Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ihosyöpä nuorella

Panikoinkoturhaan

Kiinnitin huomiota muutamaan luomeen, jota oon käynyt näyttämässä kouluterkkarille, joka sitten varata mulle koululääkäri ajan. Kuinkahan tod. Näköisesti voi pelkän luomen ulkonäön perusteella nähdä onko kyseessä normaali luomi vai pahemmassa tapauksessa jotain syöpää tms. Vai pystyykö sanomaan vasta kun luomi poistettu ja otettu testit? Yksin luomista on muuten aika normaalin näköinen, mutta reunat epätasaisesti ja vaalenee reunoille päin. Siinä luomessa on kaksi mustaa pistettä enkä ole varma milloin ne ovat ilmestyneet. Tarkasti jos kattoo luomessa niin siinä on myös tummemman ruskeampia kohtia, kokoa luomella reilu sentti. Toinen luomi on taas tosi tumma ,lähes musta. En oo tarkemmin pystynyt tutkimaan sitä kun se on vaikeassa paikassa johon en helposti näe. luomen reunat on aivan vähän punertavat välillä. Silläkin kokoa on ainakin 1 -1,5cm. Sen vieressä on pieni todella tumma luomi kans. Sitte kyljessä muuten normaalin näköinen todella tasapyöreä luomi, joka on tosi paljon irti ihosta. Mulla on vaalea iho, joka harvemmin palaa mut menee tosi punaiseksi helposti. En käytä aurinkorasvaa melkein ikinä (tiedän, todella tyhmää). Maalailenko nyt turhaan piruja seinille vain odottaen pahinta? Kans se huolestuttaa varsinkin, kun oon lukenut näistä ja monessa paikassa mainittiin ihosyöpien lisääntyvän nuorillekkin. Help?

3

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuule ei sulla varmaan mitää hätää oo. Mä oon 15-vuotias poika jolla oli sama ongelma. Kävin sit koululääkärillä ja se katto niitä. Sit se sano et varaa mulle ajan luomenpoistoon kun mullaki on muutama luomi vähäse epämuodostuneen näkönen. Sit parin viikon päästä menin sinne. Se lääkäri katto niitä vielä sellasella dermatoskoopilla ja ne oliki hyvänlaatusia. Ei tarvinnu onneks poistaa. Tässä on vielä sulle sellanen opetus, että jos useampi luomi näyttää oudolta, se on PALJON epätodennäkösempää et sulla ois mitää niissä. Lääkäri sano ainaki mulle että ne kasvaa vaan mun ihon mukana ja on siks väliaikasesti oudon näkösiä. Uskon että sulla on sama homma.
      Ei ois ehkä kannattanu tehä tota samaa vorhettä ku mä että alat googlettamaan liikaa. Siitä tulee yleensä vaan turhaa ahdistusta... tai no, voihan netistä kattoo mutta mee vaan suoraan lääkärille jos huomaat jotakin outoa.
      Mutta tsemppiä sulle ja kuten sanottu, ne luomet on vaan siks tommosia ku sun iho luultavasti kasvaa. Ja sä kyllä taidat panikoida turhaan ;)

    • Anonyymi

      Kannattaa myös kuvata ne puolen vuoden välein ja kattoo sit et onks muuttunu. Luultavasti niistä tulee jossain vaiheessa ihan tarkkarajasia taas.

    • Anonyymi

      Ok oon myöhässä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe