Kokemuksia Rakennustoimisto Elorax Oy:stä ?

Kaisaville

Hei,
harkitsemme Eloraxin talopakettia ja haluaisin kuulla kommentteja kuinka hyvin rakennuskohteet ovat onnistuneet.

63

9228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paritalonpuolikas

      minulla ei ole kertoa sinulle kyseisen firman talopaketeista, mutta voin jonkin verran kertoa heidän rakentamastaan talostaan, sillä firmasta on valitettavan vähän informaatiota netissä. Ostin mieheni kanssa juuri 2/18 lopussa Eloraxin rakentaman paritalon puolikkaan. Talo on valmistunut vasta 1/18, joten käyttökokemusta minulla ei ole sinulle tarjota. Meillä ei ollut vielä tarkoitus ostaa omaa asuntoa, mutta paritalon pohjaratkaisu oli niin loistava ettemme voineet ohittaa taloa. Kodinhoitohuoneen, eteisen ja keittiön suuruus tekivät asunnosta pitkällä tähtäimellä kestävän asunnon, sillä mikäli lapsia joskus siunaantuu ei tila lopu heti kesken (105,5m2). Asunnossa on maalämpö sekä varaava takka. Kodinkoneet ovat rosteria sekä samalta valmistajalta. Saimme asunnon naapureita halvemmalla, sillä firman piti päästä rakentamaan uusia asuntoja muualle. Rakentajan kanssa oli miellyttävää asioida, ja he halusivat varata asunnon meille ja ottivatkin sen pois julkisesta myynnistä omasta halustaan. Olimme enemmän yhteydessä rakennuttajan kuin kiinteistövälittäjän kanssa, sillä hän oli enemmän tietoinen haluamistamme informaatioista.

      • Paritalonpuolikas

        Moni kakku päältä kaunis... Talo on varsin nätti ei sen puoleen ja ostajana vaaleanpunaisten lasien läpi katsellen aluksia kaikki sujuikin varsin hyvin. Pihat ovat täysin keskeneräiset, joita rakennustoimisto ei suostu tekemään loppuun... On luvattu aikatauluksi kevättä kesää ja syksyä... Mitään ei tapahdu. Talon kyljessä on vielä kontti, jota kukaan ei ole halukas siirtämään. Rakennuttaja kun on minun puheluni estänyt ja näin ainoa tapa kommunikoida on kuluttajasuojan kautta.

        He eivät noudata kauppasopimusta muutenkaan, rasitteita nimittäin tulee ovista ja ikkunoista. Paljon maksamattomia asioita, joiden sanktiot kohdistuu asukkaisiin.


    • Emppusteri

      Huono maksaja? Ne ei maksa lainkaan. Ensin seliteltiin, sitten ei vastata enää mitään ja niinpä onnistui huijaamaan pienyrittäjää tuokin pulju. Pitäisi aina pysyä kaukana näistä ulkomaalaisomisteisista yrityksistä, koska ne ei vaan hoida velvoitteitaan, vaikka toimintaa olisi enemmänkin ja kaikki näyttäisi olevan ok taloustietojen valossa. Jälkikäteen olisi pitänyt hoksata, kun tyyppi vältteli ja oli vaikeana, kun oltiin tekemässä töitä. Lieneekö tiennyt, ettei sitä lasku tulla koskaan maksamaan? Olisikin vain omat palkat, mutta kun tarvikkeita on mennyt paljon ja työntekijätkin on tarvinneet palkkansa. Tonneja tuli köniin ja kyllä ottaa päähän. Mitään vastausta ei tule protestointikyselyihin edes.

      Nyt on kotisivutkin kadonneet...

      • Anonyymi

        Sama täällä. Itse alihankkijana. Eivät ole maksaneet ollenkaan. Tuhansia euroa itse katettavaksi. Laittanut pystyyn uusia firmoja. Älkää myykö näille yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama täällä. Itse alihankkijana. Eivät ole maksaneet ollenkaan. Tuhansia euroa itse katettavaksi. Laittanut pystyyn uusia firmoja. Älkää myykö näille yhtään mitään.

        Käräjillä saivat tuomion petoksesta ja törkeän petoksen yrityksestä. Maksumieheksi joutui tavaran toimittaja, ja kyse oli tuhansien eurojen potista - suoraan näiden varkaiden taskuun.


    • Rivitalo

      Itse ostin Eloraxilta talopaketin, ja kaikki meni niin kuin pitikin. Asiakkaan tarpeet ja mielipiteet rakennuttaja asetti etusijalle, joka minusta oli arvostettavaa ja ihanaa. Suosittelen vahvasti Elorax talopakettia, niissä on luovuutta ja käytännöllisyyttä.

      • Anonyymi

        Sinisilmäisyys ei tietenkään koske kuluttajaa, mutta jos talossa ilmenisi mikä tahansa virhe, vaikka vasta edelleen myymisen yhteydessä, niin silloin siniset silmät itkevät verisiä kyyneleitä. Välttäkää kaikissa olosuhteissa näitä henkilöitä.


    • Minkasteen

      Varmasti kohteli ihanasti. Toivon, että kohtelisi yhtä ihanasti niitä, jotka ovat työnsä ja tavaransa niihin taloihin laittaneet. Ikävästi näyttää siltä, että niistä jäädään ilman korvausta ja tappiot katetaan omasta leivästä. Ei itsestä niin väliä, mutta kun on perhettä, joka pitäisi jollain elättääkin. Ei jatkoon. :(

    • petettytyperys

      Onhan se hyvä, jos asiakkaat on tyytyväisiä, mutta alihankkijan asema on huono. Kun ei ole edes mitään reklamoitavaa. Työnjälki oli hyvää, hinta sovittu ja laskusta ei mitään huomautusta tullut. Silti jättivät vaan maksamatta. Ei minusta sellaisessa firmassa ole mitään hyvää, joka työntää asiakkaiden rahat liiveihinsä ja jättää toiset kärsimään luottotappioita. Ei edes asiakkaan kannalta. Toivottavasti asunto on hyvä ja ei tule mitään ongelmia jälkikäteen. Yritys, joka ei hoida velvoitteitaan aliurakoitsijoille, ei tule hoitamaan niitä myöskään asiakkaille mukisematta.

    • Jaanasalmi

      Ihan mielenkiinnosta kysyn kuinka paljon tuon kokoinen paritalo maksoi ja miltä alueelta? Kysymys sinulle joka asunnon jo ostanut?

    • Liedossa

      Täysi huijari tämä Elorax. Kirkkain silmin tilaavat alihankkijalta palveluita. Ilmeisesti tiedossa alusta pitäen että eivät aio maksaa. Toivottavasti saadaan konkurssipesältä edes jotain. Työ tehtiin moitteetta, laskusta eivät reklamoineet. Asiakastiedossa ei näkynyt ainakaan tuolloin mitään hälyttävää. Hieman ahdistaa pienyrittäjää tämmöiset huijarifirmat.

    • Liiannuoritietämään

      Eikö huijarifirmoille ole seurauksia? Ihan vain uteliaisuudesta kiinnostaisi tietää, jos on selvää että toinen osapuoli on huijannut niin miten voi olla että pääse kuin koira veräjästä? Vai oletteko siinä asemmassa jossa ette onnistu todistaa mitään ja näin ette myöskään saa mitään korvausta eikä vastapuolelle tulee sitten mitään sakkoja.
      Eihän tuommonen huijas voi olla hyväksyttävää missään muodossa.

    • Raimond345

      Kiinnostaisi tietää kanssa, että eikö niitä laskuja voi laittaa perintään ja sitä kautta yritys päätyisi protestilistalle?
      Jotenkin erikoista, että ainoa kanava setviä tuommoista asiaa on tämä keskustelupalsta?

    • minkasteen

      Mikään ei tapahdu hetkessä. Eikä edes parissa.

    • vaikeauskoa

      Elorax on nyt menossa konkurssiin (epävirallinen tieto suhteellisen varmasta tietolähteestä). Heidän toimintatapansa on se, että teettävät alihankintaa eikä aikomustakaan maksaa. Kun laskun laittaa perintään niin järjestelmällisesti ilmoittavat että saatava on riitainen, jolloin perintätoimiston on pakko keskeyttää perintä ja asettaa aikaraja johon mennessä riitaisuus on perusteltava. Eivät kuitenkaan ikinä toimita perustelua, vaan "riitauttaminen" on pelkkä viivyttelykeino. Yksipuolisia velkomustuomioita on jo useampi. Yrityksen varat varmasti siirretty jo muualle. Tietääköhän ihmiset jotka asuvat Eloraxin myymissä uusissa kodeissa mitä yritys saa aikaan muille yrityksille ja työpaikoille? Eihän vika tietysti uusien talonomistajien olekaan. Kaikkia nilviäisiä sitä maa päällään kantaa.

    • GTH22

      Aikamoinen mustamaalauskampanja käynnissä. Omien tietojeni mukaan Eloraxin talot ovat menneet hyvin kaupaksi ja asiansa osaavat aliurakoitsijat saaneet aina rahansa. Rekkuloita ei ole rakennetuissa kohteissa ollut enempää kuin rakennusalalla muutoinkaan.

      • Ymmyrkäinen

        Ei savua ilman tulta. Onkohan nuo asiansa osaavat ollut sitten harvassa? Entäpä tavarantoimittajat jotka eivät ole saaneet maksua?


    • Emppusteri

      Me saimme Eloraxilta rahamme, kun suostuimme tekemään aikamoisen puliveivauksen ja vielä maksamaan kaikki kertyneet perintäkulut eli maksoivat vain alkuperäisen avoimen laskun. Sinulle, joka väität Eloraxin maksavan asiansa osaavilla urakoitsijoille, niin sinä et tiedä mistään mitään. Me ainakin teimme täysin priimaa, ei poikkipuolista sanaa ole kuulunut työnjäljestä, eikä missään vaiheessa väittänyt, että olisimme tehneet jotain huonosti tai ylihinnalla, sotkeneet paikkoja yms. Vain yksinkertaisesti jätettiin lasku maksamatta, vaikka hinta oli vielä erittäin kohtuullinen ja työ tehtiin tasan sovittuina päivinä aikataulun mukaan.

      Ja miksi tämmöinen touhu onnistuu? Katsos, perustaa firman ensin, sitten vähän aikaa hoitelee asioita ja luottarit pysyy puhtaina. Sitten laittaa vauhtia, tilailee kaikkea rakenteilla oleville työmaille, jättää laskut maksamatta, ottaa asiakkaiden rahat ja ostelee vaikka urheiluautoja ja uusia hienoja taloja vaikka nyt Virosta. Se kestää kuukausia, että nämä maksamattomat menee protestiksi ja sittenkin voivat pelata vielä aikaa ennen kuin tulee julkista. Esimerkiksi lupaavat maksaa, jos lykätään asian julkaisemista ja pieni firma vaan haluaa rahansa. Sitten yksi päivä kupla poksahtaa, mutta mitä väliä. Joku on ottanut taskuunsa rahat ja jättää toiseen suuntaan maksamatta. Lain tarkastelu on yksi näkökulma. Ainahan voi puolustautua, että bisnes vaan meni huonosti. Tai ei edes puolustaudu vaan katoaa lompakko paksuna takaisin kotiinsa. Eräs tukkuliikkeen myynti-ihminen juuri sanoi, että nämä tekee sitä tarkoituksella. Syy konkurssiin on se, että omistaja vetää sen kerrostalon pääurakan millin taskuunsa ja elää leveästi, Suomessa velkojat jää nuolemaan näppejään.

      Mutta lievennyksenä sanon, että on niitä perussuomalaisiakin huijareita tullut vastaan ja osa ulkomaalaisistakin firmoista on ihan ok.

      Edelleen vähän varoisin heiltä ostamista. Ihan siitä syystä, että on ikävä keskustella mahdollisista ongelmista kadonneen yrityksen kanssa. Mutta ihan kivoja asuntoja toki tekevät, ainakin tekovaiheessa näyttää hyvältä.

    • vaikeauskoa

      No nyt on sitten protesteja ja velkomustuomioita. Ja lisää tulee.

    • Essonbaari

      Välttäkää ! On vielä oikeitakin rakennus firmoja olemassa joihin voi luottaa kaikin tavoin.

    • Käsit

      Näyttäs olevan jo uusi yritys alla näillä huijareita Mega Infra Oy. Ei uskos että ollaan Suomessa.

      • uskomatonkaveri

        Firmoja on useita:

        Maxwall Oy
        Mega Infra Oy
        Majava Asunnot Oy
        Max Kiinteistöt Oy
        Max Yhtiöt Oy
        Arkkipinta Oy

        Eikä ole enää yksin; nyt hällä on kaveri.


    • Välttäkää

      Välttäkää kyseistä yritystä, ja erityisesti yrittäjiä, kaikin keinoin! Eivät noudata sopimuksia ja yrittävät uhkaamalla saada rahat ja tahtonsa läpi.

    • Raimoo

      Eloraxin rakennuttamat asunnot tulleet näemmä uudestaan myyntiin Valkeakoskella. Nyt valmiina Habitalle kun OPKK luopui välittämisestä jo rakennusvaiheessa. Mitä mahtaa liikkua välittäjän päässä Habitalla? Raha tietysti...

      • SepiK

        Kerro heti kun löydät sellaisen kiinteistövälittäjän joka ei peri välityspalkkiota 😅


      • helemine

        kuka tyhmä niitä uskaltaa ostaa jos huhujen mukaan myydään paskaa kauniissa paketissa.luulisi tosiaan LKV:tä kiinnostavan asiakastyytyväisyys rahan lisäksi


    • Todellisuutta

      Rakennuttajasta ja rakentamisesta on paljon huhuja, mutta mitä olen koittanut selvittää rakentamisen suhteen niin en ole saanut näyttöä virheistä rivitalo yhtiöstä Valkeakoskella sijaitsevasta. Kumminkin taloyhtiöön on hankittu rakennutjan puolesta valmistus virhe vakuutus, joka kattaa 10vuoden ajan, jos jotain virheitä ikinä ilmenee.

      • Raipe14

        Ei kai niitä virheitä näe jos siinä on multaa päällä puhun myt routaeristyksestä muun muassa. Kyllähän mestari voi laittaa nimmarinsa vaikkei tiedä onko kaikki asianmukasta


    • Esa67

      Taitaa olla "ongelma" taas siinä, että rakentaja ei ole mattimeikäläinen. Katkeruus ja kateus paistaa läpi näistä huhuista. Onhan se kova paikka härmän jätkille kun ne ulkomaanpelletkin alkavat rakentamaan taloja. Jälki vähän parempaa ja hinnat vähän edullisemmat niin johan alkaa kivet lentämään.

      • Anonyymi

        Ongelma on kyllä siinä että nämä ostaa tuotteita ja työtä, mutta itse joudun maksamaan kun heiltä ei maksua saa. Laittavat uusia firmoja pystyyn aliurakoitsijoiden huijauksen jatkamiseksi.


      • Anonyymi

        Tässä tapauksessa katkeruus ja kateus eivät toteutuneet. Maksumiehiksi pääsivät suomalaiset rakentajat ja kansa. Vertauksena "ongelmaan" tarjoan sen, että tilaat itsellesi rautakaupasta sementtiä ja harkkoja ym. rakennustarvikkeita, joista rakennat/rakennutat itsellesi rakennuksen. Jätät sitten maksamatta laskusi, eikä kukaan tule viemään pois rakennustasi. Perintätoimet ja tuomio odottavat, ja sitä myötä luottotietojen menetys. Hyötysi voi olla rahassa melkoinen, mutta yksityishenkilönä kärsit paljon rankemmat seuraukset, kuin osakeyhtiön taakse piiloutuneet varkaat, joista tässäkin oli kyse.


    • Miga

      Joko Elorax on konkurssissa?

    • Tmava

      Keskustelussa esitetään useita virheellisiä väitteitä liittyen Rakennustoimisto Elorax Oy:tä koskien.

      Yrityksen toteuttamissa rakennuskohteissa ei ole todettu rakennusvirheitä. Yhdessäkään yrityksen rakentamassa kohteessa ei ole epäilyjä homeesta. Kaikki rakennuskohteet ovat suunniteltu ja toteutettu asianmukaisesti. Kaikki valmistuneet kohteet ovat asianmukaisesti tarkastatte vastaavan työnjohtajan, valvojan ja rakennusvalvontaviranomaisten toimesta. Yritys katsoo noudattaneensa asiakkaiden kanssa solmittuja kauppasopimuksia. Yrityksen ei ole missään oikeusprosessisaa todettu laiminlyöneen tai jättäneen noudattamatta sopimuksia.

      Yritys on pyrkinyt hoitamaan tilaamiensa alihankintatöiden maksut mahdollisuuksien mukaan. Tarkoituksellisesta maksamatta jättämisestä ei ole näyttöä, eikä käynnissä ole oikeudellisia prosesseja tai esitutkintaa tällaisesta asiasta.

      Keskusteluketjussa viitataan myös muihin yrityksiin, jotka eivät liity mitenkään asiaan eikä yrityksillä ole tekemistä Rakennustoimisto Elorax Oy:n toteuttamien kohteiden laatuasioiden kanssa.

      Katsomme kyseessä olevan vakava asia joka on tuottanut yritykselle ja yrityksen omistajille taloudellisia vahinkoja ja aiheuttanut merkittävää haittaa liiketoiminnalle. Vaadimme Rakennustoimisto Elorax Oy:tä koskevien perusteettomien väitteiden välitöntä poistamista Suomi24-sivustolta. Tarvittaessa ryhdymme oikeudellisiin toimenpiteisiin asiassa.

    • Tmava

      Kaveri kertoi näistä keskusteluista tänään ja luin ne läpi. Ajattelin vähän kommentoida. En viitsi jokaista kommentoida mutta muutamaa jotka on läpinäkyviä ja kateus paistaa läpi. Ylhäällä yksi kommentti alussa on kehunut meitä niin paljon ja muutaman päivän päästä haukkuu. Niin miten voi muutamassa päivässä tilanne muuttua. Toinen kommentti että yksi on kuulemma tehnyt urakan meille alusta loppuun ja ollaan jätetty maksamatta niin miten voi olla mahdollista että joku tekee jonkun urakan 100% ilman mitään välilaskutusta? Ootko tyhmä vai valehteletko kirkkain silmin täällä keskustelupalstalla? Kyllä se pitää paikkansa yrityksemme on protestilistalla mutta tällä liikevaihdolla mitä meillä on ollut noin 3 miljoonaa Euroa ei toi lista niin paha ole. Rakennustoimisto Elorax Oy hakeutuu lähipäivinä yrityssaneeraukseen joten ei kyllä mene konkurssiin. Sen voin sanoa että moni muu firma kaatuu ennen Eloraxia. Ymmärrän että ihmisiä ahdistaa ja ottaa päähän jos Turkulainen yritys tulee Pirkanmaalle rakentaa, tontit viedään nenä edestä, tarvittaessa tehdään kaavamuutosta esim omakotitalotontit yhdistetään ja tehdään rivitaloja. Niin kyllä minukin närästäisi jos nenän edestä tontit viedään. Tänä vuonna tehdään 2 rivitaloyhtiötä. Toisessa on 20 asuntoa joka alkaa kuukauden päästä ja niistä 9 jo varattu tässä vaiheessa. Toisessa on 9 asuntoa joka on kaikki myyty. Sekä 4 omakotitaloa jotka on jo myyty. Ymmärrän jos minusta kirjoitellaan kun vuodessa tehdään näin paljon asuntoja niim tottakai kirjoitetaan. Ei varmaan tätä keskustelua oltaisi käyty läpi jos oisin tehnyt yhden omakotitalon vuodessa. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Eiks oo sellainen sanontakin että ison hevosen perässä nousee iso pöly. Minun puolesta voitte kirjoittaa niin paljon pahaa kuin jaksatte, ei paljon huimaa. Rehellisesti sanottuna olen paljon pirteämpi kun tiedän että joku puhuu/kirjoittaa pahaa. Enemmän olisin huolissani joa joku ei puhuisi minusta pahaa. Tästä lähtien käyn aktiivisesti lukemassa niin piristyn sit näistä. Näistä perättömistä suomeksi sanottuna rakennusvirheistä ei yksikään pidä paikkansa. Meillä on kaikki ulkoistettu vastaava työnjohtaja, valvoja, kvv- ja iv-vastaava joten meillä on moraalinen kysymys ollut ja sen takia ulkoistettu kaikki. Tollaset Aku Ankka jutut mitä ylhäällä kirjoitetaan niissä ei oo päätä eikä häntää. Vai yritättekö tätä kautta savustaa minut Pirkanmaalta. Minä rakennan siellä omaksi iloksi ja kateellisten harmiksi. Yhden jutun sanon kirjoittajille, vaikka joka päivä tulisi 100 uutta viestiä niin minun työt ei tule tekemällä loppumaan. Toisen jutun lupaan teille, voin jokaisen rakentajan kanssa kilpailla hinnasta, laadusta ja aikataulusta.

    • Tmava

      Me ollaan myyty kaikki tehdyt rivitalot niin ettei yksikään ole maksanut niitä etukäteen. Varausmaksu 4000 joka on ollut asiakasvarintilillä ja loppukaupat on tehty kun asunto on ollut valmis, lopputarkastettuna ja asiakkaiden kanssa kierretty. Sittem vasta tehty loppukaupat ja ne on maksaneet meille. Ei olla senttiäkään otettu etukäteen, vaan vasta kun asunto on ollut valmis. Jos nämä kirjoitukset ei pidä paikkansa niin voi kommentoida. Tää on kylmä totuus että asiakas ei maksa etukäteen ennenkuin saa asunnon. Tälleen ollaan helpotettu monen asiakkaan asunnonhankinta. Monella on ollut vanha myymättä eikä välttämättä saa kahta lainaa päällekkäin niin tällä systeemillä ollaan mahdollistettu monelle asunnonhankkiminen. Tällä systeemillä ollaan tänä vuonnakin noi kaksi taloyhtiötä rakentamassa ja kuten kirjoitin siitä isommasta on melkein puolet varattu ja toisesta kaikki myyty. Tää on todella surullista ja kirjoittajia käy sääliksi että miten ne voi olla niin rikkinäisiä sydämmessään ja mitä ne tällä yrittää saavuttaa. Kai te tiedätte te kirjoittajat pahaa että minun onni ei ole teistä riippuvainen. Enkä todellakaan kaipaa sellaisia ihmisiä tai asunnonhankkijoita jotka keskustelupalstan perusteella valitsee tekijän. Muistakaa se minua ei paljon stressaa enkä yöunia menetä, minun työt ei tekemällä lopu. Hautaan asti tuun rakentamaan.
      Ylhäällä oli yksi komentti että OPKK:sta siirretty Habitalle myyntiin. Se pitää paikkansa, olen lopettanut toimeksiannon OPKKn kanssa ja tehnyt sen Habitan kanssa vai olisiko pitänyt täällä palstalla kysyä että kenen kanssa teen toimeksiannon. En ole tässä mikään poikkeus että kiinteistövälitysfirmaa vaihtaa, uutta verta välillä.

    • Tmava

      Nim Miga. Olit kysynyt joko Elorax on konkurssissa. Ei oo Elorax konkurssissa eikä ole menossa. Niinkuin kirjoitin moni muu kaatuu ennenkuin Elorax.

      • Anonyymi

        Elorax Oy meni konkurssiin 16.4.2019.


    • Tmava

      Nim Helemine, Raipe14 j Rapa2.
      Olette yrittänyt jotain viisastella. Tehdäänkö sellainen diili keskenämme että tulette oikeilla nimillä, kirjoittakaa mulle vaikka tekstiviestinä tai sähköpostina niin tilataan ulkopuolinen laaduntarkastaja ja jos teidän väitteet ei pidä paikkaansa niin ootteko valmiita maksamaan vahingonkorvaukset kunnianloukkauksesta yms. Miksi ette tule oikeilla nimillä kirjoittamaan, ihan hyvällä sydämellä kirjoitan ja voin laaduntarkastajan tilata ja jos yksi väite teidän rakennusvirheistä pitää paikkansa niin olen valmis ihan mihin vaan. Ootteko tekin valmiita korvaamaan? Olkaa miehiä ja tulkaa oikeilla nimillä niin tilataan heti ulkopuolinen laaduntarkastaja jonka te voitte tilata ja mä maksan sen. Ja jos yksikin tulee pitämään paikkansa niin olen valmi ihan mihin vaan. Rivitaloyhtiöllä on rakennusvirhevakuutus joka korvaa puolenmiljoonan euroa rakennusvirheitä. Uskotteko kun mua ei vois vähempää kiinnostaa kun tiedän että tääon pelkästään kateutta, sehän paistaa toi kateus läpi täällä viesteissä. Sen takia mua ei vois vähempää kiinnostaa nämä keskustelut kun keskustelut johtuu siitä kun edelleen mainitsen että tontit olen vienyt nenän edestä joita moni muukin on halunnut. Ne on ollut alunperin omakotitalotontteja ne on yhdistetty ja tehty rivitalotonteiksi, niihin kaavamuutokset sekä rakennustapaohjeet muutettu. Ja näistä tonteista on ollut muutkin kiinnostuneita mutta tämä on ollut meidn vahvuus. Mutta tiedän että nämä tekstit on tasan tarkkaan kolmesta henkilöstä lähtöisin koko keskustelupalsta.
      Ollaan oltu tänään suomi 24:seen yhteydessä ja tullaan selvittämään kirjoittajat.
      Ja tulen varmasti penkomaan jokaisen kiven ja viimeistään ip-osoitteista selviää nämä kirjoittajat ja tullaan tekemään rikosilmoitukset kunnianloukkauksesta, perättömistä ilmiannoista. Tää on melkein 100% varmuudella keistä kolmesta nämä tekstit on lähtöisin.

    • Tmava

      Yksi välitieto teille. Tänä vuonna Pirkanmaalla meillä alkaa oma puuelementtitehdas sekä oma betoniasema. Ajattelin ilmoittaa teille tässä välissä niin saatte miettiä ja keksiä mitä haluatte kirjoitella lisää. Mä en tähän Hevostietotoimistoon enää kirjoita. Eiköhän näillä palstoilla kaikki rakennusliikkeet ole vuorotellen haukuttu joko lestadiolisiksi, lahkolaisiksi, huijareiksi jne jne. Mitä mieleen on juolahtanut.

    • Rivari
    • Rivari

      Tarkistetaanko nykyään lainkaan firmaa pyörittävien taustoja ja oikeaa henkilöllisyyttä?

    • Anonyymi

      Koonkaan meni sit kumminkin vaikka tmava muuta kehuikin

      • Anonyymi

        Ja rahat jäi aliurakoitsijoilta saamatta.


    • Anonyymi

      Se on kyllä kannattavaa bisnestä jos jätetään laskut maksamatta aliurakoitsijoille. Saa työt ilmaiseksi :D Kun rakennustoimisto sitten menee konkurssiin niin pöytä puhdistuu ja voidaan jatkaa uudella nimellä. Saas nähdä miten uusi yritys keskittyy laskujen maksuun.

      Vois luulla että rakennetut/rakenteilla olevat talot kuuluis konkurssipesälle mistä maksettais rakennustoimiston muutaman sadantuhannen euron rästit. Mutta näin ei taida olla vaan näitä taitaa myydä tässäkin viestiketjussa esiintynyt hahmo yksityishenkilönä.

      Olisko nimimerkki Tmavalla tähän kommenttia?
      Tai olisko jotain tsemppiviestiä näille aliurakoitsijoille?

    • Anonyymi

      Harkittua koijaritoimintaa alusta asti. Tässä on poliisin ja Suomen oikeuslaitoksen uskottavuus kyseessä. Meno on tämän jälkeen villiä länttä eikä kukaan jaksa noudattaa enää lakia jos tällainen katsotaan läpi sormien,

      • Anonyymi

        Konkurssi ei ole mikään rikos. Valitettavasti Suomessa menee yli 4000 firmaa konkurssiin vuodessa. Itse olen ollut kyseisessä firmassa aliurakoitsijana ja on saatavaa vähäisen mut sen verran voin sanoa et hyviä asuntoja ovat tehneet. Ja mitä olen seurannut niin mielestäni ehkä vähän liiankin halvalla myynyt et varmaan sekin suuri syy että johti tähän tulokseen. Olen tehnyt melkein jokaisella heidän työmaalla töitä ja tiedän mikä työmaa Varsinais-Suomessa ollut suurin syy mikä johti tähän konkurssiin. Se urakka mennyt perseelleen ja hankalia asiakkaita ja aika paljon Eloraxille jäänyt saatavaa sieltä. Ja edelleen palaan alkuun. Vuosittain yli 4000 firmaa menee konkurssiin, keikkamiehenä etelästä pohjoiseen olen yli 35 vuotta tehnyt näitä töitä niin tällä hetkellä olevista rakennusliikkeitä lähes jokaisella on konkurssi takana. Jokainen joka ollaan tehty Eloraxille on tiennyt ettö se kyseinen työmaa on ollut hankala kaikille meillekin ja Elorax ei ole sitäkään salannut vaan in kertonut avoimesti siitä työmaasta. Tunnen lähes kaikki Eloraxin aliurakoitsijat niin ollaan oltu samoilla työmailla niin ei se ihan mustavalkoinen ollut se homma. Töitä on saanut tehdä yötä päivää ja on maksanut kun hänelle päin on maksettu. Kyllä se vaan niin on jos rahat loppuu niin ne vaan loppuu. Tossa näyttää viestuketjussa olla suurin osa yrittäjiä, ei parane lähteä kehuskelemaan ja leikkimään tekopyhää ettei vaan osu omaan kantapäähän kun ollaan kaikki rakennusalalla ja kaikki me tiedetään että se on arka ala ja varsinkin jos alat yksityiselle tekemään niin lisä ja muutostöitä halutaan mutta mielellään niistä ei haluta ylimääräistä maksaa. Itse olen lopettanut enkä tee yksityisille kun siihen pikkusormen antaa niin yrittää koko käden viedä.


      • Anonyymi

        Sen verran lisään ihmisten kaksnaamaisuuden ja tekopyhyyden tiedetään. Illalla kirjoitellaan keskustelupalstoilla ja seuraavana päivänä tehdään kauppoja muutaman euron halvemmalla hinnalla mielellään. Aika paljon hinta ratkaisee ja puhutaan loppupeleissä pienistä summista mutta silti tilaavat haukutuista firmoista. Olen nähnyt 35 vuoden aikana tätä pelleilyä. Niinkuin kirjoitin lähes kaikilla on konkurssi takana ja entistä vahvempana noussut ylös ja ne pötkii tuolla markkinoilla.


    • Anonyymi

      Täällä Tmava taas kirjoittelee tarinoitaan ”aliurakoitsijana”.

    • Anonyymi

      Onko mitään uutta tietoa tämän Tmavan touhuista? Myy tällä hetkellä omalla nimellään Valkeakoskella rivitaloa.

    • Anonyymi

      Juu rivaria minkä vois kuvitella kuuluvan konkurssipesälle josta sitten maksettaisiin erääntyneet laskut. Tyhjissä asunnoissa näyttää asuvan epämääräistä ei-kantasuomalaista porukkaa. Mahtaakohan olla jossain hanttihommissa rakennuttajalla

    • Anonyymi

      Nokian Harjuniityn Planeetankadulla rakentavat. Käykää tutustumassa "laatuun"

      • Anonyymi

        kävin kattomassa..... aattelin ostaa sijoitusasunnoksi, vuokrata eteenpäin, jätän väliin, thanks but no thanks


    • Anonyymi

      Konkurssi ei tosiaan sinänsä ole mikään rikos mutta tässä onkin kyse muusta. Suomalaista järjestelmää ja ihmisten luottamusta on käytetty härskisti ja röyhkeästi hyväksi. Tavaraa tilataan sieltä ja täältä ja jätetään maksamatta ja saatetaan jopa uhkailla jos toimittaja tohtii kysellä maksujen perään. Myös viranomaisia on harhautettu mennen tullen esiintymällä toisena henkilönä (muistakaa tarkastaa henkilöllisyys!). Samoin moni rakennuskohde on jätetty keskeneräiseksi vaikka asiakkaan kanssa on sovittu mm. pihatöiden lopppuunsaattamisesta. Tällainen toiminta on rakennusalan syöpä.

    • Anonyymi

      Milläs nimellä ne tänä päivänä touhuaa?

      • Anonyymi

        KYllä meni asuinalueen maine tuon pölhöfirman takia. Kumnhan nyttei tule samat naamat uudella firmalla. Vihaksi laittaa kyllä kylän virkamiestenkin touhut tämän suhteen kun puolella kylää ollut aikaa sitten tiedosssa koko touhu.Mitenköhän mahtoi käysdä muissa paikoissa missä rakensivat?


    • Anonyymi

      Tmavan tulot v. 2019, yli 400 000€

      • Anonyymi

        voi voi ja lämmin leipä


      • Anonyymi

        Se on 'rakentaminen' mikä kannattaa!! Jäljellä on rauniot kuin Olympoksen Zeuksen temppelissä. Saas nähä riittääkö rahat jälkien siivoomiseen.


    • Anonyymi

      Missähän nämä tällä hetkellä toimivat? jäi velkoja vielä maksamatta jokunen tonni. Viesteihin ei vastata.

      • Anonyymi

        Onko tietoa yrityksen nimestä? Niitä on varmaan heti useampi


      • Anonyymi

        Kun ei saa yhteyttä niin häätyy alkaa ottaan taas poliisin yhteyttä kun kuitenkin väärenetyllä nimellään on esiintynyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun ei saa yhteyttä niin häätyy alkaa ottaan taas poliisin yhteyttä kun kuitenkin väärenetyllä nimellään on esiintynyt.

        Vieläkö joku näille tekee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vieläkö joku näille tekee?

        Eiköhän ainakin Länsi-Lintulassa rakentaminen jatku mutta millä nimellä. Rakennuskohteiden kohdalla ei ole lain vaatimaa kylttiä rakennushankkeesta mutta eipä se taida kaupungin rakennusvalvontaa kiinnostaa.


    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe