heterojen keskellä

wthjawth

Huono otsikko mut asia käy ilmi. Vituttaa toisinaan hyvin paljon se kun ei ole mitään kertomista niinku heteroilla on perheestä, lapsista ja puolisosta. Itseä ei kiinnosta homosuhteet ees hirveästi (jos hyvä tulis, niin ehkä sitten) kun meet minne tahansa, niin heterot kertovat omista perheistään ja kaikesta niin itsellä ei ole mitään kerrottavaa. Siinä vaan teennäisesti hymyilet ja toivot osittain ettet olisi edes olemassa. Toisinaan se on rankkaa kun ympärillä täs suhteessa ihmiset saa lapsia ja on kaikkea. Miten kestätte tämän? Koen ulkopuolisuutta tämän takia ja paljon.

21

1071

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wrhs

      Toi on aika perseestä koska homothan joutuu kattelee tollasta perhe-elämää yms. vierestä. Ulkopuolisuuden tunne voi olla aivan käsin kosketeltava. Siinä ei ole kai muuta neuvoa kuin keskittyä omaan elämään ja pyrkiä löytämään ne omat juttunsa elämässä. Meet oikeastaan mihin tahansa olkoon se baari, uusi työpaikka, sairaala tai eduskuntatalo ni joudut kuuntelemaan heterojen perheonnea ja itsellä ei ole siitä mitään tietoa. Huonoimmassa tapauksessa et omista edes sisaruksia etkä täten minkäänlaista kosketusta pienokaisten maailmaan saati että sosiaaliset suhteet olisi muutenkaan suuret. Tässä suhteessa ei meitä homoja kateeksi käy...................

    • hawtrwg

      Noinhan se on. Homotkin nauttisi perhe-elämästä jos se olisi mahdollista. Sitä vaan katkerana kuunnella muiden onnea ja ollaan sikäli onnellisia muiden perheenlisäyksestä mutta samalla pahimmillaan itketään itsensä uneen useampana iltana. Se on niitä elämän realiteetteja. Varsinkin herkille ihmisille tämä voi olla hyvin raastavaa ja aiheuttaa psyykkisiäkin ongelmia. Suvun silmissä ollaan lampaita eikä pystytä täyttämään toiveita muiden eikä itsensä silmissä. Kaikkien ei tietenkään huoli jälkeläisia saada mutta useimmille siitä on verrattomasti iloa. Vanhainkodissakin jäänee sukulaissuhteet aika niukoiksi kun ei ole jälkeläisiä ketkä kävisivät tapaamassa. Tämä on todella surullista ja aiheuttaa paljon mielipahaa. Sen katkeruuden kanssa eläminen ei ole helppoa ja se tuottaa useimmiten päänvaivaa myös vanhempiin. "Miksi minulla ei ole mahdollisuutta saada lapsenlapsia, olenko tehnyt jotakin väärin"?

    • tietoo

      keinohedelmöitys tai siittiöiden luovutus klinikalle..

    • näisevaanon

      Siinä moni joutuu omaa maailmaansa miettimään ja hyväksymään ettei minulla ole moiseen mahdollisuutta. Toivotaan että saada elämässä muita intressejä jotka paikkaisivat tätä "epäonnea" elämässä. Pahimmillaan seuraukset voi olla traagisiakin. Elänkö perheonnen ulkopuolella vai koitanko virittäytyä kulissiliittoon? Onko tämä elämisen arvoista elämää? Ne ovat elämän isoja pohdintoja. Luoja loi meidät katselemaan perheonnea sivusta vaikka onhan etenkin ulkomailla homoparit onnistuneet lapsia saamaan. Mutta kaikille tsemppiä! Elämä osaa olla julmaa.

    • miksinäinonkaan

      Moni tai ainakin osa painii tuon kanssa. Elämä voi tuntua puolikkaalta jos ei omia jälkeläisiä ole saatavissa. Sen voi kokea rangaistuksena jopa jostakin. Ei se lisääntymistarve katso seksuaalista suuntautumista. Olet jopa ystävä-/kaveriporukan ainut lapseton ja hlbt-ihminen. Huonoimmillaan ei ystäväpiirillä ole edes halua kuunnella hlbt-ihmisen parisuhteista kun on mielenkiintoisempaa kuunnella heteroiden lapsiperhearjesta ja muusta. Hlbt-ihmisellä ja perheellisellä heterolla ei pahimmillaan ole paljoakaan yhteistä. Hlbt-yhteisökään ei välttämättä osaa tukea jos muilla ei ole tällaisia tarpeita, Voit jäädä hyvin yksin ja siitä ei koskaan seuraa mitään hyvää...

    • Yksineitarvijäädä

      Itse olen löytänyt hyviä ihmissuhteita, jopa ystäviä, järjestö-ja yhdistystoiminnan parista. Jos toisten auttaminen ja yhteisten asioiden hoitaminen kiinnostaa, niin mukaan vaan. Eikä vapaaehtoistyö loppujen lopuksi edes vaadi niin kauheasti aikaa tai energiaa, 1-3 päivää kuukaudessa on ihan normaali määrä. Voi kuulostaa kliseiseltä sanoa, että antaessaan myös saa, mutta omalla kohdalla se ainakin pitää paikkansa. Tekemisen kautta saa tunteen, että voi vaikuttaa asioihin konkreettisesti, ehkä vain vähän ja lyhyen aikaa, mutta kuitenkin. Ei se varmaan maailmaa muuta oikeudenmukaisemmaksi tai paremmaksi, mutta hieman helpottaa omaa ja muiden eloa ja oloa.

      • grhtrh

        Mitä niillä hyvillä ihmissuhteilla tekee kun ne eivät korvaa omia lapsia ja mahdollisia lapsenlapsia? Ystäviä että kavereita tulee ja menee kun ne ovat sulle kuitenkin vieraita ihmisiä. Homoelämä voi olla hyvää mutta lapsettomuus on sen kipupiste. Sitä on turha yrittää vähätellä sillä se on kipeä asia heteropareille jotka kärsivät lapsettomuudesta ja niille heteroille jotka eivät ole löytäneet kumppania.


      • niijanäi

        Niin. Muistan lukeneeni jostain Setan oppaasta missä käsiteltiin lasten hankintaa niin siinä luki "monilla hlbt-ihmisillä on lapsia aikaisemmista heterosuhteista" mutta tosiasiassa EI LÄHESKÄÄN kaikilla. Vähän tosiasioiden kaunistelua. Ja nimenomaan homomiehen asema tässä asiassa on varsin kehno. Elämää on pyrittävä täyttämään juuri niillä ihmissuhteilla, matkustamisella, kulttuurilla ja muulla oheistoiminnalla.


      • nimimerkkitesti
        niijanäi kirjoitti:

        Niin. Muistan lukeneeni jostain Setan oppaasta missä käsiteltiin lasten hankintaa niin siinä luki "monilla hlbt-ihmisillä on lapsia aikaisemmista heterosuhteista" mutta tosiasiassa EI LÄHESKÄÄN kaikilla. Vähän tosiasioiden kaunistelua. Ja nimenomaan homomiehen asema tässä asiassa on varsin kehno. Elämää on pyrittävä täyttämään juuri niillä ihmissuhteilla, matkustamisella, kulttuurilla ja muulla oheistoiminnalla.

        Kai niitäkin heteroita on, jotka ovat ikisinkkuja, matkustelevat, uppoavat kulttuuriin tai pelikoneen tai tietsikan tai auton rassaamisen maailmaan, eivätkä halua tehdä lapsia... eivätkä naiset itse asiassa kiinnosta kuin objekteina tai ehkä sen verran lisänä, että tiskaavat ja tekevät ruokaa, siis itse asiassa joissain määrin jopa vähemmän kuin homojen naisystävät?

        Miten se tämä kaikki on jokin homoille ominainen hedonistinen piirre? Kun heteromies on ihan samanlainen, mutta sen sanomista ei heteromiehen itsetunto kestä.

        Kyse ei ole siitä osataanko elää heterojen tai homojen keskellä, kyse on siitä pärjääkö ihmisten kanssa ylipäätään, vai onko kaikki FuckYouBitch.


      • jytjyj

        Ikisinkku heterot upottautuvat työhän ja harrastuksiin juuri siksi että täyttävät tyhjiötä elämässään. Ei keski ikäistä sinkkua enää kiinnosta baarien seuraelämä.


      • t6ha

        Ikisinkku heteroja voi joskus kummaksua koska onhan heteroilla enemmän varaa valita. Tavallaan hetero voi olla nirsokin, kun homon on tyydyttävä mitä vastaan tulee, jos ei sit hae laajalta alueelta. Itsekin höyrystin naisia aikanaan kovastikin mutta sitten kun huomasin olevani homo motivaatio lopahti aika kokonaan parisuhteeseen. Ehkä joskus jotain parisuhdetta mutta siinä on omat muttansa.


    • Kyllähän sinulla varmasti on jotain kertomista omasta elämästä, vaikka harrastuksista tmv? Kyllä heterot muustakin puhuvat kuin perheonnesta, ainakin suurin osa, mutta onhan lapset suuri yhdistävä tekijä eri keskustelijoiden kesken. Aloittajaa ymmärrän todella hyvin tässä asiassa. Ei siinä oikein voi kun kuunnella kohteliaasti ja yrittää ohjata keskustelua toiseen aiheeseen.

      • tämänaloittaja

        Jep, onhan sitä aina jotain kerrottavaa. Tässä iässä (27v.) tollaset asiat on niin keskeisiä varsinki jos viettää sosiaalisempaa elämää. Sukujuhliinkaa ei paljoa nappaa tämän takia mennä. Ei kiva, ei kiva..


    • besser_wisser_

      Tällä palstalla on kerrankin syvällistä ja ihan fiksua keskustelua -- arvostan!

      Katkeruuden ja yksinäisyyden kokemukset lienee avainkäsitteitä tässä. Ihminen voi kokea katkeruutta jostain/jotakin kohtaan, vaikka hänen asiansa olisivat kuinka hyvin. Vastaavasti ihminen voi kokea itsensä yksinäiseksi / ulkopuoliseksi siitäkin huolimatta, että hänellä on paljon ihmisiä ympärillään. Myös perheellinen tai parisuhteessa oleva voi tuntea itsensä yksinäiseksi ja ulkopuoliseksi.

      Olennaista näissä tunteisa on se, että ihminen kokee, ettei hänen omat asiansa ole yhtä hyvin kuin muilla ja/tai olemassa oleva asian tila ei vastaa hänen omia tavoitteitaan.

      Oli tila sitten mikä hyvänsä, toiset on lähes aina siihen tyytymättömiä, toiset taas jaksaa olla jonkun toisen näkökulmastakovin kurjassa ja tylsässä elämässään jatkuvasti tyytyväisiä---

      Miten olla kokematta ulkopuolisuutta, katkeruutta tai yksinäisyyttä? Tässä ketjussa jo ehdotettu, "kuuntele kohteliaasti ja yritä ohjata keskustelua toiseen aiheeseen" toimii sellaisten ihmisten kanssa, joilla on kompetenssia laajentaa ajatteluaan oman arkensa ulkopuolelle. Vielä parempi, jos tästä voisi jopa heittää huumoria, kun meillä ei nämä elämäntodellisuudet kohtaa yhtään, ymmärtäähän sen, jos keskustelun kohteena on päiväkodit ja lasten käsien pesu. Valitettavan usein "ruuhkavuosia" elävien heteroiden päälimmäinen kiinnostus kohdistuu vain ja ainoastaan siihen mikä heillä nyt väkisin on päälimmäisenä mielessä, mutta ei ne lapset ja lapsenlapset tms. ole kenenkään ainoita kiinnostuksenkohteita.

      Kysymys kuuluu, onko todella niin, ettei tämän viestiketjun aloittajalla itsellään ole tarjota mitään kiinnostavaa keskustelunaihetta - jos näin, keskustelu varmasti pyörii näissä heteroarjen peruskysymyksissä.

      Jos sinulla ei ole omia mielenkiinnonkohteita, joista kertoa muille, hanki niitä. Ihminen tarvitsee itsensäkin takia virikkeitä ja harrastuksia. Aina voit tietysti kertoa, mitä on tapahtunut töissä, opiskeluissa, naapurustossa tms. arkisissa asioissa, joita on myös perheettömillä.

      Sivistä itseäsi ja ammenna keskustelunaiheita lukemistasi kirjoista. Hanki sellaista keskusteluseuraa, joka on itsekin avarakatseista ja lukenutta, voi olla että heillä on helpommin muutakin puhuttavaa kuin lapset ja perhe. Käy tutustumassa läheisiin tai kaukaisiin nähtävyyksiin ja kulttuuritapahtumiin ja tutustu uusiin samanhenkisiin ihmisiin.

    • näisemennee

      Niin..itse oon osittain onneton homo. Se on elämää eikä välttämättä ole väärin olla onneton. Onnea ei voi ostaa vaan se on paljolti kohtalosta kiinni. Sen katkeruuden kanssa on vaan pärjättävä ettei ala enempää ahdistaa/vituttaa. Kaikille homosuhteet ei voi, sekin on ok. Koitettava iloita toisten onnesta kun monet menevät naimisiin ja saavat jälkeläisiä. Kenties joku pääsee kummiksikin :)

    • Tyyppi

      Mites kukaan ei ole miettinyt sitä, että Suomessahan adoptio homopareille on täysin laillinen, oli se sitten perheen sisäinen tai ulkoinen.

    • Vanhoja_virsiä

      En tunnista tällaista käyttäytymistä omassa lähipiirissäni. Olen naimisissa oleva homomies, eikä meillä ole mieheni kanssa lapsia tai halua hankkia sellaisia. Lapsettomuus on meille nimenomaan valinta, sillä meille on tarjottu mahdollisuutta tulla isiksi, mutta emme ole siihen tarttuneet.

      Meillä on tuttuja heteropariskuntia, joilla on lapsia, mutta yleensä lapsista puhutaan maltillisessa määrin. Päinvastoin usein lapsiperheiden vanhemmat sanovat, että on mukava, kun ei tarvitsisi aina omista lapsistaan puhua - joten puhumme sitten muista asioista. Sama juttu perhe- ja sukujuhlissa: aina on kaikkea muuta keskusteltavaa löytynyt. Toisaalta lapsista puhuminen on sekin ihan virkistävää vaihtelua.

      Ylipäänsä ajatus jaottelusta homo- ja heteroelämiin on outo. Tähän keskusteluketjuun on koottu ihan liikaa kummallisia ja ikivanhoja stereotypioita homojen tyhjästä ja yksinäisestä elämästä sekä heteroiden omaan napaan tuijotelusta. Maailmassa on paljon muutakin.

      • lifeislife12

        Ei kaikilla ole noin hyvin asiat. Kaikki ei onnistu edes parisuhdetta saamaan. Ja siinä samalla kun kuuntelet oman äidin voivotusta kuinka pahalta tuntuu ettei saa jälkeläisiä ja muut kertovat näistä asioista työpaikan kahvihuoneessa. Eikä läheskään kaikille tule edes mahdollisuutta saada jälkeläisiä homona.Perhe-ja sukujuhliin meneminen ei edes kiinnosta suvun lähes ainoana homona. Toisaalta onneksi aika harvoin enää juhlia edes on. Introverttina homona oleminen pienellä paikkakunnalla on toista kuin ekstroverttinä suuressa kaupungissa kaikkine mahdollisuuksine. Mutta onhan maailmassa muutakin.


      • Vanhoja_virsiä

        Olen samaa mieltä, ettei kaikilla ole asiat hyvin. Kommenttini liittyi siihen, että tässäkin ketjussa on viestejä, joissa todetaan, että *kaikki* homot sitä ja tätä tai että *kaikki* heterot sitä ja tätä. Sellainen ei auta kovin paljoa, vaan olisi parempi keskittyä kulloiseenkin tilanteeseen ja sen ongelmien ratkaisemiseen.

        Voisin myös lisätä, että sekä mä että mun mieheni elettiin lapsuutemme pienillä paikkakunnilla, ja molemmat olemme myös hyvin introverttejä.


      • lifeislife12

        Jep, ei ollu tarkotus hyökätä sanallisesti, vaikka vähän katkeroituneeseen sävyyn kirjotinkin.


    • rappionuori1

      Aloittaja vastailee omiin viesteihinsä, mutta ei kai tuolla väliä jos hyvää "keskustelua" syntyy. Ei mulla muuta.

    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      261
      6108
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      145
      3586
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2599
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2476
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2052
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1625
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      120
      1621
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1473
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1290
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      106
      1143
    Aihe