Satanismia vai ei

VoiHerraJessusPerkele

Onko satanismia, jos julistetaan, että Jumala on ristiinnaulittu saatana? Miksi tällaista kukaan olisi nimittänyt satanismiksi?

Tässä esitetään, että perkele (tai saatana) on vain kristinuskon kolminaisuuden persoonien toisistaan käyttämä lempinimitys:
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15006774/kristus-perkele-kolminaisuuden-perkeleet

Onko tällainen oppi sitten satanismia? Ja onko satanismilla jotain yhteistä gnostilaisuuden kanssa? Miksi kukaan pastori nimittäisi satanismia gnostilaisuudeksi?

4

151

  Vastaukset

  • Gnostilaisuus on kristinuskoa. Satanismi on kristinuskon lieveilmiö jossa on kansallissosialistisia jäämiä kuten natsismi. Eli satanismi on siten moderni new age tyyppinen uskonnollinen liike eikä voi olla gnostilainen, koska siinä ei uskota kristillisiin kirjoituksiin.

  • Mielestäni gnostilaisuus ei ole kristinuskoa. Jälkimmäisen pitäisi olla monoteismiä, kymmenen käskyn mukaan. Minun käsitykseni on, että gnostilaisuudessa uskotaan pahaan luojaan ja parempaan erilliseen auttajajumalaan. Eikö tilanne ole tämä, että
   1) kristinuskossa tämä tarina on vääntynyt muotoon, että kolminaisuudessa on yhden jumalan persoonia - toisaalta vihainen luoja, toisaalta armelias poika, jne.
   2) satanismissa, eikö sama tarina ole sillä tavalla, että kuvitellaan jokin luoja tai evoluutio, ja Jeesuksen asemesta ihmisen puolella olevaksi uskotaan saatana - jolta kuvitellaan saatavan menestystä, jne? Mikä sitten estää ajattelemasta, että tämä sama saatana olisi vain Jeesuksen alias? Olisiko tällainen uskonto satanismia? Onko satanismi edes uskonto, vai mieluummin filosofia?

  • Tässä muuta aihepiiriin liittyvää:
   http://search.carrot2.org/stable/search?source=web&view=folders&skin=fancy-compact&query=voiherrajessusperkele&results=100&algorithm=lingo&EToolsDocumentSource.country=ALL&EToolsDocumentSource.language=ALL&EToolsDocumentSource.customerId=&EToolsDocumentSource.safeSearch=false

   Onko siis kristinuskoa, vai satanismia, jos väitetään, että Herra Jessus Perkele on yksi ja sama olento, eikä erillinen Jumala ja perkele? - Lueskelin Joyofsatan-sivuston opillisia julistuksia, enkä löytänyt siitä mitään, mikä poikkeaisi tekopyhien kristillisten lahkojen opeista:

   Joyofsatan-sivustolla väittävät, että pelastavat itse itsensä. Niin myös moni helluntailainen, ja moni muu ratkaisukristillinen, uskoo pelastuvansa omilla ratkaisuilla.

   Joyofsatan-sivustolla väittävät, että demonit ovat ystäviä, tai mahdollisia ihmisten hyötyä jotenkin, jos oikein ymmärsin. Niinhän juuri keskimääräinen helluntailainen uskoo: että demonit ovat tietäjähenkiä, tai ihmeiden tekijöitä, joita uskova voi käskeä. Ei siis mitään merkittävää eroa tässäkään satanismin ja helluntailaisuuden välillä?

   Mutta sivustoa lukiessa petyin. Siellä puhuttiin pelastuksesta ja kristinuskosta. Mitä varten?

  • Yllättäen, muistaakseni Joyofsatan-materiaaleista, jostain PDF-tekstistä, löytyi sellaista oppia, että satanismin magiaa harrastetaan "tunnustamisella". Että puhutaan sitä hyvää, jota halutaan saada! - Tämä tekniikka tai kuvitelma on täsmälleen samaa, kuin on esiintynyt amerikkalaisilla menestysteologeilla, niin sanotun kristinuskon piirissä! Niin sanotun, koska en pidä ratkaisukristillisiä oikeina kristittyinä.

   Mutta näinkö tämä on, että satanismissa yleisesti harrastetaan täsmälleen samaa positiivisuutta, kuin tekivät "kristilliset" Kenneth Copeland, tai Norman Vincent Peale? Vai oliko tämä jonkin alalahkon erikoisuus?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   149
   12732
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   183
   8259
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   202
   6068
  4. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

   Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
   Kiuruvesi
   37
   879
  5. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   29
   694