Hyvästi Nuoramoisten koulu

lapsetkalkkisiin

Sysmän ainoa homeeton koulu lakkautetaan ja kuntaa uhkaa joukkokato kun kaikki maatalonisännät ja emännät muuttavat pois, koska lapset joutuvat palikkakouluun.
Voitaisko täällä sit nimettömänä jauhaa tuosta päätöksestä, sehän on kuulemma jo tehty.

https://www.itahame.fi/Uutiset/art2437096

51

5827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harmikuitenkin

      Lapseni käy palikkakoulua ja on kuljetusoppilas. Kuitenkin selviämme ja asumme täällä jatkossakin. Hyvä opinahjo ja hyvät opet. Nyt kun muutama jää eläkkeelle, niin on kai se järkevämpää olemassa olevia opeja muutaman oppilaan kanssa tuoda sinne missä suurin osa jo valmiina, kuin että muutamalle lähiopetusta? Kun kerran tarvii säästää. Ja kun tämä edessä, ennemmin tai myöhemmin.

    • Eilakkauteta

      En usko että asia ihan tällä on selvä. Koulu ja kylä elinvoimainen ja yhteishenkeä löytyy. Ehkä voidaan puolustaa välillä myös pienimpiä ja heikoimpia, eli lapsia.

    • Menkääitseenne

      Mistähän kuntaan saisi uusia asukkaita? Tuntuu että kaikki uudet pitää savustaa paikkakunnalta ennenkuin ehtivät edes asettua. Viitaten edellisviikkojen ja vaikka edellisvuosien tapahtumiin. Eipä niitä lapsiperheitä sitten lisää näin saada.

    • koulunkiusatuinjonne

      Itse asun nyt muualla toistaiseksi, kirjat kuitenkin kokoajan Sysmässä. Aikomus palata kotikuntaan asumaan kun muualla on asiat hoidettu. Tuloon ei vaikuta se onko Sysmässä 1 vai 0 kyläkoulua.
      Totta kyllä on että yli 60 vuotiaiden palveluista pitäisi karsia, mutta mitenkä karsit kun niihin koskemalla alkaa yhtälailla sota. Tietenkin ollaan vastaan kun omista palveluista ja oikeuksista ollaan luopumassa.

      • Hyllyllehylly

        "Totta kyllä on että yli 60 vuotiaiden palveluista pitäisi karsia"
        Mainitsisitko näistä tärkeimmät palvelut?


      • prkeljonne

        Itseasiassa tarkemmin ajateltuani en osaa sanoa yhtäkään.
        Mistä vitusta tässä sit supistetaan, ei sen hirsiskolen jälkee jää siltikää rahaa ylläpitää 25 oppilaan koulua.


    • Aivotsumenee

      Minnes ne homeet sieltä koulusta on joutunu? Onha niitä siellä ollu jo vuosia

    • hölmö

      Mihinkä ne Isännät ja Emännät muuttaisivat??

    • kulttuuriantropologi

      Miten se voi olla mahdollista että on sinkku miehiä ? Naisia kun on paljon enemmän.
      Ihminen ei ole muuttunut henkisesti eikä fyysisesti yhtään tuhansien vuosien aikana, ja kautta historian naiset ovat tarvinneet miehiä enemmän kuin miehet naisia. Nyt suurien kulissien, koneiden ja muovin aikana sitten yhtäkkiä kuvitellaan että nainen ei tarvitsekkaan miestä ja että pärjäisi ilman.

      Jokainen normaali ihminen saa alkunsa seksistä, joten seksuaalisuus kertoo olennaisen myös miehen ja naisen erilaisuudesta. Miehillä on orgasmi, naisilla kliimaksi. Orgasmin saatuaan mies luovuttaa ja rentoutuu, kun naisen kliimaksi saattaa vain kiihottaa lisää. Samasta fysiologisesta syystä on fakta että nainen pystyy halutessaan tyydyttämään monta miestä, miehiltä se ei onnistu. Naisten vajavaisuus ei olekaan se, etteivätkö jaksaisi tai pärjäisi, vaan se että eivät osaa luovuttaa. Joten omaksitunnoksi, rajoittajaksi naiset tarvitsevat miehen. Ahneuden seuraukset kun tiedetään.

      Toki naisvallan aikana miehet matkivat ja apinoivat siloposkisia naisia, eivätkä halua luovuttaa vaan haluavat painaa ja jaksaa naisten tavoin. Usein miehistä onkin tullut naismaisempia kuin naiset. Ympärileikkaus, sisu ja kofeiini kaikki auttavat jaksamaan pidempään, mutta ei luovuttamaan. Tyhmyyskin auttaa jaksamaan. kun äly taas luovuttamaan. Omahyväisyys ja itsekeskeisyys tietenkin laittaa uskomaan päinvastaista.

    • Muutinjo

      Mutta onhan tämä ollut tiedossa kuka yllättyi oikeesti 1. Päättäjien tyyli
      2. Syntyvyyden lasku
      3. Kunnan rahojen loppuminen maakuntahallinon vuoksi
      Sitä minä vaan ihmettelen että kun olen kerran äänestänyt ja töissäkin käyn ja veroja maksan niin miksi minun pitäisi vielä seurata ja vaikuttaa kunnan asioihin ja keksiä uusia ideoita tai vaihtoehtoisesti nousta barrikadeille päättäjien ihme päätösten takia. Ihan oikeesti ei kunnanhallituksen pj tai kunnanjohtaja pärjäis päivääkään minun roolissani joten eiköhän pidetä huoli vain omista asioistamme ja äänestetään jaloillamme jos meno ei miellytä. Ja päättäjille terveisiä että vähennätte niitä konsulttien palkkioita niin ei tarvi lapsilta ja vanhuksien hoidosta säästää. Otatte lainaa ihan normaalisti ettekä säästä Sysmää = Sysmäläisiä hengiltä. Ja nostatte tarvittaessa veroja. Toimitte niinkuin muutkin kunnat ettekä hoe että pitää olla itsenäinen ja velaton
      Vai onko liian vaikeaa? Niin arvelinkin, sitä saatte mitä tilaatte!

    • kysynvuan

      miksi niillä on kuitenkin varaa rakentaa terveyskeskus ja vanhainkoti ja varaa panostaa suopeltoon ja omaan rahaan?

      • vanhusjoukossa

        Kyse ei ole varasta vaan tarpeesta,ikäjakauma tarvitsee näitä laitoksia.Tulee vielä tarve laajentaa hautuu maita.Mitä suopeltoon /omaraha vain luoja tietää jos sekään.


    • Asiatkunnossa

      Olisko niin että jos ei olis rakennettu vanhainkotia tai terkkaa niin molemmat vanhat rakennukset kun ovat tulleet tiensä päähän, niin molemmat toiminnat ois kunnasta loppuneet. Ei kukaan muu tänne olisi tullut rakentamaan vaan kunnan ne on rakennettava ja sopimukset tehtävä niin että palvelut säilyy. Muuten hoito Lahdessa sekä työpaikat. Luojan kiitos ymmärsivät rakentaa ne tänne niin säilyy omassa kunnassa! Ja eikö näihin omiin rahoihin ym ole haettu rahaa kunnan ulkopuolelta, että niitä apurahoja ei voi käyttää muuhun toimintaan. Pitäs seurata vähän tätä touhua ja oikeasti tietää faktat että vois arvostella.

      • onseninväärin

        Olet harvinaisen oikeassa. Nämä jälkijättöiset ovat kuulleet Meetoo-kampanjasta ja suuuurreeessa viisaudessaan päättäneet panna paremmaksi, ovat avanneet kampanjan - Rutise ja Ruikuta - Kuntatalous kuntoon - vaikka velaksi.


      • aeryahdsfhag

        Kannattaako investoida silloin kun velkaraha on halpaa eli korot alhaalla, vai viivytellä ja investoida vasta sitten kun korot ovat jo nousseet?
        Mikäli velkaantumista halutaan välttää viimeiseen asti ja täten rahoitetaan kaikki tulorahoituksella eli veroilla, hankkeiden aikataulut muodostuvat melkoisen hämäläisiksi.

        Penninvenytykseen asti menevä säästäminen tuntuisi nyt olevan kuitenkin se toimintamalliksi valittu tie kunnassa. Samalla tosin saattaa mennä lapsi pesuveden mukana kun näivetetään kaikki toiminta ja kunta hiipuu hiipumistaan. Hitaan alasajon tie äänekkään eläkeväestön mielen pahoittamista visusti varoen.

        No konsulteille kuitenkin roposia löytyy, ilmeisesti hyvinkin, koska viihtyvät kylällä.


      • maksomitämakso
        onseninväärin kirjoitti:

        Olet harvinaisen oikeassa. Nämä jälkijättöiset ovat kuulleet Meetoo-kampanjasta ja suuuurreeessa viisaudessaan päättäneet panna paremmaksi, ovat avanneet kampanjan - Rutise ja Ruikuta - Kuntatalous kuntoon - vaikka velaksi.

        Järjenjättiläiset ja sossun asiakkaat huutaa puskaradiossa niin että kitapurjeet väpättää: kaikki mulle heti


      • menipäsiihenmiljoonia

        Mikäs siinä vanhassa vanhainkodissa oli vikana. Uudenvuodenkirjoituksessa Kitkiöjoki kehui vanhan rakennuksen hyvää kuntoa.


      • pöllöjenbongaaja
        menipäsiihenmiljoonia kirjoitti:

        Mikäs siinä vanhassa vanhainkodissa oli vikana. Uudenvuodenkirjoituksessa Kitkiöjoki kehui vanhan rakennuksen hyvää kuntoa.

        Et taida elää tässä ajassa. Muistisikin pätkii, asioiden ymmärtämisestä puhumattakaan. otapa oikeen haara-asento ja rupea ihan tuelta miettimään mitkä olikaan ne syyt miksi vanhainkoti uusittiin. Olisko lainsäätäjillä osuutta asiaan. Onks tää jengi ihan oikeesti noin mettästä?


      • oi.yliviisaista.viisain
        pöllöjenbongaaja kirjoitti:

        Et taida elää tässä ajassa. Muistisikin pätkii, asioiden ymmärtämisestä puhumattakaan. otapa oikeen haara-asento ja rupea ihan tuelta miettimään mitkä olikaan ne syyt miksi vanhainkoti uusittiin. Olisko lainsäätäjillä osuutta asiaan. Onks tää jengi ihan oikeesti noin mettästä?

        Nämä itseriittoisuuden äärimmäisimmät ilmentymät, "vastaukset" joissa ei vastata mihinkään eikä sanota mitään informoivat ainoastaan kirjoittelijansa ylimielisyydestä.


    • Kuinkahantässäkäy
    • konsultti.käskee

      Kalkkisten koulussa Asikkalassa on alle 40 koululaista ja toiminta jatkuu.
      Koulun rehtorikin valittiin v. 2018 luokanopettajaksi.

      Asikkalassa kyläkoulu mahdollista, Sysmässä ei.
      Kukkaronnyörit kireäksi, eihän tässä euroja tuhlattavaksi ole, velkaa on ja veroäyrikin on.

      • nnh

        Miten Asikkalassa voi olla peräti 6 koulua? Ei ihme että tämä maa on konkurssissa.


    • Nuukajapihionsysmä

      Sysmästä väki vähenee 90 hlöä vuosi ja 10 v päästä on hartolan kokoinen mites sitten isottelette ? kunnanjohtajatar on siihen mennessä hassannu rahat konsulteille ja ulkoistanu ja lakkauttanut kaiken minkä pystyy. Mökkiläinen kiittää kun tontin arvo alenee ja tie on kuopilla. Siitä se mökkifiilis kai tuleekin

      • kadonsyy

        Väki vähenee koska ei ole työpaikkoja. Kaikki eivät voi olla S-Marketissa ja kunnalla töissä. Yksikään lapsiperhe jollei kyse ole sossupummi vanhemmista ei valitse asuinpaikkaa julkistenpalveluiden vaan työpaikkojen perusteella.


      • mitäpä.mökkiläiset

        Mökkiläiset elelevät sananmukaisesti siellä mökeillään.
        Kyllä ne tarpeet siellä elelyyn eli lähinnä elintarvikkeet autossa kulkevat vähän kauempaakin mökille koska autollahan sinne metsän keskelle aina ajellaan.

        Kunnan palvelut ovat mukava pikkulisä mökkiläisen elämään mutta käytännössä yhdentekeviä. Jos kunnan taajamassa ei olisi yhden yhtäkään puotia ilmankin tulisi toimeen oikein hyvin. Hälinää pakoonhan sinne mökille mennään rentoutumaan ja nauttimaan hiljaisuudesta ja omista oloista.


    • Pelastakaaedesnorpat

      Päättäneet asian jo vuosi sitten ja nyt vain lehdistötiedote ja muka vähän iltakoulua. Konsultit ja Sysmän markkinointi, paikallis markkina tuki? Kuka laskee paljonko nämä maksaa ? . Veikkaan että saman kuin koulun ylläpito vuodessa mutta on kivempaa ja työtä konsultille. Ja jostainhan ne leikkirahat on saatava leikkeihin. Turhaa kaikki kirjoittelu kun kunnassa on 4x enemmän eläkeläisiä ja mökkiläisiä kuin lapsia. Ei mökkiläisiä kiinnosta kunnan meno, ne käy vaan mökillä. Ja eläkeläiset S kaupassa

      Sysmäläinen saattaa vielä kuolla sukupuuttoon kuin Saimaan norppa.

    • Tekojatekoja

      Onko nuoramoisten kokkarivaltuutettu tehny muuta ku paistanu makkaraa ulkoilupäivänä

      • Sähköportti

        "Onko nuoramoisten kokkarivaltuutettu tehny muuta ku paistanu makkaraa ulkoilupäivänä"

        No tietenkin on! Hänhän se paistoi makkaraa myös vaalikojulla ja keräsi irtoäänet kokkarilaariin, jotta kokkaripomo siippoineen pääsee jatkossakin toteuttamaan fantasioitaan ja humaltumaan olemattomasta vallasta.


    • Andreiji

      Eipä ole ihme että syntyvyys käskee näillä toimilla,kuka viisas tänne leikkuri Suomeen/Sysmään lapsia tekee.Säästetään....siemenissäkin.
      Hyvä että suomi kuolee sukupuuttoon.

    • voihölmölä

      Tää Nuoramoisten koulun lakkautus on Sysmälle sama, kun kusee omiin muroihin. Siis ei mitään järkeä lakkauttaa toimivaa kunnollista koulua!
      Lakkautuksen jälkeen tapahtuu vasta se todellinen asuinkiinteistöjen arvonalennus, mitä jotkut kesäasukkaat vouhkasivat niiden tuulimyllyjen vuoksi. Tämän tulee huomaamaan jokainen, joka alkaa myymään taloaan sitten koulun lakkautuksen jälkeen. Nyt vielä on olut jotain arvoa taloilla, kun on ollut lapsille koulu ja päivähoito Nuoramoisten koululla, mutta jatkossa tapahtuu se, mitä on tapahtunut muuallakin, eli talot 5000€ hinnoissa ja silläkään ei kauppa käy!
      Vaikutus on aika isolla alalla Hartolaa ja Sysmää, mistä on nyt lapsia tullut Nuoramoisten kouluun.
      Jo nyt on nähtävissä, että Sysmän parakkikoulu ei kiinnosta vanhempia laittaa lapsiaan sinne.

    • Maksetankoliikaa

      No niin, muutama paikallinen asukas uhkaa poismuutolla ja siinä samalla kuntatalouden romahtamisella, kun muuttavat pois paikkakunnalta. Todennäköisesti kunta kuitenkin säästää mielettömästi sosiaalikuluissa, kuten toimeentulotuissa ja muissa vastavissa. Tervemenoa teille pummeille!

    • Turhakiukutella

      Turhaa uhoamista. Pitihän pohjois-sysmän koulun lopetuksen takia kouluavustajan muuttaa kunnasta mut paskanmarjat mihkää lähteny

    • Eioppiojaankaada

      Miten eilinen keskustelutilaisuus meni? Luvattiinko jatkoa

    • PitäisiPysyäTotuudessa

      Miksi annetaan ymmärtää lähes tuhannen sysmäläisen allekirjoittaneen adressin? netissä olevista 401 nimestä on vain n. 40% sysmäläisten.
      Onko jotkut käsilistat missä on lähes 800 sysmäläistä nimeä ilman päällekäisyyttä nettiadressin nimien kanssa?
      Montako Nuoramoisten koulun oppilasta tulee kunnan rajojen ulkopuolelta?
      Montako sysmäläistä lasta on ensi syksynä jatkamassa Nuoramoisten koulussa?
      Kuinka monta heistä tarvitsee jo nyt kuljetusta, ajetaanko lapsia sinne myös alueilta mistä olisi lyhyempi matka kirkolle kouluun?

      • Konsulttitietääparemmin

        Kyllä pitää pysyä totuudessa, mutta viranhaltijat itse antavat väärää tietoa. Yhdelläkään oppilaalla ei ole yhtenäiskoululle lyhyempi matka kuin Nuoramoisiin. Tällä hetkellä Nuoramoisisssa on yksi oppilas Hartolan puolelta. Matkaa rajalle pari kilsaa. Minusta sekin on vaan plussaa, että oppilaita tulee vaikka muista kunnista. Kyllä Nuoramoississa oppilaita riittää vielä moneksi vuodeksi, kunhan koulu säilyy. Voihan se ollakin päättäjien tarkoitus että koulu lopetetaan ja bussilastillinen oppilaita menee Asikkalaan. Saa sitten Asikkala valtionosuudet jotka ei Sysmälle kelpaa.


      • Eilisessä kuulemistilaisuudessa luovutettujen äänten kokonaismäärä oli 956, joista tuohon mennessä nettiin oli kertynyt 399, eli 557 ääntä oli kerättynä paperilistoille. Päällekkäisyyksiä noissa listoissa ei pitäisi olla.
        Esimerkkinä: Mikäli asiasta tehtäisiin kuntalaisaloite, tarvitaan 2% kunnan asukkaista allekirjoittamaan, jotta asia on otettava uudelleen käsiteltäväksi ja 4% 15v täyttäneistä asukkaista voi tehdä aloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä. Nuo määrät täyttyvät nyt kerätyistä nimistä hyvinkin.


      • mukanatakana
        MummaMaalta kirjoitti:

        Eilisessä kuulemistilaisuudessa luovutettujen äänten kokonaismäärä oli 956, joista tuohon mennessä nettiin oli kertynyt 399, eli 557 ääntä oli kerättynä paperilistoille. Päällekkäisyyksiä noissa listoissa ei pitäisi olla.
        Esimerkkinä: Mikäli asiasta tehtäisiin kuntalaisaloite, tarvitaan 2% kunnan asukkaista allekirjoittamaan, jotta asia on otettava uudelleen käsiteltäväksi ja 4% 15v täyttäneistä asukkaista voi tehdä aloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä. Nuo määrät täyttyvät nyt kerätyistä nimistä hyvinkin.

        Netin nimistä oli vain n. 160 sysmäläisiä, mikä on osuus paperilistoilla. Onko sekä netissä, että paperilistoilla myös alle 15 vuotiaat mukana? Kysyn vaan ihan sillä, että onko asialla minkälaiset eteenpäinmeno mahdollisuudet, eli onko asian takana potentiaalia tarpeeksi jotta kannattaa ryhtyä puuhaamaan vähän isommin?


    • minätiedänkyllä

      Sysmäläisiä vedätetään tällä kouluasialla ihan liikaa. Ensin riitaisa kunta vuokraa kalliin koulun kun ei muuhun pysty. Kuntalaiset olisivat silloinkin halunneet rakentaa koulun. Sitten halutaan lakkauttaa toimiva koulu muka säästösyistä .!!! Ja mätää Väihkylää ei millään olisi saanut purkaa, vasta terveystarkastajan kiellon jälkeen. Olisi silloin säästäneet, kyllä rahaa palaa nnytkin konsultteihin, mitään säästöä ei tule!!!!!!Nyt menee hermot.. Kaikki tämä tarkoittaa että palvelut huononevat. Ei ole varaa enää huonontaa. Täällä maalla on hyvä asua, Miksi ette tajua!!! Entä jos valtionosuudet ja verotulot kasvavat, valtio päättääkin elvyttää syntyvyyttä ja lisätä rahaa koulutuksen ja lapsiperheille, Sysmän juntturapäättäjät ! !

      • Konsulttitietääparemmin

        Kyllä kunnalla on erikoinen tyyli säästää! Päivähoidonohjaaja myöntää ettei Nuoramoisten ryhmiksen lopettamisesta tule säästöjä, kun lapsille pitää vuokrata ja remontoida uudet tilat ja pitää rakentaa turvallinen ulkoilupiha. Niin ja siitäkin tulee säästöä, kun näin kiireellä siirretään 5-6 luokka yhtenäiskouluun. Päätös tehdään toukokuun lopulla ja oppikirjat on hankittu syksyksi, opettajan mukaan kirjat on erilaiset kummassakin koulussa. Ei muutakuin roskiin ja tilaamaan uudet. Ja sellainen pieni yksityiskohta, että kyseiset yhdysluokat ovat rytmissä, niin vedetäänkö pitkää tikkua keneltä jää yksi vuosiluokka lukematta? Eihän ne tyhmät sysmäläislapset kaikkea tietoa tarvitse! (Huom. Ironiaa) En ainakaan itse halua että lapseni jää jostain opista paitsi. Nyt pitäisi rauhoittaa tilanne, ei Sysmän kunta kaadu yhteen lukuvuoteen ja miettiä rauhassa jatkoa yhteistyössä. Eihän sitä tiedä vaikka uusi ja uljas yhtenäiskoulu olisi jo syksyllä niin homeessa ettei siellä voi olla, kun sulamisvedet tuli kuvaamataidonluokan katosta läpi.


    • Helge

      Verratkaapa kahden kokoomusnaisen esiintymistä esim somessa. Toinen kirjoittaa riipaisevan kirjotuksen koulun säilymisen puolesta. Toinen puolestaan on hipihiljaa eikä millään tavalla puolusta oman kylänsä koulua, päinvastoin. Toinen heistä istuu valtuustossa ja toinen taas ei enää tällä kaudella. Arvatkaa kumpi on tämä maanhiljainen ja lumpi ei...? Kun olette arvanneet niin onkin syytä hiljentyä sen kysymyksen ääreen, että miksi näin...

    • olenäänestänytenenää

      Seuraavaksi äänestän vain jaloillani, sen verran ankeaa on sysmän politiikka

    • Luuleeitestäänliikoja

      Onx se toinen koskaan sanonut tai kirjoittanu mitään? Aivan turha edustaja

      • Derf

        Sen verran viisas valtuutettu, että ymmärtää olla puhumatta kun ei mitään mistään tiedä. Ja tällainen jäsen toimintaympäristövaliokunnassa.


    • Tietämätöntaas

      Kuka tämä hiljainen sopuli on?

    • Enpuhumitää

      Tuntuu olevan vaa tärkeintä että saa sanoa olevansa valtuutettu. Aivan turha tuolin täyte.

    • Niikartanonemäntää

      Vai kansanäänestys. Tehän olette jo äänenne antanu ja annoitte turhalle joka ei suutaan saa auki. Nyt maksatte miten silloin asianne petasitte.

    • onkojärkeväveto

      Kunnallinen kansanäänestys on demokratiaa jonka tulosta on sitten mukisematta noudatettava, jos äänestäjien enemmistö on säästöjen kannalla, niin silloin on peli pelattu loppuun.

      • Hyvällehyllytheiluu

        Eihän täällä oo ennenkään vaalin tulosta noutatettu niin miks nytkään pitäs?


    • Älkääluulkoitsestäliikaa

      Nyt jäitä hattuun. Äänestyksen järjestäminen hölmöläisen hommaa. Tai jopa sen vaatiminen.

      • pohjatonrahakirstu

        Tottakai, maksaa mitä maksaa, ei väliä kun kuvitellaan rahan kasvavan puussa.


      • M.Otti
        pohjatonrahakirstu kirjoitti:

        Tottakai, maksaa mitä maksaa, ei väliä kun kuvitellaan rahan kasvavan puussa.

        Niinpä tuo kasvaa ja hyvin kasvaakin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe