Onko Kiuruvedellä vielä romaneja?

uteliaisuuttanikysyn

Ennen oli ainakin Porttilan Grönforsit. Heidänkin nuorempi sukupolvi on tainnut muuttaa paikkakunnalta.

70

8609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poismuuttanut

      Sekaverisiä vielä on, ja aivan suomalaisia jotka ovat ruvenneet esittämään kulmahousuväkeä.

    • sekakansaa

      Ei ole enää romaneja ,no ehkä yksi mies.

      • romaani

        yhellä porttilan miehellä oli pakkolaitos tuomio sodan jälkeen.usko pelasti sen aikaselta kuohinnalta


      • nuapurj

        Niinpä oli, ja nyt esiintyy uutena Jeesuksena, antaa synninpäästöjä ja siunauksia, en tiedä minkä firman nimissä, ja parkkeerailee mersunsa mihin sattuu ihmisten tielle.. "Uskoon" tulo pelasti senaikaiselta pyttytuomiolta, sattuikin sopivasti!


      • kuohija

        siihen aikaan kuohittiin seksuaalirikolliset.tämä uskonmies säästy siltä toimenpiteeltä,kun osas uskotella uskoaan,uskossa olevalle vankilanjohtajalle.


      • päitäputoo

        Miksi tätä hyvää tapaa ei enää käytetä? Heimo ei vielä ole oppinut ihmistapoja vaikka aikaa sopeutumiseen on ollut viisisataa vuotta.


      • trokarit

        sota ajan jälkeen ,tämä saarnamies möi laitonta pirtua, jota varsovan lauluksi kutsuttiin.osula nimisen kaupan yläkerrassa oli baari,missä tämä herran oma ,turvautui puukkoon ja survasi kiiskinen nimisen miehen keuhkoon.henki säästyi hiuskarvaa hipoen.sitten tosiaan tämä sen aikanen pyttytuomio,tuli lukuisista alaikäsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista tälle jeesuksen omalle.kuopion vankilanjohtaja oli fanaattinen uskovainen,joka pelasti saarnamiehen kuohinnalta,eli ei menettäny kiveksiään valtiolle vaan herra pelasti omansa


      • elämävoimuuttua

        tuskinpa tämä henkilö on halunnut salailla menneitä virheitään ja rikoksiaan..Kuitenkin kaikesta huolimatta on hän halunnut kääntää elämänsä suuntaa ja tehdä parannuksen. Ei kai meillä kenelläkään ole muuta mahdollisuutta vaikkei nyt oltaiskaan julkkisrikollisia !


      • iuuyygftfffdfdddss

        "tuskinpa tämä henkilö on halunnut salailla menneitä virheitään ja rikoksiaan..."

        Niin, varsinkin helluntailaisuuden parissa on yleistä, että parannuksen tehneiksi itsensä esittelevät henkilöt kertovat oma-aloitteisesti ja suorastaan halukkaasti, mitä omaisuus- ja väkivaltarikoksia he entisessä elämässän ovat tehneet. Välillä tuntuu jopa siltä, että porukan arvojärjestys muotoutuisi sen mukaan, kuinka kovan luokan rikollinen tausta kullakin on.

        Mutta tähän ilmiöön liittyy kuitenkin eräs poikkeus: Oletteko vielä kenenkään kuullut em. tilaisuuksissa tuunustavan julkisesti seksuaalirikoksiaan tai varsinkaan sellaisia seksuaalirikoksiaan, jotka ovat kohdistuneet alaikäsiin tai lapsiin?

        Kun seuraavan kerran kuulette, kun joku alkaa silmät loistaen "nostaa esiin" itseään alkamalla kertoa entisessä elämässään tekemistään omaisuus-ja väkivaltarikoksista, keskeyttäkää hänet. Kehottakaa kertojaa aloittamaan tilityksensä tekemistään seksuaalirikoksista.


      • elämävoimuuttua

        Niinpä,totta! Sitä ei kestäisi kuulla monikaan.,eikä sellainen rikoksilla mässäily ole kunniakasta.Ymmärrän sen siinä mielessä jos haluaa kertoa tarinansa toiselle samassa tilanteessa olevalle että ,muutos on mahdollista jokaisen kohdalla.


    • konservatiivi1

      Minkälainen henkilö on keskivertoromaani. Hän on hevosalalla toimiva, kaksikymmentä vuotias eläkeläinen.

      • omankädenoikeu

        Ja lisäksi lukutaidoton, kunnioittaa vanhempia ihmisiä varastamalla heidän rahansa ja pankkikorttinsa! Hieno kulttuuri!


    • onkoenää

      Miksi tämä keskustelu nyt näin meni ? Onko Kiuruvedellä romaneja ?

      • poismuuttanut

        Valitettavast on.


    • onkoromaneita

      Porttilan porikkaa nyt ei kai enää lasketa romaneiksi,!Onko täällä romaneita ?

      • perinnetutkija

        Kun romanit miehet tai naiset avioituvat valtaväestön kanssa kulttuurit sekoittuvat.
        Mikä lienee alkuperäisten romanien tulkinta asiaan, kuka on romani?
        Ensin on "puoliromani", sitten "neljäsosaromani" jne... Missä vaiheessa häviää romani-
        nimitys useamman sukupolven aikana, vai häviääkö koskaan, jos on vähänkään
        romaniverta geeneissä?


      • Ottakaaopiksenne

        Kyllä se asia vain niin on, että Porttilan Feijasta voi jokainen kalpeanaama ottaa elämän mallia. On pyyteettömän fiksu ihminen ja Luojan sanansaattaja, samoin koko Porttilan väki.


      • tuunariteppo

        Käräjäoikeuden pöytäkirjoista välittyy kyllä aivan toinen kuva, jatkuva oman lapsen hyväksikäyttö, tapon yritys ym.ym. eli pyyteetön paska siis.


    • eienääromaani

      Saamelaiset on saamelaisia jos taitavat saamenkielen .Itseään romaneiksi kutsuvia pellavapäitä on paljon ,jospa ovat kielellisesti romaneja. Vähän säälittääkin kun jäävät väliinputoaajiksi .

      • mistäromaneja

        Onneksi saadaan oikeita mustapää romaneja romaniasta ja bulgariasta.Harjoittavat vielä perinteistä ammattiansa .


    • Eiromaaniheimoonkuuluva

      Hävettää taas kerran kiuruvetisenä lukea näitä kommentteja asialliseen keskustelun aloitukseen. Ihan niin kuin muihinkin Kiuruvettä koskeviin keskusteluihin. Kaiken maailman "tuunaritepoilla " yms. ei ole mitään asiallista sanottavaa mistään. Kannattaisiko paremminkin olla kommentoimatta, jos elämänasenne on tuollainen. Siis niistä Kiuruveden romaaneista: on vielä ja fiksua väkeä on, kouluttautuneita ja koulutusta kunnioittavia kohteliaita ihmisiä. Siihen kastiin ei useimmat perusnegatiiviset Suomi 24:n Kiuruveden asioista kommentoijat yllä.

    • romaaaaneitako

      Sekin hävettää kun kirjoitellaan romaaneita romaneista :-)

      • miksinäinon

        Nykyäään kaikki tuodaan julki ,eikä tekijää suojella niinkuin aiemmin.Lapsuudessa tästä kyllä kuiskittiin.ja mi etin mitä lapsen raiskaus tarkoittaa.Toivottavasti uhri tai uhrit ovat pärjänneet elämässänsä.



        .


      • Lesdudiolainen
        miksinäinon kirjoitti:

        Nykyäään kaikki tuodaan julki ,eikä tekijää suojella niinkuin aiemmin.Lapsuudessa tästä kyllä kuiskittiin.ja mi etin mitä lapsen raiskaus tarkoittaa.Toivottavasti uhri tai uhrit ovat pärjänneet elämässänsä.



        .

        Kiuruvedellä on nykyään "valakosia" romaaneja. Niitä kutsutaan kepulaisiksi. Täysiä sosiaalipummeja.


      • Politzei

        Taidat olla itse se pummi.....tunnen hyvin heidät....auttavat aina apua tarvitsevia! tuollaista puhuvat yleensä ihmiset jotka eivät tunne heitä ja ovat mahdollisesti kateellisia heille!!!!
        Vihapuhetta tulee, kun kaikki ärsyttää ja on tipahtanut tämän maailman kehityksestä jälkeen.
        Digitalisaatio ja tekoäly voisi jo näitä vihapuheen kirjoittajia auttaa!! Voikaa hyvin!!!


    • etuasiakkaat

      näkyyhän noita feikki manneja olevan, ajetaan autolla aina oveneteen ja ohitetaan kaikki jonot "etuasiakkaina".
      naurettavaa pelleilyä. minun kohdalle kun tulee "jonon ohittaja" niin se on niskaperseote välittömästi jonon hännille.laki on laki oli naamanväri tai uskonto mikä tahansa.

      • Invaliidi

        Onkohan näille myönnetty joku lupa pysäköidä invapaikalle, kun ihan terveeltä näyttävät pysäköi autonsa niille paikoille.


      • tuunariteppo

        Aivoinvalideja ovat, älykkyysosamäärä alle 70-nen.


    • hväämatkaa

      Onko ihmisten ikävät ja vastenmieliset ajatukset ja teot tässä käsitelty ja voidaan jatkaa matkaa j antaa toistenkin tehdä niin.?

    • kenelle

      Kouluttautuneita ja kohteliaita ?

      • Eiromaaaaani

        Heille, jotka kohtelevat heitä ihmisinä.


      • tuunariteppo

        Hehehee


      • kunnioitan

        Muistan lapsuudesta Blomeruksen sisarukset Iitan ja Valtin jotka kiertelivät taloissa kaupoilla .Heitä ainakin kunnioitettiin ja pidettiin rehteinä ihmisinä..He yöpyivätkin meillä usein .matkat olivat pitkät kun pyörillä liikkuivat. Muita Kiuruveden romaneja en tunne ,mutta Iitasta ja Valtista jäi pelkästään hyvät muistot.
        .


      • vetreataxiaito

        Blomeruksilla oli jopa kiinteä asuinpaikka lumiperä-tuomijoki seudulla, kävin usein kaupoilla siellä. Heidän jälkeläisiään asuu Ruotsissa mm. Käyvät aina kesäisin kylässä, soitamme ja laulamme,nautimme tisleitä ja petämme toisiamme kaupoissa kuten vanhoina aikoina.


      • Seloposki

        Nyt, kun vetreataxin etninen tausta on paljastunut, lukijoita varmaankin kiinnostaisi tietää nimimerkin takana olevasta henkilöstä seuraavaa: Samaisen nimimerkin toimesta harjoitettiin jokin aika sitten jatkuvaa maanviljelijöiden nälvintää näillä sivuilla. Mitä pahaa juuri maanviljelijät muka ovat "hevosmiessukuiselle" kirjoittajalle aiheuttaneet?

        (Ei kukaan muu, kuin rodullisen vähemmistömme edustajat käytä sanontaa "kävin kaupoilla siellä" ja eikä kukaan muu, kuin saman taustan omaava henkilö ole jatkuvassa kauppa-ja viihde-elämäsuhteissa esimerkiksi otetun suvun jäsenten kanssa.)


      • KaksKärpästäYhelläIskull

        Niin, ja tämä vetreataxi kirjoitti täsmälleen samalla retoriikalla ja samoista aiheista, kuin tämä myöhemmin trollaamisellaan "kunnostautunut" häirikkönimimerkki nitrodomus...


      • riikkareto

        Pakko oli vetreataxin ryhtyä käyttämään toista nimimerkkiä, koska mtk-trolli varasti nimimerkin ja ryhtyi sen suojista levittämään pimeän sielunsa inhaa saastaa.


      • hyvätmuistot
        kunnioitan kirjoitti:

        Muistan lapsuudesta Blomeruksen sisarukset Iitan ja Valtin jotka kiertelivät taloissa kaupoilla .Heitä ainakin kunnioitettiin ja pidettiin rehteinä ihmisinä..He yöpyivätkin meillä usein .matkat olivat pitkät kun pyörillä liikkuivat. Muita Kiuruveden romaneja en tunne ,mutta Iitasta ja Valtista jäi pelkästään hyvät muistot.
        .

        Samoin muistan lapsuudestani,että meillä yöpyi Iita ja Janne nimiset, vähän iäkkääpi pariskunta. (En täysin varma ,muistanko oikein Iitan nimen).Heillä oli aina mukana omat kahvit ja pullaa. Lapsena oli herkkua maistaa muutakin kuin äidin leipomaa pullaa.Nämä ihmiset olivat tosi ihania vierailijoita.Jäi hyvät muistot heistä.
        Samoin Grönforsin porukoista tunsin joitakin,ei mitään moittimista.


    • Estil

      Oliko kiuruvedellä joskus romanien keskinäisiä tai valtaväestön ja romanien välisiä selvittelyitä kun hevosilta leikeltiin päitä irti? Eikös tapahtunut kiuruvedellä vai muistanko peräti väärin?

      • tuunariteppo

        Ei ollut hevosenpäänkatkoja Kiuruvedeltä, Helsinkiläisiä olivat.


      • miksiteki
        tuunariteppo kirjoitti:

        Ei ollut hevosenpäänkatkoja Kiuruvedeltä, Helsinkiläisiä olivat.

        Mikä tässä oli syynä,oliko joku kosto vai kateus ?


      • tuunariteppo

        Kosto oli kysymyksessä.


    • hugytytffrdrddses

      "Blomeruksilla oli jopa kiinteä asuinpaikka..."

      Sen verran on Kiuruvedellä säilynyt muistitietoa, että tämä "kiinteä asuinpaikka"
      jätettiin autioksi hieman ennen 1970-luvun puoliväliä.

      Mutta tästä voimme haarukoida vetretaxin/nitrodomuksen iän. Hänen täytyy siis olla kuusikymppinen. Ja koska muut tiedot paljastuivat hänen ylempänä olevasta kommentistaan, henkilön nimi on jo helposti pääteltävissä.

      Että on kuusikymppinen, osaksi mustalainen, toiselta puoliskolta taustaltaan vasemmistolainen ja toiselta puoliskolta "yrittäjä"- sukua ja helluntailainen...

      Vaan on ne karmea tekstiä, mitä em. nimimerkkien suojista ja rahaa vastaan maanviljelijöistä tällä sivustolla kirjoitettiin...

      Ei muuten uskosi, että helluntailaiselta sellaista irtoaa....

      • Olkaatarkkoina

        "Ei muuten uskosi, että helluntailaiselta sellaista irtoaa.... "

        Niin, no ei tämä olisi ainoa helluntailainen, joka Putinin agendaa Kiuruvedellä levittää.

        Se yksi huimahan kirjoittaa naapurimaan fasistidiktatuuria puolustavia tekstejä "Kiuruvesi"- lehden yleisönosastoon. Viimeinen oli jopa omalla nimellä, kun eivät kai enää olleet suostuneet näitä kansainvälistä politiikka käsitteleviä asiattomuuksia nimimerkillä julkaisemaan. Naapurimaan urkintaelimet ovat hyvää vauhtia soluttamassa Kiuruveden helluntaiseurakuntaa.

        Tosin itänaapurin urkkijoiden tekona konsti on vanha ja tuttu. Sota-ajan jälkeen KGB solutti hajalleen joutuneita ortodoksiseurakuntia. Lisäsivät niiden kirkonkirjoihin nimiä, joiden perusteella saivat vakoilijoilleen henkilöllisyyksiä Suomen kansalaisina.

        Tällainen, Helluntaiseurakunnan tapainen yhteisö, jonka talous on lahjoitusvaroista riippuvainen, on rahan avulla helposti solutettavissa. Erikoisen helppoa se on seurakunnissa, joiden vahvoihin toimijoihin lukeutuu rahan päälle ymmärtävää ja mieluusti Mersulla liikkuvaa väkeä.

        Sitten aletaan jumalan sanan seassa ujuttaa hyväuskoisille kuulijoille Putinin oppeja ja aivopestä yleisöä naapurimaan diktatuurille myötämielisiksi.


      • Putputiputtiini
        Olkaatarkkoina kirjoitti:

        "Ei muuten uskosi, että helluntailaiselta sellaista irtoaa.... "

        Niin, no ei tämä olisi ainoa helluntailainen, joka Putinin agendaa Kiuruvedellä levittää.

        Se yksi huimahan kirjoittaa naapurimaan fasistidiktatuuria puolustavia tekstejä "Kiuruvesi"- lehden yleisönosastoon. Viimeinen oli jopa omalla nimellä, kun eivät kai enää olleet suostuneet näitä kansainvälistä politiikka käsitteleviä asiattomuuksia nimimerkillä julkaisemaan. Naapurimaan urkintaelimet ovat hyvää vauhtia soluttamassa Kiuruveden helluntaiseurakuntaa.

        Tosin itänaapurin urkkijoiden tekona konsti on vanha ja tuttu. Sota-ajan jälkeen KGB solutti hajalleen joutuneita ortodoksiseurakuntia. Lisäsivät niiden kirkonkirjoihin nimiä, joiden perusteella saivat vakoilijoilleen henkilöllisyyksiä Suomen kansalaisina.

        Tällainen, Helluntaiseurakunnan tapainen yhteisö, jonka talous on lahjoitusvaroista riippuvainen, on rahan avulla helposti solutettavissa. Erikoisen helppoa se on seurakunnissa, joiden vahvoihin toimijoihin lukeutuu rahan päälle ymmärtävää ja mieluusti Mersulla liikkuvaa väkeä.

        Sitten aletaan jumalan sanan seassa ujuttaa hyväuskoisille kuulijoille Putinin oppeja ja aivopestä yleisöä naapurimaan diktatuurille myötämielisiksi.

        Taitaahaan se lahkoseurakunnan kolehtihaavi olla niitä varmimpia ja vähiten hävikkiä tuottavia pimeän rahan pesupaikkoja.

        Sitten voi valituille johtohenkilöille ilmoittaa, että seuraavassa istunnossa tulee kymppitonni, jos lupaatte toimia ohjeiden mukaan, niin mikäpä ulkomainen urkintaelin ei näin helppoa keinoa käyttäisi asiansa edistämiseen. Viranomainenhan ei käy tarkastamassa, vaikka kymppitonnin kolehtikertymä olisi tullut vain parinkymmenen seurakuntalaisen läsnäolosta.


      • vetreataxiaito

        Perhana, nyt kävi käry, mutta ei se mitään, pyydän seuraavassa kokouksessa uskonveljiltä anteeksi munaustani. Ja on meitä muitakin, kävin maatalouskaupasta ostamassa tähtikeulaan kolehtirahoilla uudet renkaat kun on etelän keikka edessä, ja kukas ne renkaat asensikaan? No, tietysti manne!


      • nitrodomus

        Nytpä tuli sinulta rasistista vihapuhetta! Herjaat minua etnisen taustani vuoksi! Vihapuhepoliisi hyökkää kohta kotiisi ja vie lapsipornoa ja rasismia tursuavan tietokoneesi ja sinut määräämättömäksi ajaksi lukkojen taa!


    • apulaisvaraylipääjohtaja

      Samantyyppisiä kuin nämä romanit on tänne parikymmentä vuotta sitten tullut juutalaissukuinen perhe. Voi miten keljuttaa kun ovat niin olevinaan. Vaikka kuinka yrittävät näytellä tavallisia ihmisiä niin kyllä läpi paistaa, että ovat jotenkin salaa rikkaita. Todennäköisesti Kiuruveden varakkaimpia. On se niin väärin. Kyllä on niin, että maanomistajien pitää olla täällä kuninkaita.

      • ooiuuhgygtfddds

        "...on tänne parikymmentä vuotta sitten tullut juutalaissukuinen perhe."

        Tyypillinen trollaus. Yritetään luoda mielikuva, että maanviljelijöillä olisi jotain rotuennakkoluuloja.

        Ei Kiuruvedellä mitään juutalaisia ole...


      • apulaisvaraylipääjohtaja

        vaan taitaa olla. Tämän mooseksen vaimo on kyllä körtti. Ja opettaa koulussa lapsia. Sukunimi alkaa aalla.


    • kampraattiolvi

      Juutalaisista en tiedä, mutta köyhyyttä ja rakkautta ei voi salata!
      Rikkautensa voi salata kun ei ajele kalliilla avoautoilla, ostaa ruokansa tarjouksista ja
      alennusmyynneistä ja pukeutuu vaatimattomasti ryysyihin.

    • tietääköjoku

      Ovatko kovia koinijia nämä Kiuruveden romaniT

      • MoniTietäää

        Ikääntymisen myötä ovat ainakin Kiuruvedellä siirtyneet enemmänkin trollaushommiin.

        Katso tuosta ylempää....


      • juustola

        feija ja viki ol kovia poikia nyrkkeilee


    • jhhggftfrdrdrdesesa

      Tällä avausta sivuvan suvun trollausta harjoittavalla, henkilöllisyytensä paljastaneella, vetreataxi/antebellun/nitrodomus-nimimerkkejä käyttävällä jälkeläisellä oli taaskin maanviljelijöitä koskeva mielipide tällä Kiuruveden sivustolla.

      Ei ehkä tullut loppuun saakka ajateltua, mikä ero toisten nälvimisellä on palautteen laadun suhteen sen jälkeen, kun touhua harjoittaa aiemman puskasta ampumisen sijaan asetelmista, jossa kaikki lukijat tietävät, kenestä on kyse.

      • nitrodomus

        Antebellumin juttuja en omikseni tunnusta, muut kyllä.


      • EiOmenaKauasPuusta

        Tällä kertaa suvun trolli oli käyttänyt nimimerkkiä MTK-mies.

        Toivottavasti kaikki Kiuruveden helluntailaiset tutustuvat näihin eri nimimerkeillä kirjoitettuihin, perverssioita ja vihapuhetta sisältäviin teksteihin. Erityisesti toivoisi, että paikkakunnan maataloustuotantoa harjoittavat helluntailaiset näin tekisivät.

        Teksteistähän viimeinkin paljastuu, millaista "kristillisyyttä" suvun parissa ollaan helluntailaisuuden varjolla harjoitettu.


    • qw52

      Kyllä kaupungin kirjastossa on paljonnii romaaneja.

    • ihmettelenvain

      Miksi tämä kauna ja katkeruus ? Mitä nämä jutut maataloutta harjoittavista ihmisistä ovat,kateuttako ?

    • minäköduunari

      Maanviljelijät ovat ihan parhaita, kannatan .

    • mitä

      Miten nämä liittyy toisiinsa ,romanit ,maanviljelijät ja helluntalaiset ? Mitä tekemistä näillä on aloituksen kanssa ?Taitaa olla jotain sisäpiiri juttuja joita ei ymmärrä Erkkikään .

      • puolikaslomittaja

        Kaikki kyseiset ryhmät elävät veronmaksajien siivellä


      • Eiviljelijäeikätuunari

        Kukas se lomittajalle (puolikkaalle tai kokonaiselle) työpaikan mahdollistaa? Ettei vaan ois nuo tuunariteppojen vihaamat viljelijät.


      • teppokomaksaa
        Eiviljelijäeikätuunari kirjoitti:

        Kukas se lomittajalle (puolikkaalle tai kokonaiselle) työpaikan mahdollistaa? Ettei vaan ois nuo tuunariteppojen vihaamat viljelijät.

        ...eli kotieläintilan viljelijä saa edelleen verovaroilla palkatun lomittajan 26 päivän vuosiloman ajaksi tekemään tilan työt?


      • Rysto
        teppokomaksaa kirjoitti:

        ...eli kotieläintilan viljelijä saa edelleen verovaroilla palkatun lomittajan 26 päivän vuosiloman ajaksi tekemään tilan työt?

        Eikös niillä jotka on näitä kunniallisia kansalaisia eli ovat muilla töissä niin oo jokaviikko kakspäivää semmosta ettei tarte töissä olla.Oonko oikeessa ?


      • Kaksipäivääviikossavapaa

        Oot täsmälleen oikeassa. Se on vain kadehtijoiden helppo unohtaa.


    • ggftffdddsewaqaa

      Tällä kertaa suvun trolli oli levittänyt vihapuhetta lestadiolaisista.

      Ja tälläkin kertaa tekstiin sisältyy aihepiirinä kirjoittajaa elähdyttävä osuus, eli seksuaalisten perveverssioiden esiin nostaminen.

      Ylempänä olevia tekstejä tutkittuaan voi esittää retorisen kysymyksen: Mistähän trolli lienee ominaisuutensa perinyt...

    • ELVIS2

      Kyllä täällä haukutaan ihmisiä on hirveetä lukea näitä tekstejä

      • Eituunariteppo

        Olet oikeassa.


    • MaksavatAsiakkaat

      Kiuruveden mannet ovat muuttaneet työn perässä Etelä-Suomeen; ahkeria poikia kun ovat koko heimo. Siellä Helsingin päässä kun on kauppaa ja huoltsikkaa joka nurkalla, niin täytyy painaa pitkää päivää jos meinaa kaikissa käydä "ostoksilla". Nykyaikana kun ei saa edes työntekijät tai kauppiaat puuttua toimintaan rasismisyytösten pelossa, niin mikäpä on naatiskella elämästä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      74
      3374
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3190
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2762
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2062
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1855
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1795
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      136
      1442
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1248
    Aihe