai ole?


      • mieltä
        Sivustaseurailija kirjoitti:

        Ei ole syntynyt sisäpiiri. Vaan se on ollut aina, niin kauan kun on ollut chattejakin.
        Eikö tuollainen juuri ole sitä, määräilyä, hallitsemista ja puuttumista? Jos ei muillakaan saisi olla vipkruunuja ja kaikkien pitäisi pysyä täysin anonyymeinä ja vain keskustella sellaisinaan, ts.uppo-outoina ja vieraina toisilleen.
        Tähänkin on kyllä aina cahtissa mahdollisuus, valintahan on vapaa.
        Eikö tuokin ole hieman loukkaavaa, että kirjoittaa "me normaalit" ja ne "ei normaalit"?
        Ei ainoastaan sisäpiiriin kuuluvat puutu kielteisesti muiden keskusteluun.
        Muiden keskusteluihin puuttuu myös rekisteröimättömiä satunnaisia chattaajiakin.
        Hyvä tapa olisi tietenkin, jokaisen tullessaan tervehtiä aina kaikkia, vaikka kerralla.
        Ei yksitellen jokaista. Eikä pahitteeksi olisi, ilmoittaa jotain myöskin poistuessaan.
        Tästä chattaajien mielenterveydestä, vielä. Ne ongelmat tulee esille chatissa samalla tavalla, kuin live-elämässäkin. Mutta eihän se "normaalille" ihmiselle mikään ongelma ja halveksunnan aihe kai ole?

        rekisteröitymättä ei huoneeseen pääse.
        satunnaisuuteen en usko. "satunnainen chattaaja" on satuolento,
        mutta sitähän on kaikki virtuaalipersoonatkin


    • Ärsyttävin.tapa

      Onkohan sekin joku mielenterveysongelma? Jos keskustelee yleisellä koko ajan, tai vähääväliä sen "kuiskun" kanssa. Eikä mene sinne privaan keskustelemaan.

    • Tuulik-kii

      uulik-ki liittyy keskusteluun. Hän on chattäillyt 0 minuutin ajan..
      suttura_: vaikka
      Tuulik-ki =3KotoisaN: montako promillee juopolla onnenonkijalla on tällä hetkellä? juot viron 2 euron kuoharia ja ukkos nukkumassa hikisen ja raskaan työpäivän jälkeen itse makaat sohvalla paskalta haisten
      Tuulik-ki poistui keskustelusta

    • valepsykiatri

      Ainuat, kellä on mielenterveysongelmia ovat ne, jotka tänne ylipäätään kirjoittavat.

    • Heikkiholma

      Tykkään miehistä jos asut varkaudessa niin tulen sinua tapamaan.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Essitalofraasit ja muut vintageVenlat =) juoksemaan vaan Porvooseen

    • Anonyymi

      Ei sätissä enää paljon muita olekkaan, kuin hulluja ja humalaisia....aamusta iltaan. Piste

    Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe