Kirjaston remontti

kertokaaihmeessä

Tänään HäSa kertoo, että kirjaston remontti alkaa elokuussa. Voisikohan HäSa tai joku kertoa, mitä siellä remontoidaan. Varhemmin tällä palstalla on kerrottu budjetin olevan peräti 9...10M€ ja keston 2 vuotta. Ulkoisesti ja sisältä kirjasto on erinomaisessa kunnossa ja toimiva. Suuresti ihmetyttää, mitä siellä pitää korjata, että maksaa peräti 10 M€. Erikoista on tämän kaupungin julkinen meno.

178

2493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmekääkki

      Jatka pakkomielteinen kääkki ihmettelyä. Remontista on ollut tietoa mediassa, kirjastossa, netissä ja voit kysyä myös virkamiehiltä. Odottelet kotona että joku tulee remonttia ihmetteleen kotiin.

      • sääliksi-käy

        Mikähän vaurio tuolla henkilöllä on mentaalipuolella? Kukaan edes jollain tavoin tolkuissaan oleva ei pysty hokemaan samaa harhaa noin ahkerasti edes vitsillä.


      • 28668755

        Olisiko ainakin henkinen ikä 97v. Näitä riittää suolikanavalla.


    • Hukkainvestointia

      Lopetetaan koko laitos ja annetaan grynderin tehdä siihen mageita loft-asuntoja.
      Kirjastolle aivan liian hieno paikka ja Jukolan kirjasto riittää mainiosti kirjaston nykytarpeisiin, tarvittaessa lisätilaa saa piruntorjuntaosaston puolelta.

      • fghgf

        Hyvä! Ei kirjastoa tarvita ja siksi voi huonokuntoisena purkaa pois kuluja lisäämistä.


    • isoveronmaksaja

      Kyllä kirjasto tarvitaan ja se tulee pitää kunnossa. Mutta eihän korjaukset saa maksaa 9...10 M€uroa. Ei tuollaisessa budjetissa ole mitään järkeä. Hämeenlinna on velkaantunut viimeisen 10v aikana tasolta 2000 €/asukas nykyiseen noin 4000 €uroon/asukas ja samaan aikaan kuntaveroastetta on nostettu 18%'sta nykyiseen 20,75%'iin. Ja samaan aikaan muun muassa koulujen korjausvelka on kaatumassa päälle. Missään ei ole kerrottu, mitä kirjastossa aiotaan tehdä 9...10M€'lla. Tavanomaiset LVI- ym remontit eivät maksa niin paljoa. Kyllä nyt julkisuuteen tulisi kertoa korjaussuunnitelman pääkohdat. Sitä veronmaksajat ja kirjason aktiiviasiakkaat vaativat."Unelmahöttöön" ei nyt ole varaa. Kirjastossa oleellista on kirjat, niiden lainaus sekä lehdet ja niiden lukutilat sekä musiikin lainaus- ja kuuntelutilat.

      • Cchjddrgf

        Pakkomielteinen höpöttää. Kävi haistelemassa kirjaston vessan ja totesi että kunnossa on eikä kirjastoa tarvitse korjata. Rakentamisen todelliset osaajat tekevät joten suu kiinni osaamaton. Tietoa kirjastosta on ollut paljon julkisuudessa, kirjastossa ja lisää saa virkamiehiltä ja netistä. Kirjasto palvelee kansaa.


      • 2906445

        Tyhmänkin kuvittelisi ymmärtävän ettei ehjää korjattaisi. Kuten senkin että kirjasto on n. 40 v. ikäinen.


      • Cchjddrgf
        Cchjddrgf kirjoitti:

        Pakkomielteinen höpöttää. Kävi haistelemassa kirjaston vessan ja totesi että kunnossa on eikä kirjastoa tarvitse korjata. Rakentamisen todelliset osaajat tekevät joten suu kiinni osaamaton. Tietoa kirjastosta on ollut paljon julkisuudessa, kirjastossa ja lisää saa virkamiehiltä ja netistä. Kirjasto palvelee kansaa.

        Hallintoloinen selittää rahanpolton tärkeyttä ja törkeyttä, tuttuun tyyliinsä jälleen kerran!
        Tietoa kirjaston hyvästä nykykunnosta on ollut paljon julkisuudessa, kirjastossa ja lisää saa ei lahjotuilta virkamiehiltä ja netistä. Kirjasto palvelee kansaa toisin kuin KokDem joka on kansan verenjuoja ja syöpä.


      • KorjattavaKK

        Samaa mieltä. Kirjasto tulee peruskorjata hyvään kuntoon vuosikymmeniksi tulevaisuuteen.


    • der4545

      On täysin järjen vastaista upottaa pientä pintaremonttia kaipaavaan kirjastoon 10 miljoonaa, kun samaan aikaan lähes kaikki koulut ovat homeessa

      • PintaKunnossa

        Järjen vastaista koska trollilla ei järkeä.


    • löysätpois

      Kyllä tästä pitää aikaansaada kunnon kansalaiskeskustelu, ettei kaupungissamme käytetäyhteisiä varoja taitamattomasti ja väärässä järjestyksessä. Kouluista valitetaan, mutta kirjastoon kaikki ovat tyytytyväisä. koska siellä kaikki toimii hyvin ja rakennus on silminnähden hyvässä kunnossa. Jokainen rakentamisen ja korjausten kustannuksista vähänkin perillä oleva ymmärtää, että 10M€ on todella iso summa korjaamiseen. Niin että mitä ihmeen muutoksia siis tarpeettomia muutoksia siellä kirjastossa aiotaan tehdä. Emme me tarvitse parempaa näkymää linnalle, näkymä on nyt aivan hyvä. Emmekä terassille uuutta kahvilaa tai ravintolaa yms.

      • PelkkäPelle

        Taas pakkomielteinen hörhö. Olet keskustellut itsesi kanssa. Jatka ihmettelemistä koska et ymmärrä rakennus alasta ollenkaan.


      • KorjataanTietysti

        Anna olla. Ilmainen mielenterveystyö on halvempaa.


    • pyyntömedialle

      Harras pyyntö YLE-Hämeenlinnalle ja Hämeen Sanomille. Kertokaa meille Hml'n veronmaksajille, mitä Hml'n pääkirjastyossa aiotaan korjata eli mistä osakokonaisuuksista julkisuudessa aiemmin kerrottu erittäin iso 9...10M€ kustannusarvio koostuu. Huhua ja sirpaletietoa on liikkeellä, mutta yhteenveto puuttuu. Siis mitä aiotaan korjata, vai rakennetaanko jotain uutta.

    • normaalia

      Uimahallin remontti maksoi 14 miljoonaa, jossa sentään on paljon märkätilaa. Kirjasto ehkä pinta-alaltaan ehkä samaa luokkaa, mutta normaalia perustekniikkaa. Rakennusfirmat tietävät, että julkisen puolen projekteissa rahan puute ei ole ongelma.

    • kiitos-vakituinen

      Edellä haluttu kansalaiskeskustelu on käyty. Kirjasto peruskorjataan, koska se on kaupungin sivistyksen sydän.

    • edesvastuutonta

      Kirjasto pitää olla. Se on tärkeä laitos ja sillä on suuri kävijämäärä. Mutta se, että siihen upotetaan rahaa mieletön määrä ,ei ole tästä maailmasta. Se kertoo kaupungin päättäjien tavasta revitellä rahaa, vaikka sitä ei ole. Tästä taas uusi "töyhtö" meidän päättäjien hattuun. Kuka saisi Raatihuoneen porukan tulemaan järkiinsä. Velkaa velan päälle ilman surun häivää.

      • kunmikääneionnistu

        Kyllä se reteesti eläminen kohta puoliin Hämeenlinnassa loppuu ja kun mennään koko ajan velkarahalla niin loppupeleissä huonostihan Hämeenlinnalle tulee käymään. Valtion ohjaukseen matka käy.


    • 65430

      Kirjaston peruskorjaamisen vastustamisen suhteen on asialla jälleen muutama äänekäs perussuomalainen. Sivistys on puolueessa tuntematon määre mutta ihmettelyä ja vastahankaa sitä riittää.

      • 65430

        Kirjaston peruskorjaamista puoltavat verovarojen tuhlaamiseen hurmaantuneet ja äänekkäät KokDem-idiootit mutta sivistys on tunnetusti heidän puolueissa tuntematon määre mutta ihmettelyä ja vastahankaa järkeviä hankkeita vastaan heillä sitä riittää vaan aina.

        Viisaan rahankäytön suhteen on asialla jälleen äänekäs ja älykäs joukko perussuomalaisia mutta heitä ei taaskaan haluta kuulla vaan halutaan kävellä jälleen heidän yli.....


      • persut.on.hassuja

        Taisit osua naulan kantaan. Yksi äänekkäistä vastustajista antaa tässä keskustelussa ahkeraa työnäytettä: paljon mölinää, muttei mitään asiaa. Käyttää samaa nimimerkkiä kuin se jonka kirjoitukseen vastaa, ja apinoi kirjoituksen rakenteen. Ei kai muuta osaa.


    • Netti-Toukka

      Saahan keskustan eläkeläiset paremman lukunurkkauksen.

      • Netti-Toukka

        Niin, tottahan se on...Keskustapuolueen, samoin kun SDP:n puolueen ja Kokoomuksenkin väki tarviikin suunnattomasti sivistystä ja älykkyyttä lisää...toivottavasti kirjasto sitä heille sitten kauhoo lisää!


    • kokoperhe

      Kiitos kirjaston peruskorjaamisesta! Hämeenlinna tulee rakentamaan kaupunkilaisille myös tulevaisuuden kirjaston.

      • Velkaperhe

        Kiitos kirjaston peruskorjaamisesta!
        Hämeenlinna tulee rakentamaan kaupunkilaisille myös tulevaisuuden kirjaston ja muiden höttöshankkeidensa kautta loputtoman velanmaksuautomaatin kohonneina kiinteistöveroina ja muina verotuksen muotoina sekä kallistuvina asuinkuluina.


      • tvuwbov

        Kirjasto kannattaa, sinä olet pelkkä luukun menoerä.


    • pimitystä_pukkaa

      Laittakaapa nyt valtuutetuille kyselyjä, mitä kirjastoon on suunnitteilla, kyllä meidän veronmaksajien täytyy saada tietää. Häsa ei siitä tule koskaan kertomaan, koska toimittajien olisi kiusallista kysyä siitä kokdemilta. Voipi hyvin olla että Rautio on jopa sopinut remontin yksityis kohtien pimittämisestä Häsan kanssa.

      • Lukurauha

        Uskallan epäillä että kirjastoon tulee kirjasto mutta muutamalle vaahtopäälle voisi rakentaa kirjastoon suljetun lukuosaston pakkopaitojen kanssa.


    • wdw43r3

      On kyllä todella ihme miten remontti kunnossa olevaan rakennukseen maksaa saman kuin uuden rakentaminen

    • budjettikuri

      Todella erikoista, ettei esim Hämeen Sanomat ole kertonut mitään täsmällistä kirjaston korjaussuunnitelmasta. Sitä kuitenkin toivoisimme me lehden tilaajat, joista useimmat olemme veronmaksjia. Noin vuosi sitten Yle-Hämeen uutisissa kerrottiin suusruusluokka 9M€ budjetista ja alustavista suunnitelmista "unelmien kirjastoksi", johon ideoita kerätään yleisöltä. Kirjoitettiin myös tavoittteesta saada "parempi näkymä linnalla" ja jokin terassikahvila tai vastaava. Siis erilaisia löyhiä ideoita on mediassa vilahdellut. Tottakai me tarvitsemme toimivan ja hyvässä kunnossa olevan kirjaston, ei siitä ole mitää epäselvyyttä. Tällä hetkellä meillä on sellainen. Me kaupunkilaiset ja veronmaksajat olemme tyytyväisiä. Mutta on meillä kirjaston käyttäjä-veronmaksajilla myös jonkinlainen taju rakentamisen kustannuksista. Puhuttu 9...10 M€ budjetti on erittäin kallis. Ja todellakkin, mitää eksakstia tietoa siitä, mitä aiotaabn korjata, ei ole julkaistu. Tällä palstalla oli noin 2..3kk sitten juttu, jossa kerrottiin, kuinka Nokialla rakennetaan kokonaan uusi kirjasto, 3-kerroksinenrakennus , budjetti taisi olla sama noin 10M€. Siis nyt on aika kertoa kansalaisille, mitä kirjastossa aiotaan korjata. Me veronmaksajat olemme tuskallisen tietoisia kaupunkimme velkaanumisesta, korkeasta kuntaveronannasta ja että esim kouluissa odottaa iso korjausvelka. Nyt on remontit pantava tärkeysjärjestyksen.

      • harhojensavallassa

        Pakkomielteinen kääkki jatkaa inttämistä ja kirjoittaa Nokian kirjastosta jonka itse otti esille mutta unohti kerrostalon jota rakentaa harhoissa. Kirjaston peruskorjauksesta on kerrottu mediassa, netissä ja tietoa saa kirjastosta ja kaupungin virkamiehiltä. Alun perin pakkomielteinen kertoi haistelleensa kirjaston vessan ja todensi rakennuksen olevan kunnossa. Hänen kannaltaan tilanne on näin toivoton. Meille kaupinkilaisille kirjastokorjaus on hyvä päätös, me kaikki haluamme pitää kaupungin omaisuudesta ja varsinkin kirjastosta hyvää huolta.


      • vaalirahojenvallassa
        harhojensavallassa kirjoitti:

        Pakkomielteinen kääkki jatkaa inttämistä ja kirjoittaa Nokian kirjastosta jonka itse otti esille mutta unohti kerrostalon jota rakentaa harhoissa. Kirjaston peruskorjauksesta on kerrottu mediassa, netissä ja tietoa saa kirjastosta ja kaupungin virkamiehiltä. Alun perin pakkomielteinen kertoi haistelleensa kirjaston vessan ja todensi rakennuksen olevan kunnossa. Hänen kannaltaan tilanne on näin toivoton. Meille kaupinkilaisille kirjastokorjaus on hyvä päätös, me kaikki haluamme pitää kaupungin omaisuudesta ja varsinkin kirjastosta hyvää huolta.

        TArkoittanet rakennusliikkeitten taloutta.


      • Hyywthg

        Luulen että pakkomielteinen ei tarkoita vaan purkaa harhojaan ahdistuksensa suhteen.


    • Selvä-Asia

      Me kaupunkilaiset kannatamme kirjaston peruskorjausta ja kehittämistä.

      • kiusalliset.kuviot

        *reps*


    • KokSdHallintoloinenJyrää

      Yllä kirjoitteleva KokDem-Loinen vastailee itse itselleen kolmeen kertaan taputellen hyväksyvästi itse omaa selkäänsä ja kehuen itseään kovasti lyhyin vasteajoin, naurettavaa hallintoylimielisyyttä, luulee rassukka ettei kukaan huomaa kolmen minuutin vasteaikoja viestiketjussa!

      Naurettava KokDem-Lammas ! 🐏

    • PersLoinenJyrää

      Yllä kirjoitteleva Perzuikki-Loinen vastailee itse itselleen kolmeen kertaan taputellen hyväksyvästi itse omaa selkäänsä ja kehuen itseään kovasti lyhyin vasteajoin, naurettavaa hallintoylimielisyyttä, luulee rassukka ettei kukaan huomaa kolmen minuutin vasteaikoja viestiketjussa!

      Naurettava Perzuikki-Lammas !

      • Tyttöporukalla

        Päivän naurut.


    • 4657

      Nii minnuu ihmetyttään ko 40 v. vanha rakennus pittee korjat.

    • 465999

      ...juu, noin vanhan sais jo purkaa,,,ei siitä korjaamalla mitään käyttökelposta enää saa...vanha mikä vanha...

      • 24674

        Saa. Korjataan ja samalla uudistetaan niin, ettei tarvitse toivon mukaan peruskorjata seuraavaan 40 vuoteen. Kyse tästä.


      • 465999
        24674 kirjoitti:

        Saa. Korjataan ja samalla uudistetaan niin, ettei tarvitse toivon mukaan peruskorjata seuraavaan 40 vuoteen. Kyse tästä.

        Niin saakin purkaa, samalla rahalla mikä menee korjaamiseen, saa jo uuden ja entistä ehomman.


    • Ankeuttaja-Express

      Riskibisnes eikä tuttavien rakennusliikkeiden piilotukeminen ei kuulu kaupungin toimenkuvaan.
      Jos parkkitalot tai golfpusikot tai muu KokDem-höttöshankkeet olisi hyvä bisnes niin siihen ei veronmaksajien rahoja tarvittaisi.
      Valitettavasti tämä kuvio alkaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus.
      Milloin tulee mitäkin puuhastelutarhaa, autokauppaa, torinaluspysäköitiluolaa tai kännykkätehdasta.
      Mitä ihmeellisimpiä kuvioita keksitään, että päästäisiin käsiksi veronmaksajien rahoihin.

    • Bonuspolle

      On tainnut aika ajaa ohi nykymuotoisesta kirjastosta.
      Jos 10 miljoonalla saadaan hävitettyä suurin osa nykyisen kirjaston työpaikoista, on uudistus kannattava.

    • UusPaikkaKirjastolle

      Ei tommosta röttelöä kannata säilyttää. Sitä paitsi tontti on arvokas, sen voisi myydä rakennusliikkeille kovaan hintaan ja kirjaston voisi sijoittaa vaikka Kaurialan koulun paikalle. Se vanha kouluhan sieltä puretaan. Tätä toivoo monet kaurialalaiset. Ei kirjaston tartte sijaita kirkon ja torin taikka lyseon lähellä.

      • Jjgdgwed

        Persujen tuleva valtuustoaloite. Hölmöjä.


      • KokDemutUlosKaupungista
        Jjgdgwed kirjoitti:

        Persujen tuleva valtuustoaloite. Hölmöjä.

        Jos Persujen valtuustoalotetta ajatellaan niin se tulee olemaan suursiivous!!

        Suursiivous siinä mielessä että jokainen KokDem-ääliö jolla on jäsenkirja tai muu sitoumus em. järjestöihin, olkoon sitten kaupungissa iso tai pieni tappi, asukas tai muu kulkuri, pakkosiivotaan ulos kaupungista ja vain siten saadaan kaupunkiin uusi tulevaisuus!


      • ehhehehehehehehe

        Persut aloitti pakkosiivoamisen omista elikkä Kari Ilkkalasta. Uusi tulevaisuus !


    • Vinkkaaja

      Kirjat voi lukea netistä samoin kuin lehdet. Kirjasto on nykymuotoisena ihan turha laitos. Kuka sitä nykymaailmassa enää tarvitsee? Palattaisiinko vanhaan LAINASTO-aikaan ja lainasto alkaisi lainailla kaikenlaisia välineitä ihmisten vapaa-aikaan: kulkupelejä, urheiluvälineitä, asuntoja, vaatteita, astioita, koruja, työkaluja, kodinkoneita, matkalaukkuja, tauluja, viherkasveja, puolisoja, lapsia, kotieläimiä ynnä muuta mukavaa, mitä ihmiset milloinkin tarvitsevat? Eihän kaikkea tarvitse joka ihmisen hankkia tai ostaa omilla rahoillaan, vaan voisi kätevästi lainata kaupungin lainaamosta. Tästä vinkistä saa ottaa vaarin niin kirjasto kuin joku hoksaavainen yrittäjä. Lainaaminen on tulevaisuuden trendi!

    • AnteroJaKumpp

      Olipa hyvä idea tuo lainaamo. Tästä on tehtävä aloite valtuustoon. Ja Renkoon samanlainen.

    • totuudenvaatija

      https://www.aamulehti.fi/kotimaa/kaupunginvaltuusto-paatti-nokian-uusi-kirjasto-rakennetaan-valikadulle-karsittuna-versiona-24371227/
      Löytyi melko tuore Aamulehden artikkeli. Nokialla rakennetaan 10M€'lla kokonaan uusi kirjasto, kolmkwrroksinen rakennus. Aivan järkyttävää, miksi meidän kauniin ja hyvässä kunnossa olevan kirjaston korjaus maksaa yhtä paljon eli 9...10M€. Hei Hämeen Sanomat ja Yle, kertokaa nyt meille kaupunkimme veronmaksajille ja kirjaston asiakkaille, mitä kirjastossamme pitää korjata, että se maksaa noin tuhottamasti. Ei me tarvita mitään "unelmien kirjastoa" eikä "parempaa näkymää linnalle", koska ne meillä jo on. Jos täydellinen LVI remontti pitää tehdä, se ei maksa 2M€ enempää. On tämä salamyhkäistä touhua tämä Hml'n julkinen rakentaminen.

      • Kääkkihörhö

        Pakkomielteinen kääkki jatkaa harhoilla. Rakenna kerrostalosi valmiiksi ja jätä kirjasto osaajille. Tieto on ymmärtäville.


    • Vaintäällä

      Ihmettelen kun rakennusta tulee peruskorjata.

    • vetoomus

      Vetoomus Hämeen Sanomille, kertokaa meille lukijoille, mistä suunnilleen koostuu kirjaston "korjauksen" todella järkyttävä noin 10M€ kustannus. Kertokaa suurin piirtein pääkohdat korjaussuunnitelmasta ja kunkin pääkohdan kustannusarvio. Valitettavasti tällä palstalla asiallisia kirjoituksia ja kysymyksiä häiritsevät solvaavia kommentteja syytävät iänikuiset trollit, todennäköisesti trollausta maksusta tekevät Ja valitettavasti tämä on ainoa jollain tapaa elävä keskustelukanava kaupungissamme. HäSa'n palsta, samoin kuin blogit tapettiin jostain syystä aikoja sitten. Toivottavasti HäSa'sta löytyy vastuullisia riippumattomia toimittajia, jotka ajavat riippumatonta journalismia ja ovat veronmaksajein ja lehden lukijoiden puolella. Mutta jälleen kerran kysymys, mitä ihmettä silminnähden hyvässä kunnossa olevassa kirjastossa aiotaan korjata, että se maksaa järkyttävät 10M€.

      • tutkikaa.tääkin

        Mutta eduskuntatalon ja muiden eduskunnan rakennusten remontti maksoi 272 miljoonaa! Vaikka nekin oli ihan hyvässä kunnossa!


      • vaikkaLevilläNeuvottelut

        Aikaisemmin perseelleen menneistä rakennushankkeista (Rautakauppa keskittymä Centra, SCC, Radanvarsi sairaala, yms) kun oli jo kai alustavasti luvattu urakoita niin maasutuspiikkiä on syytä jollain lailla lyhentää. Muuten lupauksien saaneet voivat vaikka puhua ohi suunsa.


      • Täysin.nappii

        Ei mennyt perseellee Pers Pilkkalan SCC tuomio ja poisto politiikasta


    • mikä_ihmeen

      Maasutus? Tarkoitatko kaasutusta?

    • voitko.taas.toistaa

      Mitä mieltä *vetoomus* olet kirjaston korjaamisesta 10M eurolla? Ymmärtäisin että tuet korjaamista todella paljon.

    • 289844

      Kirjaston peruskorjaus on persuille todella ankeaa. Muutamalla on iso tuska mutta horjuva mielenterveys kuvassa mukana. Ei vaikutusta.

    • KybäMillinPuhallus

      Linja on ollut ettei vanhaa kannata korjata, miksi siis nyt kirjasto kannattaa korjata kun samalla summalla saisi rakennettua kokonaan uuden?

    • halli-tyhjäks

      Kannattais antaa ensin kirjat pois niin remontti tulis halvemmaks.

    • veryexpensiv

      http://www.hameenlinna.fi/Kaupunki-info/Viestinta/Tiedotteet/Hameenlinnan-paakirjasto-peruskorjataan/

      Yllä ainoa tiedote Hml kaupungin sivuilta, jossa todetaan ainmoastaan, että "Hämeenlinnan pääkirjasto peruskorjataan vuosien 2018-2020 välisenä aikana... ja Peruskorjauksessa rakennuksen talotekniikka ja sisustus uusitaan.". Mitään lähempää tietoa ei tiedote kerro korjauksen sisällöstä. Noin vuosi sitten 2016 vuoden lopulla Yle-uutiset kertoi kustannusarvion olevan 9 M€ paikkeilla. Kaipa se budjetti on 2..3 vuodessa ja kiihkeän rakentamisen suhdsanteen vallitessa paisunut, että lienee 10M€ paikkeilla, tuskin riittääkään. Joka tapauksessa järkyttävän kallis on talotekniikan ja sisutuksen korjaus.

      • Rakennusins

        Ikävää kun tulee maksaa tekijöille palkkaa ja rakennustarvikkeet myös. Ihmettelen ja järkytän itseäni.


    • Vvcvbvs

      Hämeenlinnan perussuomalaisten kampanja kirjaston peruskorjausta vastaan on valheellinen ja röyhkeä. Kirjasto valmistui 1983 ja vaatii tietysti korjaamista ja ajanmukaistamista. Käyttäjien eli kaupunkilaisten kannalta kysymys on tärkeästä asiasta. Jokainen ymmärtää perussuomalaiset pois lukien, että odottamalla korjaustarvetta kasvatetaan. Ongelmat eivät poistu itsestään.

      • riippuvat.puutarhatHML

        Tarkoitat törkeästä asiasta.


      • Kertoo.Kaiken

        Kirjasto näemmä persuille törkeä asia.


      • kokdem-malli

        Tyypillistä hallintoloisten venkoilua.


    • 14786dds

      On puheet. Rakennusalaa osaaville tuon ikäisen suuren rakennuksen korjaaminen ja hinta on yllätystä vaille. Kun ei osaa voi hämmentää.

      • vaalirahojenvallassa

        HML:n "konsensusta" - eufemismi yksipuoliselle sanelulle - haikaileep hallintoloinen,


    • ihmettelenihmettelen

      Ihmettelen todella paljon kirjaston peruskorjausta.

    • wef4555

      Paitsi tuo hinta, 10 miljoonaa, ihmetyttää tässä se että homekoulujen kanssa on vitkuteltu vuosikausia, mutta suht kunnossa olevaan kirjastoon liikenee kyllä rahaa kun saavista kaataen.

      • bnhuwpb

        Paitsi että valehtelet. Kouluja on korjattu kaiken aikaa ja tullaan korjaamaan. Miksi hölmö kirjaston korjauksen hinta laskisi jos kouluja korjattaisiin enemmän ? Oletko pää selvänä


    • verrataanpa

      Korjata pitää, mutta hinta 9...10M€ hirvittää. Vertailun vuoksi meidän 3200m2 taloyhtiössä, jossa 48 asuntoa ja saniteettitilaa ynnä sauna, uusittiin talotekniikkaa lähinnä kttövesiputket ja lämmönvaihtimet, hintaa kertyi 2,7 Meuroa.

      • helpotrahathönöiltä

        Henkilökunnan lämmitetyt ulkouima-altaat, maanalainen pysäköintilaitos ja virkistävät talvipuutarhat maksavat.


      • Viitgehg

        Ei voi olla totta. Joku rinnastaa kirjaston ja rakennuksen peruskorjauksen. Naurettavaa.


      • lviasiantuntija
        Viitgehg kirjoitti:

        Ei voi olla totta. Joku rinnastaa kirjaston ja rakennuksen peruskorjauksen. Naurettavaa.

        No ainakin kttövesiputkiremontti kirjastossa on pienempi ja halvempi kuin keskikokoisessa kerrostalossa, eihän siellä vesipisteitä ole kovinkaan monta. Lämpöjohdot eivät tuon ikäisessä rakennuksessa ole uusimisen tarpeesssa. Ja sähköt lienevät ihan nykyaikaiset. Ikkunat näyttävät ehjiltä. Eli mitä se talotekniikan uusiminen pitää oikein sisällään, kertokaa nyt vähän ne, jotka jotain tiedätte asiasta.


      • vaalirahojenvallassa
        lviasiantuntija kirjoitti:

        No ainakin kttövesiputkiremontti kirjastossa on pienempi ja halvempi kuin keskikokoisessa kerrostalossa, eihän siellä vesipisteitä ole kovinkaan monta. Lämpöjohdot eivät tuon ikäisessä rakennuksessa ole uusimisen tarpeesssa. Ja sähköt lienevät ihan nykyaikaiset. Ikkunat näyttävät ehjiltä. Eli mitä se talotekniikan uusiminen pitää oikein sisällään, kertokaa nyt vähän ne, jotka jotain tiedätte asiasta.

        Aika hiljaisilta vaikuttavat.


      • Mineraalivesiputouksia
        helpotrahathönöiltä kirjoitti:

        Henkilökunnan lämmitetyt ulkouima-altaat, maanalainen pysäköintilaitos ja virkistävät talvipuutarhat maksavat.

        Tarvitseehan lyseohotelli kylpyläosaston, ja toriparkki sisäänajon.


    • niin-ihmettelen

      Minä ihmettelen kirjaston peruskorjaamista järkyttyneenä mutta asiaa en ymmärrä. Meillä korjattiin vesiputki ja maksoi vain 270 E.

      • ovelle.lainausautomaatti

      • korjaajaHml

        Ihmettele vaan. Tuon ikäisen julkisen rakennuksen korjaus vaatii vanhan purkamista. Ei sinne tule jättää vanhoja putkia, johtoja ja ilm.kanavia. Pelkkä atk-johdotus on suuri työ. Muuta kuvitellaan koska peruskorjaamisesta ei ole taitoa.


      • Muinaismuistoja
        korjaajaHml kirjoitti:

        Ihmettele vaan. Tuon ikäisen julkisen rakennuksen korjaus vaatii vanhan purkamista. Ei sinne tule jättää vanhoja putkia, johtoja ja ilm.kanavia. Pelkkä atk-johdotus on suuri työ. Muuta kuvitellaan koska peruskorjaamisesta ei ole taitoa.

        ATK-johdotuskin on edesmennyttä, kuten musiikkiosasto, lehtienlukusali ja nykykirjojen sali.
        Kaikki voi korvata langattomilla yhteyksillä ja e-kirjoina ja sähköisillä musiikkipalveluilla tai vuokralla. Jäljelle jäävät vanhat teokset voidaan scannata, jos niitä joku vielä kaipaa.


    • velkaa

      Ensinnäkin, sivityksellä ei ole mitään tekoa puoluekannan kanssa. Sivistyneitä ja sivistymättömiä löytyy jokaisesta puolueesta. Toiseksi, me rakennamme t u l e v a i s u u d e n kirjastoa ja me kasaamme velkataakka t u l e v a i s u u t e e n. Tiedämmehän tämän vanhan rallin: "kaikki on maksettava eikö juu, mikä tässä maailmassa velkaantuu". Ja tämähän on taivaan tosi.

      • Suurivalo

        Ratkaisu on jättää korjaamatta! On sekin avaus. Rallia en tunne.


    • aatelkaa_ite

      Mitäs jos:

      Vanhan kirjaston purku: 0,3 milj.
      Uusi kirjasto: 7,0 milj.

      Laivan rakentaminen pulloon on hiasta ja hankalata. Tässä tapauksessa se olisi myös kallista.

      • mietppä.sitä

        Mutta entä jos vanhan purkaminen maksaa kaksi miljoonaa ja uuden rakentaminen 17 miljoonaa?


      • Vain_taivas_rajana
        mietppä.sitä kirjoitti:

        Mutta entä jos vanhan purkaminen maksaa kaksi miljoonaa ja uuden rakentaminen 17 miljoonaa?

        Kustannusten kuosissa pitämistä varten on hankesuunnittelu ennen varsinaista rakennussuunnittelua. Hankesuunnittelua varten on päätetty budjettiraamit koko paskalle ja sen mukaan suunnitellaan uusi halli kirjojen säilytystä varten. Rakennukseen on mahdollista upottaa rahaa ihan vaikka kuinka paljon, vain taivas on rajana, mutta se ei ole pakollista. Ja se purkaminen ei tosiaan ole niin kallista kuin esitit.


    • 21.2

      Onko kukaan kiertonut juurta jaksain ja ymmärrettävästi, miksi kirjasto pitää remontoida. Onko sekin homevaurioinen ja tiensä päässä oleva pytinki, vai onko se vaan joidenkin mielestä ihan pakko remontoida. Kuka on tämän remontti-idean alkuunpanija. Kuka haluaa kertoa, olisi tosi kiva tietää. Kaupunki on ottanut jo nyt velkaa suut silmät täys` ja iloisesti lisää vaan. Ei tunnu olevan huolen häivää muilla, kuin veronmaksajilla. Komiasti kylän kohdalla, vaikka taipaleella kontattaisiin.

      • 247ffgd

        Luin ketjun läpi ja sen perusteella selvityksiä ei tarvita. Umpityhmiä ihmisiä joilla ei ole tietoa peruskorjaamisen suhteen. Järjetön on jo kysymys miksi 1982 tehty rakennus tulee korjata. Ihan siksi. Remontin siirto lisää kustannuksia.

        Parempaa on ihmettely ja siihen keskittymistä suosittelen kaikille tyhmille.


    • veryexpensive

      Kiitos nimim "21.2 " hyvästä kirjoituksesta. Tätä samaa, eli miksi kirjasto pitää remonntoida, mitä siellä aiotaan ja pitää korjata, on moni täällä kysynyt. Kuitenkaan yhtään kunnon vastausta ei ole tullut, ei mitään erittelyä siitä, mitä siellä pitää korjata ja mitä kukin kohde maksaa ei ole esitetty, ainoastaan solvaavia kommentteja olemme saaneet lukea. Myöskään julkisuudessa ei ole missään kerrottu, mitä kirjastossa aiotaan korajata, ei esim Hml kaupungin omassa tiediotteessa. Ihan tuntuu todella siltä, että joidenkin mielestä on vain pakko remontoida. Päättäjät eivät käytännössä kanna huolta kaupungin velkaantumisesta, so per-capita velan kaksinkertaistumisesta nykyiseen 4000€/henk'öön viimeisen 10v aikana eikä verokannan noususta samana aikana 18%'sta nykyiseen 20,75%'iin. ääasia, että saavat

      • vvvnbcgc

        Olet käsittämättömän osaamaton. Kuvittelet että kohta 40v. kirjasto on kuin uusi ja kuvittelet että remontin kielto hoitaa kirjaston kuntoon. Edellä suositeltiin ihmettelyä. Sopii sinulle.


    • osaamatonHML

      Ihmettelen uuden kirjaston peruskorjaamista.

      • kokdem-malli

        Ihmettelen Jurvasten dynastiaa.


      • ihmettelenihme

        Ihmettelen sinun ihmettelyä ja kirjaston ihmettelyä.


      • ostamalla.onneen
        ihmettelenihme kirjoitti:

        Ihmettelen sinun ihmettelyä ja kirjaston ihmettelyä.

        Hankkisit jotakin lukemista.


      • Whtrry

        Sitä hankit ihmettelyn Kirjastosta.


      • kokdem-malli

        Vanhettuneista hiirenkorvallisista bakteeripesistä.


      • PersPelle

        Varo hiiren korvia.


    • analyysiakehiin

      Hei te mihinkään järkevään keskusteluun kykenemättömät, samoja latteuksia toistelevat luultavasti maksetut p...skatrollit, kertokaapa aiheeseen liittyen, mitkä ovat ulkoa virheettömän ja sisältä hyväkuntoisen näköisen kirjaston remontissa 5 tärkeintä korjattavaa osakokonaisuutta ja niiden kunkin noin-kustannus sekä 6'na kohta muut ja sen hinta niin, että niiden kaikkien 6 osakokonaisuuden kustannus yhteensä on tuo 9...10 M€uroa. Kertokaa nyt ihmeessä tietonne, kun olette julistaneet, että korjauksesta on julkaistu tietoa. Me rakentamisesta ja korjaamisesta jotain ymmärtävät veronmaksajat emme millaan saa "talotekniikan ja sisustuksen uusimisesta" kasaaan 9...10M€ summaa. Mitä ihmettä budjetti pitää sisällään, te varmaan tiedätte.

      • Taudinkuvaa

        Pakkomielteinen toistaa taudinkuvaa. Tietoa netissä, mediassa, kirjastossa, kaupungin virkamiehiltä. Kun ei ymmärrä ei voi mitään. Pakko vielä todeta että kirjastoa ei korjata suolikanavalla. Kohta tulee taas pakkotoistoa.


      • muualta.johdettuHML
        Taudinkuvaa kirjoitti:

        Pakkomielteinen toistaa taudinkuvaa. Tietoa netissä, mediassa, kirjastossa, kaupungin virkamiehiltä. Kun ei ymmärrä ei voi mitään. Pakko vielä todeta että kirjastoa ei korjata suolikanavalla. Kohta tulee taas pakkotoistoa.

        Tavastehusissa päätöksenteko fiilis- ja humalapohjalta.


      • Ujfwegr

        Vain Persuilla.


      • lupauksetonsyytäpitää

        2-3 miljoonaa euroa menee kai korjaukseen, loput 7 miljoonaa euroa budjetoinnista valuu ihan muualle!


      • mitenhän.tää.loppuu

        Näissä netissä tapahtuvissa henkisissä luhistumisissa on kieltämättä jotain kiehtovaa.


      • TäälläTaasHauskaa

        Kiehtovaa ja hauskaa mutta mielenterveyden hoito on ilmaista. Tuloksien suhteen voi olla heikkoa, ei täällä ainakaan parantumisen kannalta tuloksia. Joku ihmettelee miksi vain 40 vuotias kirjasto tulee peruskorjata ja joku vaatii että korjaaminen järjestyy kun jätetään korjaamatta. Järkevin on ihminen joka suosittaa ihmettelyn jatkamista.


      • Ujfwegr
        Ujfwegr kirjoitti:

        Vain Persuilla.

        -Vain joka aiheesta määkivällä KokDem-Lampaalla!🐑


      • ihmeenihmettelijä

        Ihmettelen todellakin paljon


    • Keksittyvale

      On yllättävää kun väitetään rakennuksen kuluvan. Ihmettelen kuka tämän keksi.

      • Nauruväite

        Koskaan en ole nähnyt ketään kirjastossa. Miten se on voinut kulua sitä ihmettelen henkilökohtaisesti


      • Mennyt.maailma
        Nauruväite kirjoitti:

        Koskaan en ole nähnyt ketään kirjastossa. Miten se on voinut kulua sitä ihmettelen henkilökohtaisesti

        Siksi sen toiminta voidaankin supistaa Jukolaan.
        Nyt rohkeasti laittamaan asiat tälle vuosituhannelle ja suunnannäyttäjäksi kuntien digitalisaatiossa.


      • kovatonkatteetveljille

        Tärkeintähän on kirjaston peruskunnostus (maali-ja tekstiilipinnat, ilmastoinnin päivitys, muutaman WC:n kunnostus ) eli varmaan vain noin maksimissaan 3 miljoonan euron remontissa (ulkopuoliselta ammattilaiselta saatu arvio), että saadaan paikat siihen kuntoon, että pystytään toimimaan nykyisen asiakastyytyväisyyden/henkilökunnan työtyytyväisyyden puitteissa eli samalla tasolla kuin nykyäänkin. Arvioidusta 9-10 miljoonan korjausbudjetista en halua ottaa kantaa, koska en ole itse rakennuspuolen yrittäjä ja minulla ei ole mitään HV-kontaktia Hämeenlinnan hallintoon.


      • en.ole.rak.yrittäjä

        Kulumattomaksi tehty ja käyttämätön kirjasto peruskorjataan turhaan 3 Me. 7 Me tulee 10 Me n budjetista menemään hallinnon hyväksi. Minäkin ihmettelen.


    • Rak_Di

      Linjasaneeraus ja julkisivuremotti on kaksi kokoluokassaan kalleinta remontin muotoa. Kirjaston ikäinen ja näköinenkin rakennus ei ole vielä vuosikymmeniin kummankaan em. remontin tarpeessa. Pintaremontti ja muu talotekniikaan huolto/ajantasaistus saattaa ollakin jo ajankohtaista kirjastossa, mutta näihin ei saa millään uppoamaan kuin maksimissaan1-2 miljoonaa. Kaupungin sivulta näkee että remonttiin on budjetoitu 9,9 miljoonaa euroa, mikä tuntuu ammattilaisestakin täysin ylimitoitetulta.

      • vb3879bv

        Tänne mahtuu varmasti oikean ammattilaisen arvio? Edelliseen voin aluksi todeta että ei remontin tarvetta ikinä arvioida näön suhteen. Käytetty autokin voi olla hyvän näköinen ja silti todellinen romu. 40 vuotta ikäisen rakennuksen kunto ei voi olla hyvä koska se on ollut kovassa käytössä. Peruskorjaus vaatii purkamista ja myös koska kirjasto halutaan uudistaa sisältä. Pelkästään ei ole tulossa peruskorjaus mitä olen ottanut selvää (suosittelen ottamaan selvää). Toisin sanoen ensin puretaan ja sitten rakennetaan uutta. Tämä maksaa minkä jokainen oikea ammattilainen ymmärtää. Kun tavoitteena on vuosikymmeniä toimiva kirjasto pitää peruskorjata myös 10 vuoden päässä remonttia vaativa että ei ole pian tulossa jälleen uusi korjaus. Ammattilaisena en ota kantaa kirjaston toiminnallisen sisustan suhteen. Kirjaston käyttäjien ja toiminnan kannalta remontti tulee tehdä kunnolla.


    • sensorivalvoo

      Kiitos nimimerkki "Rak_Di " hyvästä ammattilaisen kirjoituksesta. Arkkitehtoonisesti kaunis punatiilinen rakennus on ulkoa virheetön eikä ulkopuollle vaadi mtään remonttia pitkiin aikoihin. Pitkälti samaa mieltä, että "Pintaremontti ja muu talotekniikaan huolto/ajantasaistus saattaa ollakin jo ajankohtaista kirjastossa, mutta näihin ei saa millään uppoamaan kuin maksimissaan1-2 miljoonaa". Sensijaan nimimerkin "vb3879bv " kirjoituksesta on vaikea löytää selkeää ajatusta. Mitä ihmettä tarkoittaa, että "Peruskorjaus vaatii purkamista" ja sitten vähän myöhemmin "Pelkästään ei ole tulossa peruskorjaus..". Siis onko kysymyksessä peruskorjaus vai onko kysymyksessä jokin muu kuin peruskorjaus. Ja erityisesti lauseessa "Kun tavoitteena on vuosikymmeniä toimiva kirjasto pitää peruskorjata myös 10 vuoden päässä remonttia vaativa että ei ole pian tulossa jälleen uusi korjaus" ei todellakaan ole mitään järkeä. Erityisesti kummastuttaa, mitä ihmeen muutoksia kirjastoon suunnitellaan, kun käyttäjät ovat erittäin tyytyväisiä, kun kirjaston toiminntot, eli kirjojen löytyminen, niiden lainaus, lehtiosasto, musiikkiosasto ja äänitteiden lainaus jne toimivat erinomaisesti. Me käyttäjät olemme tyytyväisiä. Emme me kaipaa muutoksia kirjaso toimintaa. Mutta ennen kaikkea meitä kirjaston aktiivikäyttäjä-veronmmaksajia huolestuttaa järkyttävän iso 9,9M€ kustannusarvio. Siinä ei suoraan sanoen ol mitää järkeä.

      • Taudinote

        Sinun pakkomielteinen tulee sopeutua sairauteen ja hyväksyä että kirjasto peruskorjataan sinun mielestä pelkän huvin vuoksi. Olet vaatinut tietoa mutta kun sitä sait selvältä ammattilaiselta et ymmärrä vaan kyselet kuin lapsi ihmemaassa. Meille kirjaston käyttäjille peruskorjaus ja siihen liitetty ajanmukaisten toimintojen rakentaminen on iloinen uutinen!!! Kaipaat tautiisi sairaalaa etkä kirjastoa.


    • IhmettelenLR

      Ihmettelen uuden kirjaston peruskorjaamista. Ihmettelen todella paljon ja tulen ihmettelemään jatkossakin.

    • Saneeraajas

      "vb3879bv" kirjoitus ontuu monessa kohtaa todella pahasti ja haiskahtaa luvalla sanoen jonkun sellaisen kirjoittamalle, joka itse hyötyy hankkeesta tavalla tai toisella. Ensinnäkään talo ei ole 40 vuotias, vaan tasan 35 vuotta vanha. Toisekseen kun on kyseessä tiilitalo, pintojen kuntoa tarkastellaan nimenomaan visuaalisesti, eli miltä pinnat näyttävät - ts. onko tiiliä pudonnut, lohkeillut ym. tai onko saumauksissa vikoja. Jokainen voi käydä toteamassa että pinnat ovat lähes virheettömässä kunnossa, eikä tämän ikäisessä tiilirakennuksessa voi vikoja vielä ollakkaan.

      Kirjoittaja penää myöskin 10 vuoden säteellä olevia remontteja - että nekin pitäisi siis tehdä jo nyt. 80 luvun taloissahan on jo muoviset viemärit, joten linjasaneeraukselle ei ole tarvetta ainakaan seuraavaan 30 kymmeneen vuoteen. Toinen suurempi ja kalliimpi remontti eli julkisivuremontti on vieläkin kauempana tiilitalossa. Kannattaa muuten mennä tätä silmällä pitäen katsomaan vaikka Venäjän vallan aikana rakennettuja Linnan kasarmin tai Suomen kasarmin taloja, sillä niiden yli sata vuotiaille julkisivuille ei ole tehty mitään.

      Tämän kokoinen uudisrakennus ei maksaisi juurikaan tuota 10 miljoonaa enempää, joten joku tässä ns. perusremontissa haiskahtaa nyt todella pahasti. Vetääkö tässä nyt joku välistä ja rankasti? Oikein muuten tämä ei selity. Urakoitsijan ja päättävän kärjen keskeiset kytkyt tulisi ainakin selvittää tarkoin. Tästä aion ottaa vielä selvää, ettei meidän verovarojamme käytettäisi väärin.

      • kustannustietoinen

        Kiitos nimimerkin "Saneeraajas " asian ytimeen osuvasta kirjoituksesta. Hankkeen kustannusarvio lukkaa 10 M€ ylittää kaiken kohtuuden rajat. Täällä on todellakin viitattu Aamulehden artikkeliin, kuinka Nokian kaupunki rakentaa kokonaan uuden kolmekerroksisen kirjaston 10M€'lla. Meillä on päältäpäin virheetön punatiilinen kirjastorakennus, sisältäkään vikoja ei kirjaston käyttäjä juuri huomaa, mutta ennenkaikkea kirjasto toimii hyvin. Ja nyt sitä aiotaan "peruskorjata" 10M€'lla, summalla, jolla rakentaa kokonaan uuden. Eihän tässä ole järjen häivää. Kyllä tämä projekti tulee selvittää juurta jaksaen, mistä oikein on kysymys.


    • Matti_S_Laakso

      Kaupungin sivujen mukaan remontti tosiaan kustantaa tuon 9,9 miljoonaa, jota rukattiin muutamassa kuukaudessa yli 2 miljoonaa ylöspäin. Hämeen Sanomissa ilmoitettiin remontin maksavan 7,8 miljoonaa joitain kuukausia sitten ja nyt siis 9,9 miljoonaa, jota Hämeen Sanomista ei ole kylläkään saatu lukea ja tieto onkin tullut tämän palstan kautta - kiitos siitä tarkkoina oleville palstalaisille.

      Julkisten rakennusten remonttien tieto on julkista, ja kuka tahansa kuntalainen voi siis vaatia tarkemmat tiedot saneeraukseen liittyen. Ja tarkat laskelmat kustannusarvioineen remontista on tietenkin jo olemassa, koska ne sadan tuhannen tarkkuudella kaupungin sivuilla ilmoitetaan. Hämeen Sanomien toimitusta ne eivät jostain kumman syystä kiinnosta, joten asiaa on lähdettävä vaatimaan suoraan valtuutetuilta tai kh:n jäseniltä.

      Hanketta on nyt seurattava alusta loppuun - mitä kustannusarviossa on jyvitetty mihinkin kohteeseen ja mikä on aikanaan toteutuma. Myöskin hankkeen urakoitsijat on syynättävä ja päättävän tahon mahdolliset kytkökset heihin.

      • Hae-tiedot

        Meneppäs pakkomielteinen hakemaan tiedot niin sinun ei tarvitse täällä todistaa olevasi m-ongelmainen.


      • diagnoosi
        Hae-tiedot kirjoitti:

        Meneppäs pakkomielteinen hakemaan tiedot niin sinun ei tarvitse täällä todistaa olevasi m-ongelmainen.

        Idiotia ilmenee "pakkomielteinen" sanan toisteluna ja rahan arvon täydellisenä ymmärtämättömyytenä.


    • MuutanTaasPois

      Kirjasto peruskorjataan. Törkeää ja tulee olemaan jatkossakin mädässä Hämptonissa.

    • läpinäkyvyys

      Kiitos nimimerkit "Saneeraajas" ja "Matti_S_Laakso " asiallisista, aiheeseen paneutuvista kirjoituksista. Veronmaksajat haluavat tietää ja kuntapoliitikot ovat velvollisia tyhjentävästi selvittämään, mistä massiivisessa 9,9M€ maksavassa "peruskorjauksessa" oikein on kysymys. Salamyhkäisyys hankkeen ympärillä on sietämätöntä. Me veronmaksajat haluamme, että kaupungin niukkenevia verovaroja käytetään järkevästi ja investoidaan oikeassa järjestyksessä. Haluamme myös, että syömävelaksi eläminen tässä kaupungissa lopetetaan.

      • Nyt.Selviää

        Miltä tuntui kiittää itseä persuhölmö? Sama IP-osoite. Muista Matti S Laakso että lupasit hakea ja tutkia asiakirjat mitä kirjastossa korjataan. Voit ihmetellä niitä suunnitelmia mitään ymmärtämättä. Me peruskorjaukseen tyytyväiset kaikki kaupunkilaiset odotamme mitä ymmärrät.


    • YmmärtystäVaillar.y

      Ihmettelemme paljon kirjaston peruskorjaamista.

      • kirjastoa.ei.saa.korjata

        Ihmettelen kirjaston peruskorjaamista ja riitti ja muutan pois.


    • nettikirjasto

      Muutetaan digitaaliseen muotoon kaikki kirjaston kirjat ja luetaan niitä vain netistä.

    • talousviisas

      Kysymykset kirjaston "korjaukseen" liittyen ovat aiheellisia juuri hankkeen erittäin ison 10M€ kustannusarvion johdosta. Kukaan ei kyselisi, jos tehtäisiin 2...3M€ maksava "talotekniikan päivitys ja sisustuksen uusiminen", joka todennäköisesti olisi ohi alle vuodessa. Se olisi rutiiniasia. Mutta nyt projekti maksaaakin 10M€, jolla summalla asiantuntijat kertovat jopa pystyttävän rakentamaan jokseenkin samankokoinen uusi kirjastorakennus, kuten Aamulehden mukaan Nokialla tehdään. Miksi tällaiseen jättimylläykseen ollaan siis Hml'ssa menossa, kun kirjastoon ollaan yleisesti tyytyväisiä ja se on asiakkaan näkökulmasta hyvässä kunnossa. Aivan varmasti Hml'ssa on jonossa odottamassa paljon tärkeämpiä investointeja koskien julkisia esim koulurakennuksia.

      • lupaus.pitää

        Kiitos *talousviisas* kun lupasit mennä lukemaan kirjaston peruskorjausta koskevat suunnitelmat ja kertoa täällä mitä kirjastossa tullaan korjaamaan. Tämä on meidän kannalta hyvä ratkaisua koska niin ihmettely asian suhteen loppuun. Odottelemme huomenna sinun selvitystä korjaussuunnitelmasta ja korjaustarpeesta. Sanaasi voi varmasti luottaa uskon minä!!!


    • herätyshuuto

      Täällä kerrotaan kahdessakin ketjussa , että hyväkuntoista 35v vanhaa kirjastoa aiotaan "korjata" 10M€'lla, jolla rahasummalla takentaa kokonaan uuden samankokoisen rakennuksen. . Aivan järkyttävä summa rahaa. Siis kustannusarvio 10M€uroa. Huom poliitikot, herätkää jo ruususen unesta.

    • Heiherätys

      Nyt poliitikot, lukekaa nämä viestit. Kustannusarvio 9,9M€uroa eli käytännössä 10M€uroa. Onko tässä mitään järkeä. Valtava rahasumma 10M€ maksajana velkasuossa rypevä Hämeenlinna.

      • tietämätön.Olet

        Mene lukemaan korjaus suunnitelmat kuten lupasit ja palaa asiaa. Tosin et ole rakentamisen osaaja.


    • peliseis

      Hämeenlinnan kirjaston järkyttävän iso 10M€uron kustannusarvio nousee vihdoinkin keskusteluun Hämeenlinnassa. Eihän tässä ole mitään järkeä. Tuolla summalla rakennettaisiin kokonaan uusi kirjastorakennus, kirjoittaa täällä asiantuntija RakDI. Nyt Hämeenlinnan poliitikot herätkää huomaamaan järjettömyys. Kaupunki on velkaantumassa vakavasti. Nyt pitää rakennusinvestoinnit panna tärkesyjärjestykseen. Talotekniikan päivitykseen ja sisustusremppaan riittää 2...3M€ aivan varmasti.

    • demonstration

      Kirjaston korjauksen 10M€uron budjetti on kohtuuton, järjetön. Vaaditaan heti avattavaksi ja uusi esitys valmisteluun. Vaatimuksia satelee, kohta 5000 hengen mielenosoitus Hml'n torilla.

    • Kiinnostunut8572
    • Kiinnostunut8572

      Laitoin tämän kysymyksen itse:

      Hei, mistä voin löytää kirjaston uusimisen hankesuunnitelma ja kilpailutustiedot? Kiinnostaisi tietää mihin budjetoitu summa menee tarkalleen? Nämä varmaan julkisia tietoja?

      Lisäksi kannattaa laittaa ruksit kohtaa että haluaa palautteen ja seurannan tiedustelun kulusta.

      • odota.rauhassa

        Ne tulee tänne tänään. Remonttia ihmettelevät kävi lukemassa peruskorjauksen suunnitelman ja kertoo täällä mitä sisällään pitää.


    • näinonnäppylä

      Pääkirjastomme korjauksen hirmuinen 10M€uron kustannusarvio noussut keskusteluun Hämeenlinnassa. Eihän tässä ole mitään järkeä. Tuolla summalla rakennettaisiin kokonaan uusi kirjastorakennus, kirjoittaa täällä mm. asiantuntija RakDI. Nyt Hämeenlinnan poliitikot herätkää huomaamaan järjettömyys. Kaupunki on velkaantumassa vakavasti, velkaa jo 4000€/asukas. Nyt pitää korjaukset ja rakennusinvestoinnit panna tärkeysjärjestykseen. Talotekniikan päivitykseen ja sisustuksen uusimiseen riittää 3M€.

      • pidä.lupauksesi

        Lupasit käydä lukemassa kirjaston korjaus suunnitelman ja odotamme että kerrot mitä kirjastossa tullaan korjaamaan. Odotamme joten älä viivyttele.


    • äkkijarrutus

      Nyt on keskustelussa tärkeä asia, rakkaan kirjastomme Järkyttävän iso 10M€uron kustannusarvio. Eihän tässä ole mitään järkeä. Tootakai me kaikki haluamme, että kirjastomme pidetään kunnossa ja toimivana kuten se nyt on. Mutta emme me hyväksy, että remontti maksaa 10M€, eli uuden hinnan. Tuolla summalla rakennettaisiin kokonaan uusi kirjastorakennus, kirjoittavat asiantuntijat, kuten rakennetaankin Aamulehden mukaan Nokialla kokonaan uusi kirjastorakennus samalla 10M€'lla. . Hei Hämeenlinnan poliitikot, nyt on yhdestoista hetki, herätkää huomaamaan järjettömyys. Kaupunki on velkaantumassa vakavasti ja korjausvelkaa on kouluissa ainakin 15...20M€. Kirjasto on hyvässä kunnossa. Nyt pitää rakennusinvestoinnit panna tärkeysjärjestykseen. Talotekniikan päivitykseen ja sisustusremppaan riittää 2...3M€ aivan varmasti. Budjetti 10M€ on aivan mahdoton.

      • Ihmeellistä

        Mene trolli lukemaan korjaus suunnitelma ja kerro mitä korjataa kute lupasit. Me kaupunkilaiset täällä ihmettelemme kun kirjasto korjataan


    • tehtävänanto

      Epäilyt ja kysymykset kirjaston "korjaukseen" liittyen ovat aiheellisia juuri hankkeen erittäin ison 10M€ kustannusarvion johdosta. Kukaan ei kyselisi, jos tehtäisiin 2...3M€ maksava "talotekniikan päivitys ja sisustuksen uusiminen", joka todennäköisesti olisi ohi alle vuodessa. Se olisi rutiiniasia. Mutta nyt projekti maksaaakin 10M€, jolla summalla asiantuntijat kertovat jopa pystyttävän rakentamaan jokseenkin samankokoinen uusi kirjastorakennus, kuten Aamulehden mukaan Nokialla tehdään. Miksi tällaiseen jättimylläykseen ollaan siis Hml'ssa menossa, kun kirjastoon ollaan yleisesti tyytyväisiä ja se on asiakkaan näkökulmasta hyvässä kunnossa. Aivan varmasti Hml'ssa on jonossa odottamassa paljon tärkeämpiä investointeja koskien julkisia esim koulurakennuksia. Hei valtuutetut, pankaa investoinnit oikeaan järjestykseen ja putsatkaa niistä pois löysä asiaankuulumaton kuona. Se on Teidän velvollisuutenne.

    • wserty5

      Sari Rautio kuljeskeli taannoin turuilla "unelmien kirjasto" pinssi rintapielessään muistuttaen tuota kuuluisaa hangon keksiä enemmän kuin keksi itse. On vaikea nähdä mikä Raution motiivi on tässä kohtaa, mutta Rautio on kuuluisa täysin löyhäpäisistä jutusteluistaan ja täysin naurettavista asioiden perusteluista, joten ei hänen motiivejaan tarvitse sen kauempaa hakea - noi voi olla tietysti myöskin kytkyjä joihinkin saneerauksen suorittajiin.

      • TerveisetEduskuntaa

        Iltaa Pulu.


    • Kiinnostunut8572

      Palatakseni tähän, sain tutkimuselosteen (julkisia kun kerran ovat).
      Täältä voi ladata tutkimusselosteen: https://ufile.io/bwlam
      (Tutkimusselostus_Kaupunginkirjasto_Hämeenlinna.pdf / ~11MT)
      Siitä selviää mitä hommaa on ja kuinka paljon. Itse on vaikea arvioida kustannuksia kun ei ole ammattilainen.

    • Sotir

      Ymmärtäkää että kirjaston korjauksen hintaan on lisätty Kiemungin SCC korvausrahat n. 6 milj. € !

    • Rak_mest

      Elikä selosteesta käy ilmi että rakennus on muuten kuiva, lukuunottamatta joitain kosteita tiloja. Lattiapinnat ja katto suositellaan uusittavaksi ja kosteisiin tiloihin vesieriste, sekä niiden kuivatus. Salaojitus näyttää olevan edelleen kunnossa. Ei tällaiseen remonttiin millään saa 2 miljoonaa uppoamaan. Eli 8 miljoonaa vähintääkin vielä kysymysmerkkinä. Jos nyt oikein tulkitsen, niin perskuleen ilmava remontti siis tulossa.

      • jakaikkivoittaakivasti

        Nyt sitten ihan turvat tukkoon ja Hys Hys tuosta remontista. Sovittu mikä sovittu ja homma hoidetaan megakatteilla, jaettavaa riittää vähän muillekin kuin remppafirmalle.


    • hämärähomma

      Tänään HäSa'n kouluasioita käsittelevässä artikkelissa kerrotaan, että "Hyk'lle esitetään uudisrakennusta sen sijaan, että vanhaa korjattaisiin. Kustannusarvio, siis uuden, liikkuu reilussa 10 M€'ssa". Kuinka siis kirjaston raportin mukaan varsin rajalliset korjaustoimet voivat kustantaa 10 M€. Eihän tässä ole mitään järkeä.

      • SuomenHölmöläHML

        Tavastehusissa harvoin on.


      • EieiJärkeä

        Ei sinun puheissa ole järkeä kuten itekkin vihdoin ymmärrät. Ei kahden eri asian vertailussa ole järkeä.


    • sullemullemeillekaikille

      Kyllä aikaisemmin sovituista on nyt pidettävä kiinni ja kun aikaisemmin jo luvatut rakennushankkeet ovat menneet nurin niin tästä kirjaston ns. remontista on nyt pidettävä kiinni ja lupaukset on pidettävä. Ja jaettavaa on nyt kerrankin oikein kunnolla.

      • vaalirahojenvallassa

        Suoranaisesta kestävyysvajeesta kysymys!


    • Ei_ymmärrä

      Lyseon lukion korjaustarpeeksi on laskettu 84 %, elikä lähes koko rakennus olisi rakennettava ulkokuorta lukuunottamatta uudestaan. Lukio on äkkiseltään arvioiden kolme kertaa suurempi kuin kirjasto ja monta kertaa vanhempi. Kuitenkin lukion remonttiin on laskettu menevän 8,8 miljoonaa, eli 1,1 miljoonaa halvempi kuin kirjaston laskettu remontti. Todella omituiseltahan tämä kirjaston 9,9 miljoonan remontti näin ollen näyttää, koska ns. täysremontista ei kirjaston kohdalla edes puhuta.

    • Dfhlyyyhdhj

      Me Persut vastustamme uuden kirjaston korruptiotemonttii.

      • riippuvat.puutarhatHML

        Toriparkin rakennustöiden aloitukseltahan tuo alkaa näyttämään - korruptiosi lisäksi.


    • ja0ei267

      Nyt Hys Hys, luvattu mikä luvattu ja sana pitää. Tosi hyvät katteet tasoittaa mukavasti aikaisempia pettymyksiä.

    • sihyehdostus

      Eikös se SIHY voisi ottaa tämän kirjaston 10M€ rempan uuteen tarkasteluun ja todeta, että sivistyksen kannalta olennaista ovat itse kirjat ja niiden lainaustoiminta eikä seinät ja parempi näköala linnalle ja, että veronmaksajain henkisen hyvinvoinnin kannalta olennaista on tieto, että rajalliset varat käytetään tasapuolisesti ja oikeassa järjestyksessä kaupungin sivistyskaupunkina säilyttämiseen. Ja näin SIHY esittäisi kaupunginhallitukselle, että kirjastossa rempataan ainoastaan todella korjaamista vaativat kohteet, so kttövesiputket, kosteat tilat, korteutta saaneet muutamat rakenteiden kohdat ja eräiden lattioiden ja vesikaton päällysteet, kuten tuossa raportissa esitetään, yhteisbudjetiltaan 2...3M€ eikä yhtään mitään muuta ja siten aikaisemmin suunnitellusta budjestista pääossa käytetään muihin kiireellisempiin SIHY-lautakunnan toimialueen kohteisiin, mm kouluihin.

      • HysHysHysHysNYT

        Mutta kun on jo kai alustavasti vähän urakkaakin luvattu. Aikaisemmin luvatut kun ovat menneet täysin perseelleen niin tuota ei nyt niin vaan kuitata olan kohautuksella


      • Kaatukoonseinät

        On kamalaa kun kaupunki pitää huolen kirjastosta. Se tulisi jättää korjaamatta.


    • uusitutkinta

      Kyllä kirjaston viat pitää korjata, mutta eihän se hittosoikoon saa maksaa 10M€ eikä korjaus saa kestää 2 vuotta. Kirjaston asiakkaan näkökulmasta ulkoa ja sisältä hyvässä kunnossa oleva 35v ikäinen rakennus. Jotain paljon outoa on tässä hankkeessa. Toivottavasti löytyy arvostelukykyisiä, rakennusten korjasukustannusten suuruusluokkia ymmärtäviä valtuutettuja, jota vaativat asian uuteen tarkasteluun.

    • SartsaViininAsiantuntija

      On turhaa hakea syytä josta tulee 10 millin remontti. Ryhmäpäätökset ja hyvät veljet ovat hoitaneet homman. Vielä ei ole kerrottu urakoitsijan nimeä, veikkailenpa että paikalliset rakennusliikkeet ovatkin ns. aliurakoitsijoina. Taitaa käydä niin että Jatken, NCC:n kaltaiset firmat hankkii haulit himaan. Pitäähän noille antaa korvausta kaatuneista hankkeista. Pohjolaa ja Jatketta kyrsii vieläkin Centran ja keskussairaalan "uuden" paikan takia, Vekan tontin rakennushanke meni käteen.

      • vaalirahojenvallassa

        Uhkaavasti saattaa muuten jäädä ajettavaksi jopa toissavuotista mallivuotta oleva ökylava.


    • selvyyttäasiaan

      Kyllä todella kaipaisi, että edes Hämeen Sanomat kertoisi tästä kirjaston remontista jotain konkreettista, koska kustannusarvio 10M€ on aivan käsittämätön. Mitä ihmettä siellä aiotaan korjata, että se maksaa noi tuhottonmasti..

      • Pappaparka

        Pakkomielteinen hörhö olet ihmettelyn osaaja ja perus korjauksesta et tiedä mitään. Ihmettele ja osaajat tekee.


      • aaaaah995

        Nyt sitten ihan Hys Hys siitä kirjaston hillotolpparemontista. Sovittu mikä sovittu.


      • Ihmetelläänn

        Ei hiljaa vaan ihmettelet. Itse asiasta elikkä perus korjaamisesta et ymmärrä mitään. Olet huippu ihmettelijä. Eihän tässä ole mitään järkeä.


    • economy

      Täällä valveltuneet kansalaiset ja veronmaksajat ovat kertoneet huiolensa eivätkä voi käsittää sitä, miksi ilmeisen hyväkuntoisen 35v vanhan kirjaston remontti voi kustantaa 10M€. Se käsittämättömän iso raha, jolla, kuten täällä on kerrottu, jopa lähes rakentaa uuden samankokoisen rakennuksen. Toivoisi, että kaupungin julkinebn media puuttuisi tähän hankkeesee ja yhtä lailla toivoisi, että kaupungin luottamushenkilöt siihen puuttuisivat. Jos on paikallisia kosteusvaurioita tai LVI-saneeraustarve ja vesikaton päällysteen uusimista, eihän niistä tuoalista jättisummaa saa koostua. Siis täydellinen selvitys vaaditaan, mitä kirjastossa aiotaan korjata ja siitä kustannusarvio, joka kriittiseen tarkasteluun ja hyväksyntään. Löysälle julkisen rahan käytölle on tultava loppu, se on velkaantuvassa ja verokertymältään kuihtuvassa Hämeenlinnassa ehdoton vaatimus.

      • kirjekuorikinjosaatu

        Mutta kun rantasaunassa on jo saunotettu ja laatujuomiakin nautittu. Ei sovitusta niin vaan livetä.


    • tietoahaluava

      Luin kaupungin nettisivuilta, valtuusto hyväksynyt joskus, budjetti 9M€ plus 0,8M€ kalusteisiin, käytännössä 10M€. Lisäksi siellä oli jotain höpinää "unelmien kirjastosta", johon otettu ehdotuksia kaupunkilaisilta. Varmaan siellä avarretaan näkymää linnalle ym. Löysää on rahan käyttö tässä kylässä.

      • IhmeellistäOn

        Sinä et tee tiedolla mitään koska sinulla ei ole ymmärrystä perus korjaamisesta. Olet ihmettelyn todellinen osaaja ja vaikka olet pakkomielteinen sinut voitaisiin valita Vuoden Hämeen Ihmettelijäksi.


      • bvwuob

        minäkin ihmettelen


      • diagnoosi
        IhmeellistäOn kirjoitti:

        Sinä et tee tiedolla mitään koska sinulla ei ole ymmärrystä perus korjaamisesta. Olet ihmettelyn todellinen osaaja ja vaikka olet pakkomielteinen sinut voitaisiin valita Vuoden Hämeen Ihmettelijäksi.

        Sinä et ymmärrä rakennusten korjausten kustannusten suuruusluokista yhtään mitään, en ole huomannut sinun kommentoivan järkyttävää 10M€ kustannusarviota. Nion, siihenhän sinulle ei edellytyksiäkään liene. Olet mitä ilmeisimmin joidenkin edunsaajatahojen pikkurahalla palkkaama p.....skatrolli tehtävänä häiritä keskustelua. Sinunkaltaisesi samoja latteuksia toistelevat trollit ovat tämänkin palstan riesa ja pääsyy keskustelun vähäisyyteen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe