Vuokrien hinnat Kouvolassa

huonokaupunni

Mikä siinä on että vuokrat alkaneet nousemaan viime vuosina vaikka kaupungista palvelut vaan katoavat? Kouvolan kaltaisessa jämäkaupungissa on aina ennen nautittu kohtuullisen hintaisesta asumisesta.
Muistan kun joitain vuosia sitten sai yksiön alle neljään sataan kuussa, nykyään se on 450e jostain helkkarin rottaluukustakin. Ja naapurin kyylämummot tulee sit kaupan päälle.

Tällä hetkellä allekirjoittanut asustelee kaksiossa hintaan 550e ja tämä tuntuu kovalta. Noh lähdin sitten katselemaan uutta kämppää.. jaahas, naapuritalossa täsmälleen samanlainen asunto 600 euroa. Millä se ylimääräinen 50e on perusteltu?
Monesti tekis mieli noille oikotien tyypeille soittaa ja kysyä mikä v*ttu vaivaa kun kaksio 70-luvun kerrostalosta Kouvolan keskustan ulkopuolella on 600 euroa kuussa plus vedet päälle?

Itsehän yritän aina tinkiä kun vuokraan yksityiseltä kämppää. Turha niiden keksimiä hintoja on purematta niellä. Harmi vaan että ulkopaikkakunnilta muuttavat hölmöt maksavat mitä pyydetään ja se nostaa hintaa.

13

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Markkinatalous

      Markkinataloudessa hinnat määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan, jos hinta liian kova niin kämppä pysyy tyhjänä. Hyvästä kämpästä voi ´pyytää kovaa vuokraa, jostain Lehtomäestä et taas saa kämppääsi vuokrattua edes halvalla.

    • asuntosijoittaja

      Osta oma niin ei tarvitse ruikuttaa vuokran suuruudesta. Niin paitsi että sitten alkaa valitus vastikkeesta. Ei tuollaisesta 500e vuokrasta paljon tuottoa jää sijoittajan pääomalle, siitä kun on maksettava ensin se yhtiövastike ja mahdolliset remontit.

      • vuokralainen250

        "Ei tuollaisesta 500e vuokrasta paljon tuottoa jää sijoittajan pääomalle"

        Eihän se vastike ole kuin 200 euroa eli joka kuukausi 300e ilmaista rahaa.

        "mahdolliset remontit"

        Nämähän te isot herrat maksatatte aina vuokralaisella. Jos teette kämppään mitään perusremonttia niin katsotte notta vuokra nousee sitten satasella. Ja remonttikin on aina itte tehty, että säästää rahaa. Parissa vuodessa asukas on maksanut sinulle ilmaisen remontin, joka olisi joka tapauksessa kuulunut asuntoon tehdä. Kaikki kerrostalot Kouvolassa on 60-70-luvuilta ja mielestäni niiden remontointi on itsestäänselvyys eikä mitään ylimääräistä "luksusta" mikä maksatetaan asukkaalla.

        "Markkinataloudessa hinnat määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan, jos hinta liian kova niin kämppä pysyy tyhjänä. "

        Sehän se onkin, kun jossakin on ihmisen pakko asua, niin periaatteessa sijoittajat voivat pyytää asunnosta lähes mitä haluavat. Joku sen maksaa kuitenkin, vaikka menisi koko palkka siihen. Asuminen on talouden suurimpia kuplia.


      • asuntosijoittaja

        Vai että ilmaista rahaa:))) Ei tarvita kuin joku putkiremontti, ikkunaremontti, kattoremontti, julkisivuremontti, ilmanvaihto tai lämmitysremontti niin tuo vuokraisännän saama muutaman satasen tuotto katosi kuin tuhka tuulee. Ja jos jotain jää niin verottaja vie melkein kolmanneksen siitäkin. Kun oikein ynnäilet niin melko paskan tuoton asuntoon sijoitetusta rahasta Kouvolassa saa, ja asunnon arvonnousuodotuksetkin melko huonot.
        Mutta suosittelen oman ostamista jos vuokra ahdistaa.


      • 354383
        asuntosijoittaja kirjoitti:

        Vai että ilmaista rahaa:))) Ei tarvita kuin joku putkiremontti, ikkunaremontti, kattoremontti, julkisivuremontti, ilmanvaihto tai lämmitysremontti niin tuo vuokraisännän saama muutaman satasen tuotto katosi kuin tuhka tuulee. Ja jos jotain jää niin verottaja vie melkein kolmanneksen siitäkin. Kun oikein ynnäilet niin melko paskan tuoton asuntoon sijoitetusta rahasta Kouvolassa saa, ja asunnon arvonnousuodotuksetkin melko huonot.
        Mutta suosittelen oman ostamista jos vuokra ahdistaa.

        No miksi sijoitat asuntoihin jos niillä ei kerran tee mitään rahaa?
        Veikkaanpa että niillä tekee rahaa ja siksi olet niihin sijoittanut, mutta kun aina pitäs saada lisää.


      • Vitunkerjäläiset

        Ilmeisesti asuntojenomistajien pitäisi tarjota kämppiään ilmaiseksi persauksille? Niin ja maksella sitten omistaan kaikki kulut.


    • huuteleittesnukkumaan2

      Noissa vuokrissa on hurjat vaihtelut ja tuntuu että silti menee kaikki asunnot - asukkaita ei ilmeisesti kiinnosta yhtään mitä vuokra maksaa. Tämän takia ahneemmat sijoittajat pyytävät mitä lystäävät.
      Monesti tekisi oikeasti mieli soittaa jollekin vuokranantajalle ja kysyä mihin h*lvettiin hinta perustuu.

      Tässä olen katsellut keskustasta täysin identtisiä asuntoja. Yhdessä voi olla hinta 520e/kk ja täysin samanlainen asunto toiselta kadulta 580e/kk. Sitten jostain mielivaltaisesta syystä löytyy huonommalta sijainnilta samanlainen asunto 650e/kk?
      Ja mitään syytä ei tunnu löytyvän: kaikissa neliömäärät, asunnon kunto, sijainti keskustaan nähden yms. täysin sama..

      Kyllä tämä poika taitaa isona ryhtyä asuntosijoittajaksi. Senkun ostat 30 000e maksavan yksiön tästä kuihtuneesta kunnasta ja pistät 1500e/kk vuokraksi. Kyllä sen joku kokematon nuorukainen vuokraa.

      • huuteleittesnukkumaan2

        Lisähuomiona, joillakin (ulkopaikkakuntalaisilla) sijoittajilla ei tunnu oikein olevan Kouvolan maantieto hanskassa.
        Ärsyttää kun ilmoituksessa lukee että joku Viitakumpu on muka "aivan keskustan tuntumassa". Voin 20 vuotta Kouvolassa asuneena sanoa että EI OLE lähellä keskustaa kenenkään oikean kouvolalaisen mielestä. Lehtomäki, Viitakumpu ja Eskolanmäki on syrjäisimmät kolkat koko kaupungissa ja kämpät niistä pitäis olla sata euroa pois hinnasta.
        Ja jostain Ahdinkadusta sanotaan, että "aivan ydinkeskustassa". No ei kuule ole. Jos kämppä on Hansassa niin katsellaan sitten tommosia.


    • Kivaksitavaksi

      Kouvolan asukasluku on laskenut noin 4.000 asukkaalla vuodesta 2009, jolloin kuntaliitos toteutui. Vanha rakennusneuvos odotti asukasluvun kasvua ja omien bisnesten vilkastumista. Toisin on käynyt. Onhan se vanha Pousi päässyt tekemään rahaa hyväveli-sopimuksilla kaupungin veronmaksajien kustannuksella. Nyt tämä veijari yrittää rakentaa kaupungin rahoilla monitoimiareenan VAK-alueelle. Mitä tämä kuihtuva kaupunki tekee 40 milj. euron monitoimiareenalla paikoitustaloineen?

      Betonihelvetti-kampanja on antanut kielteisen kuvan kaupungista, joka pääosin on maaseutua. Onhan meillä kokoontumistiloja Kouvola-talossa sekä Kuusankoskitalossa. Viime vuonna 2017 Kouvolan asukasluku laski 994 hengellä. Siitä osittainen kiitos Sipilän sote-sekoilulle ja kepulle Markku Pakkasen kaljujen myötä. Mihin te kepulaiset oikein pyritte laittamalla kaupungeissa terveyspalvelut maaseudun tasolle? Myös ympäröivä maaseutu siitä kärsii.

      • 3723427342

        Sitä mä vaan mietin, että minkä takia vuokrat nousee 50 eurolla vuodessa kun kaupunki vaan huononee?

        Asun nimeltämainitsemattomalla kadulla parkettilattiakämpässä hintaan 500e/kk, naapuritalossa on kämppä muovimatoilla 550e/kk ja samat neliöt.
        Voiko joku selittää tämän?

        Oikotie.fi on oikea naurun lähde kun käy katsomassa mitä keski-ikäiset ulkopaikkakuntalaiset asuntosijoittajat luulee voivansa pyytää vuokra-asunnoista.
        Eivät taida tajuta että nyt ollaan Kouvolassa, Suomen huonoimmassa kaupungissa. Ei voi pistää Tampereen hintoja..


      • asuntosijoittaja

        Jos pyytää liikaa niin kämppä pysyy tyhjänä, jos saa vuokrattua niin hinnoittelu on osunut kohdalleen. Sellaista se on markkinatalous, kysyntä ja tarjonta määrää hinnan.


      • vanhakouvolalainen
        asuntosijoittaja kirjoitti:

        Jos pyytää liikaa niin kämppä pysyy tyhjänä, jos saa vuokrattua niin hinnoittelu on osunut kohdalleen. Sellaista se on markkinatalous, kysyntä ja tarjonta määrää hinnan.

        Ei välttämättä ole noin mustavalkoinen tilanne.
        Et ottanut huomioon sitä, että monessa kämpässä on todellakin 20-50e "ilmaa" vuokrassa, mutta ne saattavat joskus tuurilla mennä ulkopaikkakuntalaisille, jotka eivät ole tietoisia Kouvolan hintatasosta. Kouvolassa on niin halpaa verrattuna muihin kaupunkeihin, että Helsingin uunot maksavat lehtomäkeläisestä kaksiosta 600e/kk ihan keposeen, kun ei ole mitään tietoa alueesta ja paikallisesta hintatasosta. Moni ulkopaikkakunnalla asuva sijoittaja myös arvioi Kouvolassa sijaitsevan sijoitusasuntonsa arvon väärin, verraten sitä esim. Lahden hintatasoon mikä on räikeä virhe. Lahti on kaupunki, Kouvola on juna-asema.
        Monesti olen ollut asuntoesittelyssä jossa vanhana kouvolalaisena totean hinta-laatusuhteen huonoksi, mutta stadilainen nuoripari kehuu asuntoa halvaksi. Tuosta on silti paha mennä vetämään johtopäätöstä että asunto olisi ollut hintansa väärti. Ehkä uudelle tulokkaalle on, mutta konkarit saavat kadun toiselta puolelta saman asunnon halvammalla.

        "kysyntä ja tarjonta määrää hinnan"
        Asuntosijoittaja määrää hinnan, ihan omassa päässään. En nyt halua nimeltä mainita, mutta eräskin keskustan liepeillä oleva asunto on pyörinyt kuukausia tyhjillään kun sijoittajalla on vähän liian suuret luulot asunnostaan. Jonkin kummallinen syy estää pudottamasta hintaa. Jos kämppä ei mene kuukaudessa, mielestäni hinta on väärä ja sitä pitää viilata. Siinä mielessä olet oikeassa. Moni on vaan niin ylpeä ettei raaski tiputtaa hintaa. Kai se on kivempi sitten maksaa puoli vuotta takuuvuokria omasta pussista.


    • KöyhätEiTajuu

      Kuules poika, markkinatalois on semmosta. Ei siinä itkunsekainen ihmettely auta. Laskeppa kauanko 500 euron vuokralla maksaa 30000 euron asuntoa. Vastikkeen jälkeen 300. Verojen jälkeen 200. Tekee yli 10 vuotta että sulla olisi mahdollisuus saada ensimmäisen kerran voittoa. Siinä kymmenen vuoden aikana kun tulee iso taloyhtiön remontti, ni voitot viivästy heti viisi vuotta lisää. Remonteilla ei tarkoteta mitään seinien maalausta ja laminaatin uusimista. Mieti: Osta asunto ja vuokraa sitä 15 vuotta että saat edes omasi pois. tosi kannattavaa. Usein ostetaan velkarahalla ni menee 20 vuotta. Laitappa hankintahinnaksi 40000 ja laske uudestaan ja huomaa että osakkeiden yleisindeksituotto on parempi. Vuokraajat harrastavat hyväntekeväisyyttä tai ovat tyhmiä. Osta oma ni säästät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe