Satanismia vai ei

VoiHerraJessusPerkele

Onko satanismia, jos julistetaan, että Jumala on ristiinnaulittu saatana? Miksi tällaista kukaan olisi nimittänyt satanismiksi?

Tässä esitetään, että perkele (tai saatana) on vain kristinuskon kolminaisuuden persoonien toisistaan käyttämä lempinimitys:
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15006774/kristus-perkele-kolminaisuuden-perkeleet

Onko tällainen oppi sitten satanismia? Ja onko satanismilla jotain yhteistä gnostilaisuuden kanssa? Miksi kukaan pastori nimittäisi satanismia gnostilaisuudeksi?

4

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Supertietäjä

      Gnostilaisuus on kristinuskoa. Satanismi on kristinuskon lieveilmiö jossa on kansallissosialistisia jäämiä kuten natsismi. Eli satanismi on siten moderni new age tyyppinen uskonnollinen liike eikä voi olla gnostilainen, koska siinä ei uskota kristillisiin kirjoituksiin.

    • VoiHerraJessusPerkele

      Mielestäni gnostilaisuus ei ole kristinuskoa. Jälkimmäisen pitäisi olla monoteismiä, kymmenen käskyn mukaan. Minun käsitykseni on, että gnostilaisuudessa uskotaan pahaan luojaan ja parempaan erilliseen auttajajumalaan. Eikö tilanne ole tämä, että
      1) kristinuskossa tämä tarina on vääntynyt muotoon, että kolminaisuudessa on yhden jumalan persoonia - toisaalta vihainen luoja, toisaalta armelias poika, jne.
      2) satanismissa, eikö sama tarina ole sillä tavalla, että kuvitellaan jokin luoja tai evoluutio, ja Jeesuksen asemesta ihmisen puolella olevaksi uskotaan saatana - jolta kuvitellaan saatavan menestystä, jne? Mikä sitten estää ajattelemasta, että tämä sama saatana olisi vain Jeesuksen alias? Olisiko tällainen uskonto satanismia? Onko satanismi edes uskonto, vai mieluummin filosofia?

    • VoiHerraJessusPerkele

      Tässä muuta aihepiiriin liittyvää:
      http://search.carrot2.org/stable/search?source=web&view=folders&skin=fancy-compact&query=voiherrajessusperkele&results=100&algorithm=lingo&EToolsDocumentSource.country=ALL&EToolsDocumentSource.language=ALL&EToolsDocumentSource.customerId=&EToolsDocumentSource.safeSearch=false

      Onko siis kristinuskoa, vai satanismia, jos väitetään, että Herra Jessus Perkele on yksi ja sama olento, eikä erillinen Jumala ja perkele? - Lueskelin Joyofsatan-sivuston opillisia julistuksia, enkä löytänyt siitä mitään, mikä poikkeaisi tekopyhien kristillisten lahkojen opeista:

      Joyofsatan-sivustolla väittävät, että pelastavat itse itsensä. Niin myös moni helluntailainen, ja moni muu ratkaisukristillinen, uskoo pelastuvansa omilla ratkaisuilla.

      Joyofsatan-sivustolla väittävät, että demonit ovat ystäviä, tai mahdollisia ihmisten hyötyä jotenkin, jos oikein ymmärsin. Niinhän juuri keskimääräinen helluntailainen uskoo: että demonit ovat tietäjähenkiä, tai ihmeiden tekijöitä, joita uskova voi käskeä. Ei siis mitään merkittävää eroa tässäkään satanismin ja helluntailaisuuden välillä?

      Mutta sivustoa lukiessa petyin. Siellä puhuttiin pelastuksesta ja kristinuskosta. Mitä varten?

    • VoiHerraJessusPerkele

      Yllättäen, muistaakseni Joyofsatan-materiaaleista, jostain PDF-tekstistä, löytyi sellaista oppia, että satanismin magiaa harrastetaan "tunnustamisella". Että puhutaan sitä hyvää, jota halutaan saada! - Tämä tekniikka tai kuvitelma on täsmälleen samaa, kuin on esiintynyt amerikkalaisilla menestysteologeilla, niin sanotun kristinuskon piirissä! Niin sanotun, koska en pidä ratkaisukristillisiä oikeina kristittyinä.

      Mutta näinkö tämä on, että satanismissa yleisesti harrastetaan täsmälleen samaa positiivisuutta, kuin tekivät "kristilliset" Kenneth Copeland, tai Norman Vincent Peale? Vai oliko tämä jonkin alalahkon erikoisuus?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe