Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuka kaasoksi?

A-81

Ongelma edessä.. nimittäin, miten ihmeessä olette valinneet kaasonne? Minulla kun ei ole yhtä ylitsemuiden parasta ystävää tms. joten valinta tulee olemaan kovinkin vaikea. Aina sitä kuitenkin tahtoisi olla loukkaamatta muita..

10

3393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaililija

      Se varmaan riippuu vähän siitäkin, mitä kaasoltasi toivot. Jos sinulle ei ole tarkalleen väliä kuka on kaasosi, mutta edellytät häneltä osallistumista ohjelman suunnitteluun ja vaikkapa puheen pitämistä, valitse sellainen, joka haluaa/pystyy siihen.

      Jos kaasoksi sopivaa kaveria ei ole, onko siskoa? Läheistä serkkua? Äiti? Mummo? Erään ystäväni kaasona toimi hänen mummonsa, ja minusta se oli todella suloista =) Ja eihän se kaaso ole 'must' jos sellaista ei löydy, etteköhän te pääse avioliiton onnelliseen satamaan ilman kaasoakin!

    • sirk

      Älä valitse yhtä kaasoa, vaan kysy ystäviltäsi, voisiko jokainen auttaa vähän, näin hommat ei kuormitu yhden päälle ja jokainen auttaa sellaisessa asiassa joka on itselleen sopivin.

    • Laura

      Tosiaan, eihän kaasoa ole edes pakko olla ja sitten toisaalta saa olla montakin.

      Itselläni on kaksi kaasoa, paras ystäväni ja sitten sisareni. Voivat molemmat myös kirkossa seistä edessä jos haluavat, todennäköisesti sen tekee vain ystäväni.

      Ihan vapaastihan sitä saa muokata homman sellaiseksi että homma toimii ja vastaa tarkoitustaan, joten iloa ja tarmoa valmisteluihin!

    • syysmorsian05

      Kaverini ei kuusi vuotta sitten osannut valita kolmesta kaveristaan joten olimme sitten kaikki hänen kaasojaan.

      Itselläni on kaksi kaasoa: paras kaverini ja minulle hyvin läheinen serkkuni. Kaveri on mestari organisoimaan ja serkkuni taas ompelijana hoitaa pukeutumispuolen.

    • morsian 06/05

      Minulla oli vähän samanlainen ongelma... en osannut laittaa ystäviäni mihinkään tärkeysjärjestykseen ja valitsin kaasoja sitten kolme. Myös muita oli ehdolla mutta pyysin sitten pitkäaikaisimmat ystäväni tehtävään ja he ottivat ilolla homman vastaan. Ajattelin myös asiaa siltä kannalta että jos bestman ei keksi hirveänä ohjelmaa niin ainakin yksi kaasoistani pystyy pitämään narut käsissään, eikäpä sitten kaikki hommat kaadu yhden niskaan vaikken heitä suurella määrällä tehtäviä aiokkaan rasittaa.

    • kaaso

      Pyysin naimisissa olevan siskoni kaasoksi, koska en halunnut rasittaa ystäviäni kaikilla häihin liittyvillä säädöillä. Kaasohan tarkoittaa päämorsiusneitoa (morsiamen pukijaa) eikä niitä saisi olla kuin yksi. Perinteisesti kaason tulisi olla nainut nainen, joka osaa antaa asiantuntevia neuvoja morsiamelle hääpäivänä.

      Yllättäen neljä ystävääni sitten halusikin morsiusneidoiksi, mihin mielelläni heidät otin. Yksi sai nimikkeeksi seremoniamestari (kuulutti ohjelmat) kaksi ujompaa jakoi riisin ja karkit ja yksi piti kauniin puheen. Eikä kenelläkään jälkikäteen ollut mitään valittamista (tai kilpailua keskenään) kun kaikki saivat mieleisiään tehtäviä ja "samanarvoisen" tittelin. Siskoni valinta kaasoksi oli sikäli selvä, että minut vihittiin maistraatissa vain lähimpien sukulaisten ollessa todistajina. Hääjuhlasa sitten kaikki pääsivät säätämään.

      • A-81

        Läheisintä ystävääni olen myös minä ajatellut pyytää.. kaksi heistä lapsuuden aikaisia ystäviäni ja parhain ystäväni. ;) Aikaahan mulla tässä vielä on mutta nyt ainakin tällähetkellä tuo tuntuisi parhaalta vaihtoehdolta.


    • Minni

      Itselläni ei ollut kaasoa, muttei häämme myöskään olleet perinteisen kaavan mukaan järjestetty! Ystäviä minulla kyllä on, eli siitä ei ollut kysymys!

      • morsian22

        Mulla on kaksi kaasoa ja se vaikutta hirmuisen hyvältä järjestelyltä. Mitään kiistaa ei ole vielä tullut ja tuskin tuleekaan ihan vain siitä syystä, etteivät kaasot tunne toisiaan ennestään juuri ollenkaan. Toinen on nimittäin läheisin lapsuudenystäväni ja toinen "uusi" tuttu opiskelupaikkakunnalta. Perustelin valintaa sillä, että toinen tuntee mun menneisyyden täysin, toinen tän hetken (mukaanluettuna sulhasen).

        Mietin kovasti myös siskoani, mutta sisko on sisko, siihen ei tarvita mitään muita titteleitä. Se on mun häissä tärkeä joka tapauksessa.


      • A-81
        morsian22 kirjoitti:

        Mulla on kaksi kaasoa ja se vaikutta hirmuisen hyvältä järjestelyltä. Mitään kiistaa ei ole vielä tullut ja tuskin tuleekaan ihan vain siitä syystä, etteivät kaasot tunne toisiaan ennestään juuri ollenkaan. Toinen on nimittäin läheisin lapsuudenystäväni ja toinen "uusi" tuttu opiskelupaikkakunnalta. Perustelin valintaa sillä, että toinen tuntee mun menneisyyden täysin, toinen tän hetken (mukaanluettuna sulhasen).

        Mietin kovasti myös siskoani, mutta sisko on sisko, siihen ei tarvita mitään muita titteleitä. Se on mun häissä tärkeä joka tapauksessa.

        Samaa oon itekkin kaavaillut, kaksi hyvää ystävääni ovat olleet ystäviäni aina ja tuo kolmas sitten taas tuntee mut nykyisin paremmin kuin kukaan. En heistä koskaan osaisi valita vain yhtä voi olla että kaksi tulee valituiksi, tuo kolmas ystävä ei enää asustele niin lähellä täällä.. Siskoa mulla ei ole, joten sitä ongelmaa ei tule. ;) Veli tyttöystävineen tulevat kyllä olemaan yhdet toivotuimmista vieraistamme!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe