5 päivän aktiivisuus ei riitäkään?

mit_vit__

Kun vihdoin sain kiinni "oma-valmentajan" työkkäristä jolta kyselin vaihtoehdoista aktiivisuuspykälän täyttämiseen, ja kun oikeesta palkkatyöstä lienee turha haaveilla, niin ne on kuulema nämä;
-viikon uravalmennus (pilipalikurssi) jonka jälkeen seuraavan parin kuukauden aikana jotain höpöhöpö "yksilöllisiä kehityskeskusteluja" (painostusta orjuuteen) niiden kans,
-työkokeilu joka kuulema yleensä kestää vähintään 2kk, 5pv viikossa ja 6 tuntia päivässä, tai
-kuntouttava työtoiminta vähintään 3kk ja vähintään 1pv/viikko!!
Siis mitä helvettiä, yhtäkkiä se 5 päivää eli yks viikko ei riitäkään?? No koska kelan lähettämässä tietolapussa ei puhuta mistään pakollisista 2-3kk:sta vaan nimenomaan pelkästään noista 5 päivän "työllistymistä edistävistä palveluista" yms., niin en ajatellu suostua yhtään pidempään orjuutukseen... siis jos tekis sen "kuntouttavan" nimellä, niin pitäs olla jatkuvasti putkeen sen 3kk jaksoja orjatöissä?? Vai minkä pitusia jaksoja muille on jotain ilmaishommia määrätty? Entä montako tuntia ilmaistöitä päivässä pitäis olla, riittäskö 4 tuntia?

Jos ei kelpaa 5 päivän orjahommat ja meinataan sittenkin lyhentää tukee, niin teen valituksen. Jos ei auta niin empä tee enää sitäkään vähää, menee niin vaikeeks että helpompaa sitten jo menettää se 30e/kk jos sitten saa olla sentään taas rauhassa..
Korvautuuko siitä 30e menetyksestä muuten mitään toimeentulotuessa (niille ketkä sitä saa) vai lyhennetäänkö siitäkin jotain? Jos korvataan siinä niin mitäs väliä sillä sit on mistä se sama raha tulee...

24

492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arhtrhteh

      Ei ole toimeentuloa saavalle mitään merkitystä näissä touhuissa jos on koskaan ollutkaan.

    • vihainen734658

      Tätä minäki olen miettinyt. Jos kerta lain mukaan se 5pv/3kk pitäisi riittää niin miksi ihmeessä on mentävä 3kk ajaksi johonkin kuntouttavaan tms? Olisi kiva saada ihan oikea vastaus lain kannalta tuohon. Jos joku haluaa kuntouttavaan mennä OMASTA TAHDOSTA niin sen pitäisi olla mahdollista, mutta enpä tunne yhtäkään työtöntä joka omasta tahdosta sinne haluaisi mennä. Pakottaminen vaan ei onnistu tässä yhteiskunnassa. Se tuntuu vapaudenriistolta. Minulle selittivät niin että käytännössä pakko mennä 3kk ajaksi ja 2-4pv/vk! En tajua miten tuokin on mahdollista kerta lain mukaan riittäisi se 1pv/vk. Onko kellään kokemuksia että olette saaneet vaan tuon 1pv/vk, mitäs ne siihen sanoivat? Perustelivatko mitenkään? Keskeyttämisestä taas kuulemma seuraa karenssi, että silleen..Olen niin kyllästynyt tähän uhkailuun..Tässä masentuu vaan entisestään!

      • fgfhgjghjk

        Vapaudenriistoa ja nöyryytystähän se on, vaikka vain neljä tuntia viikossa kolmen kuukauden ajan, niin kuin minulle pakotettiin. Uhkailtiin ja kiristettiin ja vähäteltiin ja imarreltiin ja hyvä kun ei päällään seisottu, ja lopulta itsetuntoni menettäen suostuin orjaksi. Nolottaa. 'Uraani' se haittasi melkoisesti, koska pikkukylällä kaikki tulee pian kaikkien tietoon, ja kukapa palkkaisi entistä orjaa?

        Niin, se on sitä heidän valheteluaan, että muka viisi päiovää riittää, mutta heille ei sitten riitäkään. Minä en aio tyrkyttäytyä mihinkään tuollaiseen yhteisiä varoja tuhlaavaan ja minua musertavaan. Töitä haen. Oman yrityksen pyörittämistä pohdin, vaikka ei se tunnu olevan mahdollisuus, ei minun takiani vaan Suomen huonojen lakien. Ei panikoiduta. Panikoidutaan vasta sitten, kun se niiden kyykytyksen toinen vaihe runnotaan läpi, ja tietokone käskee, mitä pitää hakea ja automaattisesti katkaisee työttömyyskorvauksen, jos et tee niin kuin tietokone käskee. Ja jospa me siitäkin jotenkin selviydytään. Hallituksen vaihtaminen ei taida onnistua, koska me emme vaalien äänten laskentaan osallistu...


      • työtö

        Olin kuntouttavassa runsas vuosi sitten. 4 tuntia/1 vko eka kolmen kuukauden pätkä. Oli ihan ok mielestäni siitä kun sai noin 100 euroa työttömyysturvan päälle (eikä vaikuta asumis-/toimeentulotukeen). Seuraavana 3 kk olikin jo 2 pv/vko. Seuraava olisi ollut 3 pv/vko. Lopetin puolen vuoden jälkeen.


    • lutkaiita

      kuntouttava työtoiminta on persesilmä kuntoutusta siitä kyrpeä pesemään

    • haistakootpskat

      Kuntouttavassa työtoiminnassa masentuu, kokemusta vuosia, paskempaa touhua saa hakea.
      Kuka helvetti ottaa lähes 60v äijän 18h palkkatöihin voi vittu.

      • accdddd

        Ja minut, täytän runsaan viikon päästä 62 v. Onneksi olen ansiosidonnaisella, ja minun pitäisi päästä ns. lisäpäiville kahden kk päästä, jolloin olisin eläkeputkessa. TE-keskus on määrännyt minut menemään tiedotustilaisuuteen, joka käsittelee työttömyyseläkettä. Sille pääsisin heti kun täytän 62 vuotta. Ei oikein kiinnostaisi vielä se eläke. Olen ollut sisähommissa viimeiset 34 vuotta, kun olin vielä töissä.


      • alligattori
        accdddd kirjoitti:

        Ja minut, täytän runsaan viikon päästä 62 v. Onneksi olen ansiosidonnaisella, ja minun pitäisi päästä ns. lisäpäiville kahden kk päästä, jolloin olisin eläkeputkessa. TE-keskus on määrännyt minut menemään tiedotustilaisuuteen, joka käsittelee työttömyyseläkettä. Sille pääsisin heti kun täytän 62 vuotta. Ei oikein kiinnostaisi vielä se eläke. Olen ollut sisähommissa viimeiset 34 vuotta, kun olin vielä töissä.

        Kannattaa varmaan ottaa OVE ja sit ansiosidonnaisella niin pitkään kun voi (65-v)
        Saat eläketulovähennyksen ja OVEEn indeksikorotukset.


    • xtddjtx

      No siis, kuka työnantaja kirjoittaa edes 18 h sopimuksia ? Ei kukaan täysjärkinen ota pitkäaikaistyötöntä yhtään mihinkään muutenkaan.

    • työnsankari

      Mulle työkkärin ämmä sanoi hiljattain puhelimessa että voisin välttää "kuntouttavaan"työtoimintaan joutumisen alkamalla harjoittelijaksi sellaisessa työpaikkassa jossa olen aikaisemmin ollut yli 10 vuotta. Yksi päivä viikossa olisi kuulemma riittänyt. On tämä maailma mennyt hulluksi, mutta on se vain hienoa leikkiä porvaria muutaman kerran elämässä kun on joku vaali ja äänestää jotain lahtaria. Aina sitä köyhä voi nipistää jostain lisää ja elää vieläkin vähemmällä kun on tottunut nuukaksi.

      • asdasdffgg

        Mene ihmeessä siihen harjoitteluun, paitsi sitten on ongelma jos haluat olla viikkoja jossain muualla, esim. kesämökillä.


      • työnsankari
        asdasdffgg kirjoitti:

        Mene ihmeessä siihen harjoitteluun, paitsi sitten on ongelma jos haluat olla viikkoja jossain muualla, esim. kesämökillä.

        Täh?? Ei ole mitään harjoiteltavaa kun on tuttu työpaikka. Ero aikaisempaan olisi vain että työskentelisin ilmaiseksi! Työnantajan kanssa aikoinaan oli kova sota omasta palkastani ja oikeuksistani ja lopulta päästiin yhteisymmärrykseen ja nyt pitäisi mennä ilmaiseksi ilman minkäänlaisia oikeuksia?


      • mukeke

        Työttömille on korjavaa työvalmeuusta ja kuntouttava työtoiminta ilman palkkaa


    • kokonaisuusratkaisee

      Nämä aktivoinnit kuullostaa jollain tapaa Saksan meinigiltä,jossa minimi palkka on poistettu ja ongelmia syntynyt toimeentulojen kanssa tuon myötä.

      https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/saksassa-75-miljoonaa-ihmista-tekee-minitoita/

      Saksan systeemit eivät kuitenkaan ole verrannollisia ,sillä tuollla on huomattavasti korkeampi irtisanomissuoja jonka on katsottava toimivan myös suojana työttömyyden varalta. Työttömyyttä voitaisiin kyllä Suomessakin torjua vastuuttamalla enenevässä määrin työnantajia irtsanomisista sanktioin, jolloin irtisanomiset vähenenisivät ja valtion kassaan saataisiin lisätuloja,jolla voitaisiin vaikkapa pyrkiä rahoittamaan perustuloa kansalaisille,jonka kautta saadaan joustoa työmarkkinoille. Näin myös vaatuu menee työmarkkinatilanteesta sinne, kellä on myös mahdollisuus vaikuttaa toisin tilanteeseen kuin irtisanotulla, eli ns. oikeaan osoitteeseen.

      https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kiinnostaako-100-000-euron-irtisanomiskorvaus/1908968#gs.zTT6oXk

      Työttömyys korvaus aiheesta tarinoita Saksan maalta:

      https://tyopaikkasaksassa.com/2017/06/08/tyoetoen-saksassa/

      https://www.aamulehti.fi/uutiset/suomi-ei-ole-yksin-aktiivimallin-kanssa-tyottoman-on-oltava-aktiivinen-muuallakin-200660743/

      Uutta luodessa on hyvä katsoa,mitä ongelmia on jo olemassa olevista toimista muualla syntynyt .Kaikki uusi ei ole välttämättä edistystä ,eikä kaivoon kannata hypätä perässä jos kaveri on sinne hypännyt.

    • 4965954

      Itse kävin just 5 päivän uravalmennuksen. Työkokeilua etsin pakotettuna jatkuvasti ja pommitan itseäni firmoille päivittäin. Paikkaa ei silti löydy.

      Mihin nuo ajatteli laittaa minut seuraavan 3kk jaksolle? Onko niillä loputon määrä erilaisia 5 päivän "koulutusohjelmia"?
      Tuo uravalmennus oli jo yhtä tyhjän kanssa, mitenköhän turhaksi tämä menee vai kaatuuko omaan mahdottomuuteensa?

    • 6585683

      Heh. Olen iltalukio-opiskelija ja tykitän päivittäin vaikeaa pitkää matikkaa ja fysiikkaa. Monesti myös vapaa-ajalla, koska kirjoituksista tulee saada hyvät arvosanat.

      Kelpaako tämä opiskelu aktiivisuudeksi? NO EI.
      Työkkäri sanoo että aktiivisuudeksi kelpaa 18 tuntia haravointia kuukaudessa, ihmisarvoa alentavaa orjatyötä tai jotain pilipalikursseja missä opitaan esittelemään itsensä.
      Olen monet raivarit pistänyt pystyyn työkkärissä tästä aiheesta. Aivan kuin derivoinnin ja ydinfysiikan oppiminen olisi jollain tavalla helpompaa ja vähempiarvoista kuin haravointi ja kahvinkeitto. Edes työkkärin mammat itse eivät ole suorittaneet pitkää matikkaa.
      Naurattaa myös toi 18 tuntia kolmessa kuukaudessa.. mä olen ollut satoja tunteja iltalukiossa ja katsotaan, että olen ollut täysin passiivinen.

      • passiivinenaktivisti

        Mitä turhaan työkkärissä räyhäät. Ei ne nimittäin tutki sun aktiivisuuttas vaan Kela. Kelan sivuilta löytyy tietoa, mutta ei siellä tosissaan mitään iltalukiota aktiivisuuden osoittamiseen mainita. Sekin on tietysti vähän turhaa räyhätä Kelallekaan, kun Kela ei ole lakia laatinut. Laitoitko nimesi aktiivimallin kumoamisaloitteeseen, toivottavasti laitoit.


      • mihintämävielämenee

        Mahtaisiko olla holhousvaltion elkeen ,jossa puututaan henkilöiden itsemääräämisoikeuteen ,jos ei saa itse valita aktiviteettejaan, vaan hyväksyttää ne valtiolla?


      • 000030002
        passiivinenaktivisti kirjoitti:

        Mitä turhaan työkkärissä räyhäät. Ei ne nimittäin tutki sun aktiivisuuttas vaan Kela. Kelan sivuilta löytyy tietoa, mutta ei siellä tosissaan mitään iltalukiota aktiivisuuden osoittamiseen mainita. Sekin on tietysti vähän turhaa räyhätä Kelallekaan, kun Kela ei ole lakia laatinut. Laitoitko nimesi aktiivimallin kumoamisaloitteeseen, toivottavasti laitoit.

        Kyllä työkkärissä on niitä syypäitä ihan yhtälailla.


    • trshhth

      EI kukaan kirjota 18 h työsopimuksia .

    • Työvoimapulako

      Mitä isot edellä,sitä pienet perässä.

      Ruotsi kun on ottanut paljon maahanmuuttajia on tuo luonnollisesti vaikuttanut sosiaaliturvan kestävyyteen. Toimet on olleet sen mukaisia .Vartianen han se kertoili julkisuudessa,että nämä toimet ovat aiheuttaneet ruotsissa jyrkkää vastustusta . Eiköhän meillekin saada aikaiseksi nuo palvelupartiot,joihin siten voi iloisena ottaa osaa.

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201801232200684599_ul.shtml

      Kokoajan toosasta tulee ,että on työvoimapula ja erityten osaavasta työvoimasta pula. Näitä osaajia on tuotu Kataisen hallituksen tukemana pitkin maailmaa ja Suomen piti lähteä nousuun tuon myötä. Ei ollut vaikutusta. Työvoimaa on lähes puolimiljoonaa päätä tarjolla ,,uskomattomia väitteitä että tuosta joukosta ei löytyisi tekijää.Pitäisikö nämä työnantajat pistää työttömien sijaan aktivointitoimiin opettelemaan työhön ottoa,jotta osaavat ottaa töihin ja sijoittaa hakijoita tehtäviin? Vai onko kysymys ittä että ei ole palkan maksuhaluja ja palkat halutaan painaa alas. Jos tuosta on kysymys on edessämme sama ongelma kuin Saksassa. Puheet työvoima harkinnan purkamisesta antaa vahvasti viitteitä ,että tuosta on kyse.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14518192/tyottomat-patistetaan-saksassa-toihin-1-eurh

      https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/saksassa-75-miljoonaa-ihmista-tekee-minitoita/

    • drtftyj

      Muuttasitko sinä työnperässä 9-10 euron tuntipalkalla ? Voiskin käyvä niin että tappiotahan se tois vaan itselle. Sanoisivat vaan että kikkelis kokkelis mitäs läksit kun kaikki meniskin päin persettä.

    • kohdistetuttoimet

      Kohtuutonta se on työttömiä vastuuttaa työmarkkinatilnteesta tuollalailla sanktioilla,ei he ole olleet näitä asioita ratkomassa samoin kuin politiikot. Heidänhän se tulisi nyt kantaa vastuu kun ovat maan tähän pisteeseen päästäneet,että kohtaan kellään ei ole enää normi työtä. Kantakoon nyt vastuun tekemisistään elköönkä sälyttäkö vastuuta työttömien niskaan tilanteesta.heillä tämän työmarkkinatilanteen syntymisen suhteen ei ole osaa eikä arpaa. Velvotteita jos työllistäm,iseen haetaan, muulta sektorilta,niin ne avaimet ovat kylläkin työnantajilla ,ei työttöillä jotka ovat tilanteen uhreja.

    • dtyfjjg

      No no no no, että tälleen...on siinä mummut ja papatkin kohta ihmeissään kun ei vielä eläke lähelläkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3869
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      2027
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      303
      1236
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe