Minkalaisia ruokakauppoja Funchalissa?

Tätönen

En siis tarkoita niitä pieniä kalliita kauppoja, joita ainakin Lidon alueella on paljon.
Onko vastaavia isompia ruokamarketteja kuten esim
Suomessa S- ja K- marketit? Ja missä päin jos on?

15

2518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ts18056

      Pingo Doce taitaa olla ainut ruokakauppaketju, eli paikallinen porukka ei tarvii kuin yhden etukortin ;-) Lidon länsipäässä Forumissa, "keskellä" Lidoa pienempi, keskustaan tullessa La Vie -ostarilla yksi ja ihan keskustassa yksi. Vaan eipä noi kooltaan mitään suomalaisia vastaa, joita täällä on joka kylällä kolme rinnakkain! Sen takia Madeiralla on ruuassa suomalaiseen verrattuna jatkuva halpuutus ;-)

      • Pingokauppa

        On siellä Lidossa yksi hieman isompi Pingo Doce myös Lidon uimalan kulmalla hotelli Eden Maren alaosassa. Hinnoissa ei näiden kesken ole käytännön eroa, vain valikoiman laajuus vaihtelee. Viime mainitussa myös kalatiski.
        Madeira Shoppingissa on isompi kauppa Continente Modelo, edellistä pienempi saman ketjun isompi kauppa löytyy lähempää Martinhosta, jos menee Maritimon stadionilta kohti pikatien liittymää (kuten myös kohti Nunnalaaksoa tai em. Mad.shoppingia). Pienempiä liikeitä muutama muukin.
        Eikä mikään näistä ole kallis suomalaisen mittapuun mukaan, paitsi jotkin käyttöesineet ja kertakäyttöastiat.


      • kontinentti

        Funchalin keskustassa on aika iso 2-kerroksinen Continente Modelo osoitteessa Rua do Seminário 9. Pingo Docen tarjoukset vaihtuvat tiistaisin, tarjouslehtiä saa ko. myymälöistä.


    • Tätönen

      Kiitos vaan tiedoista.Täytyypä tsekkailla ruokakauppoja. Onko Madeiralla muuten jotain erityistä ”kansallisruokaa”, tai jotain erikoisuutta jota kannattaisi maistella?

    • FCH

      Espada (kala) ja espetada (lihavrras), kumpikin maistamisen arvoinen paikallaisruoka.

    • inkontinentti

      Ehdottomasti valkosipulileipä. Namnam.

    • Kokki_Ykkönen

      Valitettavasti! täytyy tuoreen kokemuksen perusteella sanoa, että sekä lihavarras ja kala eivät vastanneet odotuksia.
      Tuo syvänmeren kala on sanoisin mauton, kuin seitiä söisi. Se kuorrutetaan ja friteerataan öljyssä, jolloin se maistuu kuorrutteelle. Ostin raakaa kalaa ja paistoi sen itse, maistaakseni sen, se on mauton. Voita, pippuri ja suolaa niin syöhän sen.
      Lihavarras on kyllä näyttävä. 5-6 lihanpalaa, jotka saattavat olla naudasta mitä ruhonosaa tahansa, useimmin paistia, lävistetään metrin rautatankoon, grillataan hiili tai kaasugrillissä, maustetaan jos muistetaan ja tuodaan pöydästä olevaan roikotustelineeseen, josta asiakas saa itse repiä lihapaloja lautaselleen. Vartaan yläpäähän on kääräisty paperitötterö maustevoita, jonka tarkoitus on valua lihojen päälle, mutta eihän se valu, kun lihat jäähtyvät alta aikayksikön siinä killuessaan. Tuohon alle kun keksisivät jonkin lämmittimen.
      Annokset lopullisesti pilaa iänikuiset kumiperunat, ranskanperunat ja yhtä mauttomat maissikuutiot. Kuivaa ja mautonta. Syöhän tuonkin, jos ei parempaa ole tarjolla tai kelpaa.

      Sen sijaan, tilaa kalakeitto! Siinä on makua ja sen kaverksi valkosipulileipä, avot!

      Käytiin jossakin keskustan tavaratalon kellarikerroksen ruokakaupan sisällä ruokailupisteessä. Sieltä saa buffasta lastata lautaselleen paikallista ruokaa, mätimoukuista ja kaalimössöstä lähtien, kiusauksia, kokonaisina paistettuja kaloja, murekkeita ym.. , halvalla kilohinnalla = 5€ annos ja kyytipojaksi lasi punkkua 99 senttiä. Paras ruoka koko reissulla, mitä nyt ite kokkas.

      • Gummiperunaa

        Espetada lihavarras pitää grillata pyökkihiilillä, muuten se ei ole sitä mitä pitäisi.
        Olen syönyt onnistunutta sekä ei niin onnistunutta varrasta, paikka ratkaisee aika paljon. Hyviä ovat olleet A Seta ja Casa das Espetadas ravintoloissa.
        Yleensä vartaita tulee varras kerrallaan, joten perheen tai muun ryhmän kanssa kun ollaan ne menee varras kerrallaan, eikä ehdi jäähtyä liikaa.

        Itse pidän miedoista ja ruodottomista kaloista. Kotimaiset järvikalat eivät kelpaa kuin kissoille, jos niillekkään.
        Kalaruokien perään olevien kannattaisi ehkä kokeilla Casa Madeirensea, mutta halpa se ei ole.

        Sun ei sitten kannata mennä keskieurooppaan ollenkaan, siellä on todellisia kumiperunoita eli knöödeleitä.


    • matkannut.siellä

      Hallissa on kaikkea mitä ihminen vaan voi osata kuvitella,käärmeen näköisiä kaloja jotka valuu pöydiltä.hyvät ja tuoreet hedelmät joita kannattaa maistaa vaikkei nimeä tietäisikkään ja avokadot,ihanan kosteita isoja ja tuoreita.
      Pieniä ruokakojuja on siinä vuorilta tulevan uoman varrella,paikalliset käy lounaalla,halpaa ja hyvää ja eri vaihtoehtoja. Kannattaa kierrellä vähän syrjäkujia,niistä löytyy pikku rafloja joissa saa hyvää sapuskaa.

      • ts18056

        Joo, ja kun kieltäydyt maistiaisista, saat kuunnella selvällä suomen kielellä koko alapääanatomian ;-)


      • Turisticos

        Hallissa on tullut käytyä monta kertaa, mutta ikinä emme ole mitään ostaneet.
        Se käärmeenoloinen kala on Espadaa eli Mustahuotrakalaa.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mustahuotrakala

        Lounaskaan ei itsellä kiinnosta, kun siihen aikaan runsas aamupala ei ole vielä sulanut.

        Meille nuo kaupustelijat eivät ole ikinä mitään manailleet ääneen, mutta ehkä pieni etäisyyden pitäminen auttaa...
        Lähinnä siellä käydään paikallista fiilistä katsomassa, kuten suuri osa meistä turisteista tekee.


    • Kallista_elämä_on

      Joo, ja kun maistettuasi suostut painostavan tyrkytyksen jälkeen ostamaan pari kolme hedelmää, tulet huomaamaan, että ne maksaa täällä kauppahallissa 20-30 euroa, vaikka tavallisessa ruokakaupassa ne olisi maksaneet 2-3 euroa.

    • halvalla_menee

      Eden Maren alapuolella olevassa ruokakaupassa on tullut käytyä useinkin. Se on valikoimiltaan hyvä päivittäisruokakauppa. Lisäksi siellä on erinomainen kala ja lihatiski. Ja ilolientäkin sieltä löytyy jokamakuun. Hintataso on jonkinverran suomalaista halvempi. Tarjouksia on jatkuvasti ja ne on tuntuvia, Naudan paistia myytiin 3€/ kg. Medaljongiksi paloileltu lohi maksoi 8€/kg, Porsasta siellä näkee myynnissä vähemmän kuin Suomessa. 6 Coral olutta 5€. Juotavaa kuohari 3€. Isot limut 2€. 33cl vesipullo 15 senttiä. Miksihän se Suomessa maksaa euron?
      Paikalliset suosii ruokakauppaan myös hakien vuoristoon valtavat kärrylliset ruokaa viikonloppuisin. Vuoristosta kun ei viitsi lähteä kiemurtelemaan serpentiiniteitä pitkin extemporeena ihan pikkuasian vuoksi.

    • Pingodoce

      Pingo Docen ruokala testattu. Ihan ok ruokaa, miljöö tosin kuauppakeskuksen nurkka. Edulliseksi tulee 5 € annos, riippuu tietenkin kuinka paljon ottaa, kun annokset punnitaan. Ruokailijat paikallista väkeä, ei juurikaan turisteja näy.
      Jälkiruuaksi pikkukahvi ja leivonnainen 80 cnt.

    • Pienivaeltaja

      Joku kirjoitti ettei lounas maistu. Jos olet kävellyt levadalla koko päivän ja saavut keskustaan, voit tyydyttää ensinälkäsi Pingo Docen "lounasruokalassa" joka muistaakseni auki ainakin klo 18 saakka. Itse ainakin söin nautinnolla siellä valkkarin kera lounaan. Valittavana erilaisia salaatteja, ruoka-annoksia (joista broileri on paikallisten suosikki), jälkiruokia. Hinta on lautaselle kerätyn painon mukaan, joten jos haluat paljon maksat myös enemmän; eikö ole kohtuullista ! 7-8 eurolla saat ruhtinaallise "lounaan".
      Pingo Docen myymälöitä löytyy Lidosta ja keskustasta ainakin ja ne ovat normaalihintaisia ruokakauppoja. Kun haluat löytää jotain, käytä aikaa. useimmiten tavaraa löytyy, kannattaa kysyä mistä löytyy, jos ei itselle tärppää. sanakirjakin voi olla hyvä ettei tule osettua väärää tavaraa vaikka nimi tuntuu tutulta (kokemusta on aiemmilta vuosilta).
      Onhan siellä noita lähimyymälöitä; Spar yms, joista saat leipää ja juomaa sekä suppean lajitelman mukaan hedelmiä. Tietenkin kaikkea muutakin siirtomaatavaraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe